Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Taky to tak dělám, zjistím si, které už byly upravené pro minulou verzi, a pak to jenom překopíruju.... Hele, ale je blbost, abychom to dělali oba, já už mám hotové tyto:

1014
130
183
230
240
242
263
350
362
451
460
471
680

Zbytek si můžeme rozdělit...

3. motor, kde je rv. cvf soubor, stačí tam dopsat _ nebo se musí přepočítat - 703; 704; 714; 742

Už mám hotové všechny, přidal jsem tam jenom _ je jich tam takových několik -- potřebuju ale někajé místo na webu, abych to měl kam šoupnout.

Kebarko napsal:
Miran napsal:
Všimli jste si, že Džordž rozchodil vyčkávací body?

Tiež som si spravil krátku aktivitu. Vlak hráča a protiidúci traffic. Obom som dal vyčkávací bod. V simulácii editoru vlak hráča zastavil na bode daný počet sekúnd, ale traffic tento bod ignoroval a išiel veselo ďalej. Potom som si túto aktivitu spustil v MSTS. Traffic opäť ignoroval vyčkávací bod a vlak hráča??? Ten sa riadil podľa mojich kláves. Ako viem, že tam mám vyčkávací bod? (dám si tam hlášku?) Na TM žiadny bod nie je zobrazený. Tak teda neviem. Budem skúšať ďalej.

Mě vyčkávací body též fungují. Hlavně po uložení a znovunačtení aktivity časy zůstávají uloženy v zadávacím okně.
K aktivitám je tu jeden velký :!:
Mě pod novým Binem jezdí rychle servisní vozidla - to by se dalo vyřešit právě zadáním vyčkávacího bodu. Tomes psal, že pod novým Binem mu servisy jezdí normálně. Chtělo by, aby více lidí zkusilo otestovat chování servisů. Protože pokud každému bude fungovat něco trochu jinak (ať jde o rychlost servisu či zastavení na vyčkávacím bodě), dostaneme se do takového stavu, že aktivita bude fungovat u každého trochu jinak (někomu se postaví na volno dříve a nedojde k vykřižování atd.)

Tak jsem přišel na to,proč mi nefunguje MSTS BIN 1.6. Důvodem je tramvajový trainset. Jakmile ho odstranim,tak mi MSTS EDITOR najede,jakmile do Trainsetu opět vložím tramvajový trainset,tak při startu to pošle k Billovi. Původně jsem si myslel,že je to způsobeno těma kabinama,jenže já tam default kabiny,které nemají verzi XXX_rv.cvf. Takže viníkem je jednoznačně tramvajový trainset.Teď musím hledat,kde přesně je chyba.

djneon napsal:
Už mám hotové všechny, přidal jsem tam jenom _ je jich tam takových několik -- potřebuju ale někajé místo na webu, abych to měl kam šoupnout.

A jak jsi to provedl s 771, která nema rv, ale měla by ho mít, přece nebudeš koukat na druhou stranu, kde je stejně dlouhá skříň.

771 jsem neřešil, dělal jsem jenom ty, které měly zadány pozice zadních kabin...

P.S.: Nemám kde zveřejnit, tak zatím zůstávají pouze u mne. (nebo u těch, kdo si je taky vytvořili :D )

Který Blbec podepisující se Atiblbec dal přímý link na testovací verzi Patche 1.6.091301 do mé návštěvní knihy? Záměrně jsem dal link jen do našeho fora, abychom vychytali všechny mouchy.
Musel jsem to rozchodit, takže už klidněji - vidím, že jste na vaše dotazy našli sami odpověď a že pro ostatní bude nutné opravdu připsat polopatistický příklad. To s těmi spřáhly je pravda, zkoušel jsem to při snaze zjistit na co tento parametr je a co se stane, když se prolnou boundingboxy. Ovlivňuje to nejen výslednou vzdálenost mezi vozy, ale i vzdálenost pro spřáhnutí. Evidentně mělo KUJU dokonalejší plán, že se vozy budou dotýkat nárazníky a rozdíl ve vzdálenostech bude určovat vůli ve spřáhlech, ale skutečnost je jiná. (Je to zřejmě nějaký kompromis jak to honem uvést na trh). Stále víc nabývám přesvědčení, že vinu na tom má ten VĚTŠÍ.

alcapone napsal:
djneon napsal:
Má někdo prostor na webu, abych tam mohl nahrát ty upravené kabiny???

Když ti nebude vadit vzhled http://karlecj.sweb.cz/Kabiny jsou tam mnou upravené cvf soubory. Kdyžtak se na to podívej.
Ale nejsou kabiny jako kabiny. Když má někdo verzi A tak nebude fungovat s verzí B. Raději dvakrát měř a jednou řež. Je nutné doplnit bla bla k jakým engům jsou kompatibilní. I já mám někde muzeum a těším se na nějakou slezinu, aby se vše synchronizovalo.

Naposled editoval moderátor:
K MSTSBin versus spřáhla, než mi padne čelo na klávesnici pár rychlých testů s tímto výsledkem:
1/ vozidla 80 cm, default wag 80 cm - OK
2/ vozidla 30 cm, default wag 30 cm - OK
3/ vozidla 30 + 80 cm spřažená dokonce spolu, default wag 80 cm - z hlediska funkce OK, jen mezera mezi nárazníky
4/ opět vozidla 30 + 80 cm spřažená spolu, default wag 30 cm - z hlediska funkce OK, při startu s kombin.consistem mezera mezi nárazníky, po odpojení a opětovném připojení se vozidla lehce prolnou, ale jsou kupodivu pojízdná

Nějak se mi nechce souhlasit s jedním příspěvkem v NK u Džordže, že pády mohou záviset od počtu vozidel s rozdílně nastavenými spřáhly. Buď rozdílně nastavená spřáhla nevadí (a u mne to zatím vypadá, že ne) nebo vadí, ale pak je snad jedno, zda mám v trainsetu jinak jedno vozidlo nebo více vozidel.

Upravil jsem si to co je v common.cab i když tam jsou některá loko bez tvé upravy pro BIN, jako jsou 703, 704, 714 a další, ty tedy fungovat nebudou?

Honza napsal:
Nějak se mi nechce souhlasit s jedním příspěvkem v NK u Džordže, že pády mohou záviset od počtu vozidel s rozdílně nastavenými spřáhly. Buď rozdílně nastavená spřáhla nevadí (a u mne to zatím vypadá, že ne) nebo vadí, ale pak je snad jedno, zda mám v trainsetu jinak jedno vozidlo nebo více vozidel.
Ona se nedělá kompletní verifikace celého trainsetu při startu msts. Kontroluje se jen něco podle con. Přesné definice ví snad jen Džordž.

No ja som si všimol, že Džordž (neviem či úmyselne) tú kontrolu pri štarte nejako zrušil ... na chybnú mašinu v súprave to už nadáva až pri spustení aktivity ...

JOHNZ napsal:
No ja som si všimol, že Džordž (neviem či úmyselne) tú kontrolu pri štarte nejako zrušil ... na chybnú mašinu v súprave to už nadáva až pri spustení aktivity ...
Tiež som si to všimol, nie je to síce nič strašné, ale človeka to padnutie do win naštve a ale naštvať sa môže len na seba, že pohnojil/neprispôsobil cvf alebo smerovanie na cvf.
Viem, že okolo 1.6 je rozruch, ale nešlo by niečo spraviť aj so zvukmi, aby nebolo treba vytvárať zvuky pre postrk ?

Co se týká kontroly, bohužel MSTS provádí kontrolu všeho co máte v adresáři MSTS, říká tomu "Parsing" a používá stejnou rutinu jak při samotném startu tak při vlasním načítání tratě. Už mne napadlo tuto kontrolu obejít při startu a tím zajistit bleskový náběh do výběru tratí a aktivit. Jenže součástí parsingu je i načítání aktivit konzistů a vozů a jejich propojení do nabídek v menu. Zatím jsem tedy odložil bádání v tomto směru, jsou i důležitější věci. Pokud tedy máte někde v trainsetu, konzistech nebo kabinách chybu v lepším případě obdržíte hlášku co je špatně, ale jak víme většinou to končí dopisem Billovi v kterém je možná jméno vaší babičky za svobodna ale ne důvod pádu. Takže stále opakuji, začněte s holým MSTS a postupně přidávejte jednotlivé loko a vozy. Vytvořte si jeden testovací konzist a jen přepisujte názvy vozů. Až nakonec přidejte aktivity.

A ještě něco, přesto, že předělávání cabů je určitě otravná práce slibuji, že se pokusím nehrabat do zásadní podoby konfiguračních souborů tak aby nebyla zachována zpětná kompatibilita, toto byla výjimka, která ale snad stojí za to.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře