Stahování sběračů, houkání, troubení, atd.

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
Přesně tak když jedu tak samozřejmě dálkový reflektor vypínám a snažím se i ve stanicích i zastávkách kvůli cestujícím.V některých zastávkách to bývá někdy obtížné,ale záleží jak každý fíra má trať najetou.

Pak ještě se dálka vypíná ze solidarity, pokud jedeš podél silnice, řidiči jsou z toho kolikrát do § a občas i na tebe bliknou. Ale když vezmeš, takovou mlhu, že vidíš pře sebou jen šedivo, tak de fakto jedeš někam a vůbec nevíš kam.

To pak dálkovej reflektor je spíš na obtíž.Jedeš jako do zdi.Za mlhy jsou fakt nejlepší osobáky.

Jasný Bobe,je to spíše zaměřeno na energetické souvislosti a nutností stahovat smeták,toto je ale pouze první část celé série zabývající se touto tematikou,v další částech snad bude toto shrnuto do rozumného celku.Jedíný kontakt je tam na autora článku,snad se spojit sním.
Ale k článku,s tím Esem tam krapet znalostí schází,hlavně proč reagují na toto měniče tímto způsobem atd.....Můžeš to tu tedy alespoň trochu poopravit.

Poruchu regulácie zrušíš aj zvolením výbehu, ak nieje požiadavka na brzdu. Čo sa týka unipulzu, ešte sa mi nestalo, aby som ho musel spustiť tlačítkom, vždy po zdvihnutí zberača nabehol sám, keď nenabehol, tak už nenabehol vôbec, ale možno si len nerozumieme.

Pokud "zapnu" sběrač. Aby bral proud, nevím jak to říct jinak, můžu se hned rozjet. Myslím v reálu. Nebo musím chvíli čekat? V MSTS můžu rovnou jet. Nevím, jestli to tak lze i v reálu.

Dle typu lokomotiv a tedy i trakce.
Když vezmu ss loko 163: přijdeš na stanoviště měl by jsi udělat prohlídku, myslím že to tu bob již někde popisoval. Já to řeknu ve zkratce. Musíš zapnout baterie, pokud není tlak v jímce pro napnutí HV, tak ho musíš pomocným kompresorem načerpat. Pak zapnout centrální zdroj, pro elektroniku, zapnout odpojovače, napnout HV a smeták. A taky by byl dobrý vzudch v jímce tak pustit kompresor. Pak by se mohla taky povolit ruční brzda a ještě jsem zapoměl na klíny co máš pod koli na vnitřních stranách jedné nápravy a snad i rozsvítit světla by se šiklo.

U dvousystémek pešingů a bastardů, je postup jiný.

Bastard nemá centrální zdroj a z elektroniky jen minimum
Peršing 36X - baterie a centrální zdroj

A pak společně - zvedne se smeták loko si čuchne jaké je napětí a podle toho napínáš HV. Zbylé postupy jsou obdobné.
----
Střídavky neznám.

Už to tu sice je, ale není k tomu nějaká pořádná odpověď, tak se chci zeptat.
Kdy se píská?
Kdy se houká?

Hezke vikendove odpoledne, mel bych takovy dotaz. Jak firove stihaji rozjet celou soupravu a zaroven se pripravit ke stazeni sberace ?
Napriklad odjezd z Ostravy Svinova smerem na Ostravu hl.n. Hned jak se vlak rozjede sotva se musim pripravit na stazeni sberace a nez nastane doba, abych sberac vytahnu, tak jedu strasne pomalu.

Moc by mne to zajimalo, jak to delaji firove, to jako jedou na max. vykon a pak jak uvidi navest, stahni sberac, tak stahnou sberac ? Nebo kdyz vidi navest, pripravte se ke stazeni sberace, tak nesmi pridavat rychlost ?

Jako laikovi mi to prosim vysvetlete, dekuji. :idea:

LuděkD napsal:
Kdy se píská?
Kdy se houká?

Teď nevím, jestli se píská nebo houká na ořejezdech. Ale při posunu nebo tak se píská ne? :?:

E499_2002 napsal:
LuděkD napsal:
Kdy se píská?
Kdy se houká?

Teď nevím, jestli se píská nebo houká na ořejezdech. Ale při posunu nebo tak se píská ne? :?:

Pokud jsem to správně pochopil, tak kdy dávat tu či onu slyšitelnou návěst stanoví předpis ČD D1 nebo Z1 na Slovensku. Spíš šlo Luďkovi o to, kdy dávat slyšitelnou návěst houkačkou a kdy píšťalou.

Na přejezdech se houká. zkus prostudovat předpis ČD D2 a Ď D1. V nich je popsáno do puntíku, co která návěst znamená a kdy se používám. Vím, že moje odpověď je "blbá", ale když si ty předpisy prostuduješ, tak získáš daleko větší přehled o tom, jak to na dráze chodí...

To je len slovíčkárenie, ja používam vždy píšťalu (ak ju mám), ak vidím, že reakcia na píšťalu je nulová, tak použijem húkačku, ak je reakcia taká istá, tak nasledujú škaredé slová, popr. rýchlobrzda. Jedine na Op rozkaz (porúchané priecestie) radšej používam húkačku hneď, ale ludia sú blbí aj tak...

Čuřil napsal:
Hezke vikendove odpoledne, mel bych takovy dotaz. Jak firove stihaji rozjet celou soupravu

Rudoltice v Čechách, déšť, odjezd z koleje 3. na 2. TK směr Č.T, stahovačka svítí, za zadkem 1700 tun a šestikolo.... Dle citu na mez adheze, cca 20m před spojkou mezi 2. a 1. TK zkrokovat, stáhnout, rychlost cca 10km/hod, hlava z okna, jak přední sběrač mine "pavouka" v dělení, zdvihnout přední, zase něco málo nakrokovatat a rozjíždět, mezi tím přidat zadní sběrač, po jeho "chycení" stáhnout přední, před stahovačkou zase zkrokovat, za dělením zase chytit na přední.......

Dráčik napsal:
To je len slovíčkárenie, ja používam vždy píšťalu (ak ju mám), ak vidím, že reakcia na píšťalu je nulová, tak použijem húkačku, ak je reakcia taká istá, tak nasledujú škaredé slová, popr. rýchlobrzda. Jedine na Op rozkaz (porúchané priecestie) radšej používam húkačku hneď, ale ludia sú blbí aj tak...
Jako např v tomto videu

Vrbam napsal:
Dráčik napsal:
Jako např v tomto videu
Tak to je drsné .....

Vrbam napsal:
Dráčik napsal:
Jako např v tomto videu
Zbylo po něm alepoň něco?

Petr Novák napsal:
Vrbam napsal:
Dráčik napsal:
Jako např v tomto videu
Zbylo po něm alepoň něco?
Jo, zbylo. Manželka a děti :-(

Back
Nahoře