Nastevenie parametrov lokomotivy

zsr napsal:
Zdravim,

rozpracoval jsem cd363 v rezimu manualniho rizeni (tedy nastavovani konstatni tazne sily), ale je to jen beta. Vysel jsem z informaci na http://www.atlaslokomotiv.cz, ale dalsi detaily neznam.

Muzes zkusit tuto betu a dat mi vedet. Kazdopadne tahne dobre, protoze tazna sila je konstatni, ale moc jsem to netestoval. Persingy jsou zajimave prave tou predvolbou tazne sily, kde proti Bobine elektronika sama zvysuje napeti, resp. odbuzuje motor, aby sila neklesala - to vede k vyssi akceleraci proti masinam rizenym pres primou regulaci napeti resp. pole motoru. U Bobiny se musi starat masinfira.
Tato beta takto funguje. Model je od Z. Skury, ale aplikovat to jde na kteroukoliv 363 nebo 163. 162 je trochu linejsi kvuli prevodu do rychla - ma max rychlost 140 oproti 120 u 163/363.

http://csd.webzdarma.cz/Files/cd_363021rv.zip
No to je onecem jinem tah krasny proste bomba ale mohu jen posoudit jako jen hrac a ne jako strojvedouci. Ale i tak to vede ke kvalitni praci. Jen tak dal uz se tesim az to bude 100% verze.

Naposled editoval moderátor:
No, cilem neni vyrabet Ferrari, ale aby to jezdilo podle reality. Az budu mit k dispozici realnou chaku, tak tam dam omezeni, ale ten pocit, ze to jede jinak jsem mel taky a myslim, ze odpovida realite lepe, nez co tam bylo puvodne. Ta konstatni tazna sila se dela prave kvuli zrychleni.
Samozrejme jsem odstranil i zakladni veci, jako defaultni MSTS Friction a adhese.
Uvidime, jak sezenu podklady.
ZSR

Bobe, chtěl bych se zeptat, i když to sem úplně nepatří...
Před Vánoci jsem jel na 162 s R z Prahy do Děčína a tamní fíra povídal,
že 363 je oproti 163/162 úplný lenoch. Prý, když s plzeňskými jezdí do Karlových Varů, tak se chová dost odlišně. Proudy na kotvách nedosahují takových hodnot jako u 163/2, naopak buzení si "užívá" proudy daleko vyšší. Prý je to možná důsledek seřízení v depu. Chápu, že zhruba 300 kW se ztrácí na st. trakci v trafu (Jak je řešená 350ka, že má P=4000kW ss/st?).

Na podzim se mi stala,s tímto související, událost. S R (9 vozů) z ČB do Prahy jsme na mokru a uježděném listí zůstali viset ve stoupání před Senohraby, loko už od Čerčan prostě pořád shazovala z výkonu, ampermetr se houpal jak lodička na vodě, pískování, přitažená přídavná brzda...nic nepomohlo.
A opravdu při stejné zátěži mi pomalé Eso 363 přišlo línější než rychlá 162.
Když jsem to vyprávěl jiným fírům, tak nevěřili vlastním uším, prý muselo být něco se skluzovkou, tohle se prý nestává.

Jinak děkuju žsr za další posunutí simulátoru kupředu.

Tak jsem se zase nechal vyprovokovat k sepsání elaborátu a půjdeme do HP...
Myslím si,že vůbec ne,tohle bylo zajímavé čtení,proč se loko chová v praxi zrovna tahle a ne jinak.Ono by so stálo za elaborát vypracovat stručný popis jízdních vlastností jednotlivých řad a určitě by na foru ubylo hodně dotazů jak na rychlost jízdy,tažné síly,tak i brzdění.Za to brzdění bych se přimlouval aby bylo jako první,ono brzdění je vlastně alchymie zkušeností a stavem každé konkrétní loko.Ale přesto se dám rád poučit,jak brzdit s motoráčkem,osobákem,rychlíkem a těžkým nákladem za zadkem... a určitě nebudu sám,kolik je tady aktivních či bývalých fírů?

bob57_cz napsal:
Petr Novák napsal:
Tak jsem se zase nechal vyprovokovat k sepsání elaborátu a půjdeme do HP...
Myslím si,že vůbec ne,tohle bylo zajímavé čtení,proč se loko chová v praxi zrovna tahle a ne jinak.Ono by so stálo za elaborát vypracovat stručný popis jízdních vlastností jednotlivých řad a určitě by na foru ubylo hodně dotazů jak na rychlost jízdy,tažné síly,tak i brzdění.Za to brzdění bych se přimlouval aby bylo jako první,ono brzdění je vlastně alchymie zkušeností a stavem každé konkrétní loko.Ale přesto se dám rád poučit,jak brzdit s motoráčkem,osobákem,rychlíkem a těžkým nákladem za zadkem... a určitě nebudu sám,kolik je tady aktivních či bývalých fírů?
Ono toho tu na foru je už poměrně dost ( i o brzdách a technologii jízdy ), jen je problém najít, kde je to vše už zadadlé pod nánosem "dějin".
To je právě to,že je to roztrkané po celém foru a co tak udělat ucelený materiál?Vím,že bych chtěl moc,ale ty zkušenosti aktivního fíry se nikde jinde vyčíst nedají.Nemuselo by to být nutně tady,stačilo by to kompletně zpracovat a pak to vystavit na web,třeba u Karla... :D

Zdravim. Neviem ci je tento prispevok vo spravnom vlakne, ale nevedel som presne kam ho mam zaradit.

Pri tvorbe aktivity chcem dosiahnut vystriedanie lokomotiv a prolbem je v tom, ze ked sa pripojim mojou lokomotivou na dalsiu, tak ta druha lokomotiva zostava zabrzdena a neviem s nou pohnut. Ide o lokomotivu 754-055.

Viem ze sa to uz asi riesilo, ale neviem presne kde.

Viete mi poradit, ako toto vyriesit? Dakujem

Ivan.ps napsal:
Zdravim. Neviem ci je tento prispevok vo spravnom vlakne, ale nevedel som presne kam ho mam zaradit.

Pri tvorbe aktivity chcem dosiahnut vystriedanie lokomotiv a prolbem je v tom, ze ked sa pripojim mojou lokomotivou na dalsiu, tak ta druha lokomotiva zostava zabrzdena a neviem s nou pohnut. Ide o lokomotivu 754-055.

Viem ze sa to uz asi riesilo, ale neviem presne kde.

Viete mi poradit, ako toto vyriesit? Dakujem

Podívat se do vlákna aktivity Kuba nebo stahnout 058 od Poisona a upravit.

Zdravim. Tak som dnes skusal rozchodit tu Renatku, aby nebola zabrzdena ked na nu prejdem z inej loko, ale bezvysledne. Dokonca som to skusal robit tak, ze som chytil ten upraveny Poisonov eng a tam prepisal vsetky nazvy a smerovania ktore boli potrebne a vlozil som tento eng namiesto toho original engu, co bol k Renatke. Nechapem ako je to mozne, ale ta loko aj tak stoji ako prikovana a nechce sa pohnut. Proste je stale zabrzdena. Nevie mi prosim niekto poradit ako to rochodit?

Inak toto vyzera na chybu medzi klvesnicou a stolickou, ale neviem prist na to, aka je to chyba :?

Ivan.ps

Ppoollll napsal:
Pošli mi oba eng soubory. Jak ovládaný stroj tak i ten ke kterému se připojuješ.

V mejlu přišla jen ta CD_242259 a nic víc. Takže dneska už neporadím a dostanu se k tomu až ve čtvrtek - teda pokud dojdou OBA soubory a zjistím příčinu.

Ppoollll napsal:
V mejlu přišla jen ta CD_242259 a nic víc. Takže dneska už neporadím a dostanu se k tomu až ve čtvrtek - teda pokud dojdou OBA soubory a zjistím příčinu.

Sakra. Vkladal som tam oba engy. Este eng tej Renatky som vkladal do prilohy ako prvy. Som si 100 percentne isty. Nevadi, poslem aj ten druh eng.

Tak som si dnes sadol po dlhom case k MSTS a rozchodil som tu Renatku pouzitim engu, ktory mal na stiahnutie Poison k jeho aktivite. Takze Renatka je odbrzdena. Ale! Neviem ci je to nevyladeným engom ale Renatka ma problem utiahnut 10 osobnych voznov v useku Ziar nad Hronom - Zvolen. Ked som sa snazil vyhnut "Prokluzu kol", tak som sa na 60 km rychlost pomaly dostal asi az po prejdeni 6 kilometrov. Dusso spominal ze 10 voznov nebude pre 754-ku ziadny problem, ale ako vidim, tak to nie je az take ružové.

Je to normalne spravanie 754-iek? Treba ale povedat ze v tomto useku uz je ak nejake to stupanie a taktiez zhorsuje podmienky jazdy.

Ten sklz je ( nielen ) pri 754 dosť prehnaný. Napríklad reálna 750 nemala problémy pri jazde na trati 170 pri stúpaní 16 promile s 3-4 vozňovým osobákom ani za mokra. A to pri takej 60-70km rýchlosti tam majster hodil 7. výkonový stupeň a išli sme 80km/hod hore na Čremošné. V MSTS ti také niečo neprejde :P . Pri rozbehu tam hneď dal 2., po pár metroch 3. , 4. stupeň atď.

Jasne. Takze co navrhujete? Nasadit na ten vlak dve 754-ky? Ma niekto skusenosti s vymenou dvoch lokomotiv v aktivite? Myslim ci by bol problem vymenit napriklad plecháča za dve 754-ky? Keby boli obe masiny odbrzdene, tak by teoreticky nemal byt problem, nie???

Pokiaľ si dobre pamätám tak v lete keď bol posilnený Horehronec tak 754 ťahala 8-9 vozňov v pohode, akurát sme dostali postrk z Brezna na Vernár. Ja som si upravil parameter adheasion na hotnotu 0,6 a je to lepšie. Svoje skúsenosti s výmenou 242 za 2x754 som tuším popisoval v "aktivitách Kuba". Problém bol že som nevedl odbrzdiť lokomotívnu brzdu na jednej mašine, ale nakoniec po rozpojení dvojice 754 sa to podarilo. A to som ma identický eng z 754-058 ( či čo to bolo ).

nebulus napsal:
Problém bol že som nevedl odbrzdiť lokomotívnu brzdu na jednej mašine, ale nakoniec po rozpojení dvojice 754 sa to podarilo. A to som ma identický eng z 754-058 ( či čo to bolo ).

Tak to s tou brzdou si ma velmi nepotesil. Inak tento eng co spominas som pouzil aj ja na tu Renatku. Najradsej by som teda do aktivity dal iba jednu tu 754-ku, ale ten sklz je fakt uz pri malom vykone :cry:

Back
Nahoře