Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Martens napsal:
To, co prozatím nefunguje na věžových stanovištích s různými pulty je přepínání přední/zadní animované stanoviště. A to právě z toho důvodu, že ty pulty můžou být zcela odlišné......a de facto jde o dvojí definici ovládacích prvků....
Výrobu cabu pro 731 jsem si zjednodušil, má úplně stejné animované prvky pro přední i zadní stanoviště. Změní se jen podkladová textura (zadní/přední).
Možná by to bylo ku prospěchu k tomu přepínání stanovišť.
JP

JP napsal:
Martens napsal:
To, co prozatím nefunguje na věžových stanovištích s různými pulty je přepínání přední/zadní animované stanoviště. A to právě z toho důvodu, že ty pulty můžou být zcela odlišné......a de facto jde o dvojí definici ovládacích prvků....
Výrobu cabu pro 731 jsem si zjednodušil, má úplně stejné animované prvky pro přední i zadní stanoviště. Změní se jen podkladová textura (zadní/přední).
JP
Jirko, to je jenom jedna řada a dá se tedy obejít jako loko s 2 stanovišti na koncích....bude ale potřeba to vyřešit komplexně ...něco už jsme s Džordžem na toto téma probírali.....tak se necháme překvapit, jestli je to řešitelné....

Tak jsem neodolal a tu novou verzi nainstaloval.Chtěl jsem si vyzkoušet ty nové kamery,které jsou uvedeny v Readme a tady jsem narazil na problém definice umístění nových kamer.Nejsem na tohle odborník a tak bych rád poprosil někoho zkušenějšího,jak se všeobecně nastavují kamery v *cvf.,kdyby to tak někdo popsal a na co si máme dát pozor.Tohle by určitě zajímalo více lidí a upravit si soubory *cvf by si mohl potom každý sám,autoři mají také jen určitý čas,který mohou věnovat MSTS.

Naposled editoval moderátor:
Podle návodu v principu jde o to vzít a udělat kopie řádků Position a Direction pro front, levý a pravý pohled.

Tyto kopie se umístí za definici karer pro přední kabinu v pořadí front, levý a pravý pohled s tím, že se zrcadlově otočí kolem středu modelu, tzn. že je potřeba :
a) změnit znaménko u položky x a z ( první a třetí hodnota definice Position)
b) připočíst 180 stupňů pro směr kamery podle osy Y (středová hodnota) v definici Direction

Teoreticky pak ještě bude potřeba korigovat dle potřeby pootočení kolem osy X (první hodnota) v definici Direction

Petře, už je to jasné?

Akurát sa pokúšam "nakopnúť" zadné stanovište 363, a tak ma napadlo, čo tak do toho zainteresovať aj príslušný zberač. Je technický možné priradiť druhému pantografu klávesu shift+P ?

Robo napsal:
Akurát sa pokúšam "nakopnúť" zadné stanovište 363, a tak ma napadlo, čo tak do toho zainteresovať aj príslušný zberač. Je technický možné priradiť druhému pantografu klávesu shift+P ?
Pokud to půjde, tak bude zřejmě nutné upravit i vlastní modely (příjde na to, který z nich má už od výroby udělaný animovaný i druhý pantograf).

Martens napsal:
Robo napsal:
Pokud to půjde, tak bude zřejmě nutné upravit i vlastní modely (příjde na to, který z nich má už od výroby udělaný animovaný i druhý pantograf).

Myslím si, že ich je pomerne dosť, ktoré ho zanimovaný majú. Skôr by ma zaujímalo, ktoré ho nemajú.

To áno, ale každá má napísaný iba jeden zberač a dokonca ten druhý je poväčšinou pevná súčasť modelu ... prišiel som na to keď som sa na modeli 363 snažil v .s otočiť zberač ...

JOHNZ napsal:
To áno, ale každá má napísaný iba jeden zberač a dokonca ten druhý je poväčšinou pevná súčasť modelu ... prišiel som na to keď som sa na modeli 363 snažil v .s otočiť zberač ...
Musely by se modely upravovat zřejmě tak, že by se tam udělal další animovaný objekt PANTOGRAPH2.....a to hlavně tak, že jeden model bude mít jeden *.s soubor a ne několik verzí *.s souborů.....
a otázkou pak zůstává, zda je Džordž schopen najít v MSTS skulinku, jak ten druhý sběrač zapojit.....

JP napsal:
Martens napsal:
JP
Máš pravdu, Jirko, ale pohled předním oknem ven je různý a máš jej ve frontu napevno. Musel bys mít jeden front s prázdným oknem a v tom okně by muselo být vidět na kapotu jako ve skutečnosti.

bob57_cz napsal:
JP napsal:
Martens napsal:
JP
Máš pravdu, Jirko, ale pohled předním oknem ven je různý a máš jej ve frontu napevno. Musel bys mít jeden front s prázdným oknem a v tom okně by muselo být vidět na kapotu jako ve skutečnosti.
Možná si mou původní myšlenku nepochopil, nebo já nepochopil teď tebe, ale je to jedno. Všeobecně pro věžové lok. by to nebylo. Ale viděl jsem tady už návrh na samostatný adresář např. REAR pro kompletní zadní pohled. Stejně jako NIGHT. Jde o to jestli by byl Džordž takový kouzelník a dokázal to. A bylo by to dobré pro všechny lok. Na každé by mohly být ty stanoviště trochu odlišné. Různé samolepky, odřeniny atd.
JP

JP napsal:
bob57_cz napsal:
JP napsal:
Martens napsal:
JP
Možná si mou původní myšlenku nepochopil, nebo já nepochopil teď tebe, ale je to jedno. Všeobecně pro věžové lok. by to nebylo. Ale viděl jsem tady už návrh na samostatný adresář např. REAR pro kompletní zadní pohled. Stejně jako NIGHT. Jde o to jestli by byl Džordž takový kouzelník a dokázal to. A bylo by to dobré pro všechny lok. Na každé by mohly být ty stanoviště trochu odlišné. Různé samolepky, odřeniny atd.
JP
Jirko, už jsme s Džordžem toto nějak nakousli....v podstatě by se načítal další cvf, protože i z hlediska dvou pultů může a nemusí být rozmístěníí ovládacích prvků shodné....takhle by pak šly ošetřit 770, 74x a další...
tudíž by to bylo zcela odlišné řešení od současné verze 1.5.3....ale to už je život.....za ten přínos to stojí....

ad Martens - díky za návod,vyzkouším to,ještě nebyl čas
ad Johnz - už jsem v dotazu psal,že se soubory *cvf jsem ještě nepracoval,tak mi ten návod v Readme nic neříká,takový stručný popis je jen pro toho,který ví,co jednotlivé řádky znamenají a to já nejsem,do ladění kabin jsem se nikdy nemontoval.Že tomu rozumíš ty,neznamená,že tomu rozumí všichni,jeden nemůže vědět všechno,lepší je to nechat tomu,kdo tomuhle opravdu rozumí,jako je to u ladění jízdních vlastností loko a vagonů.

já bych chtěl reagovat na to, že v deset hodin dopoledne byl noční cab.....
Mě se to také stává, ale pár stlačení šipek a je po problému......

fíííííra napsal:
já bych chtěl reagovat na to, že v deset hodin dopoledne byl noční cab.....
Mě se to také stává, ale pár stlačení šipek a je po problému......
To by mohlo zaúpříčinit více věcí :

a) blbě nastavený env soubor
b) prověřit jak máš nadefinován cvf soubor - jestli Ti náhodou neukazuje natvrdo do Night adresáře
c) správně nakopírované ace soubory

Chtěl bych pochválit tohoto doslova borce co mění vlastnosti msts. Upgrade kabiny mi fakčí jak se patří....jen tak dál!!!

A chtěl bych se i dotázat, když jdou tak skvělé věci upravit, je řešitelná i úprava rychlosti na skutečnou a nikoli jak tato v msts že když jedete 145km/h máte to jako 160km/h v reálu? Aspoň by už nebyly tak volné časy a zažívali bychom atmosféru vzrůstajícího zpoždění. A ještě jeden nápad... - kdyby se dalo vyrešit dlouhé načitání simulátoru. Protože každý má určitě spoustu patchu v Bre-Pra a to načítá velice dlouho (mě teď 1 minutu). Nešlo by se tohle obejít. Protože myslím že vím že to nenačítá patche ale jen je kontroluje...ale nechám to na profesionálech.

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře