Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jiří napsal:
Robo napsal:
Kebyže mám iba čakať, než to niekto urobí, tak sa pri MSTS nič nenaučím ...

Tak jsem dal vyhledat a zjistil jsem,že mám v trainsetu přes 370 kabin,tedy 370 *.cvf souborů. A teď všechny postupně opravovat,to je tak na měsíc práce.
Tak si mákni, dej to na net a konečně uděláš něco prospěšného pro MSTS. Máš přes 500 příspěvků a nic pořádného z Tebe nevypadlo...

No je Petře,jenže já mám ve windowsu nastavené automatické záplaty,tudíž nemusím nic potvrzovat,stačí se připojit k netu a automaticky se záplata stáhne a nainstaluje. Ale zase bez záplat,můžu počítač poškodit.

Jenže Martensi,ono to není zase tak jednoduché,spousta lidí na CD-R foru nadává,že ten,popis je moc stručný a odkazuje na znalostní bázi v angličtině.Popis ,že knihovna xx.dll je vadná,je třeba ji zaplátovat,protože by ji mohl útočník použít ke spuštění zákeřného kódu,tak to se nezlob,ale moc mi to neříká a anglicky neumím zase tolik,abych lezl do té znalostní báze.No a největší legrace je,že za tři měsíce vyjde najevo,že ta záplata způsobuje další problém a je třeba záplatu záplaty.No řekni,nevykašlal by jsi se na to?A pak se přijde na to,že je lepší tu záplatu dát pryč,jenže ono to jaksi nejde,není odinstalátor.A budeš si pamatovat,co jsi před třemi měsíci přepsal tou záplatou?
Jiří -automatické aktualizace pomalu nikdo nedoporučuje,protože nevíš,co si do systému nainstaluješ.Je to Tvoje volba,zeptej se nějakého IT technika,co Ti poradí a moc bych se divil,kdyby Ti doporučil automatické aktualizace...

Jiří napsal:
Robo napsal:
Kebyže mám iba čakať, než to niekto urobí, tak sa pri MSTS nič nenaučím ...

Tak jsem dal vyhledat a zjistil jsem,že mám v trainsetu přes 370 kabin,tedy 370 *.cvf souborů. A teď všechny postupně opravovat,to je tak na měsíc práce.
Váš postoj je zcela logický a pochopitelný....na co se s tím budu dřít já, když si na to pohodlně můžu počkat.....je to tak?

Petr Novák napsal:
Jenže Martensi,ono to není zase tak jednoduché,spousta lidí na CD-R foru nadává,že ten,popis je moc stručný a odkazuje na znalostní bázi v angličtině.Popis ,že knihovna xx.dll je vadná,je třeba ji zaplátovat,protože by ji mohl útočník použít ke spuštění zákeřného kódu,tak to se nezlob,ale moc mi to neříká a anglicky neumím zase tolik,abych lezl do té znalostní báze.No a největší legrace je,že za tři měsíce vyjde najevo,že ta záplata způsobuje další problém a je třeba záplatu záplaty.No řekni,nevykašlal by jsi se na to?A pak se přijde na to,že je lepší tu záplatu dát pryč,jenže ono to jaksi nejde,není odinstalátor.A budeš si pamatovat,co jsi před třemi měsíci přepsal tou záplatou?
Jiří -automatické aktualizace pomalu nikdo nedoporučuje,protože nevíš,co si do systému nainstaluješ.Je to Tvoje volba,zeptej se nějakého IT technika,co Ti poradí a moc bych se divil,kdyby Ti doporučil automatické aktualizace...
Co by poradil? To co jsem psal......přílišná automatizace škodí ..... raději si zjistím, co vlastně aktualizuji a pak si to ručně ošéfuji....ale zase nechat si jenom čisté SP2 nebo mít XP vůbec bez SP taky není zrovinka košer

