Presúvanie tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Peta
  • Datum začátku Datum začátku
Kebarko napsal:
Martens napsal:
Ale co se týče sjednocení consistů, tak souhlasím s Honzou...je to nadlidský úkol v situaci, kdy nejsme schopni se domluvit.....viz. trainset....

Pokiaľ je mi známe tak značenie Trainsetu sa dohodlo. Problém je ten, že ho niektorí nedodržujú.
Moja reč Kebarko ...

Martens napsal:
Což je v konečném důsledku to samé, jako by se nic nedohodlo.....ale abych nekřivdil.....alespoň se to ustabilizovalo....
Martin, aj ty máš pravdu že akokeby sa nič nedohodlo, ale rozhodne sa situácia stabilizovala.Kedysi bolo v aktivitách takmer vždy cez 100 chýb, dnes sú to priemerne 3 a menej.

ad Honza - ne že bych byl přímo lenivý,ale právě Martens dělá výborné programy,sám je využívám a jsem s nimi spokojen.Tak jsem si řekl,že jsou na to lepší hlavy než moje,programování mi nikdy nesedělo,na střední škole jsem se tomu pokud možno vyhýbal.Kolik je mi,to není tajné,padesátku jsem už oslavil,problém je spíše v tom,že ve svém povolání komuluji více funkcí,někdy to jde pořádně na nervy a jsou také dny,kdy se nic nedaří,prostě den blbec.Vím,že bych neměl využívat tolik práce jiných,ale vezmi to tak,že moji práci také využívá hodně lidí a tak se snažím si nějak něco ulehčit.Co se týče consistů,to má také svoje úskalí,ale tady je menší problém než při ladění trainsetu.Něco se už povedlo,jen to někteří prostě nedodržují.Problém vidím spíše v tom,že tvůrci aktivit sestavují consisty podle svého,snaží se je dělat podle reality,což je šlechtí.Následkem toho máme spoustu duplicitních consistů a časem narazíme na hranici možností MSTS.Mě již ConBuilder při svém startu upozorňuje,že jsem překročil povolený počet vozidel v trainsetu,přesně si to už nepamatuji,ale bylo okolo 1020 vozidel.Část consistů jsem již dal preventivně stranou a nyní při ježdění aktivit zjišťuji,kolik duplicit je v consistech.Mělo by se s tím něco udělat nebo jednoho dne prostě MSTS už nespustíme.

Martens napsal:
Consisty - smysl by to mělo jenom u ucelených souprav.....EC, IC, SCP, loko řady 451/452, 460, 560.....si tedy myslím
No neviem Martin.Tie el.jednotky by som zobral, ale radenie EC, IC sa môže podľa GVD meniť.Ale zas keby to niekto zobral pod krídla a updatoval to podľa platných papierov tak by to podľa môjho názoru fungovať mohlo.Teda aspoň ja by som s tým problém nemal.Ako som si zvykol na spoločné con u 451/452 tak by som si zvykol na ostatné. :wink:

Petr Novák napsal:
ad Honza - ne že bych byl přímo lenivý,ale právě Martens dělá výborné programy,sám je využívám a jsem s nimi spokojen.
Petře a právě proto to nechci uspěchat....i tenActivity Mover byl "šitý horkou jehlou" a nerad bych použil stejnou technologii a rychlý výsledek za cenu nestability a špatné možnosti dalšího rozvoje....

Jinak jenom pro info....dneska mám v trainsetu cca 1500 vozidel a přes 5500 consistů - a TrainStore i Conbuilder si s tím hravě poradí.....

No alespoň mám nějaké rozumné testovací prostředí :-D

Díky za info a mohl by jsi alespoň naznačit,co ten program bude umět?
A co se týče počtu consistů,nepřeháníme to?Je to vůbec možné jet tolika vlaky za nějaký reálný čas?Kbyby bylo něco na testování,tak to pochopím,že je to pro určitou věc,ale tak vysoký počet?Nechci ti do toho kecat,to vůbec ne,snad tam nemáš všechny možné trati?A kdy si najdeš čas to všechno projet?

Petr Novák napsal:
Díky za info a mohl by jsi alespoň naznačit,co ten program bude umět?
A co se týče počtu consistů,nepřeháníme to?Je to vůbec možné jet tolika vlaky za nějaký reálný čas?Kbyby bylo něco na testování,tak to pochopím,že je to pro určitou věc,ale tak vysoký počet?Nechci ti do toho kecat,to vůbec ne,snad tam nemáš všechny možné trati?A kdy si najdeš čas to všechno projet?
K počtu consistů :

Je to sbírka pro aktivity trati BP (cca 70 aktivit), 321, 310, ZSK 150, CD 180 a pár maďarů....
Pak už mám bokem asi 7 ruských tratí ( namlsal mne Lord s Fastovem a tak jsem si k němu pořídil pár brášků, pak nějaké MHD a úzké)....

Trainstore si s tím poradil velmi dobře, v konečném důsledku stále pracuje jenom s jednou tratí a jednou aktivitou.....

Ale jak říkám, ladím na tom a je to docela extrém....

A co by měl ten program umět?
1) Část práce s aktivitami - stejné jako Activity Mover, ale s tím, že si můžu udělat tolik archivů, kolik budu chtít a rozškatulkovat si aktivity

2) Přepínání tratí vč. Globalů s možností pomalejší archivace na jiný disk - jak říkám....na notebooku mám nainstalován MS SQL server, VS2003, pár pracovních věcí, MSTS a jsem tak na 30 GB volného prostoru....

3) Přepínání kabin a engů podle toho, zda mám MSTS Bin, či nee

4) Start MSTS s parametry

5) Napadla mne i inteligentnější instalace aktivit z apk - už mne při update štve to neustálé odklikávání....

Jsou to nápady, myšlenky.....ale jak tak zjišťuji, tak manipulaci s tratěmi by v základu zvládnul TS...

To by bylo prima,víš mě na TS vadí jedna věc - vyberu si aktivitu,tu pak spustím v MSTS a nic jiného.Moje představa by byla asi taková,že by byl soubor tratí s příslušným Globalem a tam bych si vybral,jakou trať chci jet a jakou aktivitu přímo v MSTS.Jistě že by narostla doba spouštění,zvláště u BK,ale to bych neřešil,protože by mě štvalo to neustálé přepínání mezi TS a MSTS.Pro představu - v TS si vyberu nějakou trať,pak aktivitu.Následně spustím MSTS a jedu aktivitu.Něco udělám blbě a aktivita se ukončí.Tak zase vypnout MSTS,spustit TS,navolit vše znova,spustit MSTS...tak tohle mi moc vadí.
Pokud máš nějakou představu,jak tento problém řešit lépe než to dělá TS,tak budu jen rád.To delší načítání se mi zatím projevuje jen u BK,u ostatních je to daleko kratší,tam není co řešit.Aby jsi mě pochopil,pojedu třeba z Prahy do Třebové,tam přestoupím na jinou trať a jedu dál.Jistě musím ukončit BK,vybrat další trať,aktivitu a jet dál.Snad by tohle bylo nějakým způsobem řešitelné.

Petr Novák: Nehovoriac o tom, že to rozšírené ovládanie TS (Standard Train Store) ti umožňuje navoliť koľkolen tratí a aktivít chceš ...

ad bob_57- použil jsem staré označení,správně má být tedy BP.Že nemusím znovu všechno spouštět,to jsem tedy nevěděl,jsou ještě nějaké další fígle,nemám s tímto programem moc zkušeností,nemohli byste vy zkušenější se s námi o takové jistě těžce nabyté zkušenosti podělit?Rovněž tak spolupráce TS a AM s MSTS nemám vůbec vyzkoušenou,používal jsem tyto programy samostatně.
ad Johnz - a jak to rozšířené ovládání TS zapnu a jak se s ním pracuje?
Díky všem,kdo přispěli a dále jistě přispějí další radou.

mam takyto problem: na jednom disku(G) mam naistalovany MSTS, kde mam trate BP a Luhacovice, na inom disku(L) mam pod suborom Train simulator 2 nakopirovane MSTS s tratou 321. nejdu mi ale rozbalit .apk aktivity pre tu trat 321. na inom mieste som sa docital, ze je to preto, ze tsunpack hlada trat 321, tam kde mam MSTS nainstalovany, teda na disku G. preto som trat 321 aj s globalom hodil na ten disk G a zobral odtial BP+Luhacovice, aj s Globalom. Trat 321 normalne cez .exe subor na disku G spustim, ale tsunpack stale nechce aktivity rozbalit. Vie mi niekto poradit???

Připadá mi, že aktivity, které chcete rozbalit, jsou staršího data a novější verze trati Vám neumožní je tím pádem rozbalit.

a kde je teda mozne najst aktualne aktivity pre trat 321, ktore by chodili?
mne nejde Kosican, Cassovia, Sobieski....

ramelow napsal:
mam takyto problem: na jednom disku(G) mam naistalovany MSTS, kde mam trate BP a Luhacovice, na inom disku(L) mam pod suborom Train simulator 2 nakopirovane MSTS s tratou 321. nejdu mi ale rozbalit .apk aktivity pre tu trat 321. na inom mieste som sa docital, ze je to preto, ze tsunpack hlada trat 321, tam kde mam MSTS nainstalovany, teda na disku G. preto som trat 321 aj s globalom hodil na ten disk G a zobral odtial BP+Luhacovice, aj s Globalom. Trat 321 normalne cez .exe subor na disku G spustim, ale tsunpack stale nechce aktivity rozbalit. Vie mi niekto poradit???

Tak jestli můžu přispět svou troškou do mlýna. Ze své zkušenosti (měl jsem taky dvě instalace MSTS 1. pro tratě s X-tracky 2. pro tratě s Globalem BP) a pokud vím, tak tsunpack se řídí tím jaká cesta je napsaná v registrech (stejně tak jako MSTS Activity-Analysis). Narozdil od Train-Store nebo u ConBuilderu, kde se cesta dá přehodit ručně. Jestli to nebude tedy tím, že na jednom disku se to jmenuje Train simulator a na druhém Train simulator 2. Já to měl vyřešené tak, že obě cesty k Train Simulatoru byly stejné pouze instalace byly na jných discích a pak stačilo v registrech přepsat pouze první písmeno cesty (tedy disk D: F: apod.)
Jinak spouštět šli v pohodě obě hry (jeden čas jsem měl V PC dokonce tři instalace a všechno v poho)

Podle mě když se snažíš nainstalovat starou aktivitu do novější aktualizace tak tě to jenom upozorní na jinou verzi. Teď jsem schválně zkusil rozbalit starou aktivitu (pro aktualizaci 3) do tratě 321 (aktual. 6) a píše to pouze hlášku The installed track database for this route version 8385, the activity was built on version 7940, Continue?

ramelow napsal:
a kde je teda mozne najst aktualne aktivity pre trat 321, ktore by chodili?
mne nejde Kosican, Cassovia, Sobieski....

Vždy je možné tieto staré aktivity rozchodiť ... návod na to je niekde vo fóre (ale predsalen o druhej ráno sa mi ho nechce hľadať)

Přesně tak, je jedno, kolik je instalací, ale tsunpack to nainstaluje vždy do standartní cesty, takže dotyčný adresář s MSTS se musí jmenovat Train Simulator a být na disku, kam proběhla instalace MSTS z CD (nebo to přepsat v těch registrech). Jinak stará verze aktivity do novější tratě není problém, když se odklikne ta hláška o starší verzi, tak se aktivita normálně nainstaluje. Horší je to opačně - novější aktivita do starší verze tratě.

Back
Nahoře