Aktivity POISON

Já jsem dojel jen do Holešovic :( Přestoupil jsem do gorily a nepodařilo se mi ji oživit. Ampermetry se nejdřív třepaly jak "zulc" kolem nuly a pak už se nepohly. Celem zajímavý jev - mašina mi v MSTS ještě nechcípla. :D

Jacek napsal:
Já jsem dojel jen do Holešovic :( Přestoupil jsem do gorily a nepodařilo se mi ji oživit. Ampermetry se nejdřív třepaly jak "zulc" kolem nuly a pak už se nepohly. Celem zajímavý jev - mašina mi v MSTS ještě nechcípla. :D
Tak to se mi stalo to samé.Gorila nejede.

Jacek napsal:

Jen mne napadlo, zda tohle není případ analogický tomu co se občas stane s dieselem, kdy po přestupu běží motor na plné otáčky, mašina nejede a za chvíli to skončí hláškou o tom že došla nafta? A ktivitu jsem nejel, ale tohle je velmi podezřelé.

EC177 velmi pekna aktivita vse bylo v poho akorat v tech pardubicich s temi vagony ale to je jedno pak se to nejak rozjelo a byl klid :) .... jen tak dal

Re: A mám to za sebou!

CernyS napsal:
Jen mne překvapily docela zvláštní časy uváděné v jízdním řádu, kdyby tam byly tolerance na dojezd, tak bych se asi nechyt.
Ty časy v jízdním řádu byly tvořeny tak aby nahradily kontrolní body.Tím kontrolním bodem byl vždy čas odjezdu.Takže třeba ČT příjezd 19:10 odjezd 20:25.Je to divné,ale na nic to nemá vliv.Příjezd je pravidelný dle JŘ(ve výsledku hráč přijel se zpožděním) a odjezd je bod,který srovná všechny hráče do jednoho času a ještě pískne a Zbyněk oznámý odjezd.

Jacek napsal:
Jde to. V brzdovém válci je 5.0 barů a zůstane i po odbrždění. Stačí odvětrat pomlčkou a už to jede.

poison napsal:
CernyS napsal:
Jen mne překvapily docela zvláštní časy uváděné v jízdním řádu, kdyby tam byly tolerance na dojezd, tak bych se asi nechyt.
Ty časy v jízdním řádu byly tvořeny tak aby nahradily kontrolní body.Tím kontrolním bodem byl vždy čas odjezdu.Takže třeba ČT příjezd 19:10 odjezd 20:25.Je to divné,ale na nic to nemá vliv.Příjezd je pravidelný dle JŘ(ve výsledku hráč přijel se zpožděním) a odjezd je bod,který srovná všechny hráče do jednoho času a ještě pískne a Zbyněk oznámý odjezd.

Jo tohle sem pochopil, ale někdo jsou časy odjezdu totožné s příjezdem

Jacek napsal:

Mě se to taky stalo při přecházení ze stanoviště na stanoviště. Stačilo zabrzdit a pak švihem odbrzdit a bylo to OK

ec 177 je vazne super aktivita, akurat ze ju nemozem prejst celu...
pri loade pred brnom mi vypise "selhalo nahrani ulozeneho ukolu"
fakt ma to stve, bola to super zabava...

CernyS napsal:
A to zase jen proto,aby nahradily kontrolní bod.Já jsem při testu do těch stanic přijel v určitý čas a věděl jsem,že mě čeká minuta stání.I proto je v těchto stanicích cestujících na 55 s.Takže jsem věděl,že odjezd je daný a od toho se odvíjí Traffic.Ve stanicích Svitavy apod.čas příjezdu i odjezdu je stejný,aby jste v závěrečném vyhodnocení tyto stanice neměli jako příjezd se zpožděním.

ramelow napsal:
ec 177 je vazne super aktivita, akurat ze ju nemozem prejst celu...
pri loade pred brnom mi vypise "selhalo nahrani ulozeneho ukolu"
fakt ma to stve, bola to super zabava...
Tak si loadni předchozí uložení a znova.Z Brna je to teprve ono.
Osobně při nízkém fps.raději ukládám dvakráte po sobě pro případ,že mi selže nahrání uloženého úkolu.

poison napsal:
CernyS napsal:
A to zase jen proto,aby nahradily kontrolní bod.Já jsem při testu do těch stanic přijel v určitý čas a věděl jsem,že mě čeká minuta stání.I proto je v těchto stanicích cestujících na 55 s.Takže jsem věděl,že odjezd je daný a od toho se odvíjí Traffic.Ve stanicích Svitavy apod.čas příjezdu i odjezdu je stejný,aby jste v závěrečném vyhodnocení tyto stanice neměli jako příjezd se zpožděním.
Díky za informace. Přiznám se, že trošku parazituju na zkušenostech jiných. Rád bych zkusil dělat aktivity a tak je každá informace dobrá :idea:

Jelikož tu byl problém s odbrzděním soupravy v Pardubicích, tak jsem si tuto aktivitu zajel také.
Po objetí soupravy a odjezdu opravdu souprava nepovolila.
Odpojil jsem poslední vůz Ampz a už jízda byla možná.
Prohlédnul jsem Bobovo nastavení v tomto voze a nenašel žádnou viditelnou chybu.
Tak jsem ve volné jízdě použil tutéž soupravu a objel. Jízda vpřed a žádný problém s povolením brzdy.
Tak jsem opět zkusil load aktivity. Po odpojení posledního vozu souprava povolila, tak jsem zkusil couvnout a vůž Ampz opět svěsit. A ejhle. už povolil a jízda směr HK je už možná.
A teď babo raď, kde je chyba.

Zbyněk Šemora napsal:
A teď babo raď, kde je chyba.
V poslední době se tu ukazuje že právě nejvíc problémů mají ti co mají doma tzv.PC děla,já to testoval nejednou na mém "soustruhu" a Pardubice jsem vždy projel na jediný pokus,bez sebemenšího problému,jak už psal Poison,oba máme rozdílné verze Bin ale ani jedenomu se nestalo že bychom to nerozjeli a to máme samozřejmě komplet aktuální updaty.Stačí vždy komplet odbrzdit soupravu,odpojit,objet jí,připřáhnout,odbrzdit a mělo by to jet bez nejmenšího problému.Spíš jsem čekal problémy někde jinde ale toto mě velice překvapilo.

Shodou okolností stejný vůz mám i v aktivitě DB a po najetí žádný problém s povolením brzdy. Asi to bude v situaci v aktivitě. Jsem zvědav, jestli někdo příčinu odhalí.

Ještě bych chtěl autora upozornit na chybu v jednom consists a to vůz CD_010248_graf. Autor aktualizoval 3. update trainsetu, ale nesmazal obsah složky cd_010. (změna je v přesném spočítání všech parametrů vozidel od Boba a pozměnil značení dle dohod na 1.slezině)

Lubos napsal:
djneon napsal:
Prosím, nemáte nikdo ten save po Pardubicích? :eek:

odpoj posledny vozen (1.trieda) a uz ti to pojde v poriadku.

Mam to odskusane

Díky moc, funguje to.... Ale hlavně chci pochválit Poisona za opravdu, opravdu fantastickou aktivitu... jsem zatím ani ne v půlce, ale nemůžu se odlepit, zastavování u každé dopravny v okolí Hradce si náramně užívám :D

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Ještě bych chtěl autora upozornit na chybu v jednom consists a to vůz CD_010248_graf. Autor aktualizoval 3. update trainsetu, ale nesmazal obsah složky cd_010. (změna je v přesném spočítání všech parametrů vozidel od Boba a pozměnil značení dle dohod na 1.slezině)
Zbyňku díky na složky 010 a 050 jsem zapoměl.Apk opraveno. :eek:

Naposled editoval moderátor:
tak som nakoniec podivnym sposobom prekonal ten problem, co mal myslim aj ludek* a dorazil som do ciela tejto fantastickej aktivity.
uz sa tesim na dalsie poisonove kusky...

*neslo mi nahrat ulozenu hru:v conbuilderi som si musel opravit jeden consist (nechapem ale, ako mohol byt chybny, ked pred startom aktivity som si vsetko kontroloval) a spustil som si MSTS cez Trainstore, dovtedy som pouzival len activity mover

Tak už jsem aktivitu dojel a musím konstatovat,že je bezvadná.Problémy jsem neměl nikde a to ani v Pardubicích.Vlastně jeden problém nastal když jsem zapomněl houknout na přejezdu (vlastně jsem houkl až přímo u přejezdu) a aktivita se ukončila. Naštěstí jsem to měl uložený asi 5 min. před tím a tak se vlastně moc nestalo. Jen se mi to moc nezamlouvá,aby se aktivita kvůli tomu ukončila. Z reálem to moc společného nemá. tam když nehouknu tak se toho moc nestane.

Tak jsem se rozhodl tuto aktivitu také vyzkoušet - byl jsem zvědavej jak projedu Pardubicemi já.
Postupoval jsem standartním způsobem. Odbrzdit vlakovou brzdou - odpojit - odbrzdit loko brzdu - objet - připojit - zabrzdit vlakovou brzdu - odbrzdit vlakovou brzdu - odjezd. A ejhle nic (nehnul jsem se z místa). Zkusil jsm tedy po spojení odpojit poslední vagon a hned znovu připojit. Rozjezd už nějaký nastal, ale vagon se stále choval jako-by zabržděný. Zkusil jsem rozpojení s posledním vagonem opakovat s tím, že jsem se k němu připojil po cca 1/2 min, zabrzdil a odbrzdil vlakovou brzdu a už odjíždím směr HK.
Jsou to věci mezi nebem a MSTS :o

Back
Nahoře