475.0

problémek

Ahoj Pikku

předně velký dík za Tvé modely!Mám ale problém s tvou 475.0 .Při spuštění simulátoru a pak tratě normálně vše naběhne a pokud bych zůstal v kabině a nepřepínal pohled tak je vše ok- jenže:když přepnu na jakýkoliv vnější pohled okamžitě msts zamrzne (úplně) a po velmi dlouhé době absolutníha záseku(nejde ani restartovat,nic) se msts zhroutí zpět do woken.Ostatní Tvé modely i repainty fungují absolutně bez problémů.Ani žádné jiné modely to nedělají.Zkoušel jsem snad všechna nastavení (stíny,detaily apod.) V náhledu Shape Vieweru je také vše v poho i animace .Grafiku mám ATI.
Máte i někdo další podobný problém?Dík za odpověď.

mark

Re: problémek

mark napsal:
Ahoj Pikku

předně velký dík za Tvé modely!Mám ale problém s tvou 475.0 .Při spuštění simulátoru a pak tratě normálně vše naběhne a pokud bych zůstal v kabině a nepřepínal pohled tak je vše ok- jenže:když přepnu na jakýkoliv vnější pohled okamžitě msts zamrzne (úplně) a po velmi dlouhé době absolutníha záseku(nejde ani restartovat,nic) se msts zhroutí zpět do woken.Ostatní Tvé modely i repainty fungují absolutně bez problémů.Ani žádné jiné modely to nedělají.Zkoušel jsem snad všechna nastavení (stíny,detaily apod.) V náhledu Shape Vieweru je také vše v poho i animace .Grafiku mám ATI.
Máte i někdo další podobný problém?Dík za odpověď.

mark
Vypni si dynamické tiene ( dynamic shadows ) :!: Je to napísané jak v readme loko, tak aj na stránke s modelom. Stačí čítať.

PS: Pikku je na dovolenke, preto reagujem jakožto blízky spolupracovník ja.

problém

Taxi!!!
Umím číst...!!!Píšu právě proto,že to dělá i při VYPNUTÝCH stínech (i všech dalších kouzlech s nastavením) .Nejsem začátečník.

Pikku a Taxi,
prosím ,zkus jestli se nejedná o konflikt textur nebo nějakého konfliktního využití formátu (pokus o bump maping apod.)a Graf.karet ATI.Setkal jsem se s tím kdysi u jednoho britského modelu v simulátoru ,jehož jméno se zde nevyslovuje:)
Zaráží mě právě to ,že vše ostatní od Vás běhá perfektně !

Dík moc

mark

Re: problém

mark napsal:
Taxi!!!
Umím číst...!!!Píšu právě proto,že to dělá i při VYPNUTÝCH stínech (i všech dalších kouzlech s nastavením) .Nejsem začátečník.

Pikku a Taxi,
prosím ,zkus jestli se nejedná o konflikt textur nebo nějakého konfliktního využití formátu (pokus o bump maping apod.)a Graf.karet ATI.Setkal jsem se s tím kdysi u jednoho britského modelu v simulátoru ,jehož jméno se zde nevyslovuje:)
Zaráží mě právě to ,že vše ostatní od Vás běhá perfektně !

Dík moc

mark

Me to facha, zkus tam povypinat vsechno mozne - stiny, dynamicke stiny a odrazy svetel.

mark: min. 100 ľuďom to ide, vrátane mňa, pričom má možnosť testovať ako na ATi tak NVidia a beží na oboch ... to znamená, že nič z toho, čo píšeš sa asi nekoná, lebo to by to nešlo NIKOMU ... skús to vypnúť všetko naráz, daj tam menšie rozlíšenie a obmedz kvalitu grafiky a potom povedz ... a takisto skús ešte raz stiahnuť a nainštalovať (život a NTFS je pes) ...

P.S.: Pred tým, než sa začneš čertiť, prečítaj si aspoň to čo píšeš ... tu nikto nie je telepat aby vedel, že to zbiehaš pri vypnutých tieňoch, keď to tam NEMÁŠ NAPÍSANÉ ... základy logiky kážu, že keď nejaký postup nefunguje, treba v otázke napísať, že postup bol použitý, no nezabralo to ...

Jak jsem psal už výše,mě to běhá i při zapnutých dynamických stínech,ale mám vypnuté ostatní věci,tedy ten pravý sloupeček v nastavení zobrazení a zdálenost zobrazení mám nastavenou jen na 1250m.Takže bude chyba někde jinde,ale tady se už xkrát psalo,že co každý PC,to originál...

Ano pánové,máte samozřejmě pravdu...:)
To že jsem problém do fora napsal je jenom moje snaha dobrat se jádra pudla,už jsem opravdu vyzkoušel velké množství nastavení .Předpokládám ,že každý hlas při testování nového modelu je užitečný a prospěšný .Obávám se ,že by bylo velmi užitečné zjistit ,kde je problém s dynamickými stíny a především :jaká je odlišnost v předešlých a tímto modelem.Tím se všichni můžeme do budoucnosti velmi poučit ,co ano a co ne.

mark

mark: Tam je to tým, že on asi MsTS znesie len niečo a Pikku to niečo asi prešvihol ... nemám mu to za zlé a nejdem teraz tiešiť, či by sa dalo nejako ušetriť, lebo ani asi už nie, ale potom treba takto pouberať ... väčšine stačia len dynamické tiene, ale tebe asi nie ...

Jen bych dodal,že mě to běhá se zapnutými dynamickými stíny i na rok starém noťasu,který není nic extra.Takže bych řekl,že záleží na samotném nastavení MSTS.Osobně tam mám nastavenou barevnou hloubku 16 bit a zatím jsem se nesetkal s nějakým větším problémem.Doporučené nastavení zobrazení se už probíralo v jiném vláknu,nebudu to tady vypisovat znova,ale hodně na něm záleží.

zsr napsal:
.....co se tyce injektoru - ty jsem u 475.0 dost vylepsil, takze odpovida kotelnimu zakonu (kazdy injektor zvlast musi byt schopen dodavat vodu pri plnem vykonu..........
......A co se tyce vykonu - tento eng z vyse uvedenych duvodu jezdi jako muzejni masina nebo masina pred nejakou generalkou. Na vykon se urcite podivam.

ZSR

Ahoj,po nějakém čase bych se chtěl zeptat(protože se nikde nic neděje),jak to dopadlo s přeladěním engu ke šlechtičně,povedlo se s tím výkonem a dalšími vlastnostmi(jak jsme o tom vedli debatu asi před dvěma měsíci)loko něco udělat?Jestli ano,jsou ty engy někde ke stažení?Podařilo se vyřešit cukání na brzdě u 475.0(bába)? :?:

Tonik napsal:
zsr napsal:
.....co se tyce injektoru - ty jsem u 475.0 dost vylepsil, takze odpovida kotelnimu zakonu (kazdy injektor zvlast musi byt schopen dodavat vodu pri plnem vykonu..........
......A co se tyce vykonu - tento eng z vyse uvedenych duvodu jezdi jako muzejni masina nebo masina pred nejakou generalkou. Na vykon se urcite podivam.

ZSR

Ahoj,po nějakém čase bych se chtěl zeptat(protože se nikde nic neděje),jak to dopadlo s přeladěním engu ke šlechtičně,povedlo se s tím výkonem a dalšími vlastnostmi(jak jsme o tom vedli debatu asi před dvěma měsíci)loko něco udělat?Jestli ano,jsou ty engy někde ke stažení?Podařilo se vyřešit cukání na brzdě u 475.0(bába)? :?:

U lokomotivy 475.0 je zřejmě chyba v jiném .cvf souboru než na který je naladěn .eng. Ve spolupráci se ZSR a W. Grondem se připravuje jednotná animovaná kabina pro čs. parní loko. Pak se uvidí, jinak .engy pro parní loko se ladí opět všechny znova, takže buďte trpěliví. Jinak se děje, a hodně, ale všechno má svůj čas.

Ono stačí opravit tu chybu v *cvf souboru,který je přiložen k modelu a to cukání loko prakticky zmizí.Svoji úpravu modelu si nechám pro sebe,abych neporušoval autorská práva,protože jsem si také upravil eng nejen ve spřáhlech.

Ono stačí opravit tu chybu v *cvf souboru,který je přiložen k modelu a to cukání loko prakticky zmizí.Svoji úpravu modelu si nechám pro sebe,abych neporušoval autorská práva,protože jsem si také upravil eng nejen ve spřáhlech.

Ono stačí opravit tu chybu v *cvf souboru,který je přiložen k modelu a to cukání loko prakticky zmizí.Svoji úpravu modelu si nechám pro sebe,abych neporušoval autorská práva.

Petr Novák napsal:
Ono stačí opravit tu chybu v *cvf souboru,který je přiložen k modelu a to cukání loko prakticky zmizí.Svoji úpravu modelu si nechám pro sebe,abych neporušoval autorská práva.
Pane Nováku, máš pokazený gramofon ? :wink: :?:

PS: Prosím moderátora, ktorý bude odstraňovať duplicitné príspevky, aby odstránil aj tento :wink: :!:

Back
Nahoře