Aktivity Jiří

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
G

Guest

Host
Tak tady můžete psát, jak se vám líbí či nelíbí moje aktivity,co vám dělalo problém při hraní a jak se vám líbí traffic ?

Edit :
V průběhu měsíce červenec bude uvolněna poslední část aktivity fiktivního rychlíkového spoje SC PERSHING ze stanice Poprad do stanice Praha - Holešovice. Teď ještě chybí traffic a LS a aktivita bude hotová včetně komentářů. Sledujte můj link. Přibližná délka spojení z Popradu do Prahy potrvá 6 hodin a 45 minut. Nejtěžším oříškem bude poslední část aktivity,kde se hráč potká se zpožděním svého rychlíku, bude to mít vykomenzováno malým počtem zastávek ( Zábřeh, Pardubice,Praha ).

Dámy a pánové u všech aktivit jsem opravil paths po vydání aktualizace 6 Martinovy tratě 321. Stahovat můžete znovu na mých stránkách http://web.quick.cz/jiri.msts/ ,kde je také pro vás připravena návštěvní kniha pro vaše připomínky a návrhy k mým vytvořeným aktivitám pro MSTS v části WEB.

Naposled editoval moderátor:
Ahoj! Nevím, jestli se to už někde tady řešilo, ale chtěl jsem se zeptat, co to je za aktivitu EC Silesia? Je to fiktivní aktivita? Vždyť Silesia není EC, ale R a jezdí úplně jinou trasu než Bohumín - Poprad-Tatry. Díky za odpověď! :)

Laborec425 napsal:
Ahoj! Nevím, jestli se to už někde tady řešilo, ale chtěl jsem se zeptat, co to je za aktivitu EC Silesia? Je to fiktivní aktivita? Vždyť Silesia není EC, ale R a jezdí úplně jinou trasu než Bohumín - Poprad-Tatry. Díky za odpověď! :)
Máš pravdu, Silesia je R a je to fiktívna aktivita.Ide síce cez Bohumín, ale do Popradu ani náhodou ...

Právě začínám dělat aktivitu IC 580 Ostravan v úseku Karviná - Česká Třebová,ale potřebuji věděť tyto informace

a) Z jakého karvinského nástupiště vlak odjíždí ?
b) Zda-li v Bohumíně dochází k výměně lokomotivy _ přespřah ?
c) Zda-li se v průběhu jízdy musí někde ve stanicích odpojovat či připojovat vagóny ?

Druhou část aktivity může dělat Klimi v úseku ČT -Praha.

Jiří napsal:
Právě začínám dělat aktivitu IC 580 Ostravan v úseku Karviná - Česká Třebová,ale potřebuji věděť tyto informace

c) Zda-li se v průběhu jízdy musí někde ve stanicích odpojovat či připojovat vagóny ?

a) nevím a myslím, že je to úplně jedno
b) přepřáhnout za 2 minuty, které má Ostravan pobyt v Bohumíně, tos nemyslel vážně ?
c) ne

Jiří napsal:
Když se podíváš na jízdní dobu z KI do AB a jízdní řád, tak ti musí být na první pohled jasné, že to jede na jeden zátah durch v nezměněné sestavě v celé trase při tak rekordně krátké jízdní době (nejdelší pobyt je 3min). Vzhledem k tomu, že se jedná o "lázeňský spoj" a Karviná nemá všude plný bezbarierový přístup, tak pravděpodobně by to mělo jet z nejpřístupnějšího místa.

Tomes napsal:
Jiří napsal:

a) nevím a myslím, že je to úplně jedno
b) přepřáhnout za 2 minuty, které má Ostravan pobyt v Bohumíně, tos nemyslel vážně ?
c) ne

ad b) Já se jen ptal, já ani nevím,kolik minut v Bohumíně tráví čas,ještě jsem sem se pořádně nepodíval do jízdního řádu tohoto spoje, takže možná moje otázka se bude zdát hloupá,ale některé spoje v Bohumíně mají výměnu loco. Většinou pokud se jedná o rychlíky směrem na Slovensko nebo do Prahy.

Jinak co se týče té první otázky ad a) tak by mne to moc zajímalo,jelikož vím,že třetí nástupiště se používá pro vlaky směrem na Čadcu ,druhé nástupiště na Bohumín,ale stejně tak z prvního nástupiště občas jezdí spoje jak na Bohumín tak i na Čadcu.

Jednou jsem byl v Karviné a na prvním nástupišti byl připraven osobní vlak,který vyjížděl z Karviné a končil až v Bohumíně. Ale to bylo kdysi, možná ten start point v aktivitě dám k prvnímu nástupišti.
Druhé nástupiště se spíše používá k průjezdu vlaku ze směru od Českého Těšína směrem na Bohumín. A na druhé koleji téhož nástupiště jsou většinou odstavené nákladní vozy.

Jestli nikdo nebude namítat,tak aktivita bude začínat u prvního nástupiště :lol:

Jiří: Velmi se na tvou aktivitu těším. Strašně rád se bavím...:lol:

Pajavlaky napsal:
Jiří: Velmi se na tvou aktivitu těším. Strašně rád se bavím...:lol:

No jo no :roll: :roll:

apropo,teď je ta aktivita v plenkách,nejprve musím nastavit path hráče,pak nastavit počet cestujících na perónu, přepočítat a uložit jízdní řád, pak otevřít okno IDOS a zkopírovat si časy příjezdu a odjezdu a pak to ručně nastavit do TimeTable v AE. Pak si musím vzít poznámkový blok,prupisku a psát si skutečné časy průjezdu stanicemi,zastávkami, pak na základě poznámků,blokovat cestu hráče servisem ( jako pojistka ) abych ve stanici náhodou nebyl dříve, jet přesně předpisově, hlídat si rychlost a až v samotném závěru nastavit traffic.

To už bude horší káva :o

Jiří napsal:
No taky to bude asi chvilku trvat.Mám prblémy se strojovnou takže to fakt vypadá až na ten Leden-Únor.

Jiří napsal:
ad b) Já se jen ptal, já ani nevím,kolik minut v Bohumíně tráví čas,ještě jsem sem se pořádně nepodíval do jízdního řádu tohoto spoje, takže možná moje otázka se bude zdát hloupá,
Napřed by sis měl prostudovat všechnu volně přístupnou databázi informací, pak teprve požádat o případné doplnění nenalezených položek, které budeš potřebovat. Nechat si vše položit na stůl je nejen hloupé, ale i bezohledné a sprosté vůči všem. Zamysli se už konečně nad sebou. Některé tvoje myšlenkové pochody v ostatních návštěvnících fora mohou vyvolat dojem, že netrpíš LMD, ale přímo VMD/TMD.( Bez urážky.)

Ono by bylo dobré,že bych udělal jen aktivitu z 50 % ( to jest trasa vlaku hráče, některé loose consisty,neviditelný traffic čili servisy)a ten,kdo by měl zájem mi pomoct,by mohl mou aktivitu upravit tak,že by jen doplnil reálný traffic dle jízdního řádu,tím pádem by to byla kolektivní aktivita a tím pádem by ta aktivita byla i dřív venku ( jen její první část na trati 321 ) Zatím jsem se moc nenaučil dělat traffic podle grafikonu,jízdního řádu,ale jen fiktivní traffic.Je to trošku složitější ( jednou jsem to zkoušel a vůbec mi traffic nefungoval viz křižování ve stanici Ostrava-Svinov, Český Těšín, protože buď ten traffic vyjel ze stanice dříve,později nebo vůbec ne, jsem zvědav na MSTS BIN ),ale co se týče trafficu jako takového není problém pro mne poslat na trať tři rozdílné soupravy na páru,které budou na vedlejší trati a potkávat se v určitém úseku,ale křižování vlaku ve stanicích a ještě aby to bylo podle reality dle jízdního řádu je fuška. :wink:

No možná by nebyla špatná i aktivita s přepřahem Esa 362 Poštovní Spořitelna v Těšíně, to je taky vcelku zajímavé... :wink:

Vlado napsal:
No možná by nebyla špatná i aktivita s přepřahem Esa 362 Poštovní Spořitelna v Těšíně, to je taky vcelku zajímavé... :wink:

To by šlo,třeba aktivita Olomouc - Frýdek Místek přes Karvinou,Český Těšín,odpojila by se elektrická lokomotiva a připojil by se Dieslák. Ovšem by to byla fiktivní aktivita. :lol: :lol: :wink: :wink:

Jiří napsal:
Vlado napsal:

To by šlo,třeba aktivita Olomouc - Frýdek Místek přes Karvinou,Český Těšín,odpojila by se elektrická lokomotiva a připojil by se Dieslák. Ovšem by to byla fiktivní aktivita. :lol: :lol: :wink: :wink:

Jenže to s Esem se od zavedení nového GVD opravdu děje! :mad:
Eso přiveze IC 580, odpojí jej, odstaví na kusou u kanclu výpravčího a ráno pak odváží IC 581 zpátky. Takže žádná sci-fi, ale realita, chlapče! :mad:

Jiří napsal:
Vlado napsal:

Dlouho příspěvky Jiřího sleduji a nevycházím z údivu.Jiří přemýšlíte nad tím co se píšete??????Nevím jestli mohu,ale asi budu psát i za spoustu dalších uživatelů.

Musím potichu nebo vlastně nahlas souhlasit s Bobem57_cz,neboť ten to vystihnul.Vaše příspěvky a bláboly jsou všem k smíchu viz.příspěvek Pajavlaky.

Ve většině případů to ani nikoho nezajímá a Vaše převratné objevy jsou úžasné
viz."apropo,teď je ta aktivita v plenkách,nejprve musím nastavit path hráče,pak nastavit počet cestujících na perónu, přepočítat a uložit jízdní řád, pak otevřít okno IDOS a zkopírovat si časy příjezdu a odjezdu a pak to ručně nastavit do TimeTable v AE. Pak si musím vzít poznámkový blok,prupisku a psát si skutečné časy průjezdu stanicemi,zastávkami, pak na základě poznámků,blokovat cestu hráče servisem ( jako pojistka ) abych ve stanici náhodou nebyl dříve, jet přesně předpisově, hlídat si rychlost a až v samotném závěru nastavit traffic."

-TO VÍ I PODPRŮMĚRNÝ UŽIVATEL MSTS,ŽE PŘI TVORBĚ AKTIVIT HO ČEKÁ PODOBNÁ ZÁLEŽITOST.

NAKONEC Z OHLAŠOVANÉ AKTIVITY VZNIKNE BRUTUS EC SILESIA BOHUMÍN-POPRAD NEBO SC PERSHING POPRAD-PHA HOLEŠOVICE. :D :D

Ad Klimi:

pro tvorbu nových aktivit si najdi mezi uživateli někoho jiného.Tvé aktivity na začátečníka nejsou špatné,ale Tvé případné spojení při tvorbě s Jiřím asi nebude šťastné.Rozhodnutí je však na Tobě....

Back
Nahoře