Stažení Trainsetu BP

Anonymous napsal:
A jak je to s těmi zvuky ( viz. předchozí stránka - odkaz na chyby zvuku ) Složky GP38 a HHP mám kompletní a stejně mám asi 2500 errorů se zvuky :(
Ideální tady zase vystavit ten report.....

Pajavlaky napsal:
Pokud to nemá vliv na funkčnost simulátoru, nebudu to řešit. Mohl bych se ale pokusit opravit chyby adresování ve TrainsetuBP a pak to Zbyňkovi poslat jako update. Mám tedy?
Jen to ne, prosímtě, už jsem zde jednou psal, že Trainset, který mám v PC a pro DVD je absolutně bez chyb. Jestli na webu nezůstal nějaký starší soubor kabiny, to je možné. Tak z toho nedělaj vědu a ten soubor
460.cvf si zkopíruj jako cd460.cvf nebo obráceně. problém je jen v tom, že u nových verzí modelů se už správa před číslem nepoužívá.

@ pajavlaky

CB

* žlutý vykřičník - chyba neovlivňující chod MSTS, většinou nepodstatná syntaxe, malá/velká, číslování v consistu - viz chybový report;
Pro puristy je dobré opravit, ale ne nezbytné.

* červený vykřičník - chyba při které na modelu nebude něco fungovat, většinou nějaký parciální zvuk, část cabu, atd. Při této chybě může sice MSTS ještě fungovat, ale s velkým s rizikem nečekaného pádu nebo zamrznutí.
Je doporučeno opravit, neopravují jen ti, co rádi telefonují Billovi.

* červený křížek - kritická chyba, která způsobí při startu pád MSTS, jeho zámrz, nebo zcela nečekané chování.
Je nutno bezpodmínečně opravit, jinak MSTS nepojede.

V reportu chyb je většina oprav již v textu chybové položky přednaznačena.

Je třeba se podívat do výpisu reportu, a poopravovat dle úrovně chyb.
Největší problém jsou jednotky s propojením sound a cvf na jiné jednotky, omylem nebo z nějakého důvodu smažeš takovou "mateční" jednotku a znehodnotíš x dalších. Z toho důvodu je řešení common.snd a common.cab. dle mne to nejlepší řešeni ze všech možných špatných řešení k ušetření diskového prostoru, jinak pro MSTS je dle jeho logiky nejlepší asi systém 1 vozová jednotka (skin) - jeden komplet dat, obhospodařovaný TS s ohledem na limity MSTS.

Obecně, 99,99 % pádu a havarie MSTS dle mé zkušenosti (cca 80 tratí se všemi utilitami, 6 instalací MSTS na C:\ měněných jen přejmenováním pod XP2000+SP2) není chybou HW a jeho výkonu, ale bordelu v instalaci MSTS. MSTS je velmi rigidní program poplatný své době, který používá logiku ano/ne a nezná možnosti "snad", "nebo", "zkusit" atd. Takže než začít hantýrovat s HW a vyšilovat, vypisovat nové a nové thready, platí DÁT DO POŘÁDKU INSTALACI MSTS!

A dobrá rada na konec:
* když něco funguje, tak do toho nevrtej, ono se to pokazí dříve nebo později stejně samo;
* když už nevíš jak dál a všechno selže, zkus si přečíst návod na použití;
* přiznej si, že z každého programu - pomocné utility, tak jako každý jiný, využíváš max. 10% jeho možností = přečtení a pochopení max 10% jeho dokumentace nebo nápovědy;
* KDYŽ NEVÍŠ, NA CO NĚJAKÝ KNOFLÍK V PROGRAMU JE, TAK JEJ NECH NA POKOJI, ušetříš si spoustu trápení.

Jinak rád zodpovím, pokud vím, další dotazy k finesám CB a TS a.j., bez ktererých nelze snad ani MSTS s dnešní úrovní "nadstandardu" smysluplně provozovat.

Pavel aka "Geront" 8)

Naposled editoval moderátor:
Martens: Te report je zde http://www.navestidlo.wz.cz/EngSounds.txt Nevím, co s tím mám dělat. Přitom mi žádné z originálních vozidel nechybí :(

Zbyněk Šemora: 2489 chyb se mi zdá docela dost... A jak píše Pavel Vaclav, může to být právě ta příčina, proč MSTS stále padá.

Pavel Vaclav: Děkuju za vysvětlení. Vrtat se do toho budu, protože mi opravdu MSTS padá, takže se dá říct, že nefunguje. Já však dovedu opravit pouze ty zmiňované kritické chyby, nikoliv ty červené vykřičníky. Každopádně si myslím, že toto by se mělo dát do pořádku v první řadě a pak až řešit pády MSTS stahováním grafiky, ubíráním objektů atd.
Nevím, jak je to z červenými vykřičníky na DVD, ale pokud v něm není skutečně chyba žádná, čemuž nepochybně věřím, měly by se soubory na stránce aktualizovat.

Pajavlaky napsal:
Martens: Te report je zde http://www.navestidlo.wz.cz/EngSounds.txt Nevím, co s tím mám dělat. Přitom mi žádné z originálních vozidel nechybí :(
Je to přesně to samé, co psal AlesB....podívej se do trainsetu, jestli tam máš adresář HHP, v něm Sound a v něm x_hhp_hornh.wav a x_hhp_sand.wav

Dále GP38\Sound\gp_econtrol1.wav, atd....všechno je to o tom, že tam asi nemáš zvuky v defaultních adresářích defaultních vozidel, které sice nejsou součástí trainsetu BP, ale sms soubory vozidel z trainsetu je využívají.....

Není to chyba trainsetu, ale asi toho, že jsi měl ty default vozidla pryč....čemuž nasvědčovaly i ty předchozí hlášky....

Tohle se bude holt stávat pokaždé, když si někdo odstraní jakékoliv vozidlo, v jehož adresáři jsou zvuky nebo kabiny, sdílené pro jiné vozidla....což mne stále vede k nzávěru, že bychom se stále měli držet adresářů common.snd, common.cab eventuálně jejich mutací....potom takovéto odstranění vozidel (neznale včetně kabiny nebo zvuků) neovlivní chování vozidel jiných....

Takže pravděpodobně musím nainstalovat MSTS někam jinam, vzít z toho Trainset a do toho přidat česká vozidla. Díky za vysvětlení :D

Back
Nahoře