350-tky v novém laku

Tax napsal:
Mirec napsal:
No doteraz sa dali rozoznať ... Teda ak dotyčný nebol farboslepý.Ale po novom už bude obidve rovnaké ...
Mirec, 263 má na rozdiel od 162/163/362/363 diametrálne odlišné bočnice ... a to ťažko niekto prehliadne
Pravda ... :eek: Akosi mi nedošlo že pricezná má iné okná a žalúzie ...

Naposled editoval moderátor:
Laik sa riadi iba podľa približného tvaru skrine a jej farby. Silne pochybujem že by také detaily na bočnici poznal :roll: . Ale po unifikácii náterov možno dôjde aj na rozpoznávanie detialov.

Ale my sa tu bavíme o práci Bratislavského VP, ktorému tie mašiny chodia denne n-krát popred oči ...

Tax asi prehliadol Demovu poznámku, že hranica depa je asi 200m od vedúceho posunu a navyše tá mašina stojí skoro kolmo oproti, takže bude rád keď rozozná gorilu od peršinga... :wink:

Tax napsal:
dem napsal:
Keď som ešte robil vedúceho posunu,tak nám vedúcim bola dobrá pomôcka pri identifikovaní rušňov na hranici depa práve ich farebné rozlíšenie. Teraz lutujem tých, čo na to boli zvyknutí,lebo nebudú vedieť rozoznať 263-ku od 363-ky. Čo sa týka zas Msts, tak zanedlho nebude na slovensku čo skinovať, ani čo fotiť. :roll: :roll:
Nehovoriac o tom, že si niekto zas poriadne nabalil vrecká.
Len absolútny umelec nerozozná 263 od 363, keby si napísal, že nerozozná 162/163 od 362/363, pochopil by som ... :wink: :lol:

Ja bych pouze doplnil, ze kazdy normalni clovek, ktery na zeleznici uchylku nema a nestuduje kazdy zahyb a prulis lokomotivy, to nepozna. Druha vec je to, ze je mu to uplne suma fuk :-)

AndrewM napsal:
Ja bych pouze doplnil, ze kazdy normalni clovek, ktery na zeleznici uchylku nema a nestuduje kazdy zahyb a prulis lokomotivy, to nepozna. Druha vec je to, ze je mu to uplne suma fuk :-)
Ja len na margo toho, že sa na tomto fóre nedávno do mňa ktosi obúval, že nerozoznám rozdiely medzi jednotlivými 263-kami ... tvoje slová to presne vystihujú: nechodím s lupou okolo princezien a laminátok a neskúmam, ktorá má akú odreninu alebo že tá a tá má o poltón svetlejšiu alebo tmavšiu farbu :wink: :lol:

Dráčik napsal:
Tax asi prehliadol Demovu poznámku, že hranica depa je asi 200m od vedúceho posunu a navyše tá mašina stojí skoro kolmo oproti, takže bude rád keď rozozná gorilu od peršinga... :wink:
Miro nechaj to tak , to by ani nebol Tax keby niečo nepriehladol a netresol, len aby mohol rýpať. Nemá zmysel jemu niečo vysvetlovať.

dem napsal:
Miro nechaj to tak , to by ani nebol Tax keby niečo nepriehladol a netresol, len aby mohol rýpať. Nemá zmysel jemu niečo vysvetlovať.
ááá, pán spravodlivý a neomylný zas niečo poučné a nové vyčítal v tom svojom dvojtýždenníku

Tax napsal:
dem napsal:
ááá, pán spravodlivý a neomylný zas niečo poučné a nové vyčítal v tom svojom dvojtýždenníku

Kůůůůrva chlapy ..... . Tak i tady se do sebe bude obouvat. :twisted:

Zdeněk Itterheim napsal:
Tax napsal:
dem napsal:

Kůůůůrva chlapy ..... . Tak i tady se do sebe bude obouvat. :twisted:
Zdeňku, potom by tu bola nuda ... :wink: :lol: , nechaj, nech sa realizuje, aspoň sa zas dozvieme niečo poučné a užitočné ... :wink:
Náhodou svojimi duchaplnými postrehmi mi otvoril oči, dozvedel som sa, aký som neznášanlivý chrapúň, povrchný, nedôsledný skinár a čojaviem čo ešte. A ktovie, koľko užitočných vecí a zaujímavých skutočností sa o sebe v blízkej budúcnosti ešte dozviem. Od napätia asi nebudem vôbec spať

Ahojte... Ako si tak pozerám fotogalériu Mira Justa, tak zisťujem, že niečo ako unifikovaný náter už v ŽSR bol. Dokazuje to tento obrázok: http://www.mirojust.cz/images/p10/L016_19.jpg . Taktiež mi to pripomenulo časy, keď na trati Galanta - Trnava - Kúty a Sereď - Leopoldov jazdili v takomto nátere aj 560-ky ( v ČD sa náter zachoval )....[/url]

duuso napsal:
Táto varianta unifiku začala už za zlatej éry ČSD.

Ale týkalo sa to len niekoľkých lokomotív... Myslím, že vozňov sa to nedotklo ( ako teraz ), teda okrem 060-ok, vložených k 560-kam....

zsbeer napsal:
Ale týkalo sa to len niekoľkých lokomotív... ....

Tak to by som netvrdil, strojov s širokým žltým pásom bolo veľa. Neunikli ani niektoré pomaranče...

Tak aby sme to ustálili:
Unifikovaný náter /strecha a podvozky šedé, skriňa červená a po celom obvode skrine žltý pruh o šírke 600 mm/ sa začal používať niekedy okolo roku pána 1985 /neviem presne/ a postihol VŠETKY rušne bez rozdielu, motorové, elektrické 3 Kv, 25 Kv, obojsmerné a taktiež aj motorové vozy.Akurát si neviem spomenúť či sa tento náter dosadil aj na prívesné vozne Baafx /010/, Bmx /050/ a Bnp /053/. Ale tak sa mi zdá že nie.
Oproti dnešnému unifiku bol hlavný rozdiel ten, že sa ako-tak rešpektovalo tvarové riešenie hnacích vozidiel, napr. "bobina" 140 mala žltý pás na čelách spojený do tvaru "V", presne ako kedysi keď to mala každá v striebornej farbe /teda možno každá/.Ale v každom depe sa našlo "pár" výnimiek, ktoré sa vymykali unifiku. Známe boli Zvolenské 750 032,198 /"hokejky"/ ,750 181,182 /modrá/, 754 033,052,069 /šedo-zelené/, 754 055 /modrá/ ale aj cénuly v pôvodnom pomarančovom nátere - 775 005, 776 015. Z elektrík mi nedá nespomenúť 350-004 z RD Bratislava hl., ktorá nebola nikdy uvedená do unifikovaného náteru so 60 cm pruhom, bola modro-biela, na čelách 300 mm žlté pásy a spústa doplnkov od rušňovodičov z turnusu, ináč som sa s ňou trocha potrápil a onedlho ju možno vydám.
Ináč čo sa týka dnešného unifiku tak na lamine som to už prehltol, gorila je o ničom ale 754 033 je vrchol, takto doje...ť mašinu, to je výkon ako hrom, prepáčte za výraz. A podľa mojich info prvý raz vyšla zo ŽOS-ky s čierno-bielymi pruhmi na pluhu a svetlošedým rámom a musela späť ! Vraj nesedia odtiene a pluh má byť šedý a na spodku majú byť čierno-žlté pruhy v jednom smere ! Hrôza, kde sú tie časy keď bola šedo-zelená a na čelách nosila namaľovaný Zvolenský zámok a mestký erb Zvolena...

Back
Nahoře