Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Džordž napsal:
ne, implicitně zase načte to co je v engu. Má to logiku, pokud flipnu loko na konci budu chtít zřejmě řídit z první kabiny ve směru obrácené jízdy.
Tak ! A proto musí zůstat 2 engy, jeden pro základní postavení a druhý pro otočenou modelově - nefliplou a každá má svůj základní výchozí cvf jiný - jedna "_1" a otočená "_2", vzájemně se budou cvf podporovat. Je to tak správně ?

Tak konečně jsem se dobelhal k tomu a upravil jsem si všechny kabiny práce na 20 min..
Musím říct Džordži skvělá práce!!!!!!!Díky moc!!!!!Ještě by mě stačilo aby se souprava v obloucích nakláněla a byl by to real jak sviňa,aspon pro mě :lol:

Chtěl bych se zmínit s jednou zajímavostí, jestli je to jen u mě nebo to dělá všem. Normálně jsem přijel s vlakem do stanice (EC 170), chtěl jsem si jen tak přejít na druhé stanoviště. Samozřejmě jsem zabrzdil atd....po přechodu na druhé stanoviště najednou lokomotiva nabrala rychlost 100km/h a tlačila soupravu. Skočil jsem po záchrané brzdě! Ale jakmile jsem přešel zpět na první stanoviště, udělalo to znovu (tentokrát dopředu). Není to třeba tím že aktivitu začínám právě při rychlosti
100km/h? Nedá se to ošetřit? Děkuji za vysvětlení.

Teď jsem upravoval jednu aktivitu a při pauze ve stanici jsem zkusil prohodit kabiny a stejný problém. Trysková couvačka zpět :-). Cab se při přepnutí nastaví na výchozí hodnoty z počátku aktivity. Pokud by to nešlo ošetřit, znamenalo by to jediné - aktivitu začít vždy s nulovou rychlostí...

Re: Jiřímu

Džordž napsal:
Vážený Jiří,
nemám důvod cokoliv si vymýšlet nebo dokonce vědomě lhát. Ukázal jsi již vícekrát, že rychle a rád píšeš, ale ještě rychleji čteš.
Napsal jsem, že obrazovka č. 3 má barvu "natvrdo" zapsanou v programu zatímco původní obrazovky si můžeš nastavit.
Mě se líbí žlutá. Pokud máš jinou oblíbenou barvu nastav si ji podle libosti.

Nerozumím,co to je obrazovka č.3 ? Mne se jedná o obrazovku po stisknutí klávesy F5.Kde tedy lze změnit barvu ze žluté na jinou barvou,mou zvolenou,kde se to upravuje ?

:idea: :idea: :idea: :roll: :roll: :roll:

"Vy nás zásobujete pane Karfík... "
Takže možná ne popořadě:
1. informační obrazovka neboli hud má nastavení v souboru msts\GUI\DRIVERAIDS\hud_xx.dat rozdílný pro každý typ loko, každý zobrazovaný údaj má svou definici a její součástí je výraz asi takový TrGUI_Region_Font ( 9 255 255 0 )
první číslice je snad velikost písma a ostatní jsou barva ve složkách R-G-B, lze tedy změnit barvu každého řádku výpisu. Opakovaným stiskem F5 se přepínají obrazovky na základní, rozšířenou a ta třetí byla doplněna a obsahuje ladící informace, které zřejmě využívalo KUJU. Ta třetí se nedá jednoduše nadefinovat, ale obsah těch prvních dvou lze měnit v souboru hud_xx.dat. Stačí to takto? Pokud ne nechal bych to raději na někom kdo má větší zkušenosti.
2. aktivity - nestíhám testovat a tak jsem vděčný za jakékoliv informace. Zádrhel v počáteční rychlosti bude v definici servisů, jedině tam je zapsána počáteční rychlost. Pro začátek by to chtělo aspoň u řízených servisů nastavovat 0. MSTS tento údaj evidentně načítá z definice a ne z okamžité situace při ukládání. Napadá mne, jak se asi chovají ostatní servisy, po obnovení uložené hry se musí totálně rozhodit trafic. Je to námět k dalšímu zkoumání, zda by se s tím nemělo něco udělat.
3. A ještě jednou ke cabům. Bez ohledu zda je mašina fliplá nebo otočený model, načítá se implicitně xx.cab, platí to i když se přepnu do libovolné loko, jsem v základní pozici. Teprve po stisku "1" se načte xx_rv.cab.

Takže jak jsou popsány kabiny, 1 by měla být xx.cvf a 2 by měla být xx_rv.cvf a postavte si do konzistu loko tak ať jste po přepnutí hned tam kde chcete být a nekoukali do wagónů.
4.Chybějící traťovka. Myslím si, že po přepnutí loko a přeskládání konzistu (a otočení TM) není k dispozici momentální traťovka a načte se až na dalším úseku nebo po změně, ale to je spíš spekulace, netestoval jsem.

Doufám, že jsem něco důležitého nepřeskočil.
Snad už je to vyčerpávající.

Džordži, pak ještě jedna věc k přepínání cabů :
Zkouším si nový cab na 843 s několika úpravami a narazil jsem tady na jednu věc....( jde o poslední build ze včerejška) :

1) Zastavím, zabrzdím vlakovou přejdu na zadní stanoviště
2) Jsem na zadním stanovišti a chci přejít zpět (podotýkám, že jsem se ani nerozjel, jenom jsem se chtěl procházet mezi stanovišti (z důvodu ladění kamer) a už mne to nepustilo se stejnou hláškou (mušíš chlapče zabrzdit, výkon na 0 a zastavit) - jenomže to všechno bylo splněno - a to jsem i odbrzdil a zabrzdil a stále si to mlelo svou ....

Jediné, co mi pomohlo bylo to, že jsem odbrzdil rozjel se, zastavil a pak jsem teprve mohl z5. Jak to tam máš kontrolováno?

Martens napsal:
Zkouším si nový cab na 843 s několika úpravami a narazil jsem tady na jednu věc....( jde o poslední build ze včerejška) :

2) Jsem na zadním stanovišti a chci přejít zpět (podotýkám, že jsem se ani nerozjel, jenom jsem se chtěl procházet mezi stanovišti (z důvodu ladění kamer) a už mne to nepustilo se stejnou hláškou (mušíš chlapče zabrzdit, výkon na 0 a zastavit) - jenomže to všechno bylo splněno - a to jsem i odbrzdil a zabrzdil a stále si to mlelo svou ....

Jediné, co mi pomohlo bylo to, že jsem odbrzdil rozjel se, zastavil a pak jsem teprve mohl z5. Jak to tam máš kontrolováno?
O tomhle jsem už psal ve svém příspěvku na stránce 30,jednalo se o 150 a Kank přišel s tím,že mu to dělá i u 130.Na naše příspěvky nikdo nereagoval a teď přijdeš s tím,že to dělá i 843.Z toho tedy vyplývá,že je chyba nejspíše ve více cabech,pokud to není chyba v samotném MSTS Bin...

Džordž napsal:
Jedinná podmínka je rychlost pod 0.0001m/s. Lze ověřit výpisu F5.
Byla tam 0 km/h a pro jistotu ještě stržená záchrana.....ani jsem se nehnul.....zabralo rozjetí, zastavení a pak jsem mohl zpět....jakoby se tím rozjezdem něco nulovalo nebo iniciovalo....

Petr Novák napsal:
Martens napsal:

O tomhle jsem už psal ve svém příspěvku na stránce 30,jednalo se o 150 a Kank přišel s tím,že mu to dělá i u 130.Na naše příspěvky nikdo nereagoval a teď přijdeš s tím,že to dělá i 843.Z toho tedy vyplývá,že je chyba nejspíše ve více cabech,pokud to není chyba v samotném MSTS Bin...
Petře, tohle nevypadá na chybu v cabu .... ten jenom zobrazuje prvky podle stavu simulace....

A že jsem to nestíhal číst? Měl jsem jaksi trošku jiné starosti

Malý postřeh. Pokud v klidu nejde přepnout cab podívejte se do rozšířené diagnostiky (3x F5) u velocity budou hodnoty pravděpodobně kmitat kolem malé hodnoty i když máte zabržděno. Nevím přesně čím to je ale zřejmě to dělá nějaké blbě nadefinované spřáhlo nebo nesymetrický model loko. Okem nepostřehnete, že to někde na spřáhle kmitá. Už jsem zvýšil kontrolovanou hodnotu rychlosti ale může to u některých souprav přetrvávat. Stačí malý výkon a natáhnout spřáhla. Po zabrždění průběžnou by měla být rychlost 0 nebo blízká 0 a údaj přestane blikat.

Džordž napsal:
Malý postřeh. Pokud v klidu nejde přepnout cab podívejte se do rozšířené diagnostiky (3x F5) u velocity budou hodnoty pravděpodobně kmitat kolem malé hodnoty i když máte zabržděno. Nevím přesně čím to je ale zřejmě to dělá nějaké blbě nadefinované spřáhlo nebo nesymetrický model loko. Okem nepostřehnete, že to někde na spřáhle kmitá. Už jsem zvýšil kontrolovanou hodnotu rychlosti ale může to u některých souprav přetrvávat. Stačí malý výkon a natáhnout spřáhla. Po zabrždění průběžnou by měla být rychlost 0 nebo blízká 0 a údaj přestane blikat.
Džordži, tam nemá co kmitat, tak 843 jela solo, takže ani nemám jak natáhnout šroubovku.....ale podívám se tam...no a co tu podmínku pro stop trošku zvolnit, třeba na 0.01 nebo i míň, ať se tyhle faktory eliminují?

Džordž napsal:
1. informační obrazovka neboli hud má nastavení v souboru msts\GUI\DRIVERAIDS\hud_xx.dat rozdílný pro každý typ loko, každý zobrazovaný údaj má svou definici a její součástí je výraz asi takový TrGUI_Region_Font ( 9 255 255 0 )
první číslice je snad velikost písma a ostatní jsou barva ve složkách R-G-B, lze tedy změnit barvu každého řádku výpisu. Opakovaným stiskem F5 se přepínají obrazovky na základní, rozšířenou a ta třetí byla doplněna a obsahuje ladící informace, které zřejmě využívalo KUJU. Ta třetí se nedá jednoduše nadefinovat, ale obsah těch prvních dvou lze měnit v souboru hud_xx.dat. Stačí to takto? Pokud ne nechal bych to raději na někom kdo má větší zkušenosti.

A kde najdu na internetu vzorec barev pro R-G-B ? Například, vím,že kdy někdo dělá internetové stránky,tak zase barvy mají písmenkový tvar například růžová barva ( EE4AFF ).Takže potřebuji nějaký vzorec,abych si to tam mohl nastavit.

Jiří napsal:
Džordž napsal:

A kde najdu na internetu vzorec barev pro R-G-B ? Například, vím,že kdy někdo dělá internetové stránky,tak zase barvy mají písmenkový tvar například růžová barva ( EE4AFF ).Takže potřebuji nějaký vzorec,abych si to tam mohl nastavit.

Je to úplně stejné jako na internetu....na http://www.slunecnice.cz si zkus pohledat v utilitkách pro webmastery....je tam spousta přípravků, kde si namícháš barvičku jako Picasso a pak si jenom přečteš ten kód...

Abys neřekl, že jsem škrt, tak tady máš přímý odkaz na aplikaci pro odborníky.....doba hledání byla cca 20 vteřin...
http://www.slunecnice.cz/product/Barvy-Burian/

Složení určuješ poměrem barev ( u každé v rozsahu 0-255) a čísla se uvádí v hexadecimální řadě, tudíž 10=A, 11=B, 12=C, 13=D, 14=E, 15=F a protože max.číslo je 255, je na to potřeba použít typ word, takže pak 255 je FF v hexa....

Jinak předpokládám, že to nevíš, tak R jako Red (z angličtiny červená), G jako Green (z angličtiny zelená) a Blue (z angličtiny jako modrá) jsou 3 základní barby, ze kterých namícháš cokoliv)

Naposled editoval moderátor:
Džordž napsal:
To je pravda, u solo loko se to neobjevuje,ale u soupravy ano.Toho jsem si všimnul,ale nepřikládal jsem tomu velkou důležitost.Dělalo mi to právě u té sestavy SC Manažer a pak jsem přišel na to,že ten jídelní vůz má nějaké špatné rozměry,protože se nedotýkal nárazníky z obou stran dalších vagonů.Takže to může dělat jak špatně nastavený model (rozměry),spřáhla byla OK,tak i možná nesymetrie modelu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře