Aktivity KUBA

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kuba
  • Datum začátku Datum začátku
EC 132

Projel jsem to Břeclavi 2x s Kubovým consistem a nic se netrhá ani ve 140 km/hod. Tak si budeš muset udělat Ondro pořádek v Trainsetu. Asi budeš mít nastavenou malou upínací sílu ve spřáhlech. Pokud se v tom nevyznáš, tak se v tom radši nehrab a objednej si nové DVD s tratí.

Mám problém s aktivitou R 801, po načtení aktivity mi úkol běží tak 5 vteřin a pak hned spadne do windovs nevíte co s tím.

ondra135 napsal:
Mám problém s aktivitou R 801, po načtení aktivity mi úkol běží tak 5 vteřin a pak hned spadne do windovs nevíte co s tím.
Kolik máš v těch 5 vteřinách FPS??? Jestli je malé, tak Ti nestihá PC.:wink:

ondra135 napsal:

Může to být způsobeno nedostatečným prostorem (alokací) paměti. MSTS totiž všechny zvuky musí nškam uložit (nahrát), aby je mohl použít. Řešením je úprava souboru soundcfg.dat. Prohledej tohle vlákno několik stránek zpět a najdeš i popis jak na to.

Nemohl byste mi poradit, který odkaz to je já mám teď před maturitou tudíš moc času na internetu nejsem, tak bych potřeboval poradit, který odkaz to je prosím.:eek:

Naposled editoval moderátor:
ondra135 napsal:
Nemohl byste mi poradit, který odkaz to je já mám teď před maturitou tudíš moc času na internetu nejsem, tak bych potřeboval poradit, který odkaz to je prosím.:eek:

Hledat to za tebe fakt nebudu. Prostě se podívej o pár stránek zpět.
Ale abys neřek, že tě jsem tě hned utřel:
V souboru /GLOBAL/soundcfg.dat v poslední sekci Scalability 5 navyš hodnoty SoundSystem na:
SoundSystem ( 5, 1000, 200, 31457280 )
To druhé číslo je právě velikost zásobníku pro zvuky na jednom čtverci. Závisí to na velikosti operační paměti, resp kolik RAM máš k dispozici.
Já měl původně 800 a musel jsem jít na těch 1000 právě u téhle aktivity.
Jinak těch 1000 má myslím nastaveno i Kuba.

Já to mám nastavené takto:

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 800, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

Kuba napsal:
Takto to vypadá, když se někdo dloube v souborech a neví, co vlastně přepisuje. Pak jsou jednotlivé hodnoty v neshodě.
Alokace paměti
SoundSystem ( 5, 800, 300, 31457280 )
nebo
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 50M )

soundcfg.dat má sekce Scalability 1,2,3,4,5 a každá je pro jiný "pohled" či "kvalitu".

Nastavenie soundcfg.dat je na stránke Jacka
http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Funguje perfektne.

sovo54 napsal:
Nastavenie soundcfg.dat je na stránke Jacka http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm Funguje perfektne.
Ve všech Scalability1-5 má nastaveno natvrdo 52428800 = 50MB, ale ani v jediném Memory Guide nemá tuto hodnotu uvedenu v prvním řádku sekce. ( Jinak se jedná o neúplnou napodobeninu souboru jiného ladiče.:cool: )

drn napsal:
sovo54 napsal:
Nastavenie soundcfg.dat je na stránke Jacka http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm Funguje perfektne.
Ve všech Scalability1-5 má nastaveno natvrdo 52428800 = 50MB, ale ani v jediném Memory Guide nemá tuto hodnotu uvedenu v prvním řádku sekce. ( Jinak se jedná o neúplnou napodobeninu souboru jiného ladiče.:cool: )
No dobře! A správná odpověď zní jak?

drn napsal:
Kuba napsal:
Takto to vypadá, když se někdo dloube v souborech a neví, co vlastně přepisuje.
Nejprve by to chtělo si zjistit fakta a pak někoho kritizovat. Já se v tom vůbec nevyznám a proto se v tom ani nedlubu, bylo mi doporučeno to tak mít, tak to tak mám a jelikož to funguje, nevidím důvod to měni, ale pokud máte jiné řešení sem s ním, rád se poučím.:D
sovo54 napsal:
Nastavenie soundcfg.dat je na stránke Jacka
http://msts.jacek-modely.cz/paginy/navody/vypadek_zvuku.htm
Funguje perfektne.
Přesně tak funguje to dobře.

