Mirec napsal:
Jiří,
JŘ si urobíš nasledovými spôsobmi:
1) Ručne si napíšeš časy odchodov/príchodov v act súbore aktivity
2) V programe Acitivity Changer si okrem iného môžeš zmeniť JŘ.
Robiť JŘ tak, aby to prepočítaval editor je na figu, takmer nikdy ti nevyjdú celé čísla, napr. 10.50 - 10.52.Vždy tam bude tá sekunda hore-dole.A furt štelovať s počtom cestujúcich a výkonom tiež nieje to pravé orechové.Takže stačí prepísať pár čísiel, prípadne otvoriť program (komu sa nechce bŕlať v súboroch aktivity) a tam si to prepísať.Ešte je rozdiel vtom, že keď prepisuješ ručne, musíš si vypočítať čas v sekundách a od začiatku dňa! V programe normálne zadáš čas, napr. 10.50 - 10.52
Ešte k tomu čo povedal Dráčik - asi myslel to, že zakaždým keď máš nejaký (Big) problém, tak napíšeš na fórum a čil všetci vypisujte.Skúšal si na niečo prísť aj sám? Alebo aspoň najskôr sám a potom s pomocou?
A ešte k tým pobytom - niektoré Os vlaky majú v ZCP namiesto pobytu trojuholník - pobyt kratší ako pol min! Takže asi nieje až taký nonsens keď má vlak definovaní pobyt napr. 20s
Mirec mi si nerozumíme, jeden mluví o voze a druhý o koze. Řeknu to asi polopatě, jinak si nebudeme rozumět. To já vím, že si mohu v Aktivity Changer změnit Arival a Departures tedy příjezdy a odjezdy, ale mne se jedná o časovou dobu tedy když já jsem ve stanici na peróně a zmáčknu ENTER, tedy otevřu dveře, tak se mi započítává čas.
Například u jedné aktivity ( nebyla moje ) to bylo následovně. Čas příjezdu byl nastaven na 10:15 a čas odjezdu 10:18. Příjel jsem se zpožděním jedné minuty a když jsem zmáčknul ENTER, tedy otevřel jsem dveře pro cestující tak čas nástupu a výstup netrval 2 minuty, ale 30 sekund. Po 30 sekundách jsem nemohl ještě vyjet, protože jsem musel počkat na ten čas odjezdu 10:18 a pak mi výpravčí zapískal.
Ale mne se jedná o to, že pokud já nastavím v Aktivity Changer příjezd 8:35 a odjezd 8:40 a přijedu do stanice v 8:45 minut a po 30 sekundách mi dá výpravčí odjezd, jelikož ten nástup a výstup pasažérů trvá 30 sekund, tak je to špatně. Pokud tedy přijedu 8:45 minut, správně bych měl odjed až po uplynutí 5 minut tedy 8:50 minut. Protože v té stanici třeba budu posunovat nebo odpojovat vagón atd.
Ppoollll to řekl asi správně, vlak hráče musí začínat na peróně aby to fungovalo. Já jsem si udělal zkušební traffic, kdy vlak trafficu začíná na té 10. koleji. Jedná se mi o stanici Žilina, poslední nástupiště od budovy. Jenže vlak hráče začíná na 13 nákladní koleji a musi mašinou objet a připojit osobní vozy na 10. koleji a potáhnout pomaličku soupravu k odjezdovýmu návěstidlu, abych pak mohl uvolnit dveře pro výstup a nástup pasažérů.Pokud totiž nepotáhnu soupravu k odjezdovýmu návěstidlu, tak bohužel TIMETABLE mi bude stále ukazovat, že jsem mimo trasu. No a abych měl pak postaveno, tak jsem musel umístit reverzní bod za návěstidlo. Takže vlastně jakmile vlak hráče připojí ty vozy na té 10.koleji tak vlastně souprava defacto začíná na té 10. koleji, jako kdyby ten vlak přijel ze směru Čadca. No a pak jsem si vytvořil zkušební traffic, který začíná přesně v tom bodě, kdy ta lokomotiva hráče připoji vozy. Nastavil jsem si zkušebně dobu odjezdu přesně hodinu před začátkem aktivity.Pak jsem si nastavil v Žilině počet cestujících 42, tak při přepočtu mi to vycházelo, že doba je jedna minuta.
Tedy při použití AE kalkulačky mi jízdní řád traffic vlaku vyšel takto :
Příjezd trafficu do Žiliny v 7:35:55 odjezd 7:36:55
Příjezd trafficu do L.Mikuláše v 8:37:20 odjezd 8:38:20, opět jsem v Liptovském Mikuláši nastavil počet pasažérů 42.
No a když jsem nechal vypočítat jízdní řád vlaku hráče, tak mi to vycházel po 20 sekundách.
Příjezd Žilina 8:35:50 odjezd 8:36:10
( Kdybych to dělal přes aktivity Changer a nastavil příjezd Žilina 8:36 a odjezd 8:37, tak stejně po stisknutí klávesy ENTER se bude odpočítávat čas 20 sekund )
Samozřejmě, něco jinýho je, pokud hráč přijede do stanice doslova načas, takže tam mu to odpočítá 20 sekund a stejně dalších 40 sekund ještě musí počkat na výpravčího ( pokud to tak zadá v aktivity Changer ). Ale mne se jedná o tu pojistku, pokud vlak hráče přijede do stanice třeba s 6 minutovým zpožděním.
Například v sobotu rychlík Kysuca měl 30 minutového zpoždění, a stejně musel v Bohumíně čekat 10 minut, ( protože se měnila lokomotiva ).
Tedy ještě jednou to zopakuji. Nechal jsem vytvořit zkušební traffic, který má stejný path jako vlak hráče, akorát nezačíná na nákladní koleji, ale na koleji 10. tedy u perónu. a pokračuje přes stejné vyhybky a jede po pravé koleji až do Popradu jako vlak hráče. Rozdíl je takový, že AE u trafficu hráče vypočítal správně dobu pobytu ve stanici na 1 minutu dle počtu cestujících 42, jenže u vlaku hráče tam to bylo na 20 sekund.
Takže asi na to něco bude pravdy, že to může být způsobeno tím, že vlak hráče začíná na nákladní koleji a proto je tam ta chyba.