Vhodný notebook pro práci s MSTS

Tax napsal:
2) Neni HP ako HP. Samozrejme nebrať HP Compaq 630/635, ani HP Pavilion, ono to nie sú notebooky, ale zábavná elektronika. Takisto pozor na "nové" HP od renomovaných reťazcov QQ Shop, EQ Shop a podobných, ktoré predávajú tzv. remanufactured a refused PC, to jest z odpadu sa vyberie to najlepšie, polepí sa to nejako, opucuje sa, šup s tým do novej krabice a výhodne sa to predá. Na to samozrejme neplatí celosvetová záruka HP. Keď HP, tak noteboky triedy b, buď ProBook, alebo EliteBook, ak neni dosť peňazí, trebárs aj ProBook triedy s

Taxi, sám jsem majitelem notebooku HP ProBook 4510s merlot. Po výkonové stránce si prakticky asi nemůžu stěžovat. Pravda, Prahu projedu na 2 save, ale kdo je na tom výrazně líp :D?
Co se týče kvality, je to problém. Po cirka 3/4 roku mi odešla baterka. Vydrží kolem 7 minut. Na škole je těchto notebooků asi 8, z toho 2 merloty. Kompletně všem odešly baterky, prý nějaká vadná série, reklamace nebyla uznána. Další problém je propadlé tlačítko na touchpadu. Odpadla pružinka, která tlačítko zvedá nahoru, na stisk sice reaguje, ale i tak mě to štve.
Když jsem viděl současné ProBooky, tak mi na tom extrémně vadil touchpad. Nevím, jestli jsi ho viděl, ale je ve stejné rovině jako je plast, tažte si myslíš, že jsi prsty na touchpadu a ejhle, jsi na plastu. Taktéž má spojené tlačítka touchpadu s touchpadem, takže nevíš, jestli jsi na tlačítku nebo na aktivní ploše.

Edie napsal:
... ... sám jsem majitelem notebooku HP ProBook 4510s merlot ... Co se týče kvality, je to problém ... Nevím, jestli jsi ho viděl ...

Videl, videl, aj som nejaké predal, ale písal som jasne, že ak HP, tak série b, s-kovú radu len vtedy, keď tlačia finančné suchoty.
Si si istý, že ho nemáš zadovážený z nejakého refused alebo remanufaktured kanála? Ja by som mu nič nevytkol, i keď tento model nie je podľa môho gusta.
Inak ja mám Dell Vostro, viac menej spokojnosť, ale procesor C2D už neni in. Výborná je obrazovka 1440x900 pix, 1280x800 je trocha málo a 1680x1050 by som asi už nevidel na pixely. Kamarát má Presision s 1920x1200 na 15,4" a tam, keď mi ho prinesie na servis si dávam 1280x800 aby som vôbec videl na obrazovke písmená :D

Takže nech to zhrniem.:

Pre náročných užívateľov doporučujem nasledovné modely jednotlivých značiek:

Fujitsu Lifebook rady E alebo A ( AH nie, majú lesklú obrazovku, zle sa na to pozerá ), rada A je jednoduchšie riešená a aj lacnejšia
Toshiba Tecra R850 alebo staršie A11 či S11, alebo pre majetnejších štýlový Qosmio, pre menej náročných Satellite Pro.
HP: ProBook 6560b, EliteBook 8560b, ak je menej peňazí, tak aj ProBook 4530s
Dell: Vostro, Precision, Latitude. ( Inspiron je tzv. štartovací model pre menej náročnú klientelu )
LenovoThinkPad série T5xx, poprípade Edge E5xx. ( IdeaPad je opäť štarovací model pre nenáročnú klientelu s lesklým displejom )

HW konfiguráciu samozrejme voľte podľa svojich finančných možností.

Jo, ještě jsem zapomněl dodat, že u výdechu větráku mám v drtivé míře popraskané šrafičky ve výdechu. Hodní spoj drží, ale spodní spoj nespojuje. Při zátěži je notebook poměrně hlučný, však na experty z řad MSI nemá ani náhodou. Dále zřejmě mojí vinou, kdy u horního víka jsem měl lampičku, se mi vytvořila taková malá "bradavka" (zájemcům pošlu foto, (samozřejmě pro pobavení :D)).
Jinak jistej si samozřejmě nejsem, kupoval jsem to v krámě, který to objednává přes klasické dodavatele, ATC, atd...

Takže za mě HP už dlouho ne :D.

Tax napsal:
... toť sa u zánovného Acer Extensa zadreli pánty a to tak, že sa nedal používať, tetička nechciac vylomila plasty
Taxi, dá se tomu předejít, třeba promazáváním? Byl jsem totiž stejně postižen.

Sony Viao. No, tak na to jsem taky slyšel pěknou větičku. "Notebook dělán hlavně kvůli designu, a to především." To mi stačí.

No to máš pravdu ale na hranie Msts stačí pokial od neho užívateľ neočakáva FPS 60. Optimálne sa udržuje na tých 30-40 čo úplne stačí.

CANDY napsal:
Pridám : Značka - Sony; model - VGN-AW21S

Msts šlape ako hodinky.

Sony Vaio je opäť ACER :D:D:D Akurát drobátko predražený :D:D:D

Miky945 napsal:
... dá se tomu předejít, třeba promazáváním? Byl jsem totiž stejně postižen.

Nuž keď som to videl, tak dosť pochybujem, ono je to ukryté pod tými plastami - konkrétne Extensa aj TravelMate - a to tak nešikovne, že je to nie na kraji, ale utopené, tým pádom sa k pántu nedostaneš bez toho, aby si demotnoval plasty na displeji. Koľko demontáži vydržia si netrúfam odhadnúť, možno aj dve.

V robote máme Extensy, už chápem prečo kolegovi praskol pánt :-) Mne zatial 4. rok drží.

Z neznalosti jsem si před čtyřmi roky také pořídil Acer, Aspire 5720z. A po dvou letech uletěl posuvník, kterým se odjišťuje otevírání displeje. Servis v Brně si za toto účtoval kolem 60 euro, protože se neprodává jen ten "čudlík", ale pěkně po kupě s plasty okolo klávesnice. Takže jsem se na ně vyprd, a uřezal háčky, které zapadávaly do mechanismu, takže víko není jištěno proti otevření, ale to už mě nepálí:cool:

Jinak na ProBooky třídy S jsem slyšel pěknou hlášku od dlouholetého uživatele třídy B: "Je to Acer od Há-péčka":P

Ronoath napsal:
Jinak na ProBooky třídy S jsem slyšel pěknou hlášku od dlouholetého uživatele třídy B: "Je to Acer od Há-péčka":P

Asi tak nějak. Kamarádovi odešel ani ne po roce HDD. Ale servis byl bleskový. Vše se stihlo vyřídit mezi 27.12.2011 a 2.1.2012 :D

U nas prezily panty aceru asi jen u 2 kusu z 20. Ale je pravda, ze uz to nejaky patek je. Cca 10 let. A jak vidim, technologie praskani stale stejna Od te doby, co kupujeme asusy jsme bez problemu (za tech 10 let cca 150 kusu, takze vzorek dobry). ;)

Naposled editoval moderátor:
Měl bych pár otázek... Jaké jsou ty notebooky, např. repasované z Aukra, atp. na MSTS? Třeba s integrovanou grafikou INTEL, nějaké ty Pentium M (jaké jsou nejlepší procesory v těch noteboocích??), RAMky DDR2 např. 1 GB by stačilo? A ještě k těm grafikám.. je nějaký větší rozdíl mezi "INTELáckou" a třeba RADEONkou jenom třeba s 60mb, prostě uplně ty slabý..? A jak by to na takovém nějakém notebooku šlo MSTS? Na kolik FPS bych jel mimo větší stanice třeba v BP trati? Bylo by to aspoň trochu hratelné? bych asi musel snížit viditelnost, kdybych jí měl třeba na 500-1000, tak by to šlo? Zatím dík...

Taxi,co si myslíš o novém procesoru Ivy Brigde? Je lepší než stávající Sandy Brigde a pokud ano,v čem?Vážně uvažuji o koupi nového noťasu a radši bych větší uhlopříčku displeje než 15".Vyplatí se počkat si na nový procesor? Cenu vidím tak okolo 30.000,-Kč,můžeš poradit? Díky.

Petr Novák napsal:
Taxi,co si myslíš o novém procesoru Ivy Brigde? Je lepší než stávající Sandy Brigde a pokud ano,v čem?Vážně uvažuji o koupi nového noťasu a radši bych větší uhlopříčku displeje než 15".Vyplatí se počkat si na nový procesor? Cenu vidím tak okolo 30.000,-Kč,můžeš poradit? Díky.
No, mal by byť rýchlejší, je na technológii 22 nm, čím by mal byť jednak enegreticky výhodnejší ale aj výkonnejší.
Napríklad Sandy Bridge ( Core i-3/5/7 II. generície ) predstavuje 30%-ný nárast hrubého procesorového výkonu oproti prvej generácii Core i-3/5/7 a to jednak prechodom z 45 na 32 nm, ale tam mal na výkon vplyv aj nový spôsob výroby čipu. Každopádne IB bude o niečo rýchlejšie než SC. Ale až tak prevratná zmena to nebude, pretože to beží na doskách s čipsetom 6x. Viac budem vedieť po školení, malo by byť tento mesiac.

Petr Novák napsal:
Díky,počkám si,co se tam dozvíš. :D:D

Všetko, čo je pre teba dôležité som napísal tu:

Tax napsal:
Tak sa ešte doplním:
nárast výkonu o 10 - 12 %
tepelný výkon sa zlepší až o 50% - to je vhodné na dlhší turboboost režim alebo pre pretaktovateľnosť u odomknutých procesorov ( i5-35xx K a i7-37xx K )

To jsem pochopil,jde mi konkrétně o doporučení typu notebooku,poslední dobou jsem tento typ produktu vůbec nesledoval a můj starý noťas se odporoučel.Na různých forech jsem četl,že IB má přijít do prodeje v červnu a tak si zjišťuji situaci.

Když to pročítám, tak vidím, že po letech je pověst značky Acer pořád stejná. Moc to nechápu, protože podle mě nezáleží ani tolik na značce jako spíš na modelu. Noťas za 10-15 tis. je pro mě krám od jakékoliv značky (samozřejmě nepočítám netbooky). Letos se objevil od Aceru 15ti palcový ultrabook Timeline Ultra M3. Co na něj říkáte? Chtěl bych si jej pořídit na vejšku a mezi hry bych rád zahrnul i MSTS. Nejspíše bych volil konfiguraci za 25 tisíc (dá-li bůh brigádu, tak snad i vrcholnou verzi za 32,5 tis.)
Podrobná recenze je zde

Zdravím. Už jsem se v MSTS dlouho nepohyboval, protože jsem neměl moc čas a když jsem se k MSTS vrátil, tak už mi začalo dost vadit, že mi hra nejede zrovna plynule a nebavilo mě ji hrát. Dnes jsem měl volný celý den a mám velkou chuť hrát MSTS. Celý den zkouším všechno možné přenastavit a nedostanu lepší výsledky než 20-24 FPS v Tišnově při pohledu vpřed, 30-40 při pohledu do strany, to samé na čiré trati. V Praze na Hl.n. to je 6-9 při pohledu vpřed, 15-20 při pohledu do strany. Trať BP

Můj notebook(vím, že notebook není dobré řešení, ale jiné je pro mne bohužel nemožné) má Intel Core i5 430M, Ati mobility radeon HD 5650(1GB paměť) a 4GB ram. Netuší někdo, co z toho mi může brzdit MSTS? Koukal jsem, že to někdo v pohodě rozbíhá i na horších sestavách. Vše mám nainstalováno podle desatera. Operační systém Win7 64bit.

Díky za případné odpovědi

Chtěl jsem si pořídit trať 321, ale bohužel to takhle nemá smysl :(

Např. s Railworks 3 nemám nejmenší problém, jen ten, že mě MSTS baví mnohem víc

Back
Nahoře