Zvuky - Petr Kapoun

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
No hej, každý to má rád podľa svojho, v konečnom dôsledku je to len a len na autorovi.

po čase mi začal liezť na nervy zvuk jazdy kolies 810. Nechápem autorou zámer dávať zvuk dvojosáku na štvorosé stroje ... Skrátka som ho zmazal ...

bob57_cz napsal:
... Obsluha ventilátoru ručně? Brrr. Taky to jde nadefinovat jako dlouhý zvuk ve smyčce, kde to třeba minutu běží a minutu ne.

Tak takéto riešenie som chcel navrhnúť aj ja. Akurát by som tam nastavil dlhšiu pauzu medzi spínaním ventilátora ako jedna minúta.

ešte k tým čmeliakom, chýba tu ešte jeden zvuk - charakteristické syčanie (neviem čoho).

Naposled editoval moderátor:
Ještě jsem si vzpoměl,že to "Večko" pro zapnutí a vypnutí motoru fungovalo u nějakého motoru buď to byla 240 nebo 820.A už nevím kde jsem to tenkrát stáhnul.Vždyť u elektrických loko se vlastně stažením zběrače ( klávesa P ) taky vypíná motor ,no a když je pak nahodím tak ten motor zapnu.

Matýsek napsal:
Ještě jsem si vzpoměl,že to "Večko" pro zapnutí a vypnutí motoru fungovalo u nějakého motoru buď to byla 240 nebo 820.A už nevím kde jsem to tenkrát stáhnul.Vždyť u elektrických loko se vlastně stažením zběrače ( klávesa P ) taky vypíná motor ,no a když je pak nahodím tak ten motor zapnu.

Co se týče START/STOP motoru, tak jsem navrhoval Džordžovi, aby zkusil v rámci projektu MSTS Bin odblokovat pro diesel klávesu P (pantograf/motor)......

logicky na P u elektriky stáhnu sběrač a nejedu, u dieselu vypnu motor a nejedu.....
To Matýsek : Problém je v tom, že diesel loko klávesu P nezná a je blokovaná....

navíc jak Bob57 píše, tak počínaje 451, 731, 843 (v úpravě), 350 (tam nevím), tak tam se už všude používá V na zhasínání NO na nekódované trati, takže by se to celkem bilo....a jet na trati s mechanikami (třeba Zbyňkova HK) s rozsvíceným NO je opravdu trošku unreal........

Ta smyčka na spouštění druhého ventilátoru je fakt asi nejlepší....a aby to bylo reál, tak by to mohlo jít pouze od určitého výkonu.....tzn. při nízkém nastaveném výkonu by tato smyčka byla blokována....ale to už si s tím poradí jistě autor zvuků....

Robo napsal:
Nemyslím si, že štartovanie a vypínanie je efektívne využitie "v-éčka". Okrem toho je určite blbé, keď mi už mašina dymí a zrazu ju naštartujem ...
Nehledě na to, že máš vypnutý motor a najedeš do výkonu a tradá jede se....a i bez startu...

Ten ventilátor by šiel urobiť aj s náhodným spúšťaním cez Random_Trigger a nemusel by si mať dlhú smyčku s tichom.

Martens: Na vela dieseloch sa vieš pohnúť aj so stopnutým motorom na baterky. Ale to len tak na okraj...

A ešte jedna vec k tomu štartovaniu. V MSTS stačí, keď len ťukneš do klávesy a mašina naštartuje, kiež to v reále fíra na dizlákoch ma stlačený ten zelený knoflík dovtedy, kým mu motor nechytí, čiže tu by to bolo v MSTS totálne nereálne.

Robo napsal:
A ešte jedna vec k tomu štartovaniu. V MSTS stačí, keď len ťukneš do klávesy a mašina naštartuje, kiež to v reále fíra na dizlákoch ma stlačený ten zelený knoflík dovtedy, kým mu motor nechytí, čiže tu by to bolo v MSTS totálne nereálne.
Jenomže tohle už je otázka kompromisu, co je víc a co méně nereálné....

jestli jenom ťuknu do klávesy a jedu, nebo tak, jak někdo chce simulovat vypínání motoru na klávesu, která vůbec nic nemá co do činění s regulací výkonu....tj. vypnu motor, navolím reverz do kterékoliv jízdní polohy, najedu do výkonu a ejhle můžu odjet......

To Miro.....na baterky sice s dieslem cukneš, ale těžko už na baterky s normální diesel loko odtáhneš manipulák 30 km daleko...leda by to byl hybrid....to jenom tak na okraj....

Stejně tak je to nereálné, jako jet na štrece s mechanickými návěstidly a mít při to přenos na NO ....

a ruku na srdce.....co je pohodlnější? Pokud pojedu aktivitu a budu ji muset uložit, ukončit, změnit cvf soubory na verzi bez NO nebo jenom klávesou V si NO zhasnout?

Proto by bylo daleko realističtější, kdyby se ten pantograf a klávesu P podařilo povolit i dieselů ... pak se v MSTS se stopnutým motorem nerozjedu....

Robo napsal:
Krom toho např. dle návodu k obsluze lok T 466.2 je napsané - po nastartování nechat běžet motor 10 minut a pak teprve jet.
Při stisku tlačítka startu se rozběhne olejové čerpadlo a až snad po minutě dojde ke startu motoru, atd.

Pritom všetkom hlasujem zato, aby sa jeden z ventilátorov pri rade 770 ovládal manuálne.

Robo napsal:
Pritom všetkom hlasujem zato, aby sa jeden z ventilátorov pri rade 770 ovládal manuálne.
Jsem proti....kdo na to bude myslet a v pravou chvíli si ten druhý ventilátor zapne růčo.....a co se stane, když ho nezapne? vůbec nic ....

Velmi přijatelné je pro mne Dráčikovo řešení pomocí Random_trigger....

P.S.: Je to docela hukot, když se chce na jednu jedinou "volnou" klávesu v MSTS (klávesa V) pověsit tolik funkcí :-D

Robo jen tak na okraj, když již máš u sebe na obrázku hned dva čmeláky. Doufám, že víš o tom, že při startu na čmeldovi jsi zapl STOP vypínač a opravdu jen krátce stisknul tlačítko start. Relé si to podrželo samo.
Karel

ok1dnh napsal:
Doufám, že víš o tom, že při startu na čmeldovi jsi zapl STOP vypínač a opravdu jen krátce stisknul tlačítko start. Relé si to podrželo samo.
Karel

Takže čmelák se spouští stejně jako Windows tlačítkem STOP ? To jsou mi věci. :compress:

Ale no ták Vaše Výsosti :-). To přece nikdo neřekl. Na novějších T669 nebylo stop tlačítko, ale otočný vypínač. A pochopitelně tam vedle tohoto stop vypínače bylo i prosvětlené zelené tlačítko START, které jsi nemusel držet po dobu promazávání a tedy po dobu startu. Stačilo krátce stisknout. Po nastartování odpadlo relé a ukončilo start.
Karel
P.S. bob57 byl rychlejší.

ok1dnh napsal:
Robo jen tak na okraj, když již máš u sebe na obrázku hned dva čmeláky. Doufám, že víš o tom, že při startu na čmeldovi jsi zapl STOP vypínač a opravdu jen krátce stisknul tlačítko start. Relé si to podrželo samo.
Karel

Toto som nevedel, ale dobre vedieť. Ale raz som videl takú zaujímavú vec v RD Zvolen. Fíra sa snažil nakopnúť čmeliaka, ale ten nie a nie chytiť. Nakoniec z neho odišiel na iný čmeliak (ten naskočil hneď), ale ten prvý začal štartovať sám od seba, ale chudák, nie a nie sa chytiť.
Pre tých čo areál depa poznajú, dialo sa to na koľaji, kde sú odstavené hlavne čmeliaky (aj to mnohé nepojazdné)

To Robo: hovoríš, že štartovanie v msts nie je reál a že preto to nepodporuješ. Mňa by len zaujímalo ktorý slovenský, alebo český čmeliak ,alebo ruský,albánski ...atď..má ventilátor na tlačidlo, keď za to tak neúnavne bojuješ. :?: :?:

Back
Nahoře