Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Honza napsal:
To Alcapone: tenhle odstavec definoval ve verzích MSTSBin 1.5.x zadní pohled. Takže bys měl při nastavení kabin pro MSTSBin 1.6.x postupovat takto:
1/ z xxx.cvf udělat kopii, tu nazvat xxx_rv.cvf
2/ v xxx.cvf uvedený odstavec smazat bez náhrady
3/ v xxx_rv.cvf přepsat hodnotami z uvedeného odstavce přílušné řádky Position a Direction v odstavci Tr-CabViewFile a odstavec také smazat.

Jinak souhlasím se Zbyňkem.

Ano takhle jsem to dělal, akorát jsem nesmazal ten odstavec. Omlouvám se. OPRAVENO

Džordž napsal:
Jaká je praxe? Nedávají se na přípřež a postrk mašiny s přibližně stejnou výkonovou charkou?
Může se řadit cokoliv kamkoliv, jediné omezení je pro šestikoláky, kde platí podmínka sestavení vlaku na "dva postrky", pokud má být 6kolo na postrku.

Pravděpodobně se to tady ještě neřešilo, ale mám také jeden zajímavý problém, parní kokomotivy u mne způsobují že po rozjezdu MSTS zatune .používám BIN 1.6.0913. Máte někdo podobnou zkušenost, případně řešení problému? Carlos

Problém s parní loko bylo avizováno v jednom přízpěvku na mém webu, podívám se na to, teoreticky by pro parní loko neměla existovat možnost přepínat cab, ale zkontroluji to

Díky všem za rady, ale bylo to s těmi spřáhly tak, jak psal Džordž. Instalací se totiž změnil soubor default.wag a proto to blblo. Dal jsem si ze zálohy zpátky ten můj upravený na 80 cm a už je to v pohodě.

Já jsem zkoušel namátkou 2 parní lokomotivy, šlo to bez problémů. Při stisku 1 hláška o zastavení, atd. Při splnění se nic nestane, takže OK.
Tak mě napadlo, že by se dala udělat i zadní verze kabiny - přední pohled stejný jako u přední verze a boční pohledy skrz zadní okna. Jestli se mi v sobotu v Brně něco podaří nafotit tak to zkusím.

Džordž napsal:
Problém s parní loko bylo avizováno v jednom přízpěvku na mém webu, podívám se na to, teoreticky by pro parní loko neměla existovat možnost přepínat cab, ale zkontroluji to
Otázka je, které páry to dělaly....pikkovy jsou speciální tím, že je nutné vypnout dynamické stíny.....

Postrk : tam jsou ty zvuky fázově posunuté proto, aby si mašiny nebafaly na setinu vteřiny přesně synchronně.

Martens napsal:
Postrk : tam jsou ty zvuky fázově posunuté proto, aby si mašiny nebafaly na setinu vteřiny přesně synchronně.
Ale je to pro použítí vlaková (řízená) a postrk (neřízený, ozvučený) na soupravě. Pro možné přepnutí na druhou mašinu je nutno použít normální mašinu, do přepnutí bude akorát zvenku bez zvuku parního stroje - jako u dieslu.

z návodu som vôbec nepochopil, ako upraviť vežovky. Trebárs taký hektor. Poradil by prosím niekto ?

Robo napsal:
z návodu som vôbec nepochopil, ako upraviť vežovky. Trebárs taký hektor. Poradil by prosím niekto ?
K tomu potřebuješ alespoň základní znalosti tvorby kabin. Musí se tam přepisovat textury a pozice.

Robo napsal:
Úplně stejně jako skříňové mašiny....

1) máš 2 cvf soubory (líší se v názvu jenom zkratkou rv) a v každém máš definován pohled buď dopředu nebo zpět.....
2) v každém cvf souboru tak můžeš mít nadefinovány jiné ace soubory...

takže třeba u hektora je to v poho, protože tam stačí zaměnit ace pro zadní pohled z původní kabiny...není tam žádná animace.....

u Tvého čmeláka bys musel asi nafotit reverz cab....

prispôsobil som si cvf na 742. Chcem cúvať, no neprehodím si cab, skrátka hodím reverz a pri cúvaní mi to padne. Detto na 731, robí to ešte niekomu ?
Zistil som, že je jedno, aká je to mašina. Stačí ak má NO, na ktorý sa prenáša signál. Hodím reverz dopredu prejdem pár metrov, chcem cúvať, hodím reverz do polohy vzad, hodím výkon a idem k billovi. To isté ak začnem cúvať a potom zase zvolím smer vpred a dám výkon.

A přizpůsobil jsi si cab správně?

Pro 742 apod.: ze 742.cvf je třeba vytvořit 742_rv.cvf, lze použít třeba původní 742rv.cvf, ale je třeba otočit orientaci pohledů o 180 st. Pro loko 742rv je třeba ale současně ponechat kabinu 742rv.cvf a ještě vytvořit novou 742rv_rv.cvf, třeba zase ze 742.cvf otočením pohledů. Budete tak mít pro loko 4 cvf soubory: pro loko 742 742.cvf a 742_rv.cvf a pro loko 742rv 742rv.cvf a 742rv_rv.cvf.

Poznatek pro consists: pozor na hnací vozidla xxxbs.eng. Tím, že nemají definován cab, způsobí pokus o přechod do tohoto vozidla pád s hláškou selhalo vytvoření pohledu z kabiny. Dávám do úvahy Džordžovi, zda by toto nešlo ošetřit: nemáš tam kabinu, tak nepřepnu, ale padat nebudu. Bude to asi problém třeba i u jednotek 451/452, pokud je budeme chtít používat jako pendl, bude asi muset být na obou koncích díl s definovaným cvf.

Honza napsal:
Bude to asi problém třeba i u jednotek 451/452, pokud je budeme chtít používat jako pendl, bude asi muset být na obou koncích díl s definovaným cvf.
Patchem 1.6 se obsluha jednotek 451/2 podstatně zjednoduší. V con nebude muset být "+100" a přepínat se jde v pohodě. Tím, že jsou jednotky nedělitelné, se odstraní i jiný problém, který je u soupravy s loko na začátku a konci vlaku, kde po přestupu do zadní loko nejde s touto zadní loko odjet od vlaku po odvěšení od vozu.

Momentálně testuji poslední noční build 1.6. Zatím se jeví, že nekompatibilita oparačních systémů, zamrzání při startu, při přepínání kabin a u parních loko se podařilo odstranit. Patch bude testován v české komunitě MSTS. V případě, že nebudou žádné zásadní problémy by mohl být uvolněn během víkendu.
Chybějící kab byl taky už ošetřen. Problém páry byl v tom, že jsem se snažil resetovat živák, což je poněkud stupidní že. K věžovkám, Patch je pozná podle toho, že mezi stanovišti pro přední pohled a zadní pohled není větší vzdálenost než 2m (v zetové ose), snažte se na to dbát ovlivňuje to ale jenom pohled z okýnka, jinak je postup úplně stejný jako u dvoukabinovek. Další avizovaný nedostatek byla přítomnost parametru Penalty(1) u světel, taky jsem již ošetřil. Tak snad ráno dám link na nový build.

Více než hodinu jsem šiboval z obou stran s testovacím vagónem po Baltimouru, spřahování i odvěšování na všech peronech bez problému.

Jo a pozor na šetřiče obrazovky, jeden můj DirectXový mě sestřeloval kompl do tvrdého resetu. Nechápu jak se může aktivovat když jedu.

bob57_cz napsal:
Patchem 1.6 se obsluha jednotek 451/2 podstatně zjednoduší. V con nebude muset být "+100" a přepínat se jde v pohodě.

Bobe, Džordž už sice píše, že to ošetřil, ale přesto musím reagovat. Umíš číst? Psal jsem, že problém ve verzi 1.6 je/byl s vlaky, kde zadní eng byl bs (=bez strojvedoucího), protože v nich jsme neměli definovaná stanoviště, a to se týká i 451/452, a MSTSBin tak nemá co načíst. Nevím, jak to Džordž vymyslel, ale chtěl jsem jen upozornit na to, že u takových souprav musíme zatím řadit i jako zadní vůz řadit eng s kabinou.

Od instalace nového MSTS Bin mi MSTS spadne téměř v každé aktivitě, již po několika vteřinách -- načte, problikne, a ještě než se objeví sešit, tak už paní Gatesová servíruje kávu.... Když si to však projedu jenom v prohlížení tratě, s tou samou soupravou, vše OK... Prosím, zkuste třeba od Poisona aktivitu Panonia -- Máte ještě někdo tento problém, nebo je jen můj subjektivni??

Díky, Tom.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře