Nehoda u Vranovic - 15.6.2006

Jiří napsal:
No vidíte a někdo tady na fórum chtěl volit ODS. A teď ODS do svého programového prohlášení vlády chce navrhnout za pomocí ( hrobaře železnic) Martina Římana rozsáhlou privatizaci železničních úseků.
Pro osvěžení paměti, za Margaret Thatcherové se ve Velké Británii také privatizovala železnice a pak to vedlo k jedinému cíli, málo zaměstnanců, více ohrožena bezpečnost cestujících a víc dopravních nehod, nyní TonyBlair opět znároďnuje železnici.
Jinak všude ve vyspělých zemích patří železnice státu, je to nesmysl privatizovat železnice ( Jak říkával kdysi Antonín Peltrám býv.ministr dopravy), železnice není pekařství,hodinářství nebo galanterie, aby to tam vedl soukromý subjekt. Železnice je státní statek,státní služba, protože se víc lidí přepravuje vlakama.
A tak až budeme mít vládu ODS, a budou tratě privatizovány ve velkým, tak přibyde nehod.

A teď k tématu dne, je to strašné, opět je to zaviněno nedostatek zaměstnanců. České dráhy propouštějí ve velkým a to ohrožuje bezpečnost dopravy.
No podle Jirkova přístupu se už těším na to, až se na státních drahách budou jezdit ve vlacích přesilovky zaměstnanců proti cestujícím, protože se obrovsky zvednou provozní náklady na mzdy lidí (pozor ne na modernizaci - rád bych slyšel od Jiřího konkrétní čísla, jak větší počet signalistů, výhybkářů zrychlí a zefektivní přepravu), což znamená vyšší náklady, které se v konečném důsledku promítnou do cen jízdného a přepravních služeb.....

A pak to nakonec skončí podle Jiřího tak, že vlakem budou lidi muset jezdit povinně ze zákona a několikanásobně dráž a několikanásobně pomaleji, protože tam bude spousta zaměstnanců pracovat na archaickém zařízení, které bude nutné udržovat proto, aby tam bylo možné tolik lidí vůbec zaměstnat.......chapišto Jiří?

Tak to vypadá když někde zná dráhu akorát z obrázku a jedna paní povídala. Neber to Jiří jako urážku, ale jako fakt.

Pawlik napsal:
To, že mizí z tratí hradla a stavědla, je jedině dobře!

Jak pro koho...
Já jsem sloužil v jedné takové horské stanici, kde se modernizovalo. Teď tam v noci nikdo není, přes den výpravčí a 1 dozorce výměn na obě zhlaví. Zabzař TEST a 2 výměny na každém zhlaví s elektromotor. přestavníkem. Zbytek na ruku - šetřilo se. Průměrný čas na "nalezení" a vyházení výhybky v zimě je 3 hodiny, když je vítr nedá se to udržet v provozu. Elektrický ohřev k ničemu. Křižování se běžně překládá do sousedních stanic (jízdní doba 25 minut) nebo se udržuje 1 výhybka a vlak pak vycouvá. Výsledek, všechny vlaky mají 20 minut zpoždění, spokojení cestující..

Martens napsal:
Dovedeš si představit, jak by fungovala třeba Praha hlavní v dnešní době s elektro mechanikou bez kontroly volnosti staničních kolejí? To si bude muset dráha opravu najmout tak 2 desítky rollerů na kolečkových bruslích, kteří budou běhat po stanici a kontrolovat volnost kolejí.....

Když už tu někdo načal tu elektromechaniku.....ve 3. ročníku jsme viděli znalecký posudek na "nehodovou událost v Čadci", kde tehdy byla elektromechanika.....jako výpravčí tam sloužil statný 130 kilový kysučan....vzhledem k rozsahu stanice tam bylo chybně navržena závislostní skříň a nedali tam jednu vodicí lištu....no a statný kysučan se do toho opřel......závislostní články (slangově se jim říkalo houby) uhly a podařilo se mu postavit protisměrný vjezd ze 3. stran na tutéž kolej.....Od Zwardoně, Jablunkova a Turzovky.....naštěstí si toho včas všimli signalista na Žilinském zhlaví, když mu nešly postavit obě cesty...netřeba si domyslet, co by se stalo, kdyby postavit šly......

No nevím jaké zabzař je v Praze hl.n., ale další žst. v Praze jsou poseté elektromechanikou...
A z té Čadce vyplývá jako co?
Já jsem taky viděl u TESTu říznutou výměnu při postavené vlakové cestě ač by to mělo být nemožné.

Martens napsal:
Jiří napsal:
No vidíte a někdo tady na fórum chtěl volit ODS. A teď ODS do svého programového prohlášení vlády chce navrhnout za pomocí ( hrobaře železnic) Martina Římana rozsáhlou privatizaci železničních úseků.
Pro osvěžení paměti, za Margaret Thatcherové se ve Velké Británii také privatizovala železnice a pak to vedlo k jedinému cíli, málo zaměstnanců, více ohrožena bezpečnost cestujících a víc dopravních nehod, nyní TonyBlair opět znároďnuje železnici.
Jinak všude ve vyspělých zemích patří železnice státu, je to nesmysl privatizovat železnice ( Jak říkával kdysi Antonín Peltrám býv.ministr dopravy), železnice není pekařství,hodinářství nebo galanterie, aby to tam vedl soukromý subjekt. Železnice je státní statek,státní služba, protože se víc lidí přepravuje vlakama.
A tak až budeme mít vládu ODS, a budou tratě privatizovány ve velkým, tak přibyde nehod.

A teď k tématu dne, je to strašné, opět je to zaviněno nedostatek zaměstnanců. České dráhy propouštějí ve velkým a to ohrožuje bezpečnost dopravy.
No podle Jirkova přístupu se už těším na to, až se na státních drahách budou jezdit ve vlacích přesilovky zaměstnanců proti cestujícím, protože se obrovsky zvednou provozní náklady na mzdy lidí (pozor ne na modernizaci - rád bych slyšel od Jiřího konkrétní čísla, jak větší počet signalistů, výhybkářů zrychlí a zefektivní přepravu), což znamená vyšší náklady, které se v konečném důsledku promítnou do cen jízdného a přepravních služeb.....

A pak to nakonec skončí podle Jiřího tak, že vlakem budou lidi muset jezdit povinně ze zákona a několikanásobně dráž a několikanásobně pomaleji, protože tam bude spousta zaměstnanců pracovat na archaickém zařízení, které bude nutné udržovat proto, aby tam bylo možné tolik lidí vůbec zaměstnat.......chapišto Jiří?

Jak dostat lidi na dráhu, aby více používalo vlakového spojení než autobusového ? To je docela logické, stačí pár vyhlášek, zákonů, sebrat program zeleným a je to.
Například já jsem zastáncem toho, že železnice je ekologicky čistotnější než doprava po silnici.
Tak mám dojem, že někteří politici spíše preferují silniční kamionovou dopravu. Pořád se tu politici hádají, jaký systém mýtného zavést pro naše dálnice ?

Já bych to vyřešil takto, zdražil bych citelně spotřební daně, zavedl bych pro všechny motoristy povinnost platit silniční daň ( nyní to platí pouze podnikatel, pokud používá automobil ke své činnosti ), a zvýšil cenu benzínu.
Lidi pak většinou nepodnikatelé ( podnikatelé auto potřebují asi jako jeptiška krucifix, bez auta se podnikatelé ani nevyspí ), kteří také používají auto si pak řeknou, nevyplatí se spíše investovat peníze do hromadných dopravních prostředků?

Bohužel můj oblíbený ministr dopravy Antonín Peltrám se svojí ženou, prosazovali aby lidi víc používali hromadné dopravní prostředky, tehdejší vedení vlády to odmítlo, možná asi lobbing ze strany autodopravců.
Všichni si stěžujeme, že máme nedychátelný vzduch, že nám kamiony ničí silnice, tak proč tyto kamiony nedat na železnice.

Někdo se tady zbytečně rozčiluje nad ekologickými daněmi, ale s panem Bursíkem souhlasím, ubrat silnicím kamiony a to by měla dělat železnice. Zavést ekologické daně na naftu, ropné produkty a také by Praha měla zavést bezplatnou městskou dopravu.

Praha je tak silně přetížena, že dostat se autem z jednoho místa na druhé je ve špičce někdy nad síly. Proč radní města Prahy nezavedou po vzoru starostů z Londýna citelné mýtne, kde by se platilo za průjezd Prahou. Lidé raději pojedou metrem, tramvají, protože to mají jistější. A Praha jako velkoměsto si zaslouží občanům nabídnou mětskou dopravu zdarma + bezplatné jízdné vlakem po Praze tzv. příměstská doprava

Pražští radní se vymlouvají, že to nejde, všechno jde, Praha je velké město a vymlouvá se zbytečně. V jednom malém městě, teď nevím kde přesně mají dopravu zdarma a je to malé město. Praha jako stát ve státě má přece i jiné zdroje příjmů, například zpoplatnit jízdu autem po Praze.

Tím pádem, kdyby bylo víc lidí závislých i na té železnici, tak bude víc zaměstnanců. Jelikož málo lidí se přepravuje vlakem, tím pádem klesá i počet zaměstnanců. Proč by jezdil průvodčí v prázdném vlaku, koho by kontroloval, jestli má jízdenku, když ostatní sedí za volantem ?

P.S. Já znám ve svém okolí lidí, kteří jezdí na nákupy autem, nejsou to podnikatelé, ale prostě oni si na to auto tak zvykli, že i pár metrů do obchodu jedou autem a stejně toho málo nakoupí, tím pádem se jim auto nevyplatí. Kdyby raději nasedli na tramvaj či šli pěšky, pokud to mají fakt kousek, tak rozhodně nebudeme mít takovou zátěž na ekologii.

Na jedné straně se všichni dívi, proč máme dlouhou zimu, proč se pořád hovoří o globálním oteplování, o narušování golfského proudu a o ochlazování severní polokoule, když tito lidé sami i přes tyto hrozby jezdí autem a ničí životní prostředí. Fakt ty lidi nechápu.

Naše rodina nemá auto ani motorku a tak kam potřebujeme, tam nám stačí hromadné dopravní prostředky a někdy ta jízda tím MHD je lepší než autem, hlavně v létě.

Já psal, že je dobře, že zmizí hradla a stavědla, ovšem v souvislosti
s bezpečností.
To, že dráhy šetří, jezdí se na čestné slovo atd. je věc druhá.
Jinak ale také myslím, že umělá zaměstnanost není cesta k rozkvětu.
A typicky hradlař, který obsluhuje jedno oddílové návěstidlo a šraňky je až moc velký luxus.

V Praze jsou ve všech velkých stanicích (snad kromě Masaryčky) reléovky a to už hezkou řádku let - celé ONJ, Vršovice, Hlavní, Smíchov, Libeň, Holešovice, všechna nádraží směr Úvaly...
Co se týká nákladových spojek, tam nevím.
Na hlavních tratích Prahy je elektromechanika ve Vysočanech, Bubnech, Vyšehradě a Hostivaři.
To jsou ale stanice, kde se většinou jezdí stejně jen první - druhá.

Cetl jsem, ze v nejake stanici (nepamatuju si nazev) doslo pri zahadne kombinaci vlakovych cest k nepochopitelnemu selhani zabzar, pokud si dobre vzpominma tak sly postavit vjezdy proti sobe na 1 kolej.

Jacek napsal:
Pawlik napsal:
To, že mizí z tratí hradla a stavědla, je jedině dobře!

Jak pro koho...
Já jsem sloužil v jedné takové horské stanici, kde se modernizovalo. Teď tam v noci nikdo není, přes den výpravčí a 1 dozorce výměn na obě zhlaví. Zabzař TEST a 2 výměny na každém zhlaví s elektromotor. přestavníkem. Zbytek na ruku - šetřilo se. Průměrný čas na "nalezení" a vyházení výhybky v zimě je 3 hodiny, když je vítr nedá se to udržet v provozu. Elektrický ohřev k ničemu. Křižování se běžně překládá do sousedních stanic (jízdní doba 25 minut) nebo se udržuje 1 výhybka a vlak pak vycouvá. Výsledek, všechny vlaky mají 20 minut zpoždění, spokojení cestující..
No, pokud si myslíš, že na zaváté výměny je lepší kladka a ruční pohon místo elektromotru, tak sis měl někdy zkusit přestavit vzdálenou výhybku ručně ze stavědla za za léta....takovou měli v DKV Ostrava na předávkové koleji.....i v létě s ní měli co dělat, aby se přehodila.....

Takže v zimě to musíš tak i tak nechat odmetat.....

A jestli se dělala modernizace tak, jak píšeš, tak potom se nedivím ani dalším věcem.....

A pokud je v noci stanice neobsazená, (třeba z důvodu malé frekvence), myslíš, že je efektivní a hospodárné, aby tam prochrápali noční službu výpravčí a 1 dozorce výměn a ještě to měli placené?

V rámci praxe jsem sloužil v Putimi - taková lokálková stanice mezi Protivínem a Pískem.....v době mých studií tam přes den jezdilo cca 20 párů vlaků, nějaký ten rychlík nebo Sp.....v noci tam po 23:00 zavřeli krám, výpravčí se signalistou si šli lehnout a jenom krátce po jedné ráno odbavili Novináře...to byl Sp s půlnočním odjezdem ze Smíchova na Zdice, Ražice a Strakonice, který vezl i čerstvé noviny....pak to zase zavřeli a spali a spali a spali.,.......a plat jim běžel, a běžel, a běžel..... a to byl pracovní den a nemluvím o So a Ne........ tak tomu fakt říkám hospodárnost jako Brno ......

Martens napsal:
Dovedeš si představit, jak by fungovala třeba Praha hlavní v dnešní době s elektro mechanikou bez kontroly volnosti staničních kolejí? To si bude muset dráha opravu najmout tak 2 desítky rollerů na kolečkových bruslích, kteří budou běhat po stanici a kontrolovat volnost kolejí.....

Když už tu někdo načal tu elektromechaniku.....ve 3. ročníku jsme viděli znalecký posudek na "nehodovou událost v Čadci", kde tehdy byla elektromechanika.....jako výpravčí tam sloužil statný 130 kilový kysučan....vzhledem k rozsahu stanice tam bylo chybně navržena závislostní skříň a nedali tam jednu vodicí lištu....no a statný kysučan se do toho opřel......závislostní články (slangově se jim říkalo houby) uhly a podařilo se mu postavit protisměrný vjezd ze 3. stran na tutéž kolej.....Od Zwardoně, Jablunkova a Turzovky.....naštěstí si toho včas všimli signalista na Žilinském zhlaví, když mu nešly postavit obě cesty...netřeba si domyslet, co by se stalo, kdyby postavit šly......

No nevím jaké zabzař je v Praze hl.n., ale další žst. v Praze jsou poseté elektromechanikou...
A z té Čadce vyplývá jako co?
Já jsem taky viděl u TESTu říznutou výměnu při postavené vlakové cestě ač by to mělo být nemožné.[/quote]

Co z té Čadce vyplývá? Asi to, že díky abnormálně velké síle statného kysučana dovolil řídicí přístroj na elektromechanice postavit současně 3 vlakové, navzájem ohrožující se vlakové cesty na jednu staniční kolej.....toto se Ti zdá jako normální?

Výměnu Ti řízne dneska cokoliv u jakéhokoliv zabzař......a je to stav, při rozřezu to jde opět bezpečným směrem, tzn. pak už nepostavíš....ale k samotnému rozřezu dojde u SZZ 2. a 3.kategorie vždy jenom chybou strojvedoucího, který pojede přes nesprávně postavenou výměnu.....takže opět náš dokonalý lidský faktor.....

Jo a kde v Praze mají ještě elektromechaniku? Pominu-li Jinonice a malé staničky na Semmeringu?

to Jiří:
Tak to je opravdový blábol, připadá mi to jak bolševická pětiletka.
Lidi musíš na železnici dostat službami a cenou, nikoliv represí.
Nedokážu si představit, že rodina s malými dětmi pojede zaflusaným koženkovým rychlíkem na výlet. Když vlakem, tak jedine EC/IC nebo ešus, jinak je to pro nefanoušky železnice děs, já to přežiju.

