Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ještě jsem neměl čas testovat, ale díval jsem se do default.wag. Od původního tam jsou nějaké odchylky v některých parametrech. Ale určitě musí být spřáhla na 30cm, co ještě je třeba dodržet?
Jinak to vidím tak, že vezmu Trainset ve stavu pro MSTS 1,4 z DVD BP, nebudu jej updatovat pro nižší MSTS Bin (1.57), provedu jen úpravy dle manuálu a mělo by to fungovat. Jak píše Džordž.
Tady se opravdu vyplatilo dodávat Trainset v původní verzi a doporučuji veškeré novinky nedělat rovnou pro MSTS BIN, ale v základním tvaru pro
původní MSTS 1.4. Update potřebných souborů vozidel bych doporučoval instalovat s aktuální verzí MSTS.BIN. Ale pro 100% instalaci je nutné mít i jednotný Trainset, jak o něj už leta bojuji.

Naposled editoval moderátor:
Nejde mi patch nainstalovat píše mi že mam vyšší verzi.
Msts mi nezamrzá ale nespustím žádný vlak pořád chyba načtení cab.
nespustím ani zkušební 363.

Aspoň pre mňa bude určite lepšie kým to otestujú väčší odborníci ako som ja. Takže ešte čakám...

MstsBin

Testnul jsem i ty dva úpravné soubory,ale bez jakéhokoliv výsledku.Stále při pokusu o přechod na druhé stanoviště telefonuji k billovi.

No tak přihodím i já svoji trošku do mlejna. Bohužel budou to samé špatné zprávy. Po urputných pádech na mé instalaci MSTS s BP jsem udělal na rezervní pokusný disk novou čistou instalaci WXP bez jakakéhokoliv SP. Potom jsem nainstaloval MSTS s tratí Northeast Corridor a defaulními vozidly. Přidal testovací 363. Nainstaloval Patch 1.6. Po spuštění MSTS a pokusu o přepnutí následoval pád. No dobrá, povídám si. Nastartuju MSTS znova a rozjedu se z Baltimoru. Na moje překvapení následoval pád při vjezdu do tunelu když MSTS Bin přepínal na noční textury. Odinstalce a následná instalace staršího 1.5.7
vyřešila přepínání textur v tunelu, kabinu samozřejmě ne neboť cvf není utčen pro 1.5.7. Oba později vydané patche neměly žádný vliv na chování MSTS a jeho pády následovaly s dokonalou pravidelností. Tak nevím...
Ještě setava PC MB MSI K8T Neo, Athlon 64 3000+, 512 MB RAM, MSI GeForce4 MX440 AGP 64 MB.

Tak jsem zkusil také test. Smazal jsem složku Trains a zkopíroval z instalačky verzi trains pro standartní MSTS 1.4. Pak nainstaloval MSTS BIN 6. Vytvořil jsem soubor 362_rv.cvf dle návodu a sestavil consists. Po kliknutí na klávesu 1 jsem zatuhl jako většina ostatních.
Rád bych věděl, které hodnoty v nastavení vozidel musí být svaté a měly by se zkontrolovat eventuelně opravit, když to několika jednotlivcům funguje.
Džordži, mé DVD máš. Testoval jsi to na komplet vozidlech z tohoto Trainsetu? Jestli pád nezpůsobuje přítomnost některého jednotlivého vozidla. Ne všechna jsou laděna.

Tomáši, (T)

něco mne napadlo, zkus spustit MSTS přímo přes train.exe, ne přes ikony vytvořené instalákem.

Jinak bych se chtěl domluvit na spolupráci, pokud by ti nevadila moje návštěva, jsi zatím jediný z Brna u kterého bych mohl během chvíle zjistit v čem je problém, vše potřebné mám u sebe a po práci bych dojel kamkoliv. Kontaktuj mne na mail j_vansa@volny.cz.

No o dva tyzdne aj napr. ja ... ale dva tyzdne su dlha doba ...

Teraz co som dnes zistil ja na dvoch PC (oba maju po 512MB RAM, na jednom je GK ATi x200m a na druhom NVi GF5500):

Mrzne v zasade stav, ked sa snazi bin nacitat ine textury ako v .cvf co je uvedeny v .eng a iny .cvf ako je uvedeny v .eng, tzn.: Menim stanoviste na masine, vchadzam s masinou do tunela a menim den na noc.

Napr. prepnutie do druhej masiny problem nerobi a to az do doby kym nahodou opat nestlacim 1, nevlezem do tunela alebo nepadne noc. Pri zmrznuti ostanu textury kabiny v stave ako bol pred pokusom o zmenu.

Problem je nezavisly od pouziteho vozidla, pouzitej trate ci nastaveni grafiky.

(Zaujimavost)
Problem nastane vzdy. Tzn aj vtedy ked prislusne subory (nocne textury a obrateny .cvf) neexistuju a teda zmena by sa vykonat nemala ...

Moje zkušenosti: vyházel jsem kompletně celý Trainset a Consists,stáhnul od Džordže dnešní Cd_363,nainstaloval.Path 1.6 už tam byl z dřívějška.Žádné dnešní úpravy,ten původní ze včerejška.MSTS se bez problémů spustil,363 v tunelu přepnula textury a když jsem chtěl za jízdy přejít na druhé stanoviště,tak vyskočila hláška,že to za jízdy nelze.Mám XP s SP2,512MB RAM.Zkusil jsem různé nastavení spřáhel v engu i v default a zřejmě to nemá na path žádný vliv,vždy MSTS šel spustit.Podle mě není chyba v pathu,ale v Trainsetu a Consists,tam něco path nemá rád.Že by ten limit 800 consist,jak se o tom dříve mluvilo?Grafika také s tím nemá nic společného,na noťasu mám ATI a v PC nVidii a chovají se úplně stejně.Na obou mám vyzkoušené ovladače,nikoliv ty poslední verze!Takže přeinstalace MSTS není třeba,jen najít to,co se pathu nelíbí v Trainsetu a Consists.Počet???

S největší pravděpodobností působí problém právě to, co mělo problémům zabránit a to je alokace paměti pro operaci s textovými řetězci. Používám stejnou rutinu pro alokaci jako MSTS i na jiných místech v programu. Pokud se alokace nezdaří, jakýkoli odkaz do této paměti způsobí pád. Zarážející je jen to, proč to někde chodí a někde ne.
Rozhozené aktivity-změnil jsem hodnoty pro "okno" výpočtu na 5 a 10 ms. Toto nastavení nemá vliv na FPS, ale podstatný vliv na plynulost vykreslování a chování vozů. Předtím vlak dle zátěže zrychloval nebo zpomaloval. Vrácením původních hodnot na 20 a 30 ms lze odzkoušet chování v aktivitách. Třetí modifikovaná konstanta je jen minimální rychlost pro spřažení, kterou jsem nastavil na "ťuknuťí" 5cm/s.

Džordž

Tak se mi zdá,že místo,aby se MSTS zjednodušil se víc a víc zkomplikoval a mne z toho už rostou na obličeji beďary. Nic pro Džordžovi,ten to myslel dobře, ale jak se říká, i dobrými úmysly je dlážděná cesta do pekla.Asi se vrátím k původnímu MSTS BIN 1.5.7,protože ten nový MSTS BIN 1.6 mi způsobuje pád při startu MSTS a MSTS EDITORu, ani se mi menu nenačte. :twisted:

Teď jsem to zkoušel s tratí Zbyňka Šemory a při spuštění simulátoru to rovnou pošle k Billovi,takže to nebude Xtracksem.Já mám v trainsetu tolik vozidel,jenom v adresáři Trainset mám skoro 520 adresářů,celá složka Trainset má skoro 4,30 GB a mám tam ještě nainstalovaný maďarský a francouzský trainset, a hledat, postupně,kde je chyba a opravovat jednotlivé eng,cvf,wag soubory a různě to kombinovat,tak to je k zešílení. Navíc mám Trainset přesně uzpůsobený MSTS BIN 1.5.7,takže kdybych se vrátil k čisté instalaci MSTS, tak mne to bude vyhazovat chyby k vůli těm úpravám v eng souborech. A taktéž tam mám vozidla jako třeba tramvaje,které mají jinak nastavená spřáhla než na těch 30 cm.

Takže děkuji nechci, na ten MSTS BIN 1.6 si nechám zajít chuť :cry:

Tak jsem zkoušel i obě nové verze Patche s 363 upravenou od Džordže, ale zkušenost stejná jako má Johnz. Havaruje při přepínání textur denní-noční a klávesa 1. Najíždím to přes TrainStore, takže consist v adresáři pouze jeden a to ten zkušební. Při vrácení na Patch 1.5.x.x je přepínání textur funkční i s upravenou 363 od Džordže, pouze se na 1 nezobrazí zadní stanoviště. OS Windows 2000 SP4, RAM 512, Radeon 7500, procesor Intel 1,8 GHz.

Džordž napsal:
Není někdo z Brna komu to taky nejede a souhlasil by s krátkou návštěvou mé maličkosti ??
Všichni tady brečíme, že nám MSTS Bin nefunguje a na Džordžovu výzvu nikdo neapeluje. To tady není opravdu nikdo z Brna a okolí, kdo by se chtěl s Džordžem, který má chuť a náladu dát vše do kupy, setkat ? Já bych byl hned pro, ale naložit počítač do auta, jet 150 km tam a 150 km zpět ? Když se nikdo nepřihlásí, tak to asi budu muset absolvovat... Džordž pro nás VŠECHNY dělá mnohem víc. Měli bychom se stydět, hlavně vy, brňáci :eek:

No já bych se přihlásil.Nejen, že bydlíme na stejném sídlišti, ale také MSTS Bin mi funguje v pořádku. Tak zbývá jedině T nebo Sponka.

Deterio

To Jiří: ten Tvůj příspěvek je snad špatný vtip ... to myslíš vážně ... Džordž se nám tu všem snaží MSTS vylepšit a po Tvém příspěvku bych se nedivil, kdyby nás všechny poslal kamsi ... nikdo Tě nenutí MSTS Bin 1.6 používat, ale taky si nech podobné komentáře ...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře