Choc(v)eň + BP ... je to fikcia, nie je to fikcia?

Matýsek

Průvodčí
P.Šemora co máte proti nové Chocni?Vždyď jestli teda má ta trať být autentická,jak se o píše,tak by tam ta nová Choceň měla být.P.S.Už se připravuji jak to tady schytám

Matýsek: Neschytáš za nič, napr. ja tvoj názor zdieľam.

Trať by sa podľa mňa mala niesť v obraze nejakej doby. Nech je to napríklad tento rok. Tomu by mal zodpovedať rozsah koridorovej tvorby, takisto príslušné zabezpečovacie zariadenia a podobne. Nie, že pred stanicou je koridor čo dobudovali "minulý týždeň" a stanica je v podobe, v akej už pomaly 3-4 roky nie je.

Alebo, nech je to začiatok deväťdesiatych rokov. Koridor nikde, romantické zákutia trate s početnými oblúkmi, mechanické a sovietske svetelné návestidlá, osmička pri Třebovicích, všetko v príslušne zašlom obraze, s unifikovanými 350 v čele dlhočizných súprav tmavozelených vozňov.

Na druhej stránke je v podstate Zbyňkova vec, ako si tú trať postaví, je to jeho vlastné dielo, i keď podľa mňa takáto "nekonzistentnosť" zráža veľmi vysokú kvalitu jeho rozsiahleho diela.

Matýsek napsal:
P.Šemora co máte proti nové Chocni?Vždyď jestli teda má ta trať být autentická,jak se o píše,tak by tam ta nová Choceň měla být.P.S.Už se připravuji jak to tady schytám
Nejsou lidi. S novou Chocní bych si hrál celé velikonoce a neudělal bych to, co jsem měl naplánováno. Už jsem zde psal, že den má jen 24 hodin.
Týniště - Letohrad je zajímavá myšlenka, ale v životě jsem tudy nejel. To by někdo musel natočit video z lokomotivy a sehnat od traťovky sklonové poměry, jinak to nemá smysl o tomto propojení uvažovat.
Ale myslím si, že než dám dohromady, co jsem nyní rozestavěl, mám co dělat.

Johnz, žádáš nemožné. Kdybych měl jít s dobou, tak bych nedělal nic jiného než rekonstruoval starší úseky, které se od té doby, co jsem je stavěl změnily. Například v Lanžhotě už jsou perony a jezdí se tam 160, Za Břeclaví bourají nádherný poválečný most, který vymodeloval Roman, na druhém zhlaví se narovnává 80tkový oblouk a tím se posune i celé zhlaví, U Třebovic to také vypadá úplně jinak. Zrušil se provoz z Hrabovky na Hlavní nádraží v Praze, atd. Zkrátka změny jsou za ty tři roky všude.

Ale na druhou stranu, víš že by mne tohle ani nebavilo? Praha bez depa na Masaryčce, dnes už historický úsek mezi Třebovicemi a Rudolticemi, atd. To by už nebylo ono. Postavit historickou trať, když ještě nebyl koridor, to je také nemožné, nejsou podklady, byla by to fikce a také by nešlo jezdit dle současného jízdního řádu. V mém provedení se zpomalovací staré úseky hodí, i tak jedete v MSTS s náskokem, rychlost neodpovídá reálu.
Komu se to nelíbí, ať si postaví vlastní trať a stejně po třech letech práce bude mít stejný názor.

Nebylo pochopeno správně. Johnz to myslel jinak a i já kdysi na tohle upozorňoval. Jde o to, že máte estakádu u Třebové, nové tunely u Hoštejna, ale starou Choceň. Čili stav, který nikdy nenastal. O to nám jde. Jasně, že je blbost stále dokola opravovat a koridorizovat úseky, tak jak si ČD zrovna umíní je dělat. Ale jde o to, aby to bylo vždycky k jednomu datu ve správném stavu. Nic víc nic míň.

michawel napsal:
Nebylo pochopeno správně. Johnz to myslel jinak a i já kdysi na tohle upozorňoval. Jde o to, že máte estakádu u Třebové, nové tunely u Hoštejna, ale starou Choceň. Čili stav, který nikdy nenastal. O to nám jde. Jasně, že je blbost stále dokola opravovat a koridorizovat úseky, tak jak si ČD zrovna umíní je dělat. Ale jde o to, aby to bylo vždycky k jednomu datu ve správném stavu. Nic víc nic míň.
Tohleto si ale můžeš dovolit v okamžiku, kdy si stavíš modelové kolejiště a ne, když jediný člověk dělá trať v délce více než 400 km...to se prostě k jednomu datu postavit nedá, pokud to stavíš v reálném čase.....ale o tom už Zbyněk psal

michawel napsal:
Ano přesně tak jsem to myslel i já.Nová Choceň je už přece dost dlouho a takhle to opravdu vypadá dost divně.Jestli je to kvůli tomu jak píše p.Šemora,že vlaky ve skutečnosti nejedou tak rychle jako tady,tak by se nechalo je zpomalit třeba jízdou na vystrahu nebo jsou i jiné možnosti jak ty vlaky zpomalit.

K tý Chocni - ano, bylo by to hezčí a reálnější. Ale vlaky v MSTS zatím zpoždění kvůli tomu nemaj, tak nechme p. Šemoru pracovat tam, kde je ot potřeba.
Týniště - lidi neblázněte! To si za chvíli někdo vymyslí, že chce propojit HK s Prahou přes Chlumec. A to už s tou tratí nepůjde vůbec pracovat...

Jak tady už Mirec nakousl ,,je lepší opravovat ty úseky starší", tak jsem se chtěl zeptat, jestli bude p. Šemora reagovat na nové spojení v Praze a otevření všech tunelů u Hoštejna. Jenom by mě to zajímalo...

Tady se pořád mluví o reáné trati,ale ona je reálná jen někde.Tak by se možná mělo říct,že je to poloreáná a polofixe.

Tyniste-Letohrad

Mirec napsal:
Fajn, to beriem.Keď si už niekto dá námahu a postaví modely staníc, bola by to škoda nepostaviť už aj príslušný úsek trate.Ja som narážal na názory postaviť úsek Tyníšte - Letohrad a na "modernizáciu" Chocne ...

No vzdyt takova je dohoda i u Tyniste-Letohrad. Bude, pokud budou stanice, vyskovy profil a video. Jako koleje pres Kalahari to nema smysl.

Matýsek napsal:
Tady se pořád mluví o reáné trati,ale ona je reálná jen někde.Tak by se možná mělo říct,že je to poloreáná a polofixe.

A už tady přestaň otravovat, zatím kromě spousty keců jsi nic nedokázal, tak laskavě tu hubu zavři a zmiz !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

P.S. Nic ti nebrání si postavit si svoji přesně "reálnou" trať. Tak se do toho dej..........

Miran napsal:
Matýsek napsal:

A už tady přestaň otravovat, zatím kromě spousty keců jsi nic nedokázal, tak laskavě tu hubu zavři a zmiz !!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

P.S. Nic ti nebrání si postavit si svoji přesně "reálnou" trať. Tak se do toho dej..........

Miran, láskavo brzdi :!: :!: Tu nie sme v krčme, jasné :!: :!:

Za to, že niekto nevyrobil tlamu alebo hurvínka, za to ešte keď vysloví kritiku nemusí byť vždy *****, *****, alebo *****. Skôr ty by si mal vyfasovať napomenutie moderátora za svoj diskusný štýl typu piata cenová, a to bez ohľadu na to, čo si pre MsTS vytvoril, OK? Tak nabudúce ...

To Johnz

To že jsem něco udělal, s tím nemá nic společného, ono se to tady Matýskovi vysvětlovalo několikrát, proč to tak je a bude. Ale on to ne a ne pochopit, no a tomto případě holt musí nastoupit trochu tvrdší slova....

Měj se fajn

P.S. A v tom příspěvku nevidím žádná slova, která by bylo nutno tečkovat....

Ono sa mu to niekoľkokrát vysvetlilo, a práve preto sa pýta, prečo sa to potom považuje za niečo, čo to vlastne ani nie je ... a kus pravdy má ...

Prajem pekný deň!

Mirane děkuji za ráznou odpověď, ušetřil jsi mi práci. Johnz, musíš rozlišovat, který příspěvek je horší a více někoho napadá. Já si myslím, že urážlivější byl od Matýska. Pokud se něco někomu nelíbí, tak si postavte svou trať. Matýsek ať si laskavě uvědomí možnosti MSTS versus reál a fikce. Blbě kecat umí každý, ale přiložit ruku k dílu, to už není tak pohodlné.

Zbyněk Šemora napsal:
Mirane děkuji za ráznou odpověď, ušetřil jsi mi práci. Johnz, musíš rozlišovat, který příspěvek je horší a více někoho napadá. Já si myslím, že urážlivější byl od Matýska. Pokud se něco někomu nelíbí, tak si postavte svou trať. Matýsek ať si laskavě uvědomí možnosti MSTS versus reál a fikce. Blbě kecat umí každý, ale přiložit ruku k dílu, to už není tak pohodlné.

Chlapi jen tak dál......a pokud to takhle bude pokračovat, tak bych vám doporučil si oprášit default tratě a default vozidla dřív, než naštvete všechny, co pro MSTS něco dělají a Ti si začnou tvořit jenom tak pro sebe do šuplíku ......

To Matýsek : Popadni foťák a běda, jak Tě ode dneška neuvidím důkladně dokumentovat každý den práce na Novém spojení tak, aby to Zbyněk stíhal aktualizovat a neustále předělávat tak, aby Tě plně uspokojil....no a asi tak za 3-4 roky bychom se mohli dočkat další aktualizace..........ono plácnout to, co jsi napsal a ani netušit, co je za tím, co máš k dispozici na hraní, stráveno času, který šlo využít daleko efektivněji....to je taky opravdu velmi snadné

To Johnz : Uvědom si laskavě taky, že ono je dost snadné udělat model nebo skin reálné mašiny, které vydrží nátěr rok, než stavět štreku v průběhu koridorizace .... a vše se mění pod rukama ....

To Miran : Matýskův příspěvek by mne asi taky vytočil, ale přišel jsem pozdě .... no zkritizovat se dá i v klidu .... v tom má Johnz taky kus pravdy.....pak tu zase vznikne něco podobného, co bylo nedávno na jistém vlákně tohoto fora.....

Martens:
napr. Nová Choceň stála ešte pár týždňov pred tým, než tam Zbyněk došiel ... nikto po ňom nechce aby mal postavené (a zbúrané) to čo spravili stavbári tento týždeň, ide len o to aby tá trať vytvárala nejaký ucelený obraz. Teda nie že prejdem cez pomaly kompletný Krasíkov vbehnem na "osmičku" v Tŕebovej, potom prelezem cez novú estakádu a tak ďalej a vbehnem do starej Chocne ... a keby som šiel ďalej smer HK tak idem okolo návestidiel, ktoré tam 20 rokov nie sú ... mne sa to s pojmom "reálna" trať nespája.

JOHNZ napsal:
Martens:
napr. Nová Choceň stála ešte pár týždňov pred tým, než tam Zbyněk došiel ... nikto po ňom nechce aby mal postavené (a zbúrané) to čo spravili stavbári tento týždeň, ide len o to aby tá trať vytvárala nejaký ucelený obraz. Teda nie že prejdem cez pomaly kompletný Krasíkov vbehnem na "osmičku" v Tŕebovej, potom prelezem cez novú estakádu a tak ďalej a vbehnem do starej Chocne ... a keby som šiel ďalej smer HK tak idem okolo návestidiel, ktoré tam 20 rokov nie sú ... mne sa to s pojmom "reálna" trať nespája.
No jo Johnzi, a směr HK už je v MSTS hotový? Pokud jsem dobře pochopil, tak se teď staví....

Dobře , Zbyňku, očůrej to takto :
Do infa napiš
Úsek Břeclav- Brno, reálný stav k datu...
Úsek Brno-Č.Třebová, reáný stav k datu....
atp....

Pánové kritizující, že mám nějakou stanici neaktuální.
Laskavě zde všem ukažte Váš Trainset. Ale běda, jak tam najdu vozidla ŽSSK ve starších nátěrech, už je všechny skinujete na červenou /krémovou? Běda jestli tam máte vozidla ČSD. A v případě parních lokomotiv a Taxových historických vozidel, styďte se. Protože dnes 17.4.2006 už to přece takhle nejezdí.
O co Vám jde? Mám pro Vás špatnou zprávu. Týnišťské zhlaví v Hradci Kralové je v provedení jako v letech 1981. Dle 8mm filmu, který jsem si tenkrát natočil. Dnes je to tam nepatrně jinak. Ale mě to takto stavebně lépe vyhovovalo. Ona i 451 v Hradci je nyní fikce. Ale já se těším, až si na Hradcich s touto jednotkou udělám aktivitu turnus, jak to tenkrát jezdilo, včetně namazání jednotky na kanále.
Kdyby jste se raději naučili modelovat a přispěli nějakým objektem.

Back
Nahoře