Vhodný notebook pro práci s MSTS

RE: Sekání okolní krajiny v MSTS

To W302: Jak jsi posoudil, že Tvůj NB na MSTS v pohodě stačí? Co to znamená "vlak se zrychluje"? Při jakém pohledu? ...

RE: Sekání okolní krajiny v MSTS

Honza napsal:
To W302: Jak jsi posoudil, že Tvůj NB na MSTS v pohodě stačí? Co to znamená "vlak se zrychluje"? Při jakém pohledu? ...

Jak jse na to přišel?? Mno takhle. Parametry mého PC jsou: 1 GB RAM, 1,73GHz, Windows XP Home Edition SP 3, Grafická karta Intel 965 64 MB
Mno a seká se mi to při pohledu z kab. a z venku, Při videu to jede úplně super.

Zdravim, nikdy som nerozbehaval MSTS na notebooku a nemam s tym skusenosti tak sa radsej spytam ci je mozne rozchodit MSTS na tejto konfiguracii:
procesor Intel® Core™2 Duo T5870 (2GHz, 2MB, FSB 800MHz)
operační systém: XP Proff.
systémová paměť: 4GB (2GB + 2GB) DDRII 800MHz
pevný disk: 500GB SATA, otáčky 5400rpm
grafika: nVidia® GeForce with CUDA G102M 512 VRAM

Vdaka za odpovede a prajem pekny den

Matostav: chodit bude zcela určitě. Jen podle mého bych do tohoto ntb už raději instaloval Windows7, než XPčka, které zcela nevyužijí výkon tohoto ntb. Navíc, pokud budeš instalovat x86 systém, tak ti rozpozná pouze 3GB RAM. Doporučuju systém na bázi x64.

Ahojda,
rád bych si pořídil nějakou novou strojovnu....teď to jezdím na plečce a chtěl bych tímto požádat někoho, kdo o tom něco ví a poradí, jaké požadavky jsou potřeba na to, abych MSTS nejen rozchodil bez problémů, ale také aby to jezdilo bez větších škytanců a podobně? Předen díky za odpověď.

Midrafon napsal:
Ahojda,
rád bych si pořídil nějakou novou strojovnu....teď to jezdím na plečce a chtěl bych tímto požádat někoho, kdo o tom něco ví a poradí, jaké požadavky jsou potřeba na to, abych MSTS nejen rozchodil bez problémů, ale také aby to jezdilo bez větších škytanců a podobně? Předen díky za odpověď.
Ahoj, já provozuju MSTS taky na notebooku, stolní počítač nemám. Je to "starej" HP nx7300 a simulátor chodí bez větších škytanců. Doba a výkon počitačů pokročil, takže si myslim, že ti MSTS bude chodit celkem v pohodě na každym notebooku.

Dobře,
díky za radu. Zeptám se tedy jinak. Je někdo schopen mi sdělit, jaké parametry by měl mít třeba ten noťas, aby neduhy a projevy slabších byly minimální?
To znamená, jestli je vůbec možné dosáhnout nějaké plynulé jízdy a mírně škubatůrní při průjezdech velkými stanicemi?
Díky za fundovanou, leč srozumitelnou odpověď.:cool:

Ono je těžké v tohle radit, když MSTS díky svému stáří neumí příliš dobře hospodařit se systémovými prostředky (více jader, nadupaná grafika) ...

No ja mám toto a na MSTS nič moc. Max. FPS na defaulte 15, na BP okolo 10. Grafika je pritom dosť biedna. Ešteže je služobný:P.

nebulus napsal:
No ja mám toto a na MSTS nič moc. Max. FPS na defaulte 15, na BP okolo 10. Grafika je pritom dosť biedna. Ešteže je služobný:P.
Práve jeden taký tu trieskam o stôl. Hajzli, oni sa neštítili do toho dať paralerný disk, max. veľkosť 120 GB, pretože väčší jeho čipová sada neznesie. Disk 120 GB ATA 100 dnes už ťažko kúpiš, jedine v ACER servise ich majú do zásoby, ale v cene 3x vyššej, než by stál v normálnom magazíne. ACER = megashit

To Tax
pokud ho sháníš, mají ho tady: http://www.alza.cz/western-digital-2-5-d75625.htm
Zkus se zeptat na pobočce u vás: Radlinského 4, 811 07 Bratislava

Miran napsal:
To Tax
pokud ho sháníš, mají ho tady ...

Ahoj Mirane, nie, nezháňam ho, to som potreboval cca pred pol rokom. Teraz nejaký soft odpálil HAL vrstvu na disku, tam nepomôže ani repair Windows, len nová inštalácia.
No tak či tak sú to zmetkovia, toto, čo pustili do predaja je ostuda. Zrejme potrebovali vymiesť smetie zo skladu, tak použili zastaralé ATI chipsety a ATA 100 disky v čase, keď už značne dlho v noťasoch fičali SATA disky. Fuj.

Zdar chlapy, chcel by som sa opýýtať ako to je z integrovanou grafikou a zvukovou čo kde mám vypnuť.Inak mi to fiči fájn na 30FPS nekedy to padne na 10 hlavne vo vatčších staniciach.A nestalo sa mi to raz ale FPS je na vysokých hodnotách a len zamrzne a padne. Neviete v čom bude problém? :) predsa len máte prax :) dakujem

Zkus vypnout antivir a ostatní programy, který nepotřebuješ pro chod PC a uvidíš, no.

Zdravím,

Když už jsme u těch notebooků, mám rovnou dva... Jenže děje se mi taková zvláštní věc... Na tom starším, tedy slabším laptopu (Core 2 Duo T5750 - 2 GHz, 2 GB RAM, ATI Mobility Radeon HD3650-512MB nesdílené) mi jede MSTS velice dobře, zhruba o 30% plynuleji, než na laptopu novém (Core 2 Duo T6600 - 2,2 GHz, 4 GB RAM, Nvidia GeForce GT240M-1GB nesdílené). Zkoušel jsem veškeré možné ovladače i nastavení a to i podle návodu Zbyňka na jeho stránkách. Ta Nvidia mě teda dost zklamala. Třeba jsem tedy zkusil na obou laptopech Need For Speed: SHIFT - opravdu jen zkusil, kvůli výkonu - a to ten nový laptop oproti tomu staršímu nemá konkurenci. Totéž se děje i v Trainz 2009, také nový NTB je mnohem výkonnější. Píše se zde, že spíše záleží na výkonu procesoru a pamětí, rovněž jsou rychlejší, než v tom starším NTB. Buď dělám něco špatně, nebo nevím. Poradíte někdo, kde by mohl vězet potenciální problém? Předem díky.
Ještě malý dodatek k předchozímu příspěvku, oba laptopy byly testovány na Windows XP, Vista i Windows 7. Vše stejné.

Naposled editoval moderátor:
MSTS jako takové vyžaduje, aby se zasáhlo do nastavení grafiky, jinak se na to nedá dívat. Hlavně Anizotropní filtrování. Nvidie tohle nastavení umožňují pro každý SW zvlášť. Jinak u notebooků je brzda pomalý hardisk. Je možné, že u toho staršího je nějaký kvalitnější kus.
Ale pokud je na obou vše OK, tak je to asi jen o štěstí, na jakou sestavu uživatel narazí. Pak by platilo i heslo "Čím hloupější sedlák, tím větší brambory". Už jsem také viděl lepší chod MSTS na akčním PC z letáku než na mé pečlivě vybrané sestavě. Ale já už jsem aktuálně 4-5 let v historii. Na nové železo zatím není konstalace.

Souhlasím - anizotropní filtrování používám u většiny aplikací, i v Trainz 2009 - hra to sice umožňuje sama, ale špatně to funguje - tím pádem používám nastavení v ovladači. Zkoušel jsem i úplné defaultní nastavení grafiky, ale nic se nezměnilo, jen možná ve Windows 7, zde MSTS běží zhruba o 3-5 FPS lépe, než v ostatních OS. To je ale pravděpodobně dáno vlastností systému, protože mi na 7 beží o něco lépe všechny hry. MSTS už je bohužel dědeček, tím pádem nedokáže využít všech vlastností grafické karty, ale už na něm jsem léta, snad ještě dříve, než vzniknul projekt BP a stále se těší mé velké oblibě. Je také možné, že je to dáno nějakou vlastností ovladače, vyzkouším ještě jiné, popřípadě o něco starší. Říká se, že nejnovější není vždy nejlepší. Každopádně díky za info.

AHOJ. Jsem tu po dlouhé 2 leté pauze a potřeboval bych poradit. Koupil jsem klukovi notebook do školy, viz specifikace: Notebook HP ProBook 6540b, Intel Core i5 430M, 15.6" LED 1600x900, RAM 4GB DDR3, HD4550 512MB, 320GB 7.2k, Windows 7 Professional . Vzpomněl si na svoji nejoblíbenější hru tak jsme to vyzkoušeli, objednali si u Zdeňka trať a vše udělali podle návodu na jeho stránkách (nastavení virtuální paměti, indexace, spouštění s parametrem a pod.). Hra funguje, trochu se seká, což se dá vydržet, horší je, že pořád padá, a to tak, že rovnou restartuje notebook.Vím, že to není notebook vhodný pro hry, ani to tak nebylo zamýšleno, kupodivu ale některé hry fungují, bohužel u těch starších je stejný problém, že restartují notebook. Ty nové ale kupodivu fungují dobře. Ještě mrknu na grafickou kartu a nějaké jiné ovladače a na nastavení ale pokud má někdo nějakou další radu tak bych to uvítal. Osobně mám podezření na přehřívání a stím asi nehnu ale možná to bude jednodušší, takže ocením každou radu, kluk je z toho docela nešťastnej, dříve jezdíval po krajích českých dlouhé hodiny...

Mě hra padala způsobem, že se restartoval počítač jen u slabších grafik a to v případě, když jsem shodil hru do lišty nebo naskočil spořič obrazovky. Řešní bylo hrát MSTS v okně, pak jsem nepotřeboval MSTS shazovat do lišty a tyto problémy se minimalizovaly. Někdy zlobí první spuštění na nové instalaci. Já měl dnes tento případ a po loadnutí hry mi zčernala obrazovka (MSTS v okně) a pomohl jen reset. Po restartu jsem preventivně reinstaloval BIN a už to šlape normálně. Ale zdá se mi pravidlem na některých PC, že první spuštění po nové instalaci zamrze.
Hlavně zkontrolovat, jestli je správně zapsán parametr. A povypínat všechny zbytečné spuštěné aplikace.

Ona ta grafika slabší je, je to přeci jen notebook, má to 512 MB paměti ale to by mělo stačit. Zkouším ještě různá nastavení v Catalyst, zdá se občas, že je to lepší ale pak to zase žuchne. Teď jsem stáhnul nejnovější ovladače, vypnul tu kompabilitu a trochu uoravil nastavení té grafárny. Uvidíme. Neumíte poradit jak nastavit 3D zobrazení v Catalystech. Dávám všechno na výkon, né na zobrazení ale nevím jestli to je dobře: Smoothvision HD vyhlazování mám na Použít nastavení aplikace ale nevím jaký filtr, nabízí to 4: Edge-detect, Wide-tent, Narow tent, Box. Netuším vůbec co to je.
Dále mám zatrženo použít Adaptivní vyhlazování (na výkon).
Antizotropní vyhlazování na Použít nastavení aplikace (na výkon).
Mipmapa na výkon.
Čekání na svislé obnovení jsem dal na Zapnuto, ledaže určeno aplikací.
Nastavení OpenGL - Užití trojité vyrovnávací paměti - nezatrženo.
Ale moc tomuhle nerozumím. Udělal byste něco jinak ?
Díky za pomoc i za snahu. Vaší práce si s klukem moc vážíme.

Back
Nahoře