Jenomže MSTS BIN není jen pro jednotlivce, kteří mají pro MSTS speciální PC a nic jiného na něm neprovozují. To že například pan Petr Novák nepoužívá MS Outlok, atd. neznamená, že jej nebude používat například Šemora. Proto je nutné aby utilitky a updaty fungovaly na všech počítačích. Vysvětluj někomu v Americe nebo Řecku, že musí od teď používat výhradně Operu, windows bez záplat atd.
P.Šemora,velký omyl.Ve svém PC mám daleko více programů,nejen MSTS.Já Vás nenutím,abyste přešel na Operu,ale chtěl jsem tím říci,že pokud nepoužívám MS Outlook,tak je zbytečné instalovat záplaty,které řeší nějaké problémy toho Outlooku.Vy ho používáte,tak zaplátujte.Však tady kolikrát zaznělo,co PC,to unikát.Ne všechny Win jsou úplně identické,proč tedy jsou záplaty na anglickou verzi,českou verzi a tak bych mohl dále pokračovat.Nechci nikomu vnucovat svůj názor,že některé záplaty spíše škodí než slouží k čemu byly určeny.Abych měl ve svém PC všechny možné záplaty,tak tedy takový blázen nejsem.Miran by to mohl dosvědčit,co některé záplaty dokážou...

Jako obvykle, má pravdu Zbyněk. MSTS a i jiné programy nesmí být závislé na "měsíčním cyklu" pana BG- to je starost programátorů. Důležitější je jestli zobrazení zelené na TM shazuje MSTS všem a co přesně MSTS vadí na eng a wag souborech ve srovnání s default.wag. Zkust jednu loko dobrou a přidat jednu s kterou to padá a říci mi jaký je mezi nimi rozdíl, nebylo by to užitečnější ???

Jiří napsal:

No já jsem si dal taky práci.Můj trainset má přes 6 GB dat a složek s kabinami v common.cab jen 130. :D .To je na úpravu brnkačka,jeden večer.Jestli tam pane Jiří nemáte akorát duplicitní nepořádek?? :D

Začal jsem upravovat kabiny z TBP, už jsem za cab_680, zítra bych to mohl mít, teď musím jít pryč...

Miran napsal:
...Jinak pro nedočkavce je tady možnost si nainstalovat novou instalaci XP + SP2 a vyrobit si multiboot (jen doufám že půjde spouštět multibootem dva stejné OS na jednom disku, pouze v různých adresářích, ještě jsem to nezkoušel. ?
Ano , jde to, lze mít více OSwin či více kopií XP na více discích, na jednom disku ve více partitions a dokonce i více instalací wins na jediné partition/oddíle. Poslední vzpomínaná varianta je však podmíněna dodržením určitých podmínek:
V podstatě je nutné zajistit, aby jméno adresáře WINDOWS bylo jen a pouze použito nejvýše jednou jedinkrát, ostatní kopie win musí být nainstalované do adresáře jiného jména. Totéž platí pro složku uživatelskou případně i programovou. Info o těchto "anomáliích k nalezení na stránkách
http://www.craftcom.net/18_forum/index.php
v sekcích
Multiboot HDD a Bezobslužná instalace Windows.
Znovu připomenu, že já mám takto kvůli testování na jediném oddílu společně 5x systémy v adresářích:
místo WINDOWS : 98WIN, MEWIN, 2000WIN, XPPWIN, XPPTSWIN
místo Program Files : 98FILE, MEWIN/MEFILES, 2000FILE, XPPFILE, XPPTSFILE
místo Doc.and set. : 2000LIDI, XPPLIDI, XPPTSLIDI ( 98 a ME mají uživatelskou složku v sobě )
pro všechny dohromady ještě společná složka PROGRAMY ( v ní jsou programy, které se nemusí instalovat a nepotřebují k nastavení zápisy v registrech, stačí jim vlastní konfiguráky.ini ).
Instalace druhého OS není pro úplné začátečníky a i mírně pokročilejší by si měli dříve něco nastudovat, než později volat HELP.

Naposled editoval moderátor:
Takže tak pánové,

po Džordžově ranním buildu patche bylo odzkoušeno následující:
MSTS Bin 1.6 u mne funguje na plně záplatované instalaci XP + SP2. Naštěstí byl Džordž rychlejší a ušetřil nme té šílené práce s hledáním té zatr. záplaty vydaná po aktualizaci SP2, která způsobovala ty pády. Znovu opakuji, že jsem se zatím nesetkal s problémem rozdílné velikosti spřáhel vůči default.wag. Mimochodem díval jste se někdo do defaultní Dash9? Tam je r0 ( 20cm 30cm ) a v mém trainsetu se nachází T426 s nastavením r0 ( 80cm 150cm ) a další zrůdnosti, třeba 010modry s r0 ( 3cm 10cm ). No a všechny tyhle nesmysly žádný konflikt zatím, podotýkám zatím, nezpůsobily. Maximálně nejsou nárazník na nárazník, případně mohou způsobovat problémy při průjezdu zatáčkami, jak se o tom psalo ve Frintově návodu, ale že by způsobovaly pády MSTS Bin 1.6 o tom si dovolím pochybovat. Já vím mělo by to být sjednoceno, pořádek v trainsetu musí být ale... Však to znáte. Pokud se toto tvrzení dokáže, veřejně si tady nasypu popel na hlavu. Takže ještě jednou: poslední patch z dnešního rána + WXP + SP2(patchované) a MSTS Bin 1.6 je zatím v pohodě. Jo a ještě jedna maličkost. Všimli jste si, že Džordž rozchodil vyčkávací body? Úplná paráda pro blokování návěstidel. Dám kraťounkou trasu s vyčkávacím bodem, zadám počet vteřin, jak dlouho tam ná servis stát a to je vše přátelé, Totéž AI vlaky u nástupišť. Tam taky můžeme zahodit servis4, který jsme dávali dopředu před loko aby vlak nezajel až ke konci nástupiště. AI vlak zastaví na vyčkávacím bodu. A pokud chceme zabránit aby souprava nezastavila ještě jednou na konci nástupiště, stačí říct, že tam vlak nestaví. I za tuhle maličkost patří Džordžovi velký dík a poklona až na zem.

Miran napsal:
Všimli jste si, že Džordž rozchodil vyčkávací body?

Tiež som si spravil krátku aktivitu. Vlak hráča a protiidúci traffic. Obom som dal vyčkávací bod. V simulácii editoru vlak hráča zastavil na bode daný počet sekúnd, ale traffic tento bod ignoroval a išiel veselo ďalej. Potom som si túto aktivitu spustil v MSTS. Traffic opäť ignoroval vyčkávací bod a vlak hráča??? Ten sa riadil podľa mojich kláves. Ako viem, že tam mám vyčkávací bod? (dám si tam hlášku?) Na TM žiadny bod nie je zobrazený. Tak teda neviem. Budem skúšať ďalej.

ja som už upravil arwyho cab 775.
Inak úprava takého cvf + rv.cvf trvá maximálne minútku, takže netreba fňukať, že je toľko toho veľa, ale začať robiť.

Kebarko napsal:
Miran napsal:
Všimli jste si, že Džordž rozchodil vyčkávací body?

Tiež som si spravil krátku aktivitu. Vlak hráča a protiidúci traffic. Obom som dal vyčkávací bod. V simulácii editoru vlak hráča zastavil na bode daný počet sekúnd, ale traffic tento bod ignoroval a išiel veselo ďalej. Potom som si túto aktivitu spustil v MSTS. Traffic opäť ignoroval vyčkávací bod a vlak hráča??? Ten sa riadil podľa mojich kláves. Ako viem, že tam mám vyčkávací bod? (dám si tam hlášku?) Na TM žiadny bod nie je zobrazený. Tak teda neviem. Budem skúšať ďalej.

Jenže vyčkávací bod není pro hráče. Ten se řídí návěstidly a jízdním řádem, ne? Mě ty vyčkávací body pro AI vlaky chodí parádně.

Doplněno: Po několika pokusech si při krátký trase ten vyčkávací bod dělá co chce :mad: Asi potřebuje nějakou zábrzdnou vzdálenost... Budu ještě laborovat...

Po inštalácii 1.6 Bin som si všimol, že do adresára GUI\WIDGETS sa nainštaloval súbor soundcfg.dat. Ale predsa originálny súbor je v adresári GLOBAL. Netuší niekto prečo je to tak? Načo je ten nový soundcfg.dat? Je to dobre?

Pro nedostatek času jsem udělal jen krátké testy s ranním MSTSBin:
1/ Win98, v Trainsetu jen Džordžova 363+Bee z BP, testovací trať, spřáhla 30 cm - funguje OK
2/ Win 98, můj komplet Trainset vyladěný s výjimkou některých základních vozidel (Kiha, Acela) na 80 cm, trať 236 - voláme Billovi
3/ Win98, po odebrání Trainsetu až na 810+010, trať 236 - vše OK do použití klávesy 1 (upravený cab dle návodu), pak zatuhnutí
4/ Win98, Trainset 810+010, jen jsem vzal znova cab pro MSTSBin 1.5.7 a úpravu provedl znova a pečlivě, trať 236 - vše OK - takže chyba mezi klávesnicí a židlí při úpravě cvf :eek:
5/ Win98, Trainset 810+010 (80cm) a Džoržovo 363+Bee z BP (30cm), prapodivný consist 810+Bee - vše OK - jen je mezi vozidly mezera odpovídající rozdílu 30 a 80, tudíž se podle mne není nejspíše vazba pádů a různých spřáhel v trainsetu

Podotýkám, že jsem zatím zkoušel jen základní věci, tj.přepínání kabin, přecházení na druhou loko, chování 810 po reversu, spřahování ... Na více zatím není čas. Velice mne těší spřahování, stačí lehký ťuk na obou spřáhlech, což dříve i při vyladěných vozidlech nebylo. Stejně tak je super, že 810 se po reversu nechová jak splašený kůň.

Nazdárek pánové, mám prosbu v řádku třeba u cabu 350 v cvf 150 je Direction ( 5 -36 0 ) tu -36 mám přepsat jak. Mám přičíst nebo odečíst 180. VZOREČEK.

Omlovám se středa večer a ja sem tak utahanej, že mě to nemyslí.

Už jsem na to přišel, ale dělal jsem se stím zbytečně, protože to v klasickém cvf souboru je napsané, tak že to stačí nakopírovat do rv.cvf.

Okopírováno z cabu 362:Tr_CabViewFile (
CabViewType ( 1 )
CabViewFile ( ..//..//common.cab//cab362//362_front.ace )
CabViewWindow ( 0 0 640 290 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.8 2.7 6.2 )
Direction ( 14 -3 -0.5 )
CabViewFile ( ..//..//common.cab//cab362//362_left.ace )
CabViewWindow ( 0 70 640 310 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.8 2.7 6.2 )
Direction ( 2 -62 0 )
CabViewFile ( ..//..//common.cab//cab362//362_right.ace )
CabViewWindow ( 0 40 640 410 )
CabViewWindowFile ( "" )
Position ( 0.8 2.7 6.2 )
Direction ( 0 63 0 )

Position ( -0.8 2.7 -6.2 )
Direction ( 14 -183 -0.5 )
Direction ( 2 -242 0 )
Direction ( 2 242 0 )

To sáme jsem našel i u 150, 151, 350 a td. To tamm bylo, nebo se to tam dopsalo po nainstalování patche.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře