Choc(v)eň + BP ... je to fikcia, nie je to fikcia?

Urážlivej byl ten příspěvek v tom, jak jsem napsal výše. Ani jeden úsek mé trati není dle mé fantazie, ale dle podkladů. které jsem měl k dispozici. Když tohle snažení někdo nazve fikcí, to mám opravdu chuť se vším praštit. Opravdu by jste měli vážit slova, než něco napíšete. Já jsem se o svátcích nikde neválel, ale jak blbec seděl u editoru a pokládal koleje. Pokud se Ti zdá něco na mé trati fiktivní, napiš co.
Johnz, můžeš mi říci, co jsi tento víkend pro MSTS vymodeloval?
že Ti zase něco vadí na mé trati (nenapsal jsi co). Já Ti řeknu co jsem pro MSTS udělal. Mám komplet osobní nádraží v Hradci Králové, což byl opravdu ořech, pozdě odpoledne jsem postavil nádraží v Opatovicích a teď jdu na odbočku Plačice, protože mi vyhýbka nevyšla asi o 300m, což by zde někdo mohl opět nazvat fikcí.
Kebarko. V Global jsou koleje, které se zapisují do databáze, ale v trati /shapes jsou jen statické objekty. To co máš na mysli se jedná o texturu kolejiva, kterou se přikrývá dynamiská kolej.

Zbyněk Šemora napsal:
Urážlivej byl ten příspěvek v tom, jak jsem napsal výše. Ani jeden úsek mé trati není dle mé fantazie, ale dle podkladů. které jsem měl k dispozici. Když tohle snažení někdo nazve fikcí, to mám opravdu chuť se vším praštit. Opravdu by jste měli vážit slova, než něco napíšete. Já jsem se o svátcích nikde neválel, ale jak blbec seděl u editoru a pokládal koleje. Pokud se Ti zdá něco na mé trati fiktivní, napiš co.
Možná jsem neměl použít slovo fikce ale třeba stará nebo původní. Je to tak lepší?

Martens: No nikto, veď na nej ani nejazdím ... a jak tak pozerám ... vlastne ani nemám nainštalovný MsTS ... no ništ ... deme dál ...

Zbyněk: Mne sa na trati zdá fiktívne, že na jednom kuse je stará Choceň a "opodiaľ" je nový Krasíkov ... (P.S.: Neodpovedať, iba ako ukážka, že je to flamewar, pretože sa furt vraciame na začiatok)

Johnzi, Ty, který jsi tak pečlivý na gramatiku a napíšeš Choveň?
No neva, ode dneška budu psát Dunajská středa a Považská Bystřice :-D

Martens:
Poznáš to o tom majstrovi tesárovi? :lol: :lol:

Ale keď tu už ideme podla hesla "národ v sobě", tak potom by si mal písať: "Pobažská Bystrica", alebo "Dunalská Streda" ...

EDIT:

S kľudom si píš, ale nezabudni to napísať správne "Povážská Bystřice" (alebo "Vág-Besztercze", "Waag-Bystritz", mne je to srdečne jedno) ...

JOHNZ napsal:
Martens: No nikto, veď na nej ani nejazdím ... a jak tak pozerám ... vlastne ani nemám nainštalovný MsTS ... no ništ ... deme dál ...

Zbyněk: Mne sa na trati zdá fiktívne, že na jednom kuse je stará Choceň a "opodiaľ" je nový Krasíkov ... (P.S.: Neodpovedať, iba ako ukážka, že je to flamewar, pretože sa furt vraciame na začiatok)
Johnz, už to stavím tři roky a v jiném pořadí, než modernizace v reálu. Když jsem postavil Choceň, v reálu byla jen díra po staré stanici. Když jsem stavěl Krasíkov, už byla trať přeložena na Tatenickou estakádu. Už to chápeš?
Jinak nadpis, co jsi dal na toto téma, odpověď najdeš, pokud se podíváš do starších plánů, na přání pošlu. Nebo opravdu nevíš jaký je rozdíl mezi slovem fikce a historie?
Tak znovu. Fikce znamená něco vymyšleného, fantazie.
Historie, v MSTS jsou to vozidla ČSD, starší nátěry, nádraží jak vypadala před rekonstrukcí, atd.
Ale jak jsi psal, že nemáš MSTS ani nainstalované, tak nechápu, že Ti nějaká stará Choceň leží v hlavě.

Zbyněk: A taký sen všetkých vedátorov, stroj času je čo?

Významový rozdiel slov história a fikcia je mi dosť dobre známy.
Ešte raz a naposledy. Ja netvrdím, že tá Choceň je fikcia. Takisto to netvrdím o žiadnom z úsekov tvojej trate. Ja tvrdím, že fikcia je to, že je na jednom mieste nový Krasíkov, stará Choceň (a rýchlostníky na 200 km/h Břeclav - Brno, bez úpravy ZZ, s priecestiami,...)

Johnz, pokud se v reálu někde zkušebně jezdí 200, tak je to jedině trať Břeclav - Brno. Loko 380 bude teprve prototyp. 350005 má už nepoužívaný nátěr. Nic z toho fikce opravdu není.
Fikce by bylo, kdyby si loko 380 Jarda Skůra vymyslel, a v případě trati by byla fikce, kdybych hlavní trať z Břeclavi do Brna vedl například přes Hustopeče. Když už mluvíš o mé trati. Tak už to konečně pochop.

Áno, ale na to sú opatrenia, strážené preicestia, žiadny vlak v protismere, na palube len pár expertov a kopa elektroniky, dodatočne podbité koľaje, novo napnutý trolej, návestidlá neplatia, nikde sa nestojí, a tak ďalej ... a určite na to nie sú rýchlostníky ...

V sobotu som v BA, v nedeľu za tebou môžem prísť. Najprv sa prejdeme po trati Brno - Břeclav a budeme hľadať 200 km/h rýchlostníky. Potom si chvíľu počkáme, či nestretneme 380, potom pôjdeme pozrieť do Hustopečí, či tam nenájdeme koridor a napokon sa prejdeme vlakom do Chocne a na Krasíkov a budeme hľadať starú Choceň ... a napokon sa môžeme previezť do HK a pozreme čo sú tam cestouza nävestidlä (či tam sú naozaj tie mechaniky a rusáky ako hovoríš ty.

Pre mňa je to, že ideš odtiaľ tam a všade veci, ktoré spolu nemôžu byť rovnaká fikcia ako keby si to rovno celé vymyslel ... neviem ako pre ostatných ... ale pre mňa je vďaka tejto jedinej veci BP niekde na úrovni Vysočiny ...

JOHNZ napsal:
Pre mňa je to, že ideš odtiaľ tam a všade veci, ktoré spolu nemôžu byť rovnaká fikcia ako keby si to rovno celé vymyslel ... neviem ako pre ostatných ... ale pre mňa je vďaka tejto jedinej veci BP niekde na úrovni Vysočiny ...

Nazdar Johnzi,
děkuji za pochvalu.Mám tím na mysli tu zmínku o Vysočině a jejím srovnání s tratí BP. :D
Nechci se v této diskuzi někoho dotknout,ale můj osobní názor je takový,že se budeme muset smířit s tím,že trať BP je dílem de facto jediného člověka a tím je Zbyněk Šemora.Samozřejmě s ním i spousta jeho pomocníků,kteří svými výtvory či příspěvky pro stavbu tratě přispívají.I o mne by se dalo napsat,že jsem pro český MSTS nic neudělal,ale mám za to,že svůj názor mohu i přesto s klidem napsat.
Myslím si tedy,že trať BP je počinem,který nemá pro svou "reálnost" použitých objektů i vedení tratě u nás obdoby.A právě ona vysoko nastavená laťka "reálnosti" nás uživatele nutí k tomu,abychom stále volali po stále aktuálnějších verzích této tratě /dle podoby reálné tratě/.I mi by se líbilo projíždět či zastavovat v nové Chocni či se alespoň jednou v životě projet z Týniště do Letohradu /byť jen v MSTS/,ale zároveň mi je jasné,že jeden člověk není schopen to neskutečné množství změn registrovat a hned i ve "své" trati upravovat.Za sebe mohu dodat,že tři roky strávené u MSTS si nedovedu vůbec představit.Když se nedaří,mám ho dost i za deset minut.Ostatně,mám už téměř dokončeny oba díly "aktualizované" aktivity EC 174 /Bratislava-Praha/,ale v souvislosti s plánovanými úpravami úseků Bratislava-Kúty a Česká Třebová-Praha stále uvažuji nad tím,zda tuto dvojdílnou aktivitu v této chvíli zveřejnit.Zmiňuji se o tom jen proto,že asi nejvíce se přestavba úseků trati BP /a samozřejmě i tratí jiných/ dotýká tvůrců aktivit,respektive jejich uživatelů,kteří jsou pak nuceni své aktivity stále aktualizovat podle aktuální podoby dané tratě.Ale stačí se jen podívat na stránky "aktivitářů" a je jasné,že všichni tvůrci s těmito komplikacemi počítají a snaží se své aktivity stále upravovat tak,aby byly funkční vždy s poslední verzí tratě.Zajímavé je také to,že nikdo z tvůrců aktivit si na podobu tratě BP na tomto fóru nijak zvláště nestěžoval.Asi se už těší na nějakou tu další přestavbu a šetří si psychické síly. :)
A fikce?
Myslím si,že existence modelu lokomotivy ř.380 anebo přítomnost dvoustovkových rychlostníků v úseku Brno-Břeclav je oproti věcem na zahraničních stránkách o MSTS velmi slabým odvarem.Tuším že u DIDIho /německý tvůrce modelů a objektů/ si lze stáhnout helikoptéru,která je vytvořena vlastně jako lokomotiva a Vy s ní můžete "letět" pouze nad nějakou tratí.Jen by mne zajímalo,jak se pilot řídí návěstmi na návěstidlech. :D
Ale vážně.Komu se zdá trať BP /nebo jakákoli jiná/ či některé modely příliš fiktivní,nemusí si je přece vůbec pořizovat.Vše tak záleží jen na každém z nás.To ale neznamená,že svůj názor bychom si měli nechávat jen pro sebe.I když je pravda,že se potom na nás může snést vlna kritiky od starých a ostřílených vlků z české či slovenské MSTS scény.

Zdraví
David

JOHNZ napsal:
V sobotu som v BA, v nedeľu za tebou môžem prísť. Najprv sa prejdeme po trati Brno - Břeclav a budeme hľadať 200 km/h rýchlostníky. Potom si chvíľu počkáme, či nestretneme 380, potom pôjdeme pozrieť do Hustopečí, či tam nenájdeme koridor a napokon sa prejdeme vlakom do Chocne a na Krasíkov a budeme hľadať starú Choceň ... a napokon sa môžeme previezť do HK a pozreme čo sú tam cestouza nävestidlä (či tam sú naozaj tie mechaniky a rusáky ako hovoríš ty.

Johnz, Johnz. Děkuji za recenzi. Ale Tvá odpověď a zdůvodnění potvrdila mou domněnku.
Pro MSTS jsi začal skinovat, pak jsi vyrobil některé modely, velké díky za Tvou práci. V poslední době Tě přestalo MSTS bavit, jak píšeš, že jsi jej odinstaloval. Aby nebyla nuda, tak se bavíš Tím, že budeš rýpat do práce jiných, kteří do MSTS ještě Tvoří. Dle toho co píšeš nemáš nejmenšího ponětí co stavba takové trati obnáší, jinak by jsi neplácal takové nesmysly, že jedno nádraží je starší verze a jiné novější. Už jsem Ti psal, že jsem vše dělal podle dokumentace, kterou jsem měl k dispozici. Vše časově sladit k aktuálnímu datu je časově pro jednoho člověka nemožné. To je tak těžké pochopit?
Tvé srovnání mé trati s Vysočinou jen potvrzuje, že opravdu nevíš, co slovo fikce znamená. Nemůžete to prosím někdo přeložit do Slovenštiny?

Zbyněk: Očividne nevieš čo slovo fikcia znamená ... to isté môžem tvrdiť ja o tebe a mám minimálne rovnakú pravdu ako ty ... moc dobre viem, čo stavba trate obnáša a viem aj to, že sa to dá, len sa netreba hnať za kilometrami ... (neviem či poznáš to o kvalite a kvantite, že jedno je vždy na úkor druhého ...) pozri sa napríklad na tie Luhačovice. Neni tam snáď jediný originál objekt, a napriek tomu v každom mieste tej trate poznáš, kde si a pamätáš si tie miesta ako vlastné topánky. Krajina je vyvážená, k dispozícii je kopec detailov (nepočítam veľké stanice, tam berem, robí sa to blbo), výsledok takmer neseká a vôbec sa na tom dobre jazdí. Je to síce krátke, ale jazda je to podľa mňa rádovo lepšia ako jazda na BP. Ja do nikoho nerýpem, ja len hovorím svoj názor.

Ešte raz vravím, viem aký je rozdiel medzi realitou a fikciou. A práve preto v mojej hlave vyznieva to spojenie nespojiteľného ako fikcia. Každý jednotlivý úsek môže byť síce maximálne realistický, ale DOKOPY je to jedna veľká fikcia.

To je ako keby som zo zadrátovanej Zwardoňskej štreky prišiel do starej Čadce bez ostrovných nástupíšť ... alebo zo Šenkvickej preložky preletel okolo ruského návestidla na vchode do Pezinka ...

Čo by si mi asi povedal na aktivitu, v ktorej 350 v modrožltom unifiku ťahá súpravu vozňov RIC200ČD ... a ja by som ti povedal, že to tak bude, lebo fotky 350 mám len v tom a vozne mám len RIC200ČD ... (RIC200ČD = Ampz, Bmz, WRmz)

P.S.:
http://temp.johnz.sk/zssk_751.zip (ZSSK 751.114-0)
http://temp.johnz.sk/mav_shimms.zip (MÁV Shimms - DUNAFERR ÓZD)

Naposled editoval moderátor:
Johnz, pak Ti doporučím jediné. Moji trať si odinstaluj, DVD rozmačkej a spláchni do záchodu a bude klid. Víc nemám co dodat.

Mačkať ho zrovna nebudem, ani splachovať, ale skončilo na "čestnom" mieste na konci šuplíka, položené nad CD s PaVovou 024 ...

Chvála Pánu Bohu že na 130-ke nikto nerozmýšľa nad nejakým koridorom, leda tak nad tunelom - na tento druh práce máme v našej krásnej krajine mnoho naslovovzatých odborníkov. :lol:

Len som zvedavý, čo čaká mňa a Dráčika po zverejnení ŽSR130, lebo poznám iba dve teórie:

1./ V tejto branži nikomu nevyhovieš, ani keď sa na hlavu postavíš. /koľko ľudí, toľko chutí/.
2./ NIKTO, NIKDY, ŽIADNU trať do reálu v MSTS nepostaví, v živote nikdy, tomu verte všetci, to čo robíme, sa MÁ podobať reálu, ale prejde mesiac, rok, dva a už sú v skutočnej predlohe nejaké zmeny.A to ešte nevravím o obmedzeniach v počte objektov na štvorec a neviem čo ešte...čo vlastne obmedzí tvorbu trate do reálnej podoby.

Môj osobný názor na trať Bratislava-Praha je ten, že to je skvelé a veľkolepé dielo, akurát by nebolo zaškody nechať načas koľaje koľajami, odstaviť podbíjačky, žeriavy a traťovákov a trocha viac sa zamerať na tvorbu krajiny v miestach, kde je iba "holá placka", Zbyňku ber to len ako drobný dotaz, žiadna buzerácia.

P.S.: A nevaďte sa, nemá to žiadnu cenu a tu už vôbec nie. :wink:

duuso napsal:
... akurát by nebolo zaškody nechať načas koľaje koľajami, odstaviť podbíjačky, žeriavy a traťovákov a trocha viac sa zamerať na tvorbu krajiny v miestach, kde je iba "holá placka ...
Dušan, toto som vravel aj ja ... Ale koniec koncov p.Šemora to vysvetlil - Jozef Švec urobil budovy, tak sa pustil do pokládky.Ale zdieľam tvoj názor, že po dokončení hradecka, by sa mohla začať dávať dokopy krajina ...

S tím mohu jen souhlasit,vždyť se někde pořád něco opravuje,přestavuje a tak by mohla být trať podle reálu jen k určitému datu,tím odpovídám i na námitky Johnze.Jest-li je či není nějaká trať pouhá fikce,jak se domnívá Johnz,to ať rozhodnou sami uživatelé,můžeme jen diskutovat,zda-li je to reálné k nějakému datu.A až Pikku vydá všechny svoje slíbené páry,kde budeme jezdit?Nejspíš se bude muset vytvořit trať ve stavu z let 60-70 minulého století,to už bude plně reál a ne fikce,i když ta trať v té podobě už neexistuje.Všichni stavitelé tratí,nedejte se takovou argumentací zviklat,nemá to cenu,stavte dál,můžeme být vůbec rádi,že ty trati máme.Pokud se to Johnzovi nelíbí,tak ať postaví plně reálnou trať a vystaví ji k downloadu pro všechny a pak uvidíme,jaká k ní bude diskuze... :?:

Mirec napsal:
duuso napsal:
... akurát by nebolo zaškody nechať načas koľaje koľajami, odstaviť podbíjačky, žeriavy a traťovákov a trocha viac sa zamerať na tvorbu krajiny v miestach, kde je iba "holá placka ...
Dušan, toto som vravel aj ja ... Ale koniec koncov p.Šemora to vysvetlil - Jozef Švec urobil budovy, tak sa pustil do pokládky.Ale zdieľam tvoj názor, že po dokončení hradecka, by sa mohla začať dávať dokopy krajina ...
U MSTS bohužel nejde část tratě pro uživatele zamknout a aktivovat ji až po dokončení. Bylo by to tak ideální, pak by uživatel mohl jezdit jen v hotových úsecích a nikdo by neotravoval, kdy už bude ta holá placka, kde tomu tak ještě je, dokončená.

Back
Nahoře