Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Opravit Paths bude proti rekonstrukcím trati úplná brnkačka. A jezdit po náhražkách za angličany a jiných uhlů vyhýbek také muselo uživatele, kteří dané stanice znají, už štvát. Hold něco za něco.
Ale na druhou stranu, kdo nechce, aktualizovat trať nemusí. Nebo pro starší aktivity ať si nechá zálohu.

Zbyněk Šemora napsal:
Opravit Paths bude proti rekonstrukcím trati úplná brnkačka. A jezdit po náhražkách za angličany a jiných uhlů vyhýbek také muselo uživatele, kteří dané stanice znají, už štvát. Hold něco za něco.
Ale na druhou stranu, kdo nechce, aktualizovat trať nemusí. Nebo pro starší aktivity ať si nechá zálohu.
Ja si tiež myslím že daň za vyššiu úroveň úseku Rudoltice - Krasíkov určite nieje až taká vysoká ... :wink: A Jozef, má to aj tú výhodu že paths budú opravené od Pardubíc až do Zábřehu.Lebo robiť to na 2x by tiež asi nebolo to pravé orechové ...

Mirec napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ja si tiež myslím že daň za vyššiu úroveň úseku Rudoltice - Krasíkov určite nieje až taká vysoká ... :wink: A Jozef, má to aj tú výhodu že paths budú opravené od Pardubíc až do Zábřehu.Lebo robiť to na 2x by tiež asi nebolo to pravé orechové ...
Zvláštní je, že lidi prskají, že trať není reálná a že je polofikce a když se uvede do souladu s realitou (což samozřejmě přinese některá přechodná omezení v nefunkčních aktivitách), tak zase prskají, že aktivity nebudou funkční.....občas nechápu, co vlastně chtějí.....

Jen aby bylo jasno, já trať nedávám do dnešního stavu, ale jak bylo plánováno, probíhá výměna zhlaví za nové kolejivo do zbývajících stanic. (dle plánků a fotodokumentace, aby si to někdo znovu nepopletl s fikcí)
Současně opravuji některé poloměry oblouků, které na stanovenou rychlost nebyly vhodné.
Před vánocemi se dělalo vše na jih od ČT, nyní zbytek.

Martens:
To je o tom, že na každé niečo iné. Keď bolo pri starom, nadával som ja na to, že je to hybrid, ktorý sa v takomto stave asi nikdy nevyskytoval. Ja by som teraz mal byť "spokojný" (teda pokiaľ tam Zbyněk zasa neskombinuje "reálne" podkaldy s rozidelmi pár desaťročí a výsledkom bude opäť rovnaký nerálny hybrid), ale zasa druhý nadáva na to, že mu na vylepšenom úseku nepôjdu aktivity ... to je jak s tými ľudďmi, čo im to ani boh nevyhovie ...

Johnz, nejprve nějakou trať postav a konečně pochopíš. Já vše stavěl tak jak to vypadalo v tu dobu, kdy jsem tudy jel pro sbírání podkladů. Kritizuješ něco, co jsi v reále neviděl. A že mi něco od té doby stavitelé koridoru změnili? S tím nic nenadělám, já to znovu stavět nebudu. Jestli se nudíš, můžeš si zkusit trať předělávat do současného stavu. Postav novou Choceň a novou trať Česká Třebová - Zábřeh. Nevěřím, že u toho vydržíš, ale konečně pochopíš, o čem to je.
Ale uvědom si, že novou trať postavíš vždy (po dokončení celé stavby) Ale postavit verzi OLD před koridorem, jsi bez šance sehnad podklady.
Už jsem Ti jednou napsal, že umíš práci pěkně otrávit. Raději si otevři modelovací program a něco postav, bude to od Tebe užitečnější.

alcapone napsal:
Tak, že od Pardubic do Zábřehu po aktualizaci bodou aktivity nefunkční, no paráda, ještě, že jich moc nemám.

