Aktivity KUBA

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kuba
  • Datum začátku Datum začátku
Tak na mojem webu na Vás čeká překvápko k aktivitě RTE. Za to hlavně díky p.Šimralovi za poskytnutí. Je to skin mašiny a vozu v barvách Railtrans. Doufám že se vám to bude líbit.

Noblesní změna a tak doufám,že to bude takhle vypadat i 10.prosince
Šup s tím do TBP hned vymyslím aktivitu náklad s loko RT.

Naposled editoval moderátor:
poison napsal:
Noblesní změna a tak doufám,že to bude takhle vypadat i 10.prosince
Šup s tím do TBP hned vymyslím aktivitu náklad s loko RT.
Jen já o ničem nevím. Bohužel na hraní aktivit nezbývá čas, tak nejsem úplně v obraze. Pokud se jedná o nějaké zásadní vozidlo, uvítal bych spolupráci, kdyby mi vyladěné a značené dle norem (abych neměl práci navíc) někdo poslal odkaz a já jej mohl zařadit.

Naposled editoval moderátor:
Také bych prosil jako tvůrce aktivit, aby se skinaři, medeláří usvolili dát svá díla na Zbiňkovo DVD. Člověk pak musí dělat dva druhy aktivit s trainsetem jenom BP a pak i s ostatníma vozidlama. Ještě je tu pár lidí co nemají kvalitní nebo žádné připojení k internetu.

Ten samý problém se řešil s lokomotivou 181, nic se s tím nedá dělat :(

Zdeněk Itterheim napsal:
Já už verzi DB 189.012 předělal a přeznačil pro TBP. Ale vadí mi ještě jedna věc, zdvih smetáku - jde přes trolej. Jarda Skůra mi vysvětlil že s tím asi nic nenaděláme, museli bychom požádat samotného tvůrce o modifikaci.
Na obrázku od Kuby je to zřejmé.
http://www.kuba-msts.ic.cz/obrazky_MSTS/RTEn2v.jpg
No to isté je u Taurusov 1016/1116.Proste treba privrieť očko, možno obe ... :lol:

alcapone napsal:
Také bych prosil jako tvůrce aktivit, aby se skinaři, medeláří usvolili dát svá díla na Zbiňkovo DVD. Člověk pak musí dělat dva druhy aktivit s trainsetem jenom BP a pak i s ostatníma vozidlama. Ještě je tu pár lidí co nemají kvalitní nebo žádné připojení k internetu.

To bude asi problém, já to mám od p.Šimrala a od koho to má on, to nemám ani ponětí, musíme počkat až sem zavítá a vyjádří se. Já bych spíš uvítal, kdyby někdo nějak přeskinoval vagon 1.třídy do verze jidelňáku a 2.třídy.

A s tím vysokým smetákem to není taková hrůza dá se to skousnout.

Já to taky dostal, vím samozřejmě od koho, ale předpokládám, že asi u toho není souhlas autorů modelů.
Já moc nevím, jak je to s autorskými právy.

Takže...jel jsem RT na trati 321...obě verze..obě bez pádu, to je pohoda, trafic mi o moc hustší nepřijde, jen přibyly nějaký soupravy ve stanicích. Ale co se mi stalo u obou...v Brodku mám červenou, čekám na protijedoucí vlak...dokud necuknu zpátky tak se ho nedočkám, to by ještě tolik nevadilo, ale jakmile projede proti expres, tak mám volno a opět pomalá jízda...a zde je problém...načte se proti mě trafic, hupne mi tam červená a koukáme si s protijedoucím vlakem do očí. Kde dělám chybu? jedu pomalu? nebo se to stalo i někomu jinýmu?

Amazon napsal:
Takže...jel jsem RT na trati 321...obě verze..obě bez pádu, to je pohoda, trafic mi o moc hustší nepřijde, jen přibyly nějaký soupravy ve stanicích. Ale co se mi stalo u obou...v Brodku mám červenou, čekám na protijedoucí vlak...dokud necuknu zpátky tak se ho nedočkám, to by ještě tolik nevadilo, ale jakmile projede proti expres, tak mám volno a opět pomalá jízda...a zde je problém...načte se proti mě trafic, hupne mi tam červená a koukáme si s protijedoucím vlakem do očí. Kde dělám chybu? jedu pomalu? nebo se to stalo i někomu jinýmu?

Mě se to nestalo. Dle mého názoru jedeš pomalu. Cuknout zpět nebylo potřeba nikdy. Je potřeba jet z citem, dojíždět na stopky pomalu a pokud možno nezastavovat. Ono přeci jenom potom trvá než se rozjedeš a taky pozor na prokluz. Na tohle je Kuba odborník. Je to skvěle odladěné, že vlastně nemusíš zastavit vůbec. Nebo jsi se moc loudal na těch třicítkách. Jel jsem jenom verzi s LP.

Petr Šimral napsal:
Já to taky dostal, vím samozřejmě od koho, ale předpokládám, že asi u toho není souhlas autorů modelů.
Já moc nevím, jak je to s autorskými právy.

No jo, ale pokud tato souprava je veřejně vystavená na stránkách jakéhokoli našeho uživatele, tak musí mít také svolení autora a pak by neměl být problém i se svolením k zařazení do BP. Koukal jsem, vozidla jsou i nevyladěná dle norem našeho Trainsetu. Chtělo by to i nějakého českého ladiče, aby chování otestoval a srovnal. Autorovi by se nabídla na revanž za svolení k šíření vyladěná verze. Snad by se nějak domluvit dalo. Ale až teprve potom bych vytvořil veřejnou aktivitu. Vyladěná souprava se totiž může chovat úplně jinak.
Měl jsem kdysi problém, že po výměně vozů traffic (OBB) mi takové vlaky jezdily krokem. Příčina byla v ladění originálu, kdy vozy v našem prostředí zůstaly v soupravě zabrzděné. Proto takové vlaky jely jak šnek. Na závadu tenkrát přišel Ppoollll.

Na webu si můžete stáhnout upravené consists k aktivitám RTE podle toho, jak to opravdu bude jezdit v GVD 06/07.
Zajimavé je třeba řazení Vindobony, ta bude vypadat jako pojízdný cirkus, protože se v ní objeví vozy ČD, DB i ÖBB a třeba i R 870/875 Svitavy - Praha ve složení 162/3+5*Bdtmee+BDs+A.

To je paráda, ty něměcký modrý vagony tuto perfektní aktivitu trochu kazily.

Tak jelikož jsem zjistil že polským kolegům nejde web, umistíl jsem vůz PKP WRbdmnu na moje ftpko ( bude tam umístěn dokud polský web nepoběží ), tudiž jsou už odkazy na mojem webu funkční a vůz si můžete stáhnout.

Achjo, jde určitě o super aktivitu, ale kde má člověk sehnat ten slovenskej Bpeer, když z udávaného webu to nelze stáhnout a jinde jsem to nenašel :(

Děkuji, pánové :wink:
Tak jsem se teď projel, mno, výpravčí, co byl zrovna na šichtě v ČT není asi chytrý, poslat něco před rychlík, abych se za tím ploužil padesát až do Chocně :( :D , každopádně v PDB +13, následně jsem dojel do Kolína, kde mi nešla brzda, takže emergency break + jsem to vypnul, protože to nešlo ani dál... Škoda. Jinak super aktivita, hrál jsem plnou verzi a naprosto bez problémů :wink:
Díky, Kubo

Back
Nahoře