Souhlasím s tím, že automobilovou nákladní dopravu bych v co největší míře přesunul ze silnic na železnici.
Zajímalo by mě, jak by jsi řešil ekologickou daň pro naftové lokomotivy.

MHD zdarma? To je naprostá utopie. Jestli je někdo ochotný stát v autě 2 hodiny ve frontě a zaplatit si benzín, tak ho zadarmo do metra nenalákáš.
dokážu si představit ten bordel, jaký by v dopravních prostředcích panoval. Lidi už jsou teď jako zvěr, natož aby se vozili jen tak.
Spousta lidí si neuvědomuje, že nikdy nic není zadarmo.
Druhou stranou se to zaplatí, tak jako tak.

Pawlik napsal:
to Jiří:

Tam by mohli dostat České dráhy vyjímku, ale jinak já nejsem proti, aby lidi cestovali na výlet luxusními soupravami EC/IC aby nemuseli jezdit v počmáraných,posprejovaných koženkových rychlících.

Já bych to řešil tak, že bych zavedl u těch rychlíků SC/EC/IC jednotný příplatek ve výši 100,- Kč a cenu jízdného bych zvyšoval maximálně o inflaci. Naopak stát musí podporovat levnější energetiku. Tam bohužel se s Martinem Bursíkem rozcházím v názoru na tu energii. Já jsem spíše pro stavbu jaderných elektráren, jaderná energie je levnější než větrná, sluneční, jinak co se týče jaderného odpadu tam už to bude složitější.

Jina co se týče železnice, je nestoudné zvyšovat cenu jízdného skokově, nedávno to zvýšili o 60 % a citelně se to podepsalo na odlivu cestujících.
Tak jako supermarkety lákají na slevy, stejně tak by měli lákat dráhy na slevu jízdného a různých výhodách. A jak už jsem řekl, železnice by měla být výhradně ve státních rukou.

Jiří napsal:
Praha je tak silně přetížena, že dostat se autem z jednoho místa na druhé je ve špičce někdy nad síly. Proč radní města Prahy nezavedou po vzoru starostů z Londýna citelné mýtne, kde by se platilo za průjezd Prahou. Lidé raději pojedou metrem, tramvají, protože to mají jistější. A Praha jako velkoměsto si zaslouží občanům nabídnou mětskou dopravu zdarma + bezplatné jízdné vlakem po Praze tzv. příměstská doprava
Jiří, uvědomil sis někdy takovou malou drobnost, že provoz MHD financuje město z podílu daní svých obyvatel? Že stát nedá u nás na budování nových linek metra ani korunu......na rozdíl od Tebou uváděných světových měst?

To by pak muselo dojít k tomu, že Ti, co nemají trvalé bydliště v Praze by za MHD platili ( což je diskriminace).....a nebo by musela být MHD v celé republice zcela zdarma a pro všechny........takže čistokrevný komunismus...?

Tedy jediné, s čím s Tebou musím souhlasit je to, že taky nesnáším lidi, kteří bez auta neudělají ani ránu.....

ale jinak....pokud mám jet napříč Prahou z jednoho místa do druhého - příklad z Letňan do Modřan, tak s MHD je to takřka celodenní výlet .....autem tak něco málo pod polovinu...tj. 30-40 minut.....

Jedu-li autem z Modřan na černý most, tak najedu tam i zpět tak okolo 80 km.....docela prdel, co?

Nebyl náhodou Dr.Peltrán ministrem ještě za totality?

Vrbam napsal:
Cetl jsem, ze v nejake stanici (nepamatuju si nazev) doslo pri zahadne kombinaci vlakovych cest k nepochopitelnemu selhani zabzar, pokud si dobre vzpominma tak sly postavit vjezdy proti sobe na 1 kolej.
Škoda, že nevíš, kde to bylo, kdy to bylo a co to bylo....bylo-li to....:-(

Viděl jsem, že obě laminy jsou na odpis :cry: , ale které dvě to jsou,. všiml jsem si jen 230-080. Která je ta druhá?

Pawlik napsal:
to Jiří:
Tak to je opravdový blábol, připadá mi to jak bolševická pětiletka.
Lidi musíš na železnici dostat službami a cenou, nikoliv represí.
Nedokážu si představit, že rodina s malými dětmi pojede zaflusaným koženkovým rychlíkem na výlet. Když vlakem, tak jedine EC/IC nebo ešus, jinak je to pro nefanoušky železnice děs, já to přežiju.

Souhlasím s tím, že automobilovou nákladní dopravu bych v co největší míře přesunul ze silnic na železnici.

MHD zdarma? To je naprostá utopie. Jestli je někdo ochotný stát v autě 2 hodiny ve frontě a zaplatit si benzín, tak ho zadarmo do metra nenalákáš.
dokážu si představit ten bordel, jaký by v dopravních prostředcích panoval. Lidi už jsou teď jako zvěr, natož aby se vozili jen tak.
Spousta lidí si neuvědomuje, že nikdy nic není zadarmo.
Druhou stranou se to zaplatí, tak jako tak.

Pawliku, ale i tak se dá Prahou i ve špičku docela slušně projet....ale je fakt, že když se zvedne necelý milion lidí a rozhodne se jet na chalupu, tak je to záhull.....ale to už jsou daleko častější kolony na D1 na odbočce na Jesenici :-D

To nevím,jestli byl Peltrám ministrem za komančů, ale jeho žena byla v dozorčí radě a hrozně mne lezla na nervy, protože brala cca 600 tisíc měsíčně, dělala ****o, a tam byl jasný střet zájmů. Ona neměla dělat v dozorčí radě. Jak se ta ženská jmenovala, Kořínková ?

Jinak nejhorším ministrem dopravy byl Šimonovský a ten poslední za Zemanovy vlády s tím dlouhým nosem.

Pánové,je to už nějak mimo mísu,mělo to být o dnešní havárce a zatím se tady řeší Jirkovy problémy.Tak vytvořte nové vlákno a přesuňte to tam,mě by zajímalo,jak to v těch Vranovicích vypadá teď.

Naposled editoval moderátor:
Jiří napsal:
Pawlik napsal:
to Jiří:

Tam by mohli dostat České dráhy vyjímku, ale jinak já nejsem proti, aby lidi cestovali na výlet luxusními soupravami EC/IC aby nemuseli jezdit v počmáraných,posprejovaných koženkových rychlících.

Já bych to řešil tak, že bych zavedl u těch rychlíků SC/EC/IC jednotný příplatek ve výši 100,- Kč a cenu jízdného bych zvyšoval maximálně o inflaci. Naopak stát musí podporovat levnější energetiku. Tam bohužel se s Martinem Bursíkem rozcházím v názoru na tu energii. Já jsem spíše pro stavbu jaderných elektráren, jaderná energie je levnější než větrná, sluneční, jinak co se týče jaderného odpadu tam už to bude složitější.

Jina co se týče železnice, je nestoudné zvyšovat cenu jízdného skokově, nedávno to zvýšili o 60 % a citelně se to podepsalo na odlivu cestujících.
Tak jako supermarkety lákají na slevy, stejně tak by měli lákat dráhy na slevu jízdného a různých výhodách. A jak už jsem řekl, železnice by měla být výhradně ve státních rukou.

Není to tak dlouho, co z nafty do dieselových mašin se odváděla daň, kterou se pak hradila údržba silnic.....tak někdy přelom 80. a 90. let, kdy nám toto vykládali v ekonomii.....

Jiří, co se týče uložiště jaderného odpadu.....ruku na srdce...ty by sis ho nechal uložit za zahrádkou?

Další věc, stále je tady spousta lidí, kteří si myslí, že co je společné, je vlastně ničí......a to je zásadní problém....protože ty špinavé, posrané a posprejované vagony si děláme taky......ale v tomhle pohledu jsme na tom líp než OBB, protože jenom ČD vozí dobytek ve 2. vozové třídě.....:-D

Martens napsal:
No, pokud si myslíš, že na zaváté výměny je lepší kladka a ruční pohon místo elektromotru, tak sis měl někdy zkusit přestavit vzdálenou výhybku ručně ze stavědla za za léta....takovou měli v DKV Ostrava na předávkové koleji.....i v létě s ní měli co dělat, aby se přehodila.....
Takže v zimě to musíš tak i tak nechat odmetat.....
A jestli se dělala modernizace tak, jak píšeš, tak potom se nedivím ani dalším věcem.....
A pokud je v noci stanice neobsazená, (třeba z důvodu malé frekvence), myslíš, že je efektivní a hospodárné, aby tam prochrápali noční službu výpravčí a 1 dozorce výměn a ještě to měli placené?

Co z té Čadce vyplývá? Asi to, že díky abnormálně velké síle statného kysučana dovolil řídicí přístroj na elektromechanice postavit současně 3 vlakové, navzájem ohrožující se vlakové cesty na jednu staniční kolej.....toto se Ti zdá jako normální?

Výměnu Ti řízne dneska cokoliv u jakéhokoliv zabzař......a je to stav, při rozřezu to jde opět bezpečným směrem, tzn. pak už nepostavíš....ale k samotnému rozřezu dojde u SZZ 2. a 3.kategorie vždy jenom chybou strojvedoucího, který pojede přes nesprávně postavenou výměnu.....takže opět náš dokonalý lidský faktor.....

Jo a kde v Praze mají ještě elektromechaniku? Pominu-li Jinonice a malé staničky na Semmeringu?

Ne, to jsem nemyslel. V té stanici byla v noci výluka dopravní služby a fungovala jen jako hláska a pokladna. Jde o to, že na každém zhlaví byl 1 člověk a dnes musí 1 člověk lítat 1 km sem a tam a stejně se nevykřižuje, protože než vyhází druhou výměnu, první je zafoukaná.

Pokud jde o ty vzdálené výhybky - o tom mi něco povídej. Mám jich celé zhlaví.
Pořád nechápu co z té Čadce vyplývá?? To jako, že zabzař (jakékoliv) je špatné, pokud nevydrží abnormální sílu obsluhy?
K tomu říznutí u TESTu: Stalo se při správě postaveném odjezdu. Všechno bylo správně, indikace, znak na návěstidle, jen holt výměna byla naopak. Žádný lidský faktor.
No a snad typickou ukázkou perfektní modernizace je žst. Všestary - je tam réleovka. Ale bez kolejových obvodů... Za poslední 2 roky tam už byly 2 nehody, první skončila sebevraždou výpravčího...

Petr Novák napsal:
Pánové,je to už nějak mimo mísu,mělo to být o dnešní havárce a zatím se tady řeší Jirkovy problémy.Tak vytvořte nové vlákno a přesuňte to tam,mě by zajímalo,jak to v těch Vranovicích vypadá teď.
Petře, sem tam jukni na http://www.novamorava.net/phpBB2/viewtopic.php?p=624

tam byly i fotky, ale poslední jsou tak hodinu po nehodě....no podle mluvčího ČD by se tam už mělo jezdit alespoň jednokolejně

Naposled editoval moderátor:
I sakra,to je síla...To,že je jen jeden raněný,to je tedy fakt souhra okolností.Stát se to o chvíli později,mohlo to dopadnout hůř.Jest-li ten fíra opravdu projel na červenou,jak se tam píše v diskuzi,co mu hrozí kromě vyhazovu od ČD?

Jasně Martensi, já už několikáté prázdniny trávím tím, že jezdím s náklaďáčkem po Praze a když člověk ví kudy, tak v Praze nemá nejmenší problém.
Jsou ovšem místa, kam bych se autem nevypravil, protože to je časově naopak nevýhodné, typicky Černý Most - Dejvice metrem.

Jiří, najednu stranu by jsi cpal lidí do vlaku(luxus jako B, Bdt) pásovým dopravníkem (i zadarmo), tím že jim v podstatě znemožníš cestování autem
a pak chceš, aby všichni mohli jezdit IC/EC v krásných vagónech za příplatek.
Věř mi, takovou kulturu cestování tu ještě namáme.

To Petr novák: Podlě mě za nehody často fírové dostávají obecné ohrožení.

Back
Nahoře