Projekt MSTS Bin - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mirane, máš naprostou pravdu, opravdu jsem do licenčních ujednání nenahlédl, to, že jsou kabiny nesmysl však dobře vím, přesto jsem to udělal. Veřejně tedy prohlašuji, že mažu jednotky 451/452 ze svého trainsetu.

Omlouvám se, Tom.

Napadla ma pekelná myšlienka :twisted: . Viem, že patch 1.6 spôsobil prakticky prevrat v samotných základoch MSTS, ale aj tak ...
Bolo by technicky možné naprogramovať mód multiplayer ?

jiri pouzivas dva rozne modely 460 - je teda mozne ze maju napr. rozne nastaveny tlak v brzde (jedna na pouzitie psi, druha na bar - to robi neplechu). tym padom moze nastat stav, ze zle nastavena jednotka neodbrzdi, i ked druha uz nafukala potrubie na svoje max (lebo sa to o nejaku nezanedbatelnu hodotu lisi aj po prepocte).
btw: 74 psi = 5,1 bar; 73 psi = 5,03 bar. tj. uz 73 psi by malo stacit na odbrzdenie... mozno skor 72,5 (72 psi = 4,96 bar)

JOHNZ napsal:
Robo: NIE 8)
:cry: Začnem revať ako slon :cry: A už som sa tešil, že mi brat z druhéhu PC bude robiť postrk :twisted:
Ale vráťme sa do reality. Keď tu už všetci s chuťou meníme cvf, nezabúdate aj na engy a v nich definované svetlá ? :lol:
Ja už mám prispôsobené engy 750/753/754 a 771.
To Martens: nakoniec bude treba vytvoriť aj 721_rv.cvf, pretože pri tomto spôsobe nepôjdu svetlá na spiatočke.

jeffer napsal:
jiri pouzivas dva rozne modely 460 - je teda mozne ze maju napr. rozne nastaveny tlak v brzde (jedna na pouzitie psi, druha na bar - to robi neplechu). tym padom moze nastat stav, ze zle nastavena jednotka neodbrzdi, i ked druha uz nafukala potrubie na svoje max (lebo sa to o nejaku nezanedbatelnu hodotu lisi aj po prepocte).
btw: 74 psi = 5,1 bar; 73 psi = 5,03 bar. tj. uz 73 psi by malo stacit na odbrzdenie... mozno skor 72,5 (72 psi = 4,96 bar)
Mašiny jsou správně nastavené na 73psi, zatímco všechny 460 mají v eng 74psi, což je důvod, proč ten panto nejde odbrzdit a odtáhnout mašinou - 460 je v tuto chvíli přebitý. MSTS neumí ale přebití odstranit jako mašiny v reálu, takže je zapotřebí vše srovnat v eng na stejné hodnoty - 73psi !

Pánové, dotaz. Jak vám funguje opakovač v aktivitách. Na poslední verzi patche mi to dělá toto:
cd363001 - při 40 na návěstidle opakovač červená barva (rozjezd), ostatní rychlosti svítí stále zeleně, i když návěstidla mají 60, 80 nebo výstrahu. Na track monitoru je to v pořádku. Když jsem zkusil zssk350014, tak světla na opakovači se chovala stejně jako na 363, ale číselná hodnota na opakovači byla správně, tj. pro rychlost např 60 byla zelená, ale číselně pod tím 60. Čím to může být?

alcapone napsal:
Nazdárek testuji novou aktivitu. Jsem na 163 v klidu si jedu, v Přerově jsem normálně objel soupravu, připojil a jedu, vše tak jak má být, ale u Suchdolu mě napíše zničené spřáhlo. Fajn MSTS se mně vrátí do základní nabídky. Ja nahraju poslední uložení, což bylo před Hranicí n. M. MSTS najede, ale jsem v zadní kabině, fajn, docouvu k nástupišti dám neutrál, zabrzdím soupravu a normálně přejdu do přední kabiny a tady nastává záhrdel, souprava se odbrzdí ja dám kontroler dopředu a rozjedu se a místo abych jel do předu začnu couvat, jedu zpět do Přerova, a světla nesvítí, osvětluju si vagony. Několikrát jsem zkusil přeskakovat do kabin, furt stejné. No nic jedu tedy směr Ostrava za tmy, chci zmáčknout F9 pro kouknutí do vagónu a hurá volám o pomoc. Nebude ještě problém při ukládání a znovu nahráti aktivity kdy jse se oproti začátku přesunuli do druhé kabiny.
Zkusil jsem si tutu situaci nasimulovat na krátkém kousku a stačil na to staniční posun s objížděním. Navíc jsem do toho přimíchal i druhou loko a děly se ještě zajímavější věci: světla svítila proti mně na mašině, na které jsem vůbec neseděl, ale připojil jsem se k ní, na mojí řízené nesvítily vůbec. Save/load rozhodí světla totálně. Korektně se přepínají akorát sběrače.
Stačí con se dvěma mašinama. Jedu v první a druhou táhnu. Odpojím druhou a objedu ji s tou první, spojím, změním kabinu a jedu opačným směrem. Zastavím, save, exit. Load ze save a už je dopuštění hotovo, sedím na první a koukám na druhou, přelezu do druhé, odpojím první a s druhou odjedu. Otočím se zase, abych připojil tu první a ona proti mně svítí, hmátnu na světla a zhasne, z mé druhé mašiny ovládám světla na neobsazení první, moje ani neblikne. Kužel ale jde od mojí mašiny řízené.
Ještě tam bude hodně práce....

Jaromír Koucký napsal:
Pánové, dotaz. Jak vám funguje opakovač v aktivitách. ...

Skúšal som to na 742-ke a LVZ sa mi choval rovnako. TM monitor zobrazuje rýchlosti správne, ale LVZ tak ako popisuješ.

Pohľady z kabíny

Doteraz u niektorých kabín (742, 771, ...) je použítá varianta, že jeden z pohľadov (buď ľavý alebo pravý) je nahradený pohľadom zadným. Pri Bin 1.6 už toto nie je potrebné. Pri vytváraní nového cvf sa zadný pohľad presunie do XXX_rv.cvf ako pohľad predný. V tomto prípade nám ale jeden pohľad chýba. Pôvodný pravý alebo ľavý.
Takže ju tu práca pre lovcov fotografii z kabíny, aby sa tento pohľad doplnil. Prípadne ak autori kabín takýmto pohľadom disponujú mala by sa vyrobiť nová verzia kabíny.

Kebarko napsal:
Jaromír Koucký napsal:
Pánové, dotaz. Jak vám funguje opakovač v aktivitách. ...

Skúšal som to na 742-ke a LVZ sa mi choval rovnako. TM monitor zobrazuje rýchlosti správne, ale LVZ tak ako popisuješ.
Ohledně kabin, když jsem dělal úpravy pro MSTS BIN (složka Night) použil jsem i kabiny od lidí, kteří mi chtěli pomoci a dopadlo to tak, že opakovače nejprve na 363 ukazovaly staré znaky a v poslední době Michal Tuček zjistil, že 460, 560 a 742 ukazují nesmysly. Já ještě objevil 754, která je stejné muzeum z dob vzniku v počátcích MSTS, kdy se objevila první česká návěstidla. Tam právě byl u mé trati opakovač nekompatibilní a musely se dělat úpravy.
Vydám opravu, ale zatím nemám čas vyhledávat co se mi v kabinách přepsalo za muzeum. Hodně si slibuji od sleziny, snad tam někdo bude mít aktuální a kompatibilní věci.

Re: Pohľady z kabíny

Kebarko napsal:
Doteraz u niektorých kabín (742, 771, ...) je použítá varianta, že jeden z pohľadov (buď ľavý alebo pravý) je nahradený pohľadom zadným. Pri Bin 1.6 už toto nie je potrebné. Pri vytváraní nového cvf sa zadný pohľad presunie do XXX_rv.cvf ako pohľad predný. V tomto prípade nám ale jeden pohľad chýba. Pôvodný pravý alebo ľavý.
Takže ju tu práca pre lovcov fotografii z kabíny, aby sa tento pohľad doplnil. Prípadne ak autori kabín takýmto pohľadom disponujú mala by sa vyrobiť nová verzia kabíny.
Kebarko, u Jirky Poláka je cab na 742 ve 3 variantách, takže tam není problém ty boční pohledy vytáhnout.

Re: Pohľady z kabíny

Martens napsal:
u Jirky Poláka je cab na 742 ve 3 variantách, takže tam není problém ty boční pohledy vytáhnout.

Je tam 1 (part 1 a 2) cab, spolu má cca 11MB. Má tam síce 6 pohľadov, ale pravý má nahradený zadným. Takže ten pravý chýba...

ad Jacek - k tomu consistu 810 zhruba toto - bylo to ze 180,tedy Šnekovy trati.Jelikož jsem neměl požadované číslo,tak jsem čelní motor nahradil jiným.Žádný servis tam tedy není.A je zajímavé,že když jsem použil jiný další consist,tak mi souprava jela pozpátku,zřejmě tak byla už nadefinovaná,to bych neřešil.Ale zarazilo mě,že ve všech eng 810,co mám a to jsou vyladěné modely verze 1.5 je tlak v brzdách nastaven pouze na 70psi a u některých 010 73psi.Tak jsem to sjednotil na 73psi u všech a myslíš si jako autor zvuků,že zvuky budou v pohodě?

Ještě bych se chtěl zeptat,určitě nás bude víc - dá někdo na web ty upravené *cvf pro MSTS Bin 1.6?Přiznám se,že mi ty úpravy moc nejdou,tohle není moje parketa,smilovala by se nějaká duše,která to má odzkoušené? Díky moc.. :eek:

Naposled editoval moderátor:
Ještě taková poznámka ke kabinám, u motorů 850, 852/3 a až bude 854 se musí zřídit v common.cab cab 85x_rv aby se dalo korektně jezdit s motarama rv

fíííííra napsal:
Ještě taková poznámka ke kabinám, u motorů 850, 852/3 a až bude 854 se musí zřídit v common.cab cab 85x_rv aby se dalo korektně jezdit s motarama rv
Tyhle *rv.cvf soubory budeš muset zřídit ke každému cabu........to jenom na okraj. A nebo to myslíš jinak?

Po istalaci nové verse Msts Patche jsem zkoušel loko Db 189 se soupravou Railtrans Expres. Normálně svítila plnými světly (osvěcovala objetky před sebou) ačkoliv byla světla vypnutá :roll: .

VáclavS napsal:
Po istalaci nové verse Msts Patche jsem zkoušel loko Db 189 se soupravou Railtrans Expres. Normálně svítila plnými světly (osvěcovala objetky před sebou) ačkoliv byla světla vypnutá :roll: .
Václave, tyhle testy nemůžeš dělat s každým modelem, který tě napadne.....co když je ten eng takhle nastavený.....? Vem si mašinu, odlaď si světla tak, že na 100% budeš vědět, kdy a jak budou svítit a pak testuj....to co jsi teĎ udělal je řešení rovnice o 2 neznámých.....
tedy pokud sis už neověřil chování i mimo MSTS Bin .....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře