Vhodný notebook pro práci s MSTS

Já si myslím, že na tomto MSTS musí šlapat jak hodiny. Zvláště když je k tomu taška a optická myš.
Web kameru také k lepšímu FPS potřebovat nebudeš. :-).
Výkon je určitě dostačující a vše ostatní je jen o vlastním nastavení.

n0b0dY napsal:
chcem sa spytat ci na tomto notebooku by mi islo v pohode MSTS ...ale windows budem mat XP
XP využijí jen 3GB RAM, fungovat to sice bude, ale problémům se nevyhneš pokud budeš mít instalovaný simulátor do systémového oddílu. Dříve nebo později se to stejně potento...:)

bob57_cz napsal:
n0b0dY napsal:
chcem sa spytat ci na tomto notebooku by mi islo v pohode MSTS ...ale windows budem mat XP
XP využijí jen 3GB RAM, fungovat to sice bude, ale problémům se nevyhneš pokud budeš mít instalovaný simulátor do systémového oddílu. Dříve nebo později se to stejně potento...:)

vždy sa niečo po....lebo nič nieje dokonale :D

Tip na vhodný kvalitný notebook pro práci s MSTS

Nerád by som, aby to vyznelo ako reklama na nejaký produkt, ale dnes mi prišlo do mailu čosi, čo stojí za uváženie - notebook vhodný jak pre MSTS, tak aj pre modelovanie v 3ds max: Dell Vostro s WXPP + WVB, rozlíšením obrazu 1440x900 pix, 15,4", VGA GF 8400 GS s 256 MB DDR ...
Link je napr tu: http://www.westech.sk/default.asp?cls=stoitem&stiid=19797

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.westech.sk/img.asp?stiid=19797

RE: Tip na vhodný kvalitný notebook pro práci s MSTS

Tax napsal:
... čosi, čo stojí za uváženie ...
Škoda, že asi nemá plnohodnotnou ( num ) klávesnici ( podle obrázku ) ...:cry:
Konkurence: http://notebooky-a-pda.mironet.cz/AdvancedSearch.asp?SearchButt=1&CatId=1504&pn4293=Dell
A ta cena ???

bob57_cz napsal:
Tax napsal:
... čosi, čo stojí za uváženie ...
Škoda, že asi nemá plnohodnotnou ( num ) klávesnici ( podle obrázku ) ...:cry:
Konkurence: http://notebooky-a-pda.mironet.cz/AdvancedSearch.asp?SearchButt=1&CatId=1504&pn4293=Dell
A ta cena ???
V konfigurácii podľa linku na Westech je cca 30.000,- Sk s DPH so zárukou 36 mesiacov spôsobom zásah Next Business Day s opravou priamo u zákazníka.

Pripomínam, že konfigurácia je nasledovná:

Intel Core 2 Duo T5670 ( 1.8GHz, 800Mhz, 2MB L2 )
15,4" širokouhlý displej WXGA+ 1440x900 pix
Webkamera 1,3 Mpix
2 GB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM
Pevný disk 250GB Serial ATA (5400RPM)
Optická mechanika 8x DVD+/-RW
Napájanie 6článková, 56Wh, Li-Ion batéria
90W AC adaptér
Grafika 256 MB NVIDIA GeForce 8400M GS
Wi-Fi DellTM Mini PCI 1395 802.11b/g, EMEA
Bluetooth
Win XPP + Vista Business Twin Load

Ovšem sú k dispozícii aj jednoduchšie modely s integrovanou grafikou Intel X3100 a LCD s rozlíšením 1280x800 pix

Na druhej strane sú aj modely s 3 GB DDR2 a 320 GB pevným diskom, ale tie sú zas mierne drahšie

V práci som vyfasoval NTB ACER Extensa 5220. Nie je to síce žiadne delo, ale parametre vcelku ujdú. Ale v MSTS už na defaultných tratiach mám FPS okolo 15 ( To je ako na starom NTB, ktorý bol 10x slabší. ). Je tam skoro čistá inštalácia Win XP a MSTS Bin. Kde môže byť zakopaný pes?

nebulus napsal:
V práci som vyfasoval NTB ACER Extensa 5220. Nie je to síce žiadne delo, ale parametre vcelku ujdú. Ale v MSTS už na defaultných tratiach mám FPS okolo 15 ( To je ako na starom NTB, ktorý bol 10x slabší. ). Je tam skoro čistá inštalácia Win XP a MSTS Bin. Kde môže byť zakopaný pes?
Že by bola príčinou trojkombinácia Celeron + Vista + 1 GB RAM ? Ale je možné, že je to v niečom inom ...

Tax napsal:
[Že by bola príčinou trojkombinácia Celeron + Vista + 1 GB RAM ? Ale je možné, že je to v niečom inom ...

Veď som písal že tam je XP.... V stolnom PC som mal "mono" :)Celeron 1.8 a nebola to až taká hrúza. Na nový NTB som ešte nenašiel odvahu nainštalovať aj nejakú reálnu Č-S trať.

nebulus napsal:
Tax napsal:
[Že by bola príčinou trojkombinácia Celeron + Vista + 1 GB RAM ? Ale je možné, že je to v niečom inom ...
Veď som písal že tam je XP.... V stolnom PC som mal "mono" :)Celeron 1.8 a nebola to až taká hrúza. Na nový NTB som ešte nenašiel odvahu nainštalovať aj nejakú reálnu Č-S trať.
Ono je vůbec sebevraždou instalovat msts na ntb s nerozděleným HDD do syspart.
Rozdělení HDD bývá u ntb obzvláště se servisní skrytou partitions a ještě zaheslovaným správcem dost vopruz
a jeden se u toho i vyvzteká....:D
Ještěže existují nástroje jako HirensBootCD a v něm PQM pro DOS :) .

nebulus napsal:
Tax napsal:
Veď som písal že tam je XP ....
Hehe, to som akosi prehliadol, reagoval som na to, čo bolo na linku ...
Všeobecne - noťasovské harddisky nie sú žiadni preborníci vo výkone, skôr sú poriadnou brzdou ... Tam, kde stačil desktopový disk hoci aj s 5400 rpm, noťasovský sa riadne zapotí. Do niektorých modelov sa "výrobcovia" vôbec neštítili vopchať pomalé disky s 4200 rpm.
Takisto sa kukni na takú technickú lahôdku akou je Acer Power Management, či tam nemáš trvalo zapnuté šetrenie energiou a tým aj trvalo nízky výkon celého systému. Ale príčin môže byť ďaleko viac.
Ad Bob57_cz: na svojom noťasovi mám MSTS na primárnej partícii, súborový systém NTFS a trate ako napr. 090, 183 či 310 bežia slušne - nakoniec Pikku s ním na slezine predvádzal svoje bobiny aj na projektori a mám pocit, že sa nesťažoval. Pritom jednojadrové centrino s 512 MB DDR, zdielanou grafikou a diskom SATA 150 nie je žiadny preborník vo výkone. Do novej dvojjadrovej Toshiby som ešte MSTS nestihol nainštalovať - asi ju posuniem ďalej a kúpim ten Dell :cool:

Jasné, že HDD v NTB je pomalší, ale pokiaľ sa nič práve nenačítava, tak by to nemalo mať vplyv na FPS. Ten Acer Power Management kuknem, ale už teraz mám pocit že výdrž batérie ani pri kancelárskych aplikáciach nie je nijako slávna.

Na svém Aceru 5720 jsem Power Management (stejně jako ostatní programy od výrobce) vymazal. Mám Visty a přece mi MSTS jede velice slušně i v aktivitách na BP.

Tax napsal:
Nerád by som, aby to vyznelo ako reklama na nejaký produkt, ale dnes mi prišlo do mailu čosi, čo stojí za uváženie - notebook vhodný jak pre MSTS, tak aj pre modelovanie v 3ds max: Dell Vostro s WXPP + WVB, rozlíšením obrazu 1440x900 pix, 15,4", VGA GF 8400 GS s 256 MB DDR ...
http://www.westech.sk/img.asp?stiid=19797

Tak som neodolal pokušeniu a kúpil som tento noťas, hoci som uvažoval kúpiť 13,3" ... ale keď som do toho u klienta nakydal Autocad a videl som, čo to robí s 3d výkresmi budov ( komplex 3 veže v BA ), neodolal som.
3ds max tam bude šlapať obstojne, uvidím, čo na to povie MSTS ... Jak to odskúšam, podelím sa s vami o moje dojmy.

V súlade s tým, čo som sľúbil, podelím sa o prvé dojmy z MSTS na svojom novom noťase.
Musím povedať, že prvý dojem je veľmi dobrý. Prebehol som sa na Dvojkolaje a na trati Jihlava - Brno. U Dvojkolajky pri volnej jazde FPS medzi 40 až 57 pri externom pohľade, u trate Jihlava - Brno lietalo FPS mezi 20 - 57 s občasným prepadom na 7 v staniciach a poniektrých kritických miestach.
Subjektívne sa tento noťas javí pre MSTS značne výkonnejší, než moje desktopy s procesorom Intel E4500 ( 2x2,2 GHz ) a D925 ( 2x3 GHz ). Noťas aj oba desktopy disponujú pamäťou 2 GB DDR2 a OS je Win XP SP2. Všetky majú grafiku nastavenú v MSTS na rozlíšenie 1024x768 pix a 32 bit v režime full screen a so zachovaním pomeru strán.
Myslím, že tento noťas je veľmi dobrá kúpa, i keď za mierne vyššiu cenu, než ponúkajú iné rádobyznačky. Každopádne vôbec neľutujem takto investované koruny, pretože okrem MSTS sa dobre kamaráti s 3ds max :D :cool:

No jo, ale ten hlavní test jsi neudělal. Moje aktivita Topírna noc. Nemusíš to jet celé, stačí prvních deset minut. Větší zátěž na PC v MSTS snad neexistuje. Hodně lidí narazilo hned při startu, kdy si nedalo do zástupce pro spuštění parametr.
A další test by byl průjezd mou Vysočinou. Ale ta ještě není veřejná. Já jsem na to sám zvědav co to s počítačema udělá.

Zbyněk Šemora napsal:
... ale ten hlavní test jsi neudělal. Moje aktivita Topírna noc ...
Zbyňku, nevyskúšal z viacerých dôvodov.
Jednak nemám DVD s tvojou traťou - posledné som dal Marianovi Šimovi - vôbec nemám chuť ládovať po sieti gigabajty dát globálu BP a trate samotnej, ani zaprasovať si noťas trainstorami a všeličím iným ...
Jednak preto, že mám iné priority, než naháňať aktivity v častiach tratí a s vozidlami, ktoré mi nič nehovoria - radšej sa prebehnem po kratšej trati a najlepšie s aktivitou, ktorú si sám vytvorím, kde si dám vozidlá, ktoré ma niečim oslovujú ...
Jednak preto, že MSTS a 3ds max sú v tomto PC podružné, v prvom rade ho mám na prácu, MSTS ani modelovanie ma neživí.
Ďalší dôvod je ten, že je v rozpore s mojim názorom, aby som notebook používal ako hlavný PC, notebook je len doplnok k statickému PC a ak si budem ladiť PC špeciálne pre MSTS, tak určite to bude desktop a nie noťas. Noťas mám len na prácu mimo domova či sídla firmy a na prezentáciu tvorby a práce s 3ds max na slezinách a osobných stretnutiach s podobne naladenými fandami ...
Dúfam len, že toto nebudeš brať ako útok na tvoju osobu a tvoju prácu, len ako odpoveď, prečo som Topírnu noc neskúšal a ani nebudem skúšať ... :D

Samej Intel, já šel do AMD 3500+ (desktop) a jezdí to OK. Služební mám DELL D 820 (dvoujádro), sem tam se zakoktá (vinou grafiky) ale jede. Vlastně už hodně dlouho (MSTS) nejede ..... .

Tax napsal:

A já bláhový si myslel, že tady jsme komunita, kterou zajímá tvorba do MSTS. Takže jako uživatel bych nikdy nepohrdl jednou z největších tratí. Ale jako aktivní zase mohu potvrdit, že buď mohu tvořit nebo jezdit co staví ostatní. Obojí jaksi časově nejde. Takže nic nevyčítám.
Ale zde jsme se bavili o testu notebooku, který by bylo vhodné doporučit ostatním uživatelům. A ti ve většině případů budou chtít mou trať a její aktivity jezdit. Proto když už test, tak by Tě těch 8 mega mého Globalu nezabilo. (je poctivě vyčištěný od všech zbytečností:D)
Placku DVD Ti klidně pošlu.

Zbyněk Šemora napsal:
... Takže jako uživatel bych nikdy nepohrdl jednou z největších tratí ... Proto když už test, tak by Tě těch 8 mega mého Globalu nezabilo ...
Nejde Zbyňku o tých 8 MB globalu, ide o kopírovanie celej trati ( tisíca malých súborov ) po sieti + sťahovanie a upgradovanie najmenej 6 - 8 aktualizácí ... toľko času naozaj nemám, som rád, keď môžem raz za týždeň - dva sadnúť k MSTS a kuknúť sa, čo som vymodeloval, keď sa už vôbec k tomu modelovaniu dostanem. Z toho hľadiska sa nediv, že mám radšej kratšie projekty, kde nemusím čakať, kým sa mi to celé natiahne ... O noťasovi to platí dvojnásobne - tam mám naozaj len to minimum, v súčasnosti sú to ZSR150, CD090, 183, 240, 310 a zo dve fikcie ... takže testovať som mohol len na tom, čo mám a na čo mám čas. A k tomuto je predmetný notebook viac než dostačujúci.

Back
Nahoře