Aktivity POISON

Budu tedy předpokládát, že se v Okříškách normálně staví a otevřu tam dveře (v 814 to jde). V Jaroměřicích jsem pokyn nedostal nebo jsem si toho nevšiml. Ale to není zase tak důležité. I tak jsem si to celkem užil. Hodil jsem si aktivitu do zimy a pěkně se projel ;) Akorát v 914 má člověk pocit, že mu zalehly uši, protože není slyšet žádný motor. Vím že to asi odpovídá realitě, ale přeci jen jsem raději, když přidám a slyším jak motor pracuje. Ale to je také věc názoru :)

Tehdy tuším,že jsem dával v Okříškách reverzní bod až k peronu,což by peron možná zobrazilo,ale poté se mi nepodařilo odjet zpět přes návěstidlo směr Jaroměřice,takže otočný bod je už před návěstidlem.Tuším,že hráč dostal zprávu aby zastavil u peronu a otevřel dveře,pak přešel na druhé stanoviště a vyčkal na odjezd.Je to už přece jen rok co jsem jí tvořil,takže si to už moc nepamatuju.
Ještě k bodu 2)
Na mém webu v podrobnostech jsem to popisoval
poison napsal:
...vyrazíte opačným směrem směr Znojmo a několik kilometrů za stanicí Jaroměřice nad Rokytnou úloha společně s krajinou končí.
V Jaroměřičích musel být hvizd výpravčího,ale to je fuk,hlavně,že se úloha líbila.:wink:

Tak ještě k tomuto, z vlákna o trati BP:

Dan J. napsal:
Adnedz napsal:
Jedu si takhle osobákem 4625 z Tišnova do Břeclavi (v aktivitě poi_os4625 z tkanlokopage.ic.cz) přibržďuju na šedesátku před Šakvicema a zezadu do mě vletí Pendolino. Je pravda že jsem měl menší zpoždění, ale pět minut není až tak hrozných. Každopádně je možné, aby se tohleto stalo? :o)

http://www.postimage.org/gx2kNT9i.jpg
Toto je bohužek úplně normální jev v aktivitách s hustějším provozem. Ve skutečnosti by jsi to Pnedolíno brzdil, ale pokud máš 5 minut sekyru a jsi v místech, kde se ti objevi za prdelí traffic ovládaný PC a je situace, že mezi hráčem a traffic PC není návěstidlo, tak ti vyblokuje cestu, a ještě to do tebe bez skrupulí našije, aniž by brzdil. Prostě takový fira páchající kamikaze.:D:D:D
Hold jsme pořád v MSTS a reél je poněkud jiný.:D:D Takže load a skus to jet tak, aby jsi tu sekyru neměl.;)
S pozdravem Dan.

Bylo mi řečeno, že mám loadnout a snažit se jet včas. Jenže je tu problém, asi s jízdním řádem - z Brna je odjez v ten stejný čas, kdy je příjezd do Horních Heršpic. To se pak stíhá špatně :o)

Adnedz napsal:
Bylo mi řečeno, že mám loadnout a snažit se jet včas. Jenže je tu problém, asi s jízdním řádem - z Brna je odjezd v ten stejný čas, kdy je příjezd do Horních Heršpic. To se pak stíhá špatně :o)
Pokud si dobře vzpomínám na tuto úlohu tak před Židenicema stojí hráč na stůj a pouští před sebe Jardu Haška VIZ SCREEN.
Tím pádem samozřejmě má zpoždění na příjezdu do Brna i na odjezdu z Brna.I tak ovšem dožene hráč zpoždění někde u Rajhradu a do Zaječí přijede včas.
Takže suma sumárum,že je odjezd z Brna dán v čase příjezdu do Heršpic neznamená,že je ta úloha špatně.Příjezd do Brna je se zpožděním.Odjezd dává výpravčí.Slušnej fíra to stáhne.Tak jedem znova mistře,jsi první,kdo se v této úloze nechal nakopnout pendolínem.;)

poison napsal:
Adnedz napsal:
Bylo mi řečeno, že mám loadnout a snažit se jet včas. Jenže je tu problém, asi s jízdním řádem - z Brna je odjezd v ten stejný čas, kdy je příjezd do Horních Heršpic. To se pak stíhá špatně :o)
Pokud si dobře vzpomínám na tuto úlohu tak před Židenicema stojí hráč na stůj a pouští před sebe Jardu Haška VIZ SCREEN.
Tím pádem samozřejmě má zpoždění na příjezdu do Brna i na odjezdu z Brna.I tak ovšem dožene hráč zpoždění někde u Rajhradu a do Zaječí přijede včas.
Takže suma sumárum,že je odjezd z Brna dán v čase příjezdu do Heršpic neznamená,že je ta úloha špatně.Příjezd do Brna je se zpožděním.Odjezd dává výpravčí.Slušnej fíra to stáhne.Tak jedem znova mistře,jsi první,kdo se v této úloze nechal nakopnout pendolínem.;)

"Ale pane doktore, vy jste se zase kochal..."

Co já za to můžu, já si jedu zhulenej vlakem a v tom do mě praští další zhulenec. Nebo to byl zhulenej výpravčí? :o)

presiel som si aktivitku SC 134 a velmi sa mi pacila. ani nemuseli byt sucastou aktivity nadavky masinfiru - tie som si pred monitorom obstaral sam (ktory pako zas pred zmeskane SC pustil Os/R/IC?!). aspon sa tym pekne kontroluje, aby hrac neusiel trafficu (nj. vo vacsine usekov som bol schopny stiahnut oproti planu este nejaku tu minutku; jazda 120-150 proti vystrahe v useku prelouc - kolin je "luxusna" byt ja skutocnym masinfirom v tejto situacii tak zodpovednu osobu hnev bohov neminie ;).

len nie je bezpecne pozadovat zapnutie zivaku za jazdy... on si obcas potvora pamata prekrocenia rychlosti ci ine problemy a spusti rychlobrzdu. tak som si ho nechal az na zastavenie v holesovicich (skusmo som ho predtym zapol niekde za usti nad orlici a SC mimoriadne zastavovalo v Bezpravi).

jeffer napsal:
len nie je bezpecne pozadovat zapnutie zivaku za jazdy... on si obcas potvora pamata prekrocenia rychlosti ci ine problemy a spusti rychlobrzdu.

Při testování na udaném Bin mi to rychlobrzdu nestrhlo,tudíž jsem s touto variantou ani nepočítal,ale pokud tuto anomálii ještě někdy použiju v aktivitě,budu dbát na manipulaci se živákem za klidu soupravy.;)

Díky mé zapomětlivosti,jsem opoměl doladit mou první letošní aktivitu Os 222 na trati Ztracená Old a tak jsem tak učinil i přes upozornění Tommyho66 až díky informaci od JiříkaTK.V zastávce Polom má být v JŘ údaj na příjezdu i odjezdu 9:53 na místo 9:55.V tuto chvíly je na webu již aktivita opravená.
Dále byl problém v překlepu označení složky s vozem csd_Vtr,v aktivitě je cds_Vtr.:eek:

Naposled editoval moderátor:
Sjel jsem si aktivitu Os 222 pro trať Ztracená_old, pěkná pohodová aktivita. Jen jsem měl problém dodržet stanovený jízdní řád. Vzhledem k tomu že v soupravě je řazen vůz BDlm, měla by maximální rychlost soupravy Os 222 v celé trati být 60 km/h! Při dodržení této rychlosti jsem do stanice Pustý Hamor dojel + 4 min, tam jsem díky pobytu zkrátil zpoždění a na odjezdu jsem měl cca + 1 min, pak jsem opět nabíral minuty a na příjezdu do st. Skalka jsem měl opět cca + 4 min zpoždění. Proto jsem se chtěl zeptat autora aktivity, zda-li je JŘ počítán pro traťovou rychlost 80(90) km/h, nebo pro 60 km/h a mne se jen nějak nedařilo dodržet jízdní doby. Pokud je JŘ počítán pro traťovou rychlost, pak by bylo dobré v infu k aktivitě uvést, např. "dnes je ve vlaku mimořádně řazen vůz BDlm místo plánovaného vozu Balm a proto je max. rychlost vlaku 60km/h, proto můžete cestou nabrat nějaké zpoždění....".
Určitě ne všichni jsou pamětníci doby, kdy se v běžném provozu bylo možno setkat s vozy řady BDlm a nemusí tedy vědět, že max. rychlost tohoto vozu byla 60 km/h. Bylo by škoda, kdyby se v aktivitě řítili rychlostí 80(90) km/h, neboť se asi všichni snažíme, aby se MSTS co nejvíce přiblížil realitě
Jinak jak už jsem napsal, pěkná pohodová aktivita na nádherné trati:)

O max.60 km/h vozu BDlm jsem nevěděl,proto v brífinku aktivity je napsáno Vmax.= 80 km/h.JŘ je počítán na tuto rychlost.Zbývají tedy dvě možnosti.Vyměnit v aktivitě BDlm za jiný vůz,nebo aktivitu nechat tak jak je.

poison napsal:
Zbývají tedy dvě možnosti.Vyměnit v aktivitě BDlm za jiný vůz,nebo aktivitu nechat tak jak je.
Já bych navrhoval těm, kteří si aktivitu stáhnou, aby si jej v rámci tréninku sami vyměnili za Balm, který má povoleno 80 km/h. Jinak je to pohodová aktivita, takové mám rád.

Tak už jsem to udělal za uživatele,vyměnil jsem vůz BDlm a csd_Balm a dopsal do brífinku hlášku o maximální rychlosti,která tam samozřejmě chyběla a já si bláhově myslel,že jsem ji tam dal.Aktivita je na webu.

poison napsal:
Tak už jsem to udělal za uživatele,vyměnil jsem vůz BDlm a csd_Balm a dopsal do brífinku hlášku o maximální rychlosti,která tam samozřejmě chyběla a já si bláhově myslel,že jsem ji tam dal.Aktivita je na webu.

Jen doplním, že Balm má povolenou max. rychlost 90 km/h (taktéž M 262), takže je možno se rozjet na některých úsecích tratě i na max. traťovou rychlost 90 km/h:)
Jinak neberte mé příspěvky jako kritiku (to bych velice nerad) , jen se rád podělím o znalosti a předám je takto dál.

rachu napsal:
Jinak neberte mé příspěvky jako kritiku (to bych velice nerad) , jen se rád podělím o znalosti a předám je takto dál.

To v žádném případě,jsem rád za každou připomínku a alespoň to vím pro příště.BDlm jsem bral jako dnešní vozy 01x a tudíž jsem myslel,že má max.80 km/h.Teď už vím,a určitě nejen já to nevěděl,že má max.60 km/h.Díky:wink:

Tady bych doplnil že ač Poisonovy aktivity považuji za vynikající - tady si myslím, že s jízdním řádem ujel. Je to totálně na hraně! Po rozjezdü 100% výkonu a brzdění na hraně ( v reále by cestující vysely hubou na protější stěně ). Tady mne to zklamalo. Ale každý děláme chyby.

Uznávám,že aktivita Os 222 má dosti našponovaný JŘ,nehledě na to,že jsem použil vůz BDlm,který v reálu má max. 60 km/h.Byla to má chyba ze které jsem se poučil.Vůz jsem v aktivitě vyměnil za čsd Balm a aktivita se vším co traffic přichystal vyšla.
Jak napsal Tommy66,každý děláme chyby,je třeba se z nich poučit.

akt. OS4882 : pise ze ine vozy ako trainset BP netreba, mne vsak vyhodilo chybajuci 754026 (myslim, ze to bolo on). Nieco mi uslo pri cerstvom update trainsetu na 7.2, alebo chybicka se vloudila ?

Ano to je chyba na mé straně.Tenhle brejlovec je součástí balíku vozidel k trati 240.Na této stránce se zaregistruj a 754.026 si stáhni,nebo si 754.026 vyměň za jinou 754 z TBP.Omlouvám se.
A když už na té stránce budeš,stáhni si ty skiny všechny,budou se ti určitě hodit.

dik, registraci mam, stahoval som update, len skoda ze mam dia show, ale ten problem nevyriesi nik, okrem mna.

Uživatel Stan mě upozornil na nefunkčnost aktivit Davida Hájka ve verzi BP 82.1.Aktivity Premiéra a první díl R 972 jsou opraveny a funkční s poslední verzí tratě.Pro trať BP zůstavají nefunkční s verzí BP 82.1 pouze aktivity Ex 521 od Ondry H. a nejstahovanější R 874 od Skrebiho.Kdyby někdo ještě přišel na nějakou chybu,dejte vědět.

Back
Nahoře