Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ppoollll napsal:
K tomu kmitání při zabržděné soupravě - nemá to nic společného s rozměry. Jde o zcela jinou věc a tou jsou síly na spřáhlech. MSTS totiž tyto síly stále počítá i když souprava stojí. A pokud je zabržděno tak na spřáhlech/náraznících působí určité síly. Tohle platí jak v reálu tak i v MSTS. Až když jsou brzdy povolené tak dojde k roztažení (odtlačení) a uvolnění těchto sil a kmitání pomine. MSTS narozdíl od reálu (i když i tam to také teoreticky platí) nedokáže tyto síly stabilizovat do naprostého klidu. U nastavení spřáhel na 80 cm je toto výraznější neboť tam je propružení spřáhel aktivní. U nastavení na 30 cm je propružení blokováno (alespoň u těch vozidel co mám na webu) takže to není tak výrazné. MSTS evidentně pruží ještě i někde jinde - podvozky nebo nápravy? Takže ta podmínka nulové rychlosti musí mít určitou toleranci - odhadem bych tam dal klidně i 0,5.
Dovolím si oponovat,s tím kmitáním jsem se setkal za jízdy,kdy byly brzdy úplně povolené,vagon poskakoval sem a tam ve směru jízdy.Pomohlo nastavení spřáhel a pak úprava rozměrů,aby se model dotýkal oběma spřáhly sousedního vozu.Také byly chybně nastavené tlaky v brzdách,tuším že to bylo okolo 56psi a loko měla 73psi.Něco jiného je model 475.0,kde to pojíždění podle mě způsobuje chybně nastavená hodnota v *cvf.Po přepsání hodnoty to pojíždení zmizelo úplně.

Petr Novák napsal:
Dovolím si oponovat,s tím kmitáním jsem se setkal za jízdy,kdy byly brzdy úplně povolené,vagon poskakoval sem a tam ve směru jízdy.Pomohlo nastavení spřáhel a pak úprava rozměrů,aby se model dotýkal oběma spřáhly sousedního vozu.Také byly chybně nastavené tlaky v brzdách,tuším že to bylo okolo 56psi a loko měla 73psi.Něco jiného je model 475.0,kde to pojíždění podle mě způsobuje chybně nastavená hodnota v *cvf.Po přepsání hodnoty to pojíždení zmizelo úplně.

Petře to je pochopitené. 99% problémů je s nenastavenými vozy. To co má Pavel na mysli je že pokud nesedí rozměry modelu, délka spřáhel a údaje v ESD_BoundingBoxu tak se ten jev projevuje ve velké míře. Je to dáno tím, že jsou o sebe "opřené" nebo se i prolínají BoundingBoxy. A v MSTS je to tak, že jeden algoritmus se ty vozy snaží udržet na vzdálenosti spřáhel a druhý se snaží ty vozy od sebe oddálit aby se neprolínaly BoundingBoxy. No a tyhle výpočty se v průběhu času střídají a výsledkem je ono poskakování vozu během jízdy. Nejvíce se to projevuje na výhybkách kde se vůči sobě BoundingBoxy natáčejí a působí tam možná i jiné vlivy. A tyto výpočty probíhají i v klidu modelu a průšvih je na cestě. Pokud se aplikuje Frintův návod na nastavení a je pro výpočty jedno jak je dlouhé spřáhlo ale musí být v souladu s defaolt.wag, tak se lze k nastavení dobrat vždy. Problém 475.0 neřeším, nemám ji.

Mirane,s tvým názorem souhlasím,pokud to vezmu po lopatě (promiň),tak oba vlastně říkáme to samé.Nastavení spřáhel neřešíme (to těch 30 či 80cm),ale to nastavení sil ve spřáhlech.Ať se na ně někteří skinaři nezlobí,ale dávají tam často nesmyslné hodnoty,které se používaly tak před dvěma lety.Rovněž tak brzdy a sjednocení tlaků v brzdách.A nakonec ty rozměry v Size a ESD_Bouding_Box jsou někdy rozdílné a Ty mi vlastně dáváš za pravdu,že by měly být stejné.Ono to někdy není,bohužel a také často ten druhý číselný údaj v ESD,kde má být výše vozu nad temenem kolejnice,tak tam často je 0.0,což je nesmysl a takto nastavený vůz se nechová korektně.Je to vše o jednotnosti trainsetu,kolikrát se tady o tom diskutovalo a Džordž teď přišel s revolučním řešením 1.6,které však je daleko důslednější na kontrolu parametrů a to nás zastihlo v nedbalkách,souhlasíš?

Petr Novák napsal:
Mirane,s tvým názorem souhlasím,pokud to vezmu po lopatě (promiň),tak oba vlastně říkáme to samé.Nastavení spřáhel neřešíme (to těch 30 či 80cm),ale to nastavení sil ve spřáhlech.Ať se na ně někteří skinaři nezlobí,ale dávají tam často nesmyslné hodnoty,které se používaly tak před dvěma lety.Rovněž tak brzdy a sjednocení tlaků v brzdách.A nakonec ty rozměry v Size a ESD_Bouding_Box jsou někdy rozdílné a Ty mi vlastně dáváš za pravdu,že by měly být stejné.Ono to někdy není,bohužel a také často ten druhý číselný údaj v ESD,kde má být výše vozu nad temenem kolejnice,tak tam často je 0.0,což je nesmysl a takto nastavený vůz se nechová korektně.Je to vše o jednotnosti trainsetu,kolikrát se tady o tom diskutovalo a Džordž teď přišel s revolučním řešením 1.6,které však je daleko důslednější na kontrolu parametrů a to nás zastihlo v nedbalkách,souhlasíš?

Co se skinařů týká, tak ti by do chodových vlastností modelu zasahovat neměli, ti by maximálně měli změnit údaje Name, Wagon, Engine a Description. Do ostaního jim nic není. Že se vrtaj v ostatních věcech je nabíledni a podle toho to občas vypadá. To je taky hlavní důvod proč jsem zakázal veřejné skinování 451/452 a jakékoliv další zásahy do modelu.

Se skinaři je opravdu problém,nemohu pochopit,proč přepisují i údaje v Size a ESD,když dělají jenom skin? Já vím,že se blbě ptám,ono to fakt není normální.Když použiji vyladěný eng či wag,tak tam není důvod něco přepisovat.Ledaže by chtěli ukázat,že jsou papežtější než sám papež... :roll:

2 T>já též ne...

Jinak bin 1.6 je fakt skvělej....sice jsem se ještě nedostal k přepínání lokomotiv atd., ale každopádně fugující WP jsou bobma! To se pak aktivita tvoří úplně jinak když s tímhle můžete počítat...(na sekundy).
No a hlavně to hodně pomohlo stabilitě clekově....tam kde mi to v praze s rozhlasem a traffici padalo, nyní není problém a aktivitám hlavně v náročnějších částech tratí to opravdu pomůže! Skvělá práce DŽORDŽI!!!

T napsal:
já to stáhnul,naistaloval,jen jsem nenašel tu ukázku nastavení cabu pro 451.

Soubory engu neměly správně definovaná světla, takže je Džordž po dohodě se mnou vyjmul z balíku. Bohužel už zapoměl odstranit ono upozornění. Balíček s oficiálními updaty pro 451031/032 a 452017/018 pro verzi MSTS Bin 1.6 vyjde v sobotu. Odkaz ke stažení sem včad dám.

Waiting Point

Ahoj,

funguje upraveny waiting point i jako preruseni Path, tedy pro predjizdeni? nebo jenom vlak zastavi a ceka, ale cestu ma postavenou a nemuze nic jineho jet?

Pokud by to fungovalo jako preruseni cesty (obdobne jako double reverse point) bylo by to super, protoze by se dalo predjizdet.

Diky za odpoved

ZSR

Bohužel podle mých krátkých testů "B" je správně. Ale nezkoušel jsem zastavení v místech úseků oddělených např. odjezdovými návěstidly atd.
Ale jak se již objevil poznatek, lze spolehlivě načasovat např. odjezdy services ze stanic.

Waiting points

Diky za odpoved.
Ono to v MSTS funguje tak, ze kdyz jedou dva vlaky za sebou, jeden v nadrazi jede na kolej 1, druhy na kolej 2, tak se nemuzou predjet, protoze ten ktery jede prvni uz ma postavenou cestu (tusim ze cesta se vzdy stavi cca. na 6 navestidel dopredu, coz zajistuje spolehlive krizoani protijedoucich vlaku, v MSTS funguje bez chyb).

Jina je situace, pokud se da reverse point, nebo dva za sebou. MSTS vypravci totiz za reverse point cestu nestavi, cili pokud bude mit prvni vlak reverse point dvojity na sve koleji cislo jedna a do nadrazi prijede prvni, v okamziku kdy prestane mit spolecnou path s vlakem 2 (ten je nasmerovan na 2. kolej), MSTS vypravci postavi cestu pro vlak cislo 2 a vlak cislo jedna prijede k double reverse pointu a ceka az se uvilni cesta pro vlak 2, jinymi slovy, az vlak 2 predjede.

Nedal by se do Binu takovy bod pridat?

Diky za odpoved

ZSR

Džordž napsal:
Bohužel podle mých krátkých testů "B" je správně. Ale nezkoušel jsem zastavení v místech úseků oddělených např. odjezdovými návěstidly atd.
Ale jak se již objevil poznatek, lze spolehlivě načasovat např. odjezdy services ze stanic.

Tak je to přesně. Pouze to zastaví AI vlak na x sekund. Ale pozor při definování servisních blokovacích vozidel před návěstdly. Platí stejné pravidlo, jako doposud, že servis na své paths musí být včas. Odpadá ale ono opakované vypouštění servisů, neboť stačí dát WP a napsat kolik sekund má servis počkat. A ještě jedna věc, paths před WP nesmí být příliš krátká, i WP má svoji "zábrzdnou vzdálenost". Já jsem to zkoušel takto: StartPoint potom WP, dále ReversPoint a EndPoint. Ty WP a RP co nejdále od SP a EP. Počáteční rychlost servisu může být i vysoká, tím přesnější bude začátek čekání po vypuštění.

zsr: Předjíždět se dá i za použití servisu 2, chce to jen správné načasování. Ve stanici pak s vlakem nemusíš cukat zpět...

Kank napsal:
zsr: Předjíždět se dá i za použití servisu 2, chce to jen správné načasování. Ve stanici pak s vlakem nemusíš cukat zpět...
Cukat zpět nemusíš ani tak - ty dva revers body se "vyruší" zastavením vlaku na nich. Já jsem zatím v žádné aktivitě nikam popojíždět nemusel

2 Jacek> no a co traffic? Taky necukne? Občas se mi stalo, že jel sem a tam jak blb:-)....ale někdy ne...teda vlastně až na jeden případ vždycky ne:-)...
2 All> každopádně doublereverse je hodně užitečná věc...každopádně je taky hodně užitečné políčko "Hráčem projížděná trasa" :wink:

Hawk napsal:
2 Jacek> no a co traffic? Taky necukne? Občas se mi stalo, že jel sem a tam jak blb:-)....ale někdy ne...teda vlastně až na jeden případ vždycky ne:-)...
No zatím jsem se snad ani nesetkal s tím, že by byl ten dvojitý reverz použitý pro traffic - většinou je třeba ve stanici podržet vlak hráče. V opačném případě přece nemusí traffic vjíždět a zastavovat a odjíždět po vlaku hráče. A na normální pobyt trafficu stačí nastavení počtu cestujících, příp. servis2

Hawk napsal:
no kvůli předjetí....Hráč předjíždí traffic
A proč tak složitě - traffic začne u perónu, bude stát libovolně dlouho podle počtu lidí a potom se rozjede a zmizí

nechci to rozvádět u binu...ale někdy nepovolí odjezd trafficu hra i když je tam všude volno a jde hlavně o předjetí někde v půlce hry, ne na začátku aktivity...

Po nainštalovaní poslednej verzie MSTS Bin nejde spustiť MSTS hláška "Zlyhalo zobrazenie kabíny" .Kabíny pre MSTS Bin mám naištalované.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře