Vhodný notebook pro práci s MSTS

Určite ano...Zato som povedal že môj čo mám i5-2500K 3.3 Ghz 8GB DDR3 a VGA 1,5GB GTX560Ti nie je žiaden hráčsky....Len sa to už dá......Hlavne nestíha chladiť , keď tomu vypálim....

ja mám teraz novo poskladané pc:
intel i5 4690K takt na 4,2GHz
MB: Asus z97 P
RAM: 16GB
SSD: crucial m500
disk: Toshiba (model neviem :( ) 2TB
VGA: Nvidia GTX 960 2GB
zdroj: Seasonic 12SII 520W
na procáku chladič GELID Solutions Tranquillo
A nesťažujem si. Na hry aké hrávam úplne stačí. Možno GK by som vymenil ale inak nič viac.

Nikdy jsem si nemyslel, že jednou napíši tohle.
Asi před dvěma lety jsem si sestavil celkem nadupaný počítač na čtyřjádru i5, kolem 2.9 giga, obrovská grafika, že pomalu nevešla do skříně AMD HD9850, 8 giga RAM kde vše celkem slušně šlape.

Loni v létě jsem si koupil nový notebook od HP Envy (stál něco pod 24 tisíc)
i7 5500U na 2.4 giga
8giga RAM
GeForce GTM 850M
Win10
SSD disk

Porovnával jsem nyní TS2016. V obou počítačích jsem udělal stejné nastavení hry. Měl jsem totiž takový pocit, že na notebooku to chodí lépe.

Stejná souprava, stejná trať. Na velkém počítači fps max 25 a byl jsem rád, protože první spuštění mělo max 15.
Notebook při vstupu na mašinu fps přes 40 a za jízdy 30 až 35, většinou kolem těch 35.

Opravdu netuším. Novější a vyšší i7 ? grafika ? SSD disk ?

Asi TS2016 budu raději jezdit na notebooku, jízda je plynulejší.

@Zbyněk: Určite ten SSD disk. I7 5500U stojí sám o sebe za starú bačkoru. Keď už procesor tak i7 HQ alebo i5 HQ, tie majú skutočne 4 jadrá. Procesory s označením U majú nízke napájanie a tým aj nižší výkon než procesory s označením H. To je taký "ojeb" nariadený z EU kvôli úsporám energie. Teda i7 5500U celkom iste nie je štvorjadro, ale dvojjadro s HyperThreadingom. Daj si do desktopu SSD Intel rady 730 a potom uvidíš tie fofry.

Taxi, v notebooku je určitě dvoujádro, čtyřjádro mám ve stolním počítači. Čtyřjádra se myslím ani pro notebooky nedělají. Alespoň ne v té levnější kategorii do 25 tisíc.
Také si myslím, že budu šetřit na SSD disk do stolního počítače. A šetřit na něm nebudu. :)

Papierovo dobrý, ale má dva mínusy: MSi a tzv. antireflexný displej. Treba to vidieť v chode na dennom svetle, napríklad pri okne.

Dnes som si dožičil "nový" notebook pre 3ds max a MSTS. Z druhej ruky, za dobrý peniaz, kvalitný a samozrejme dostatočne výkonný. Konfigurácia CPU Core i5-2540M 2x2,6 GHz HT (s Turboboost až 3,3 GHz), 4 GB DDR3, SSD 120 GB a monitor 1600x900 pix. Operačný systém Windows 7 Pro 64 bitový. Grafika je integrovaná intel, tak som zvedavý čo to s MSTS a OR urobí v noťasovi, pretože v desktopovom PC sa to chová dobre. Než doništalujem MSTS a trate s trainsetom, tak urobil som drobné úpravy. V prvom rade som pridal ďalších 4 GB RAM, vyhodil som nepotrebnú optickú mechaniku a nahradil som ju s HDD 750 GB na ukladanie dát. Sám som zvedavý ako si toto poradí s MSTS. Koho by zaujímal takýto zánovný noťas, viem zabezpečiť niečo podobné v primeranej cene 350 € s DPH. Podotýkam, nie je to hypermarketová sračka s nevýkonným Quadcore procesorom, ale dostatočne výkonný profesionálny notebook.

Sám som zvedavý ako si toto poradí s MSTS.
Tak táto zostava má MSTS krst za sebou. Musím povedať že zatiaľ šlape excelentne. Akurát drobná nevýhoda noťasu je rozlíšenie jeho obrazovky, teda pri 1600x900 pix idem na 1024x768. Ešte ma čaká krst s Open Rails, snáď to večer nainštalujem.

Až by mal niekto záujem o dobrý a kvalitný Second hand notebook, tak mám k dispozícii Dell Latitude E6540 v konfigurácii
CPU Intel Core i7 4800MQ 2.7GHz 4 jadrá - 8 vlákien, 8GB DDR3. HDD 128GB SSD, DVD-RW, WiFi, BT, webcam, displej 15.6" 1920x1080 pix, VGA AMD Radeon 8790M 2GB, Win 7 Pro 64-bit. Batéria vydrží cca 70 minút.
Cena 560 € s DPH.
Mechaniku DVD-RW možno odstrániť a dať tam ďalší disk napr 500 GB 5400 alebo 7200 ot. na dáta - tak to mám urobené ja na svojom noťasovi.

dell_e6540.jpg

Zdravíčko,
Od včerejška řeším problém s výběrem nového notebooku pro hraní Open Rails.Mám nějaké adepty,značky Dell nebo Asus...
Na trhu je opravdu celá řada,ale přeci jen bych vás chtěl poprosit o radu při výběru,jelikož i když jsem si pročítal starší příspěvky,tak technika už je zase o něco dál a tak bych potřeboval poradit s něčím aktuálním.
Cenová relace notebooku zhruba kolem 30 000,- a aby byl opravdu schopen plynulému provozu trati BP popř.321
Děkuji moc

Já mám Lenovo IdeaPad L340 Gaming a jsem naprosto spokojený, byť sem tam se něco zasekne (třeba 321 okolo Prahy hl. n.). Ten už se sice asi nevyrábí a neprodává, ale takovou lepší alternativou k němu by mohlo být tohle (pokud nevadí, že tady dám odkaz na toho zeleného hajzla): https://www.alza.cz/lenovo-ideapad-gaming-3-15imh05-onyx-black-d5887619.htm
Díky moc :-)
On je problém i v tom,že plno lidí mi stále říká,že pokud hraji celkem hodně,tak by se po notebooku ani nedívali a rovnou šáhli po stolním PC,nad čím jsem samozřejmě taky uvažoval,ale stále se nemohu rozhodnout.
Díval jsem se i na stolní PC a našel jsem tenhle:
Kdybych se rozhodl nakonec pro stolní...byla by tato volba dobrá?

Back
Nahoře