Nastevenie parametrov lokomotivy

Tie 2x754 boli ako loose consist, možno by stálo za pokus ich spojiť dohromady až hráčom. Každopádne vyskúšaj a uvidíš.

Tak som testoval. Ked sa svojou lokomotivou pripojim na Renatku a nasledne na dalsiu 754-ku s vhodne upravenym engom, tak to je v poriadku. Lokomotivy su sice odbrzdene, ale pri rozbehu stale pocujem pisaknie brzd na jednej z lokomotiv. Pritom som vsetky loko nasledne rozpojil a ukazalo sa ze su vsetky odbrzdene. Toto ale nie je az taky problem.

Vacsi problem sa mi vidi ten prehnany sklz. Ved uz ked idem na samotnej lokomotive po rovine a pridam naraz trosku viac vykonu, tak loko je hned v sklze. Neviem ako to je presne v realite, ale nejak sa mi to nezda...

Ivan.ps napsal:
Tak som testoval. Ked sa svojou lokomotivou pripojim na Renatku a nasledne na dalsiu 754-ku s vhodne upravenym engom, tak to je v poriadku. Lokomotivy su sice odbrzdene, ale pri rozbehu stale pocujem pisaknie brzd na jednej z lokomotiv. Pritom som vsetky loko nasledne rozpojil a ukazalo sa ze su vsetky odbrzdene. Toto ale nie je az taky problem.

Vacsi problem sa mi vidi ten prehnany sklz. Ved uz ked idem na samotnej lokomotive po rovine a pridam naraz trosku viac vykonu, tak loko je hned v sklze. Neviem ako to je presne v realite, ale nejak sa mi to nezda...
Ta 754 opravdu klouže nějak moc. Mě se stalo ,že mě to hlásisilo prokluz i při brždění.

train.msts napsal:
Matýsek napsal:
Ta 754 opravdu klouže nějak moc. Mě se stalo ,že mě to hlásisilo prokluz i při brždění.

Pokud brzdíš lokomotivní, tak se ani moc nedivím. :lol:
Nemám na mysli lokomotívní brzdu ,ale vlakovou.Lokomotívní používám jen při dobrždění.

bob57_cz napsal:
Matýsek napsal:
train.msts napsal:
Matýsek napsal:
Pokud brzdíš lokomotivní, tak se ani moc nedivím. :lol:
Nemám na mysli lokomotívní brzdu ,ale vlakovou.Lokomotívní používám jen při dobrždění.
Není se co divit při tomhle nastavení:
Wagon ( 754058
TripleValveRatio ( 3.2 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce ( 55 )
EmergencyBrakeResMaxPressure ( 73 )

Původní taky nebylo dobře, ale opačným směrem
TripleValveRatio( 2.5 )
BrakeCylinderPressureForMaxBrakeBrakeForce( 74 )
EmergencyBrakeResMaxPressure( 34 )

Ten sklz je jeden problem, ale brzdenie tych 754-ek este vacsi. Ved tie lokomotivy brzdia samotne, ako keby mali za sebou 30 plnych nakladnych vagonov. S takto nastavenym engom je dost zbytocne pouzit v aktivite tie 754-ky, vsak to bude robit iba same problemy :cry:

Sklz 754 sa dá ľahko popraviť v engu ( viď pár príspevkov vyššie ). A dvojica 754 brzdí len preto že sa neodbrzdila jedna mašina správne. Toto sa dá ľahko skontrolovať tak že dáš mašinu do výbehu a keď to začne rapídne spomaľovať tak je jasné v čom je chyba.

Součinnost EDB a vzduchové brzdy

Prosím o radu : kterými parametry v engu nastavím součinnost vzduchových brzd a EDB na mašině tak, aby brzdila jedna nebo druhá - převodník napětí a tlak?

Nějak to z engu nejsem schopen vylouskat.

Díky za radu

Re: Součinnost EDB a vzduchové brzdy

Martens napsal:
Prosím o radu : kterými parametry v engu nastavím součinnost vzduchových brzd a EDB na mašině tak, aby brzdila jedna nebo druhá - převodník napětí a tlak?...
Já jsem to kdysi nastavoval u 843. Jestili myslíš vypnutí EDB při brždění průběžnou brzdou, je to tento řádek:
DynamicBrakesMaxAirBrakePressure ( 40 )
V závorce je pak hodnota, při které se má vypnout. U té 843 je to tuším okolo 2,5 baru v brzdovém válci.

Re: Součinnost EDB a vzduchové brzdy

Jacek napsal:
Martens napsal:
Prosím o radu : kterými parametry v engu nastavím součinnost vzduchových brzd a EDB na mašině tak, aby brzdila jedna nebo druhá - převodník napětí a tlak?...
Já jsem to kdysi nastavoval u 843. Jestili myslíš vypnutí EDB při brždění průběžnou brzdou, je to tento řádek:
DynamicBrakesMaxAirBrakePressure ( 40 )
V závorce je pak hodnota, při které se má vypnout. U té 843 je to tuším okolo 2,5 baru v brzdovém válci.

ANo Jacku, to je ono. A existuje možnost jak to postavit obráceně? Brzdím průběžnou brzdou a mašina místo vzduchem brzdí EDB až do minimální rychlosti pro spádový režim brždění - a když odpadne, tak nastoupí vzduch i na mašinu?

Odbockova regulace

Dobrý den. Pokousim se trošku poštelovat jednu lokomotivu. Pokouším se udělat, aby se loko chovala jako u odbočkové regulace podobně jako u vyladěná 350. Jenže mám problém s tím, že nevím, jak udělat, aby se nedělo tohle:

Když tam dám plný proud(1100A) za stání, tak by se I měl začít se vzrůstající rychlostí zmenšovat a při 50 by měl být při stejné odbočce už hodně malý. Jenže tady mi ten proud zůstane 1100A až někam do rychlosti 45km/h bez změny odbočky (ovladače " Výkon ") a pak se teprve začne chovat lepšíc.

Mohli byste mi prosím poradit, který řádek by toto vyřešil, aby mi proud klesal už v malé rychlosti, nebo alespoň v tak 10km/h?

Předem díky. 714.018-9

714.018-9

Tady by stálo za to vyladit proudovou charakteristiku. budete muset zkušet co a jaký má na to vliv. Já v tomto směru bohužel nemám moc zkušeností (otáčkoměr si už dokážu přidat :wink: ). Trošku mi v této práci radí jeden člen fora. Bez něho by eng na brejlovce jaký mám na svých stránkách nebyl on a ani by správně nefungovaly animace-více v mém vlákně.

Re: Re: Odbočková regulace

Kdepak, kéž by to¨bylo tak jednoduché. Všechno co jsem popisoval je podle 3xF5. 1100 A, 180kN.

Mám takový pocit, že si to myslí, že je to jako X6X a bere to těch 45 jako rychlost, kdy je již v motorech plné napětí a začíná klesat proud. Tuhle rychlost bych potřeboval srazit tak na 5-10km/h

Potřeboval bych, kdyby se to dalo nastavit jako u EDB. Tam to jde krásně hladce a bez problémů, přesně definovat při jaké rychlosti se dějě co.

Díky 714.018-9

Back
Nahoře