Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Před tou instalací nových cabů bych raději ty staré vymazal,aby nedošlo k přepsání původního cabu.Ony tam mohou být jiné textury se stejným jménem,což potom dělá docela slušnou paseku a to nemluvím o přepsání samotného *cvf souboru.A pak je tady ještě jedna věc,ta složka Night,ta ve staré verzi není nebo je v úplně jiné složce.Následky jsou pak jasné - nefunkční cab.

Petr Novák napsal:
Před tou instalací nových cabů bych raději ty staré vymazal,aby nedošlo k přepsání původního cabu.Ony tam mohou být jiné textury se stejným jménem,což potom dělá docela slušnou paseku a to nemluvím o přepsání samotného *cvf souboru.A pak je tady ještě jedna věc,ta složka Night,ta ve staré verzi není nebo je v úplně jiné složce.Následky jsou pak jasné - nefunkční cab.
Mazat až nakonec- mazání je všdy ta nejhorší varianta - destruktivní činnost bez možnosti návratu.....to si to raději hoďte někde bokem.....smazat se to dá vždy....vím, o čem mluvím....

Oprava: Nemazat, ale vyčistit - myšleno odložit bokem mimo aktivní MSTS

Jo Martensi,to máš pravdu,ale vzpomeň si,jak jsme tu často řešili ty nářky,že nejde to či to,že údajně dělali vše,co jsme jim poradili.Dnes není problém mít nějakou složku,kde mít zálohu důležitých věcí z MSTS (já se tedy přiznám,že vše,co jsem si kdy stáhnul,mám pořád na disku a něco vypálené na CD).Pak není problém příslušnou složku obnovit.Ne nadarmo se říká záloha,záloha a ještě další záloha... :wink:

Martens napsal:
Mazat až nakonec- mazání je všdy ta nejhorší varianta - destruktivní činnost bez možnosti návratu.....to si to raději hoďte někde bokem.....smazat se to dá vždy....vím, o čem mluvím....

Oprava: Nemazat, ale vyčistit - myšleno odložit bokem mimo aktivní MSTS
Pravda Martin, ja som písal o mazaní preto, lebo ja mám MSTS dvakrát (BP a 321), takže keď sa niečo pošahá v BP naťiahnem to z 321.A ako tretia záloha je noťas.

Petr Novák napsal:
Já si myslím, že pokud se složka v cab jen přepíše, tak se funkčně nic nestane, jen ve složkách cabXXX bude zbytečný nepořádek. Cvf se přepíše a ace soubory navíc budou tímto ignorovány. Ale pravdu má Martens. Můžete mít náhodou jinou verzi kabiny a přepsáním cvf by jste si zbytečně zkomplikovali život původní kabinu znovu oživit. Proto je lépe vše přesunout někam do záloh.

nešlo by dát na net možnost stáhnutí všech upravených kabin a zvuků najednou?Nebo i upravených spřáhel u vozidel v trainsetu? :?:

Ok, ale co s těma zvukama snd, ty mám taky stahovat ? Jedná se o nějaký update zvuků či vyladění ?

Jiří napsal:
Ok, ale co s těma zvukama snd, ty mám taky stahovat ? Jedná se o nějaký update zvuků či vyladění ?
Řeč byla jen o MSTS Bin. A to příprava kabin.
V druhé fázi pustím další update a to přepínání kabin. Djneon mi poslal upravené cvf, consisty jsem raději upravil stávající (nejsem příznivce dalších modifikací ucelených souprav, je nutné si uvědomit, že počet consists je v MSTS omezen)
A hned jsem si osedlal 451. Pardubice 4. nástupiště, přestavil jsem na šturcové nástupiště (zde budu muset asi o 10m zkrátit kolej, 451 tam v reálu vejde tak tak). A hned se vydal do Hradce Králového. Opět do šturcu, pak na kanál,.....jedinnou chybu ta stanoviště mají, když přecházím, tak nemohu zavřít brzdu. Vlastně mohu.
Zastavím, zavřu brzdu, přejdu na druhou stranu, tam bude brzda také správně zavřená. Brzdu otevřu, dofoukám a mohu pendlovat Pardubice - Hradec, jak za starých časů. Ještě mi tam chybí Chlumec. Teda Džordži, ten Tvůj Patch nemá chybu.

Naposled editoval moderátor:
Zbyněk Šemora napsal:
Jiří napsal:
Řeč byla jen o MSTS Bin. A to příprava kabin.
V druhé fázi pustím další update a to přepínání kabin. Djneon mi poslal upravené cvf, consisty jsem raději upravil stávající (nejsem příznivce dalších modifikací ucelených souprav, je nutné si uvědomit, že počet consists je v MSTS omezen)
A hned jsem si osedlal 451. Pardubice 4. nástupiště, přestavil jsem na šturcové nástupiště (zde budu muset asi o 10m zkrátit kolej, 451 tam v reálu vejde tak tak). A hned se vydal do Hradce Králového. Opět do šturcu, pak na kanál,.....jedinnou chybu ta stanoviště mají, když přecházím, tak nemohu zavřít brzdu. Vlastně mohu.
Zastavím, zavřu brzdu, přejdu na druhou stranu, tam bude brzda také správně zavřená. Brzdu otevřu, dofoukám a mohu pendlovat Pardubice - Hradec, jak za starých časů. Ještě mi tam chybí Chlumec. Teda Džordži, ten Tvůj Patch nemá chybu.

Ale stejně nechápu, na co je tam ten seznam zvuků ?

ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/Dampf.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd1016.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd524.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd680.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd703.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd742.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd749.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd750.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd751.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd753.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd754.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd771.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd781.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd810.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd820.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd830.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd842.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd843.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/snd853.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/sndelok.rar updatováno pro 182, 183
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/sndM131.rar
ftp://msts.tyk0kso.sk/bpvlaky/common.snd/vozy.rar

Naposled editoval moderátor:
Jiří, to je download, na který se dostaneš, pokud si z mých stránek budeš chtít stáhnout kabiny a zvuky. Respektive něco doplnit. Novinky jsou oindexovány (MSTS BIN)

Dobrý den pane Šemora. Mám na vás jednu otázečku...máte i na svých stránkách vyladěné eng soubory pro přepínání světel? Protože např u
CD_471 nemáte napsané MSTS BIN, jen u kabin...tak by mě zajímalo jestli jste to už nepřepracovával dřív.

ES 499.0001 napsal:
Dobrý den pane Šemora. Mám na vás jednu otázečku...máte i na svých stránkách vyladěné eng soubory pro přepínání světel? Protože např u
CD_471 nemáte napsané MSTS BIN, jen u kabin...tak by mě zajímalo jestli jste to už nepřepracovával dřív.
To sa to už preberalo.Zatiaľ je update len na prepínanie den/noc.Úprava na prepínanie svetiel bude "příšte".

Pane Šemora máte na svých stránkách také updatované kabiny pro všechny lokomotivy abych mohl přecházet z předního na zadní stanoviště lokomotivy dvakrát stisknutím klávesy 1 a nebo 2x Shift+1 ( kde se mi odstraní ta palubní deska). Takto to funguje u lokomotivy CD_363a ( kde jsem si to stáhnul od autora programu MSTS BIN ).
Pokud nemáte, mohl byste mi dát laicky radu, jak to tedy nastavím,ale tak, abych pak nepohnojil chování lokomotiv ?

Přečti si návod na stránce MSTS BIN nebo přímo v archivu s MSTS BIN. Vše je tam srozumitelně popsáno.

Zatím jsou kabiny updatované jen na automatické přepnutí nočního pohledu. Ale pokud chceš nějakou loko upravit na "přecházení" hned, tak návod je součástí MSTS Bin.

Tak díval jsem se na ten návod snad tisíckrát a našel jsem jenom tuto informaci :

Přepínání kabin u lokomotivních vlaků
Aby MSTS poznal, že se jedná o lokomotivní vlak musíte upravit příslušný *.con soubor
Otevřete soubor vlaku:

Train (
TrainCfg ( AcelaStd
Name ( "Acela Express, standard trains" )
Serial ( 1 )
MaxVelocity ( 73.76160 0.62257 )
NextWagonUID ( 108 )
Durability ( 0.02500 )
Engine (……………………………

A k NextWagonUID přičtěte 100

A dejme tomu, že to chci změnit u Pendolina, ale já jsem našel toto :

Train (
TrainCfg ( 250_pendolino
Serial ( 2 )
MaxVelocity ( 61.11111 0.42976 )
NextWagonUID ( 107 )
Durability ( 1.00000 )

To znamená, že pokud by mi to fungovalo, musím místo 7 napsat 107 ?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře