Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Doporučujem nechať s traťou len 1 aktivitu - tú ktorú práve hrám - a načítanie trate sa podstatne zrýchli.

Ale když někdo mepouživá Trainstore tak jinak to nejde, jedině pracně ručně a to je nemožné....s trainstore nemám dobré zkušenosti a myslím že nejsem sám.

Trainstore nič zlé nikdy neurobil. Všetky problémy sú spôsobené len porušením zásad jeho používania ... a to má myslím, že ešte aj preložený manuál ...

ES 499.0001 napsal:
Ale když někdo mepouživá Trainstore tak jinak to nejde, jedině pracně ručně a to je nemožné....s trainstore nemám dobré zkušenosti a myslím že nejsem sám.
No keď máš fóbiu s TrainStore čo takto skúsiť Activity Mover? Ale ako píše Johny, väčšinou je len chyba v obsluhe.Ja som tiež pár krát naletel a problém bol vždy len medzi klávesnicou a stoličkou ... :wink: Ale potom nechápem dotazy typu " ... MSTS mi nabieha dlho a pod."? Jasné že nabieha dlho keď je tam x aktivít a on predsa nevie ktorú máte v úmysle hrať.A keď nechcete používať programy určené práve na zrýchlenie nabiehania MSTS, tak sa potom prosím nečudujte ... Ja som mal tiež obavy s použitia TS, ale po pár chybách systémom pokus-omyl som do toho prišiel a teraz sa bez TS ani pomaly nezaobídem ... A navyše má české prostredie, takže naozaj neviem čo by sme chceli viac ... :roll:

JOHNZ napsal:
Trainstore nič zlé nikdy neurobil. Všetky problémy sú spôsobené len porušením zásad jeho používania ... a to má myslím, že ešte aj preložený manuál ...

Tak tak, a to používám Trainstore i v kombinaci s růzými GLOBALY...jde jenom o to si uvědomit, co vlastně Trainstore dělá a podle toho se taky tak chovat.....

Ale jestli se Ti teď načítá B-P 1 minutu, jak píšeš, tak to máš ještě zlaté....

Sice TrainStore mám nainstalovaný, ale pro přepínání "důležitých" adresářů používám systém BAT souborů. Někdy je zapotřebí změnit komplet celý GLOBAL,GUI,SOUND,TRAINS,ROUTES a to TS neumí.
Na selekci aktivit je výborný Martensův AMo .
Spuštění BP za jednu min je skvělý čas - o tom si mohu leda nechat zdát, bez použití TS za 3-5 min je normální.
Všechny utilitky někdo udělal právě pro zpříjemnění obsluhy, tak ti nezbývá, než se je naučit používat. Do train.exe nejde dát vše, má své hranice. Je toho ještě hodně, co by se dalo upravit a je zapotřebí tam vecpat, ale jsou to funkce důležitější než obejití verifikace, která je tam implementována právě pro předejití horším problémům.

bob57_cz napsal:
Sice TrainStore mám nainstalovaný, ale pro přepínání "důležitých" adresářů používám systém BAT souborů. Někdy je zapotřebí změnit komplet celý GLOBAL,GUI,SOUND,TRAINS,ROUTES a to TS neumí.
No jo Bobe, ale to je to, čeho si musí být člověk vědom.....když už tohle přesouvám, tak musím i ty zbytky tratí, co si uklidil Trainstore vrátit zpátky.....jak jsem psal.....stačí se jenom chovat s vědomím toho, co TS umí a co vlastně dělá.....

Martens napsal:
No jo Bobe, ale to je to, čeho si musí být člověk vědom.....když už tohle přesouvám, tak musím i ty zbytky tratí, co si uklidil Trainstore vrátit zpátky.....jak jsem psal.....stačí se jenom chovat s vědomím toho, co TS umí a co vlastně dělá.....
Přesně tak, pokud se používá kombinace, tak si to musí člověk ohlídat vždy obráceným pořadím a postupem. Napřed uvést vše do "základního postavení" a pak teprve provést novou volbu.

Verze MSTS

Ahoj,

pred pouzitim patche jsem si zkontroloval verzi train.exe a byl jsem hodne prekvapen:

Puvodni nainstalovana verze z CD (koupeno loni)

Verze: 1.16.5.912
Description: Microsoft Train Simulator Patch v1.4
Velikost 4.877.898 b

Datum: 12.12.2001 01:27

ke spusteni potrebuje CD v mechanice

Tato verze nikdy (!!) nevola k Billovi, pokud spadne, tak proste do windows

Nove jsem stahl patch 1.4 od M$ a hle:

Velikost 4.091.953

Datum: 11.12.2001 15:27 (ze by casovy posun?)

ke spusteni NEpotrebuje CD v mechanice

Tato verze VOLA k Billovi, pokud spadne

Netusite kde je rozdil? Takrka 900kB. Jine chovani, ale stejny podpis (verze a popis).

Diky za podnety

ZSR

Re: Verze MSTS

Puvodni nainstalovana verze z CD (koupeno loni)
Velikost 4.877.898 b

Tak tohle rozhodně není original verze z CD- je opatchovaná, patche byly 2 od MS, veřejně stahovatelný je v současnosti pouze jeden.

Original: (velikost 4 112 437)
Comments :
CompanyName : Kuju Entertainment Ltd
FileDescription : Microsoft Train Simulator
FileVersion : 1, 16, 5, 912
InternalName : Kuju presents Microsoft Train Simulator
LegalCopyright : Copyright © 2001
LegalTrademarks :
OriginalFilename : Train.exe
PrivateBuild :
ProductName : Microsoft Train Simulator
ProductVersion : 1, 0, 0, 0
SpecialBuild :

Patch MS: (velikost 4 091 953)
Comments :
CompanyName : Kuju Entertainment Ltd
FileDescription : Microsoft Train Simulator Patch v1.4
FileVersion : Patch v1.4
InternalName : Kuju presents Microsoft Train Simulator
LegalCopyright : Copyright © 2001
LegalTrademarks :
PrivateBuild :
SpecialBuild :

PatchBIN: (velikost 4 091 953)
Comments :
CompanyName :
FileDescription : Microsoft Train Simulator Patch v1.5
FileVersion : Patch v1.5
InternalName : Day-Night CabView Switch Patch v1.5.1
LegalCopyright : Copyright © 2006
LegalTrademarks :
PrivateBuild :
SpecialBuild :

PatchBIN: (velikost 4 091 953)
Comments :
CompanyName :
FileDescription : Microsoft Train Simulator Patch v1.5
FileVersion : Patch v1.5
InternalName : MSTS Patch 1.5.3Public
LegalCopyright : Copyright © 2006
LegalTrademarks :
PrivateBuild :
SpecialBuild :

Naposled editoval moderátor:
Nevím přesně, jak si zprovoznit změnu z denního cabu na noční u řad 230/240. Neporadil by prosím někdo? :D

Pajavlaky napsal:
Nevím přesně, jak si zprovoznit změnu z denního cabu na noční u řad 230/240. Neporadil by prosím někdo? :D
Úplně stejně jako u ostatních řad...
V adresáři cab230 nebo cab240 budeš mít jediný cvf soubor, který bude ukazovat na ace soubory v adresáři cab230 nebo cab240.

Pak tam budeš mít podadresář Night, kde jsou noční ace soubory (ty se musí jmenovat stejně jako denní).

A to je vše.....jediné, co tam musím vyřešit je přehazování různých verzí cabu pro 240 - s klasickým LVZ a s MIRELEM....takže jestli vydržíš do zítra rána, tak do dneska večer, až dorazím do Košic upravím.....

Přítel MSTS

Pokud by jste se ukázali v knize hostů u Patche od Džordže,tak vězte, že se nám probudil Vlastínek ze zimního spánku a opět klasicky začíná vystrkovat růžky ještě dřív, než si ověří fakta.....píše tam pod aliasem přítelMSTS .....to jenom pro info

P.S: Ne že by mi jeho urážky chyběly....

Re: Přítel MSTS

Martens napsal:
... tak vězte, že se nám probudil Vlastínek ze zimního spánku a opět klasicky začíná vystrkovat růžky ještě dřív, než si ověří fakta.....píše tam pod aliasem přítelMSTS ...
A jeje :lol: No čo, aspoň bude sranda. Možno už má nachystanú novú verziu svojej trate, tentokrát otočenú 66,6° Ktože vie, čo nám zas nové prinesie ?

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
bob57_cz napsal:
Plynule - to bysme chtěli trochu moc. O vinohradském víš, vítkovský je v pořádku a holešovický je celý jen den .
Bobe57, co máš v PC za muzeum mé trati. Tunel Bílá skála v Holešovicích je z tunelových dílů a bude to už hodně měsíců (je směrován na betonovou klenbu, ale název tun za řetězcem obsahuje).
BP poslední verze - žádné muzeum. Zatím jsem to projížděl jedním vrzem z Vršovic přes Vítkov až do Holešovic najednou s patchem beta.
Možná je to ten problém se správou paměti verze 1.5.1. Zkusím později nový patch 1.5.2, jestli to nebude lepší.
Už vím, kde je zádrhel v tunelu Bílá skála. Tam byly šachy při vývoji tunelových dílů od Romana. V první fázi byly klasické koleje a zvlášť tunelový tubus. Později Roman dotvořil model přímo do kolejového dílu.
Právě v Holešovicích vznikla tato kombinace. Zboural jsem koleje s tunelem a dosadil obyčejné plus tubus tunelu. Později jsem tunelové koleje vyměnil pouze ve World. Ale v databázi tratě jsou zřejmě zapsány jen obyčejné koleje, proto se kabina v tomto tunelu nepřepíná. Do aktualizace tyto díly vyměním.
Ale tímto pochybuji o návrhu, že by se vytvořily kopie neexistujících tunelových dílů a změnil se jen název dosazením "tun" a vše se přesměrovalo ve World. To by se taková kolej musela zapsat do tsection.dat. To je jen moje teorie. Když tak to někdo testněte. Také jestli nejsou špatně i některé tunely na Moravě.

Já mám problém nainstaloval jsem si program EngMexxCZ, ale pokaždé když chci exe soubor otevřít mi to křičí, že mu chybí soubor rtl60.bpl, nevíte kde je chyba či kde ten soubor najdu ?

Dobrý den, mám nainstalovanou verzi patch 1.5.3. a chci si naistalovat novou verzi patch 1.5.4. Četl jsem, že se má nejdříve staší verze odinstalovat. Můžete mi někdo poradit jak? Nechci něco zkazit. :eek:
Předem díky.

Karel:

Spusť znovu patch 1.5.3. a dej volbu RESTORE. Pak spusť patch 1.5.4. a dej PATCH.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře