Úzkorozchodné trate všeobecne

nebulus napsal:
Pekná fotka z prirodzeného prostredia BND Na model by som ale potreboval fotky z povrchu, kolmé pohľady ( boky, čelá, stanovište ) a fotené za počasia pod mrakom, kedy sú tiene minimálne.
Mixmouses: Vďaka za ponuku, ináč tá povrchová BND 30 by nebola zlá, tú povrchovú kabínu by som zvládol odstrániť, resp by som spravil dve verzie modelu. Potom by som poprosil aj bočné fotky s kapotami a bez nich a prípadne pohľad zhora. Zvuky sa dajú nahrať aj digitálnym foťákom.
to som si aj myslel že to bude musiet byť tak nejak nafotené, ale ak bude treba nejaké tie zvuky ako napríklad: naštartovanie, vypnutie, jazda a podobne dačo sa isto nájde.

Naposled editoval moderátor:
Štartovanie a vypnutie moc zatiaľ nevyužijeme, skôr voľnobeh, motor postupne na nejakých otáčkach, jazda, zvuky brzdenia a pod.

nebulus napsal:
... Potom by som poprosil aj bočné fotky s kapotami a bez nich a prípadne pohľad zhora. Zvuky sa dajú nahrať aj digitálnym foťákom.

Dobře, jakmile bude šance, že už nenasněží (tzn. budeme moci sundat pluh), udělám fotky, snad bude počasí přát. Pohled shora musí být přesně v osách stroje? Se sundáním kapot bude problém, máme je u tohoto stroje na pantech. Zvuky domluvím s kolegou, já disponuju zrcadlovkou. Předpokládám, že je máme nahrávat za jízdy při jednotlivých rychlostech a pak při stání volnoběh - plné otáčky a zpátky? :oops: myš

mixmouses: Tie otvorené kapoty by mi stačili aj z tých fotiek čo sú na webe, ale v lepšej kvalite. Pohľad zhora nemusí byť úplne kolmý, Photoshop dokáže zázraky. Čo sa týka zvukov, nie je to tak, že mašina má plyn 0-100% a niekoľko rýchlostí? V tomto by som skôr dal na slovo nejakého zvukára, čo a ako. Napíš prosím, ako je to presne s technikou jazdy.

nebulus napsal:
Štartovanie a vypnutie moc zatiaľ nevyužijeme, skôr voľnobeh, motor postupne na nejakých otáčkach, jazda, zvuky brzdenia a pod.

Maďarské motory prevažne majú aj štartovanie a stopovanie. Prečo to konečne neprovozovať aj na našich? Eng to umožňuje.

Milane a jakým způsobem startuješ a stopuješ motor? Na stěrače? Není problém rozjet se se stopnutým motorem bez nastartování?

Nie. Bez naštartovania sa nepohneš. A myslím, že na klávesu V. Takže by som kludne oželel, aj VZ ako funkčný a uspokojil by som sa zo statickým na fronte.

Ono na nejakej banskej mašine žiaden VZ nie je a starších diesloch buď nie je vôbec ( 700, 710, 725, 775 ), alebo by na iných motoroch stačila verzia iba so živákom, aj tak to jazdí hlavne na nekódovaných tratiach. Štartovanie a stopovanie mám nahraté na 770/1 a možno aj na 742.

Michale a Milane, ono tak nejde ani o VZ, jako spíš o to, jestli se maďarům podařilo rozchodit závislost, že se stopnutým motorem se prostě nerozjedeš - zvukové efekty, kdy jde jen o zvuk, ale se ztichlou mašinou rovnou najedeš do výkonu, to asi není to pravé ořechové. Milane, prosím Tě, u kterého skinu (vč. url) jsi na to narazil? Docela by mne to zajímalo.

nebulus napsal:
mixmouses: Tie otvorené kapoty by mi stačili aj z tých fotiek čo sú na webe, ale v lepšej kvalite. Pohľad zhora nemusí byť úplne kolmý, Photoshop dokáže zázraky. Čo sa týka zvukov, nie je to tak, že mašina má plyn 0-100% a niekoľko rýchlostí? V tomto by som skôr dal na slovo nejakého zvukára, čo a ako. Napíš prosím, ako je to presne s technikou jazdy.

A o které snímky (stačí název galerie) se jedná? Vytáhnu je z arcichlíva v plný kvalitě :). Mašinku vezmu pod jeřábek, doufám, že si nerozbiju čenich :-)). S jízdou (BND 30) je to tak, že převodovka má tři rychlosti, každá má svoji spojku, takže se řadí kolečkem (N-1-N-2-N-3) pouhým otáčením. Snižování otáček (nebo meziplyn) při řazení děláme od oka, řadí se občas obouruč, aby "ulovená" rychlost zase nevypadla. BNE 50 je elektrika, máme jí i s EDB. Když bude v sobotu čas, zkusíme vyjet na trať a natočit pár rozjezdů a zastavení :)
myš

mixmouses: Je to hneď prvá fotka v galérii BND 30, fotená na ZŽ Drásov. Ale predpokladám že by sa to dalo nafotiť aj dnes, veď kapoty sa snáď dajú otvoriť. Potom by som spravil otvorenú alebo zatvorenú verziu. Ten kúsok kde vyklopená kapota zavadzia zvládnem vyretušovať. Ináč máš k dispozícii statív? Nemám totiž nafotené žiadne animácie stanovišťa, potom by som Ti dal inštrukcie čo a ako nafotiť.

nebulus napsal:
mixmouses: Je to hneď prvá fotka v galérii BND 30, fotená na ZŽ Drásov. Ale predpokladám že by sa to dalo nafotiť aj dnes, veď kapoty sa snáď dajú otvoriť. Potom by som spravil otvorenú alebo zatvorenú verziu. Ten kúsok kde vyklopená kapota zavadzia zvládnem vyretušovať. Ináč máš k dispozícii statív? Nemám totiž nafotené žiadne animácie stanovišťa, potom by som Ti dal inštrukcie čo a ako nafotiť.

A sakryš, to je jedna z velice mála fotek, kterou jsem dostal, navíc v tomhle rozlišení... :( Nafotím to radši s těma vyklopenejma kapotama. Stativ mám, dvoumetrovej. Jinak na mailu budu ještě zítra do večera, pak jedeme od firmy na Regiontour. Poprosím pošlete mi veškeré instrukce do této doby, abych mohl včas zařídit u kolegy vše potřebné. Klidně na mail :oops:. Díky myš

Mixmouses: No pozeral som znovu na tú kapotovanú BHD a ten cab asi nepôjde tak ľahko nafotiť, lebo ja som ho fotil na banskej verzii ktorá bola bez zadného plechu ( vrak ). Jedine ak strčiť foťák a statív na sedačku a fotiť tie animácie odtiaľ. Ináč klídek, času dosť, netreba sa nikam ponáhľať.
V princípe by sa to ale malo fotiť z pozície a pod uhlom asi ako na to pozerá rušňovodič, čo samozrejme v tomto prípade nie je z priestorových dôvodov možné.

nebulus napsal:
Mixmouses: No pozeral som znovu na tú kapotovanú BHD a ten cab asi nepôjde tak ľahko nafotiť, lebo ja som ho fotil na banskej verzii ktorá bola bez zadného plechu ( vrak ). Jedine ak strčiť foťák a statív na sedačku a fotiť tie animácie odtiaľ. Ináč klídek, času dosť, netreba sa nikam ponáhľať.
V princípe by sa to ale malo fotiť z pozície a pod uhlom asi ako na to pozerá rušňovodič, čo samozrejme v tomto prípade nie je z priestorových dôvodov možné.

Mám od místního kolegy tip, že bych mohl fotit skrz zadní okno do kabiny, pokud to teda světelné podmínky umožní. Předpokládám, že mám nafotit jednotlivé polohy řadiče, plynový páky, nevím jak s brzdou, je to kolečko s držákem, a vypínače světel. Nebo máme styl ovládání natočit na video za jízdy? Navíc bych to rád udělal co nejdříff, abych na to nezapomněl :rolleyes:. No a stejně budu výhledy z kabiny fotit pro zmíněného kolegu, takže tak :)

Tam je ešte problém, že bežná BND nemala možno už ani ten vypínač na svetlá :-) . Ale vrakov mám nafotených dosť, niečo by som z toho vyrobil. Ale obávam sa, že to okno je strašne vysoko, normálne je hlava ešte pod úrovňou kapoty. Systém nafotenia si pochopil správne, ak sú tam nejaké spojito ovládané prvky, plyn, brzda, tak treba nafotiť nejaké medzipolohy, napríklad pohnúť kolečkom brzdy o kúsok, foto, pohnúť zase o kúsok a tak dookola, na 360 stupňov stačí tých 12 polôh, plyn podobne. Video poteší.

Back
Nahoře