Kuba napsal:
Nejprve by to chtělo si zjistit fakta a pak někoho kritizovat. Já se v tom vůbec nevyznám a proto se v tom ani nedlubu, bylo mi doporučeno to tak mít, tak to tak mám a jelikož to funguje, nevidím důvod to měni, ale pokud máte jiné řešení sem s ním, rád se poučím.
Fakta:
Memory Guide 0MB = 0
Memory Guide 1MB = 1048576
Memory Guide 3MB = 3145728
Memory Guide 5MB = 5242880
Memory Guide 10MB = 10485760
Memory Guide 30MB = 31457280
Memory Guide 50MB = 52428800
Memory Guide 100MB = 104857600
...
..
.
"Zdroj": Diskuze nejen o hře Microsoft Train Simulator / MSTS / Modely pro MSTS / Zvuky Jacek/ str8/ 29-09-2008 23:50
Taky mám od "autora" nastaveno více dalších věcí v simulátoru ( i camcfg, .iom/.txt aj. atd. :P:-P ).

vzkaz

Kubo potřeboval bych poslat na můj email ondra135@centrum.cz taurusy obb1216, protože se nemůžu zaregistrovat na tu maďarskou stránku furt to nějak blbne. Máš na tej tvej domovskej stránce, jestli bys byl tak hodnej.:)

RE: vzkaz

ondra135 napsal:
Kubo potřeboval bych poslat na můj email ondra135@centrum.cz taurusy obb1216, protože se nemůžu zaregistrovat na tu maďarskou stránku furt to nějak blbne. Máš na tej tvej domovskej stránce, jestli bys byl tak hodnej.:)

Proč nepošleš Kubovi SZ ?

Pošli mi ten upravený soubor camcfg, protože sem si stah ten upavený soubor od Jacka soundcfg a pádá mi to stejně tak jestli není chyba právě i u tohodle sou boru camcfg. Můj email je ondra135@centrum.cz

ondra135 napsal:
Pošli mi ten upravený soubor camcfg, protože sem si stah ten upavený soubor od Jacka soundcfg a pádá mi to stejně tak jestli není chyba právě i u tohodle sou boru camcfg. Můj email je ondra135@centrum.cz
Tak za prvé: Vůbec nevím co to meleš, jednou chceš camcfg, pak do toho motáš Jackův soundcfg!!!

Za druhé: Si mě pleteš asi s nějakým tvojím čoklem nebo co, ještě že si nedal nakonec věty vykřičník. Kdyby si napsal "prosím" nebo "děkuji", hubu ( resp. ruka ) by Ti neupadla.

Za třetí: Hned příspěvek na tímhle tvojím, tě Matýsek upozorňuje na to, že k takovým věcem slouží SZ a ty hned další příspěvek vybliješ tohle.

Za čtvrté: Jezdí se Ti s OBB_1216 dobře??? Opět by Ti huba ( ruka ) neupadla, kdyby si poděkoval za poslání.

A za páté: Můj soundcfg Ti nepošlu, je totiž absolutně stejný jako ten Jackův, takže by to nemělo smysl.

Já to nepsal tobě, ale autorovi drn, jestli by mě mohl poslat ten soubor camcfg. Tak se nezlob, já žádného tauruse 1216 nemám proto bych potřeboval poslat alesponň 4 stroje, jestli je Kubo máš, tak mi je pošli na email, děkuji.:)

ondra135 napsal:
Já to nepsal tobě, ale autorovi drn, jestli by mě mohl poslat ten soubor camcfg. Tak se nezlob, já žádného tauruse 1216 nemám proto bych potřeboval poslat alesponň 4 stroje, jestli je Kubo máš, tak mi je pošli na email, děkuji.:)
OK, ale to nemění nic na faktu, že pokud něco chci, tak rozkazovací tón ve větě není to pravě ořechové.

Nenašel by si někdo čas a neotestoval mojí novou aktivitu. Já bohužel nemám tolik času, kolik bych na to potřeboval.
Trvá cca. 4:30hod. a je na trať 321.
Pokud by měl někdo zájem, pište pouze SZ.

Back
Nahoře