843 004-3 + 843 009-2 "Apolla"

common.cab/cab843/cd843.cvf ,s tím,že jsem cab přemístil do common.cab atd.
Myslím,že chyba je v tom ,že tam jsou asi troje cvf a potom vůbc nevím,jakse to od toho jacka dělá,je tam zvláš´t chování a asi 4 druhy kabin,které jsem smíchal dohromady.Jejich tam na těch stránkách více tak nevím.

Davide a Matýsku, v originál archivu od Vrbama je jediný chybně směrovaný cab 843+043+943 ve vozidle CD943002rv.eng (viz můj příspěvek výše), tam je směřování na neexistující cab 943. Najděte si v uvedeném eng řádek CabView ( "../../KABINY/loko_motor/943/943.cvf" ) a obě čísla 943 přepište na 843.

Dále nezapomeňte, že kabina od Jacka se stahuje ve dvou archivech. v jednom je soubor cvf, v druhém textury ace. Obsah obou archivů se vám musí objevit v adresáři TRAINS\TRAINSET\KABINY\loko_motor\843 ... bude v něm tedy několik obrázků ace (neplést s archivem ace) a jeden soubor cvf. Jinak Jackovi archivy se rozbalují v podstatě do správné cesty.

Takže ten common cab tam taky nemá bejt jo?kabiny,která nají být ve složce s vlakama?A můžou bejt po hromadě s tím chováním,jestli to chápu dobře.
To víte,dnesk jsem se poprvé na msts podíval,dříve jsem ho nehrál,tak musíte bejt tolerantní a to taky jste,tak vám děkuju

No jo, to máš říct hned ... pokud jsi přemístil cab např. do common.cab/cd843, tak musíš v souboru cvf ještě přepsat všechny cesty u ace souborů ... např.( ../../KABINY/loko_motor/843/CD843-front.ace ) musíš přepsat na ( ../../common.cab/cd843/CD843-front.ace ) ... jinak se Ti kabina nemůže vytvořit ...

A archivy s cvf (=chování) má na webu Jacek 2, musíš si vybrat, zda používáš utilitku MSTSBin nebo ne a podle toho zvolit příslušný archiv ...

David Kodet napsal:
common.cab/cab843/cd843.cvf ,s tím,že jsem cab přemístil do common.cab atd.
Myslím,že chyba je v tom ,že tam jsou asi troje cvf a potom vůbc nevím,jakse to od toho jacka dělá,je tam zvláš´t chování a asi 4 druhy kabin,které jsem smíchal dohromady.Jejich tam na těch stránkách více tak nevím.

Já tam nemám 4 druhy kabin, ale jednu jedinou. Je potřeba stáhnout vlastní kabinu a jedno vybrané chování. Toto stačí rozbalit (příkazem "rozbalit zde") a složky přesunout. Předchozí verzi je nutné smazat a ne míchat všechno dohromady.

Mimochodem dnes se právě ukázala výhoda rozdělení archivu na 2 části. Při jakékoli úpravě/opravě stačí stáhnout pouze chování, které má pár kB.

Ještě malá rada ke kabinám obecně:
pokud se při startu objeví hláška "selhalo vytvoření kabiny", je *.cvf soubor někde jinde (nebo chybí) než kam směruje odkaz v *eng souboru.
pokud hra naběhne, ale místo kabiny není nic (pohled na koleje), pak *.cvf soubor nechybí, ale odkazy v něm směrují jinam.

jenom že já nevím co používám.
Jinak cab mi naskočil,ale bez ručiček.
ALe ještě trochu kritiki-je fajn,že u brždění na rajčáku jr to jako ve zkutečnosti,ale tak mohla fingovat i regulace tahu,protože ,když obrzdím,a přidám plyn myší a potom chci přejít na režim brždění musím zmáčknou klávesu A,jinak to nejde.
děkuju

David Kodet napsal:
jenom že já nevím co používám.
Jinak cab mi naskočil,ale bez ručiček.
ALe ještě trochu kritiki-je fajn,že u brždění na rajčáku jr to jako ve zkutečnosti,ale tak mohla fingovat i regulace tahu,protože ,když obrzdím,a přidám plyn myší a potom chci přejít na režim brždění musím zmáčknou klávesu A,jinak to nejde.
děkuju

No o tom vím, ale těžko s tím něco udělám. Já jsem zvukař a občasný skinař. Do těch kabin víceméně jen "fušuju"

Davide, to je pak smutný případ, když nevíš, co používáš .... pokud máš jen základní instalaci MSTS, tak MSTS Bin nepoužíváš a stahuj verzi bez něj, MSTS Bin si musíš doinstalovat (viz jiné téma na fóru) ... a že se Ti neobjevují ručičky ... musíš přejmenovat (viz můj předchozí příspěvek) cesty u VŠECH ace souborů ... tj. pokud jsem u 843 dobře počítal 12 řádků v cvf.

Honza napsal:
Davide a Matýsku, v originál archivu od Vrbama je jediný chybně směrovaný cab 843+043+943 ve vozidle CD943002rv.eng (viz můj příspěvek výše), tam je směřování na neexistující cab 943. Najděte si v uvedeném eng řádek CabView ( "../../KABINY/loko_motor/943/943.cvf" ) a obě čísla 943 přepište na 843.

Dále nezapomeňte, že kabina od Jacka se stahuje ve dvou archivech. v jednom je soubor cvf, v druhém textury ace. Obsah obou archivů se vám musí objevit v adresáři TRAINS\TRAINSET\KABINY\loko_motor\843 ... bude v něm tedy několik obrázků ace (neplést s archivem ace) a jeden soubor cvf. Jinak Jackovi archivy se rozbalují v podstatě do správné cesty.
Mám to tak udělaný a stejně mi to nejde.Teď jsem zkoušel znova a pořád mi to hlásí tu chybu.

Tak ta 943 by uz mela bezet v pohode, opravil jsem ENGy.

Matýsek napsal:
Mám to tak udělaný a stejně mi to nejde.Teď jsem zkoušel znova a pořád mi to hlásí tu chybu.
Tak mi to posli ja to proverim a nebo napis na ICQ.

Vrbam napsal:

Matýsek napsal:
Tak jsem to všechno stáhnul a naistaloval znova a už mi to jde.Nevím kde byla chyba,asi někde mezi klávesnicí a židlí.

Matýsek napsal:
Vrbam napsal:
Matýsek napsal:
Tak jsem to všechno stáhnul a naistaloval znova a už mi to jde.Nevím kde byla chyba,asi někde mezi klávesnicí a židlí.
Tak prestan fnukat a dej vedet jak to mas nastaveny! Reakce typu nejde mi to a nic vic mam nejradsi!

Tak zatím to jde i s cabem.ALe mám jinou prozbu:na 943 cab ani jiné zvuky nejsou?
Jinak k té regulaci:nemůže být všechno dokonalýmale tohle mě popravdě docela štve.Nevím jestli to jdem upravit,ale kdyby měl někdo chuť ,tak jen do toho.Ale musím uznat,že zvuky jsou opravdu SUPER,je vidět,že si na tom pracoval

David Kodet napsal:
Tak zatím to jde i s cabem.ALe mám jinou prozbu:na 943 cab ani jiné zvuky nejsou?
Jinak k té regulaci:nemůže být všechno dokonalýmale tohle mě popravdě docela štve.Nevím jestli to jdem upravit,ale kdyby měl někdo chuť ,tak jen do toho.Ale musím uznat,že zvuky jsou opravdu SUPER,je vidět,že si na tom pracoval

sms pro 943 samozřejmě jsou. Jsou přímo v archivech chování pro 843 a jsou tam i samostatně - http://jacek-msts.ic.cz/paginy/zvuky%20943.htm
Jinak dík za pochvalu

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
David Kodet napsal:

sms pro 943 samozřejmě jsou. Jsou přímo v archivech chování pro 843 a jsou tam i samostatně - http://jacek-msts.ic.cz/paginy/zvuky%20943.htm
Jinak dík za pochvalu
Jacku, odkaz tam sice je, ale nefunkční...zkus to proklepnout....
(myslím tím odkaz ne na stránky z Tvého příspěvku, ale přímo pro stažení ace).

Naposled editoval moderátor:
Vrbam napsal:
Tak prestan fnukat a dej vedet jak to mas nastaveny! Reakce typu nejde mi to a nic vic mam nejradsi!
Kamaráde já jsem tady nefňukal a takové řeči si nech pro někoho jiného!Mě bude za pár měsíců 59let a na takové řeči nejsem zvyklej.Až ti bude tolik co mě tak můžeš něco řikat.

Matýsek napsal:
Vrbam napsal:
Kamaráde já jsem tady nefňukal a takové řeči si nech pro někoho jiného!Mě bude za pár měsíců 59let a na takové řeči nejsem zvyklej.Až ti bude tolik co mě tak můžeš něco řikat.
Nabizim pomoc a jedineho co jsem se dockal bylo jen to fnukani. Nikdo nevi co tam provadis, ale kdyz pomoct nechces tak nechtej.

Chyba muze byt u me nebo u tebe a timto pristupem ti to nebude fungovat nikdy.

Vrbam napsal:
Matýsek napsal:
Vrbam napsal:
Nabizim pomoc a jedineho co jsem se dockal bylo jen to fnukani. Nikdo nevi co tam provadis, ale kdyz pomoct nechces tak nechtej.

Chyba muze byt u me nebo u tebe a timto pristupem ti to nebude fungovat nikdy.
Co tady pořád píšeš o nějakém fňukání...já jsem potom jasně psal,že jsem vše stáhnul a naistaloval znova a že mi to už jde!Teď to mám nastavený takto:CabView ( "../../KABINY/loko_motor/843/843.cvf" ) a před tím mi tam chyběla ta čárka mezi loko a motor,no a kvůli tomu to nešlo.

Back
Nahoře