Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Jiří napsal:Já mám složky Global-321, Global-BP, Global-Tram, Routes-321, Routes-BP,Routes-Tram. A když si chci zajezdit s výše uvedenou tratí,tak jednoduše přejmenuji složku. Co se týče TrainStore, z toho mám hrůzu jak čert kříže. Jednou jsem to používal a rozbilo mi to MSTS, a od té doby ten program nepoužívám.
muzes mi poradit jak?JOHNZ napsal:zarkow: Aha, TrainStore ... tak tam je pes zakopaný ... no ale tam sa to dá vyriešiť tak, že nemusíš presúvať NIČ ...![]()
![]()
zarkow napsal:Jiří napsal:Já mám složky Global-321, Global-BP, Global-Tram, Routes-321, Routes-BP,Routes-Tram. A když si chci zajezdit s výše uvedenou tratí,tak jednoduše přejmenuji složku. Co se týče TrainStore, z toho mám hrůzu jak čert kříže. Jednou jsem to používal a rozbilo mi to MSTS, a od té doby ten program nepoužívám.
A jak dlouho se ti nacita menu? Ja bych na to nemel nervy...S Traistorem je to otazka chvilky...
Já právě spolu traťe Xtracks nemám, protože mi to dělalo neplechu, ale už si nepamatuji jak to zlobilo. Buď nešel editor nebo nešel spustit MSTS. Možná přes Trainstore se problém vyřeší, protože ten do MSTS načte jen zvolenou trať.bob57_cz napsal:Snad se nespletu, ale při použití GLOBAL BP nesmí být v adresáři ROUTES spolu s kompatibilními žádná trať používající Xtracks.
Karle, to by ses divil, jak lze rychle zaflákat 80 GB HDD na notebooku....a co jsem se díval, tak těžko dneska seženeš větší než 100GB HDD 2,5" za rozumnou cenou......na rozdíl od pevných kompů, kde není problém mít i 300GB diskok1dnh napsal:Nevím, já zastávám názor, že při dnešních kapacitách HD není problém s místem. A tak mám klasický adresář
C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\..
a v něm komplet instalaci s jedinou tratí. A mám dál adresáře
C:\Zaloha Semora
C:\Zaloha Trat321
atd., celkem 5 kousků a v nich přesunut obsah onoho ..\Train Simulator. komplet, včetně Trainsetu. Co to je mít na HD 5x po skoro 5GB.
Když chci jezdit na Trati321, přesunu Zbynkovo trať (tedy celý obsah adresáře ..\Train Simulator) do C:\Zaloha Semora (otázka asi 3s) a z C:\Zaloha Trat321 si vše přesunu do ..\Train Simulator (opět asi 3s). Takže nepřejmenovávám Global atd. Ve Windows Commanderu je to stisknutí tl. + a Enter pro komplet označení, potom F6 pro přesun atd.
Nejsou problémy s Xtracks, Global atd. Co to je dneska nějakých 25GB místa?
Karel
Ja si tiež myslím že dnes sa už miesto na HDD nerieši ... Dnešné PC majú štandartne 160 GB disky a to je celkom slušný HW.Martens napsal:Karle, to by ses divil, jak lze rychle zaflákat 80 GB HDD na notebooku....a co jsem se díval, tak těžko dneska seženeš větší než 100GB HDD 2,5" za rozumnou cenou......na rozdíl od pevných kompů, kde není problém mít i 300GB diskok1dnh napsal:Nevím, já zastávám názor, že při dnešních kapacitách HD není problém s místem. A tak mám klasický adresář
C:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\..
a v něm komplet instalaci s jedinou tratí. A mám dál adresáře
C:\Zaloha Semora
C:\Zaloha Trat321
atd., celkem 5 kousků a v nich přesunut obsah onoho ..\Train Simulator. komplet, včetně Trainsetu. Co to je mít na HD 5x po skoro 5GB.
Když chci jezdit na Trati321, přesunu Zbynkovo trať (tedy celý obsah adresáře ..\Train Simulator) do C:\Zaloha Semora (otázka asi 3s) a z C:\Zaloha Trat321 si vše přesunu do ..\Train Simulator (opět asi 3s). Takže nepřejmenovávám Global atd. Ve Windows Commanderu je to stisknutí tl. + a Enter pro komplet označení, potom F6 pro přesun atd.
Nejsou problémy s Xtracks, Global atd. Co to je dneska nějakých 25GB místa?
Karel
Tak na takomto NB som začínal s MSTS. Defaultné trate chodili celkom "slušne". Ale už napríklad trať Liptov mala FPS 1-2. Tak som si zaobstaral výkonnejší stroj ( nie kvôli trati Liptovok1dnh napsal:...nehledě na to, že je otázkou co by to na PII/300MHz dělalo...
No a tak jsem si musel koupit další 80GB externí disk, kde mám v archivu připravené a odložené globaly a tratě včetně málo frekventovaných trains a na interním disku jenom to co jezdím nejčastěji.....ok1dnh napsal:Tak to upřesním, ano jde o stolní PC a i kdyby jsem měl OS Win98 (jakože nemám), tak mít samostatný HD jen pro MSTS (mé řešení), tak těch dejme tomu 80GB (má situace) jen tak nezahltíš. Uznávám, horší je to s NB. Můj problém je, že si v životě nespustím MSTS na NB, protože můj historický ThinkPad 770X nemá hardware akceleraci a bez ní mě nejde spustit MSTS (nehledě na to, že je otázkou co by to na PII/300MHz dělalo). Takže když si budu chtít jezdit s mašinkama na dovolené u moře, tak budu muset koupit nový NB, sakra.
Karel
Petr Novák napsal:Mám dotaz na naše odborníky - někde se tady mluvilo o tom,že se snad vytváří nový program,který by umožnil přesouvání tratí s příslušným Globalem.Neměl by to být program typu Trainstore,který vyhází nějaké věci,ale o kompletní přesunutí tratí spolu s příslušným Globalem.Nevím,jak by to mělo fungovat,ale moje představa je taková,že by se používaly jen dva Globaly - jeden pro trati typu BK a jim podobné a druhý Global s XTrack.A že by se vytvořily dvě složky s Globalem a příslušnými tratěmi a ty by se přesouvaly kompletně,doba načítání je mi fuk,hlavně,že tam bude všechno a nebudu muset hledat,kam jsem co přesunul.Je tohle vůbec reálné,pak by odpadla nutnost mít několik instalací MSTS,Traisnet by byl jednotný pro všechny trati,rovněž tak consisty.Všiml jsem si,že se nyní v aktivitách používá úplně stejné složení vlaků jen pod různými jmény.To by se taky mohlo sjednotit.Musela by se někde na webu vytvořit složka Consist (zřejmě u p.Šemory),kde by byly veškeré consisty používané v aktivitách.Víte,kolik duplicitních consistů by odpadlo?A kolik nářků na nefunkční consisty by tak odvál vítr?Myslím,že Martens se někde o něčem takovém zmínil,tak mi to vrtá v hlavě.
Martens napsal:Ale co se týče sjednocení consistů, tak souhlasím s Honzou...je to nadlidský úkol v situaci, kdy nejsme schopni se domluvit.....viz. trainset....
Což je v konečném důsledku to samé, jako by se nic nedohodlo.....ale abych nekřivdil.....alespoň se to ustabilizovalo....Kebarko napsal:Martens napsal:Ale co se týče sjednocení consistů, tak souhlasím s Honzou...je to nadlidský úkol v situaci, kdy nejsme schopni se domluvit.....viz. trainset....
Pokiaľ je mi známe tak značenie Trainsetu sa dohodlo. Problém je ten, že ho niektorí nedodržujú.
Na stejném systému pracuje i Bob57_cz (akurát je to formou bat souborů)Petr Novák napsal:ad Honza - upřímně řečeno,jsem líný něco přejmenovávat a psát baťák.Martens se totiž již dříve zmínil,že se pracuje na programu,který by uměl tohle a ještě více,tak jsem si řekl,že si tedy počkám,už tak mám ve své instalaci MSTS slušný bordel,mám 2 PC,na kterých provozuji MSTS,pořád někam něco mezi nimi přesouvám a výsledek nedal na sebe dlouho čekat - MSTS nešel zpustit.Takže od té doby jsem opatrný.
ad Martens - vím že to bude velký problém,ale proč to nezkusit,třeba to dopadne lépe než s Trainsetem,tady to má výhodu,že se nepotřebuje něco ladit a vylepšovat,takže by to mělo jít,Co by se mělo vylepšovat na sestavě vlaku? Přidat loko či vagon?Pak už to není ta aktivita podle sestavy podle JŘ.