Vhodný notebook pro práci s MSTS

Pajavlaky

Průvodčí
Mohl by mi někdo poradit, jaký notebook si mám pořídit pro práci s MSTS? Myslím tím tvorbu aktivit popř. objektů a ježdění bez pádů. A samozřejmě, aby to bylo rychlé i na jinou práci. Děkuji moc.

Paja, neviem či je notebook to pravé orechové na hry, a hlavne MSTS.Nakoľko s MSTS majú problémy aj nejaké stolné delá ... Len tak pre zaujímavosť som si na svoj noťas nahodil MSTS a naozaj do bol des a hrôza.Jedine sa špárať v AE.Ale testovať aktivity v reálne by bola apokalipsa.Hru Need for Speed to ešte ako tak zvládlo.Ale pre zaujímavosť tu mám zostavy:

Notebook - nw8440/T2500-2,0/15.4WSXGA+/1G/80G/DVD±RW/FR/WLAN/BT/XPPro 102.750,- SKK

Intel Core™Duo T2500 2.00GHz,512 MB DDR2,100 GB SATA,DVD Super Multi Dual Layer, NVIDIA® Quadro® NVS 110M 128MB PCIe,14.1" TFT 1440x1050, modem 56kbps, 1GB LAN,WLAN 802.11 a/b/g, Bluetooth, infaport FIR, 2xUSB,Li-Ion 5.30 h,Windows® XP Professional ENG
74.000,- SKK

HP Nx 9420

Intel Core Duo T2300 (1.66GHz) Intel Centrino Duo Label 17.0 WXGA+
512MB DDRII 667MHz 1 DIMM 60 GB/5400rpm DVD+/- RW SM DL FX
8-cell Li-Ion Battery Internal Bluetooth Intel 802.11 a/b/g MOW2 mini-pci card Integrated Smart Card Reader Integrated TPM Security Module
Touchpad LAN-Gbit 56 Kbps ATI Mobility Radeon X1600 256MB
Windows XP Home SK
61.320,- SKK

Můj noteebok jste viděli na slezině v Praze a podle mne MSTS to celkem zvládá. Hráli jsme tam Vlčkovu aktivitu pro trať 180 a volnou jízdu se 451.
Pentium M725 (1,6)
deska ASUS W3000N
paměť 1280MB
ATI mobility Radeon 9700 (64MB)
Na hraní jej sice moc nepoužívám, ale editor nemá problém se škubáním a padáním. (tvořím na něm na cestách ve vlaku)

zasadny problem je, ze notasy maju obvykle pomalsie hdd - to je pri msts smrt. hladat, hladat, hladat! v ziadnom pripade nie 4200rpm, radsej ani 5400... ale omnoho viac sa zas do notasov nedava aby sa to dalo rozumne dlho napajat z baterie a aby to rozumne malo hrialo.

Já mám v noťasu 1,6GHz a kromě nějakého občasného škubnutí nemám problémy.Jo a RAM mám 512MB a grafiku ATI Mobility Radeon 9600 s 128MB paměti.

Pajavlaky napsal:
Mohl by mi někdo poradit, jaký notebook si mám pořídit pro práci s MSTS? Myslím tím tvorbu aktivit popř. objektů a ježdění bez pádů. A samozřejmě, aby to bylo rychlé i na jinou práci. Děkuji moc.

Já to provozuji na notebooku HP Compaq nc6120
a celkem to chodí, ve větších stanicích to škube, ale lze to vydržet.

Práve som dosť udivený - pri príležitosti sleziny som nasúkal MSTS do môjho noťasu. Napriek "kancelársko - manažérskej" konfigurácii Intel Centrino P735 1,7 GHz, 512 MB DDR2, integrovaná grafika Intel 915 a HDD 60 GB 5400 rpm, zrejme ešte ATA100, ide v ňom MSTS lepšie, než na mojom stolnom PC. Jediným slabším miestom je pomalý notebookovský disk.
Pre porovnanie, stolný PC mám Intel P4/2400/533 s 512 MB DDR a grafikou ATI Radeon 9550 128 MB AGP 8x. Jediné, čo je na tom stolnom lepšie, je rýchlejší 7200 otáčkový disk

Já mám notebook ASUS A6000U, CPU Sempron 3100+, Display 15.4" WXGA, ODD DVD DUAL, HDD 80GB, paměť 512MB (z toho 128MB sdílí grafika), OS WINDOWS XP HOME, bezdrátový karta 802.11b/g. Notebook mám asi 3 měsíce a jsem spokojený, je lepší než původní počítač, kterej jsem měl. Teď na něm mám připojenej už jenom internet, který bezdrátově sdílím s notebookem, takže mám internet v celým bytě. :lol:

Ja mam Dell Latitude D610 s Intel 915GM/GMS, 910GML Express grafickym "deakceleratorom" so zdielanou pamatou, 5400rpm diskom, 1GB RAM a slape to celkom slusne. (Na rozliseni 1024x768 a takmer najlepsich detailoch.)

Zdravim. Velmi sa v PC nevyznam a potreboval by som poradit. UZ dlhsie uvazujem nad kupou notebooku, pretoze moj PC je dost slaby a s MSTS nerad spolupracuje. :-) Predsa len je to 1700MHz, 256DDR, G-force MX440.

Objavil som ale nieco taketo:

Notebook:
AMD Turion 64 MT32 1,8 GHz 1 MB L2 cache FSB 800 MHz Čipset: SIS 756 + SIS 964L Displej: 15,4\" TFT WXGA Glare ColorShine Rozlišení 1280 x 800 bodů Grafická karta: nVidia GeForce Go 7300 Až 256 MB sdílené paměti Operační paměť: 2 x 512 MB DDR 2 sloty pro max. 2 GB Pevný disk: 100 GB, 5400 ot./min. Mechanika: DVD±RW+DL-RAM

Ako by na takomto notebooku mohlo šlapat podla vas MSTS??? Nechcem hneď kupovat mačku vo vreci, tak sa radsej spytam skusenejsich. :-)Dakujem.

JOHNZ napsal:
Ivan.ps: 7.2k disk sa k tomu dat neda?
To by Johnzi bylo asi to první, co bych udělal - 2,5" HDD na 7200 otáčkách a z toho, který je v notebooku udělat externí skladiště.
Jaká je cena takovéto sestavy?

NO cena tohto notebooku je nieco okolo 32 000sk. Myslite ze s tym diskom by bol velky problem? Nechcel by som sa v tom totiz hned rýpať.

Ale urcite mi potvrdite, ze mi to pojde plynulejsie, ako teraz. Teraz mam primerne FPS, tak 12 - takze bieda.

Ivan.ps napsal:
NO cena tohto notebooku je nieco okolo 32 000sk. Myslite ze s tym diskom by bol velky problem? Nechcel by som sa v tom totiz hned rýpať.

Ale urcite mi potvrdite, ze mi to pojde plynulejsie, ako teraz. Teraz mam primerne FPS, tak 12 - takze bieda.
Ivan, výmena disku neni až taky problem...a navic se cena HDD s 7200 ot. pohybuje asi o 1000 CZK výše.....

Dnešní notebooky by mely být stavěné na jednoduché upgrade typu navýšení paměti nebo výměnu disku či výměna DVD

Cena diskov nie je problem, to viem...

Ale prejavý sa na MSTS az tak ta rychlost otacok disku???

A este nieco. Keby som ten notebook kupil a povedzme ze by som po par tyzdnoch dal iny disk, nepadla by mi nahodou cela zaruka???

A ked tam dam rychlejsi disk, tak si to podla mna celkom pekne odnesie aj baterka, nie?

Uděláš to jako já. Originál disk mám schovaný a v NB mám disk nový. Když by NB "lehnul", dám tam zpět ten původní HD a je po ptákách.
Karel

ok1dnh napsal:
Uděláš to jako já. Originál disk mám schovaný a v NB mám disk nový. Když by NB "lehnul", dám tam zpět ten původní HD a je po ptákách.Karel
Taky se nemusí dělat žádný zásah a druhý disk se připojí externě jen přes USB2. Disky 1,8" a 2,5" nepotřebují vlastní externí zdroj a s napájením přes USB si vystačí.
Nevlastníce NTB jsem vzal na slezinu obyčejný 3,5" disk s futrálem USB a zdrojem a parazitoval vlastním MSTS na NTB svých kolegů a taky to fungovalo.

Back
Nahoře