Já jsem rád, že se aktualizuje a spřesňuje, to nebila urážka ani narážka, jenom jsem se ujišťoval na co se mám připravit - SC, osobák a EC + připravovaný PN s 731.

alcapone napsal:
alcapone napsal:
Tak, že od Pardubic do Zábřehu po aktualizaci bodou aktivity nefunkční, no paráda, ještě, že jich moc nemám.

Já jsem rád, že se aktualizuje a spřesňuje, to nebila urážka ani narážka, jenom jsem se ujišťoval na co se mám připravit.
V každém případě, kdo je schopen a má čas na to otevřít staré aktivity a upravit paths a dát je do provozuschopného stavu, je určitě vítán.....

alcapone napsal:
alcapone napsal:

Já jsem rád, že se aktualizuje a spřesňuje, to nebila urážka ani narážka, jenom jsem se ujišťoval na co se mám připravit - SC, osobák a EC + připravovaný PN s 731.
Jozef, zbytočne nepredbiehajme.Ja som sám zvedaví koľko chýbných paths bude ... Kým nemáme 71bptrat tak je to zatiaľ len v rovine špekulácií.Ale Johnzova metóda opravy pokazených paths - Drag&Drop výrazne uľahčuje a zrýchľuje opravu.Stačí červenú linku preťiahnuť späť na výhybku, prípadne na koľaj (ale bacha! na ktorú, lebo ak sa trafíte na opačnú tak koniec ... :mad: ) ktorá je platná a uložiť.MSTS si to pekne zráta a hotovo.Ja som takto opravil 1. a 8. diel aktivity 200 km/h na ČD a to som myslel že budem prerábať celý paths.A čo je otočných bodov v Břeclavi ... Hrôza čo i len pomyslieť ... :?

Zbyněk Šemora napsal:
Jen aby bylo jasno, já trať nedávám do dnešního stavu, ale jak bylo plánováno, probíhá výměna zhlaví za nové kolejivo do zbývajících stanic.
Neviem ako ostatným, ale mne to bolo jasné hneď ... :wink:

Naposled editoval moderátor:
Ja měl dojem, že musím udělat novou trasu, pokud stačí jenom přesunout na nejbližší vyhybku, tak to je pak v pohodě.

Mám ještě jeden upřesnující dotaz: Smeták se stahuje jenom když svítí podmíněná stahovačka?

Díky

Já si taky myslím,že kdo nikdy žádnou trať nepostavil ani neví jak je všechno pracný a složitý a kolik nervů všechno stojí.Předělat aktivity je prkotina a vůbec bych se tím nezabíval.Třeba i proto ani nechci zveřejňovat svojí práci,protože si to dělám pro radost a kolem 180tky bylo taky plno dohadů.Zbyňku přeju elán do další práce Šnek

Takže se zadařilo, koleje by položeny byly.
Předělat Hoštejn byla brnkačka, z Tatenického tunelu ale vyjedete už pod jiným uhlem, aby komplet Krasíkovská zatáčka byla pod rovnoměrným poloměrem pro vyšší rychlosti. Do Rudoltic vedou koleje po novém tělese a poloměry oblouků jsou všude 1500m. (Strefit se do Rudoltic bylo peklo)Za stanicí Rudoltice se koleje napojí do původní trati. Třebovice jsou OK, Česká Třebová, zde mám hotové komplet osobní koleje ke všem peronům. Byl to trochu hlavolam, ale vyšlo to přesně dle mé fotodokumentace. Je to tam teď jiné kafe a projet stanicí 60tkou, už se nebudete muset bát, že vypadnete na zhlavích, nyní to bude pohádka. Těšte se. Dlouhá Třebová až Pardubice včetně mám již hotovo z dřívějška.

Neptejte se kdy bude aktualizace. Nevím. Ještě je nutné osadit komplet nová návěstidla od Zábřehu do Pardubic, přesunout zástavbu stanic a perony Uhersko, Rudoltice a Krasíkov. Znovu vybudovat zastávky Luková a Žichlínek. Vše je posunuto kousek vedle.
Jinak jsem zuřil nad přečíslováním kilometrovníků o 300m mezi Krasíkov a Rudoltice. 3x mne to popletlo a stálo moc hodin zbytečné práce navíc. Protože TTP mám dle nového, tak jsem to zatím musel takto označit, abych správně osadil návěstidla a ostatní věci a pak to asi budu muset přepsat zpět, aby kilometry navazovaly. Nebo to nechat? Obojí má své pro a proti. (jako tenkrát stará a nová Choceň) To je opět dilema.

Pár screenů:
Autoři objektů: Jirka Polák návěstidla obb, Nebulus Devínská Nová Ves, Michal Tuček popisky obb.
rek1.JPG rek2.JPG rek3.JPG rek4.JPG rek5.JPG rek6.JPG rek7.JPG

Už teraz slintám ... :D Tie rakúske návestidla (a nielen tie) vyzerajú úžasne ... Je to úplne iné kafé ... Moja poklona Jirkovi, Nebulusovi a Michalovi ... A čo sa týka otázky "... kedy bude aktualizácia???" S trochou nadsázky poviem že mi to je jedno, lebo sa určite oplatí ešte nejaký ten čas počkať ... :wink: Ale dovolím si jednu otázočku - na koľko MB doposiaľ narástla 71bptrat?

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak jsem zuřil nad přečíslováním kilometrovníků o 300m mezi Krasíkov a Rudoltice. 3x mne to popletlo a stálo moc hodin zbytečné práce navíc. Protože TTP mám dle nového, tak jsem to zatím musel takto označit, abych správně osadil návěstidla a ostatní věci a pak to asi budu muset přepsat zpět, aby kilometry navazovaly. Nebo to nechat? Obojí má své pro a proti. (jako tenkrát stará a nová Choceň) To je opět dilema.

Ja vim co s tim, udelat tam koridor, pak to bude odpovidat Ale prosim nebrat jako provokaci :-)

AndrewM napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Ja vim co s tim, udelat tam koridor, pak to bude odpovidat Ale prosim nebrat jako provokaci :-)
Nejsi v obraze. Tam mám koridor od první pokládky kolejí, jenže tenkrát byl například kilometrovník za Tatenickým tunelem 26,1, nyní je tam 25,8. Obojí nový koridor. Takto je to posunuto z Rudoltic.
Změna souvisí od zprovoznění úseku Třebovice - Rudoltice. Já tenkrát se stavbou pospíchal, abych zdokumentoval původní verzi. Takže zbourat tuto už současně neexistující raritu mne nikdo nedonutí a věřím, že i většina uživatelů by byla proti.

Zbyněk Šemora napsal:
AndrewM napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Nejsi v obraze. Tam mám koridor od první pokládky kolejí, jenže tenkrát byl například kilometrovník za Tatenickým tunelem 26,1, nyní je tam 25,8. Obojí nový koridor. Takto je to posunuto z Rudoltic.
Změna souvisí od zprovoznění úseku Třebovice - Rudoltice. Já tenkrát se stavbou pospíchal, abych zdokumentoval původní verzi. Takže zbourat tuto už současně neexistující raritu mne nikdo nedonutí a věřím, že i většina uživatelů by byla proti.

Vim, ze je to usekem Trebovice - Rudoltice a tam taky moje slova mirila :-) Nicmene chapu a respektuji Vase pravo stavet si jak chcete a kde chcete a nerikam proti tomu ani slovo. I kdyz na druhe strane take vim, ze bych to osobne velmi rad privital, ale ja se jen vozim a jsem rad za to, ze mam kde (i kdyz momentalne teda nemam) :-) Tak hodne chuti do dalsi tvorby :-)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře