Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jen pro klid dodávám, že naposledy jsem tento úsek viděl a dokumentoval, jak jej mám v MSTS.
Helikoptéru nemám (abych si odskakoval na místa, kde stavba koridoru pokročila), takže ani nevím jak nové úseky vypadají.
Není časově možné vše aktualizovat. Buďte rádi, že s vypětím všech sil stavím trať takovou jaká je se stanicemi a kolejemi k datu v jakém stavu byly, když jsem ji dokumentoval.
Jak psal Šnek, kdo nepostavil žádnou trať, nepochopí.

Zbyňku ty rakouský návěstidla vypadají opravdu dobře.Už se moc těším
až si to budu moct projet.Jinak nebudete dělat zase nějaký sraz modelářů
a stavitelů,docela bych se přijel podívat.Šnek

Aby jste si nemysleli, že se flákám, celý týden jsem dával dohromady Českou Třebovou. Z toho práce ze celý včerejší večer přišla v niveč, protože mi editor tak nešťastně spadl, že při dalším pokusu o start jsem mohl v nejlepším případě telefonovat Billovi. Měl jsem tam špatně uložený jeden kříž, který vypadal úplně normálně do té doby, než jsem jej chtěl označit. Pěkně ve mě zamrazilo. Naštěstí poslední záloha byla ještě bez těchto vyhýbek. Nákladní koleje ústící směr seřaďovací nádraží jsem musel opět trochu zjednodušit, protože počet objektů na čtverec mám kolem 1200. Ale už se dá jezdit po všech spojkách.
A tímto je vše kolejově rekonstruováno a hurá na návěstidla.

aktualizace

Bude po dostaveni vsech koleji a navestidel v oblasti CT v actualizaci 71 trat narocnejsi nez BP 70.1? :)
Diky za
odpoved

Vasek napsal:
Co cast trate 253 Vranovice-Pohořelice už je zahrnutá-nebo teprv bude?
Opravdu, Vladivostok ještě ne. Myslím si, že mám tolik práce, že budu rád, když to dám nějak dohromady. Ale jestli jste vymodeloval všechna nádraží a domky v okolí na této lokálce a chybí jen položení kolejí, prosím.
Však hradecké tratě vznikly v tuto dobu proto, že J Švec vymodeloval desítky nádražích a budov od Chocně po Hradec Králové zastávka.
Ale pracuje se i na Slovensku, Nebulus vymodeloval další nádraží, Devínské Jazero. Nádhera. Těšte se. Já zatím zápasím s návěstidly aktuálně v Moravanech. (do Hoštejna ještě daleko)

Tokud to co tady píšete dobře chápu tak se Chocen ské nádraži přestavovat nebude? A ani nádražní budova? Jsem z chocně a to co je v MSTS se mi moc nelíbí. Chápu že je to strašně práce ale myslim že když bude teda i úsek Choceň-Hradec tak by se docela i hodilo, mít tam reálnou budovu.

Pedros napsal:
Tokud to co tady píšete dobře chápu tak se Chocen ské nádraži přestavovat nebude? A ani nádražní budova? Jsem z chocně a to co je v MSTS se mi moc nelíbí. Chápu že je to strašně práce ale myslim že když bude teda i úsek Choceň-Hradec tak by se docela i hodilo, mít tam reálnou budovu.
Konečně máme dalšího modeláře, který nám vymodeluje nádraží Choceň. Budeme se těšit. Děkujeme.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Pedros napsal:
Konečně máme dalšího modeláře, který nám vymodeluje nádraží Choceň. Budeme se těšit. Děkujeme.
Bouhžel to neumim, chtěl jsem se jenom zeptat, kdybych věděl jak tak klidně heplnu, protože fak neni problem s dostupnosti. Ale vůbec nic o tom nevim. Ale diky za odpověd byla jasná :(

Naposled editoval moderátor:
Pedros napsal:
Bouhžel to neumim, chtěl jsem se jenom zeptat, kdybych věděl jak tak klidně heplnu, protože fak neni problem s dostupnosti. Ale vůbec nic o tom nevim. Ale diky za odpověd byla jasná :(
No a co ti brání se to naučit?

Pedros napsal:
... ale myslim že když bude teda i úsek Choceň-Hradec tak by se docela i hodilo, mít tam reálnou budovu.
Pokiaľ viem, budova reálna je.Reálna tomu stavu, v ktorom sa tento úsek staval.Ale myslím si že keď vymodeluješ budovu, peróny a čo ešte bude treba nemal by to byť väčší problém.Čo vy nato p.Šemora?

Martens napsal:
Pedros napsal:
No a co ti brání se to naučit?
Buď ako hovorí Martin, alebo "poprosiť" nejakého modelára či by bol ochotný do toho ísť ... Vravíš že dostupnosť je výborná, takže z podkladmi by nemal byť problém ...

Mirec napsal:
Pedros napsal:
... ale myslim že když bude teda i úsek Choceň-Hradec tak by se docela i hodilo, mít tam reálnou budovu.
Pokiaľ viem, budova reálna je.Reálna tomu stavu, v ktorom sa tento úsek staval.Ale myslím si že keď vymodeluješ budovu, peróny a čo ešte bude treba nemal by to byť väčší problém.Čo vy nato p.Šemora?
Já si myslím.že i kdyby se někdo našel a tu "novou" Choceň udělal,tak by to dělal jen pro sebe.Podle diskuze která tady už několikrát proběhla se prostě "nová" Choceň nehodí do krámu.

Budova v Chocni je stejná. Při stavbě koridoru se jen opravila a zmodernizovala. Ale jinak si zahlasujte, kdo by chtěl novou Choceň a kdo chce zachovat starou. Tady je jen otázka, kdo ji eventuelně postaví. Já na to nemám kapacity, zdržovalo by to jen další nové práce. To platí i o všech ostatních koridorových nádražích, které se po mém vytvoření do MSTS v reálu změnila. Ale to už vysvětluji mnohokrát dokola a stále to pár jedinců neumí pochopit.

Já osobně jsem za starou Chocní...a co bych za to dal,kdyby byl úsek Třebovice-Hoštejn původní....takový starý Tatenický tunel..jo vzpomínky...no aspoň že zůstal Třebovický....

Jste mě trochu nepochopili. "Stará" Choceň je hezčí, zajímavější, ne jen 4 nástupičtě a pár kolejí, spíš jsem myslel budovu. Rohhodně bych zachoval kolejivo tak jak je. To byla přece nádhera ty nástupiště ještě když tam tam zajíšděly "panťáci".
A kde bych se to teda mohl naučít? Programy? No nejdřív by to asi chtělo dokumntaci.

Dnes jsem se dostal s návěstidly z Pardubic ke vjezdu do ČT. Současně opravuji stožáry TV a nevěřili by jste jak výměna vyhýbek na zhlaví rozháže všechny databazové objekty. Po celé trati, kde jsem pracoval byly posunuté značky zvuků, návěstidlel, přejezdů atd až o desítky metrů. Ještě mne čeká oprava objektů a doplnění návěstidel z České Třebové do Hoštejna a konečně budou rekonstrukce dokončeny.

Chtěl bych moc poděkovat za plně funkční podmíněné stahovačky a pískáčky, příjde mi lepší když člověk nesleduje jenom rychlost na track monitoru... A zároveň se chci zeptat, jestli Zbyňku (nebo nějaký jiný fíra) nevydáš nějaký seznam povinností, které se dají v trati využít. Abychom se ještě více přiblížily realu. Pokud už něco takového je, tak bych požádal o odkaz.

Díky Tom

Stav prací. Za prodloužený víkend jsem stihl zprovoznit úsek z Pardubic do Rudoltic. Tedy zbývá jen kousek do Krasíkova, kde je nutné opravit krajinu, osadit podjezdy a vybudovat znovu obě zastávky. Po dokončení ještě kouknu na zapomenuté restíky, kdy by se ještě koleje měli mírně posunout. Něco mám v Libni a oblouk 250r do Letovic je nutné změnit na 500r. Po té už bude možné začít opravovat Paths v aktivitách.
Aktualizace bude až po tomto dokončení. Ale ještě k tomu mám nějaké dodělávky z Břeclavi do Hohenau a stanice Devínské Jazero a Devínská Nová Ves, kde už jsou originální budovy od Nebuluse. Počítám tak dva až tři týdny.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře