Hlášky místo zpráv

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku

Howky

Průvodčí
nazdar pánové
šlo by v MSTS při tvorbě aktivit místo zprávy použít nahrátý zvuk,, např kámoš, kolego tak hodíme jednoduchou zkoušku brzdy..., sem ted jezdil se známým na posunu se 799 tak mě to nák chytlo,že jsem se musel zeptat

Howky napsal:
nazdar pánové
šlo by v MSTS při tvorbě aktivit místo zprávy použít nahrátý zvuk,, např kámoš, kolego tak hodíme jednoduchou zkoušku brzdy..., sem ted jezdil se známým na posunu se 799 tak mě to nák chytlo,že jsem se musel zeptat

Na otázku neodpovím, protože to nevím, ale chci se optat já : že Tě napadla zrovna zkouška brzdy (nevím, jak se hází) ve spojení s řadou 799 :wink:

Obávám se, že to nepůjde ... Toto už jsem zkoušel a nikdy to nešlo rozjet i když je toto v nabídce při tvorbě nové aktivity, nebo její editace , tak se mě nikdy toto nepodařilo rozjet
Howky napsal:
nazdar pánové

Howky napsal:
nazdar pánové
Tahle možnost byla v MSTS zřejmě připravována, o čemž svědčí i příslušné možnosti v AE. Ovšem ve finální verzi toto realizováno nebylo. Dost jsme se v tomto směru spoléhali na Džordže a jeho MSTS Bin, dokonce jsem s ním tuto možnost konzultoval. Bohužel, s největší pravděpodobností Džordž asi vývoj MSTS Bin ukončil. Soudím tak podle toho že již téměř půl roku na jeho stránkách není nic nového, žádná zmínka o nějakých dalších aktivitách v této oblasti, prostě ticho po pěšině.

Tomes napsal:
Howky napsal:
nazdar pánové

Na otázku neodpovím, protože to nevím, ale chci se optat já : že Tě napadla zrovna zkouška brzdy (nevím, jak se hází) ve spojení s řadou 799 :wink:

Ale to neni zrovna k te rade 799,ale jen jsem tam slysel tu vysilacku, tak me napadlo zda by to šlo v MSTS ,třeba s tou hlaskou o brzde,jinak díky za odpovedi

No kdysi Hawk udělal aktivitu, která měla i odpovídající hlášení staničního rozhlasu a to dělal jako traffic, kdy každý eng měl i svůj sms soubor a wav s odpovídajícím hlášením. Během příjezdu vlaku hráče se spouštěl odpovídající servis.....tak možná jít touto cestou a udělat tam zvuky z vysílačky, ale asi to není to pravé ořechové......

Bez úpravy Binu bude předávání povelů asi nereálné.....a docela by to šiklo třeba při sunutí soupravy, kdy posunovač visí na prvním voze.....

Už jsem o tom také přemýšlel. Do sms souborů lokomotivy můžeme libolně vložit všelijaká hlášení ( musely by mít závazné pojmenování.wav např. hl01.wav - hl99.wav ) a spouštět je manuálně ( třeba "V", jako je tomu u vozů metra ), ale nebudou aktivována automaticky v závislosti na události. Událost jen vydá pokyn : zapni hlášení/vysílačku apod. Do adresáře zvuků by se před startem konkrétní aktivity musely vkopírovat vždy odpovídající soubory.wav, nebudou-li žádné, nic se nepřehraje a mělo by být ticho bez chybové hlášky. Další nevýhodou tohoto řešení je to, že po save a load se pak již přehraná hlášení budou muset odklikat/odehrát až k potřebnému.

Back
Nahoře