Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyněk Šemora napsal:
Jiří. Pokud ten vlak nepojede odklonem přes Opatovickou elektrárnu (aby cestující doplnili energii) nebo v Malackách a Zohoru nevymete nějaké manipulační koleje, nebude problém. Žádné výkopy na dopravních kolejích v plánu nejsou.

Kdepak, ten vlak pojede po hlavním uzlu Zábřeh-ČeskáTřebová-Pardubice-Kolín-Praha-Libeň, za Libní do prava na Holešovice. Jinak se už těším na další aktualizaci.

Nevíte někdo, kolik je rychlost z Opatovic do elektrárny? Já mám matné vzpomínky, že tam bylo 40km/h. Tehdy to bylo v sešitových jízdních řádech.

Zbyněk Šemora napsal:
Nevíte někdo, kolik je rychlost z Opatovic do elektrárny? Já mám matné vzpomínky, že tam bylo 40km/h. Tehdy to bylo v sešitových jízdních řádech.
V SJŘ je stále 40 km/hod.

Tvůrce aktivit nepotěším. Ale nic hrozného. Musel jsem posunout kolej trati z Rosic do Pardubice Závodiště (směr Chrudim). Změna je v koleji až za vyhýbkami, takže nenaruší provoz na Pardubice hl. - Rosice.
Řešil jsem mosty v Pardubicích hl. n a stále mi to nevycházelo, pak jsem přes mobil pracně načetl ortofotomapu detailu a bylo to jasné. Souběžná zmiňovaná kolej šla pod jiným uhlem a oddalovala se. Nyní jdou obě koleje z Rosic pěkně téměř rovnoběžně a silniční nadjezd by už měl vyjít OK.
Já jsem kolej při stavbě oddálil úmyslně kvůli svahu, ale stejně to nepomohlo a musel jsem položit svah jako objekt.
Ale co dát jako silniční nadjezd zatím marně bádám. Je tam ostrá zatáčka. Modelů podjezdů máme obrovský výběr (díky Romanovi Š), ale nemáme jediný model nadjezdu, kromě PaV, ale ten filtruje pozadí. Takže stále pokládám už stovky z původních tratích. Nechcete někdo nějakou kolekci nadjezdů vyrobit? (ne sebrat jiným modelářům ze zahraničí) Ocenili by to všichni stavitelé tratí.

Po poslednej aktualizácii 71bptrat som skontroloval trať BP cez RR. Okrem iného mi vypísalo chybovú hlášku že chýba súbor Cisla_k.ace, na ktorý sa odkazuje súbor Speedpost.dat. Hľadal som ho všade možne, ale nemôžem ho nájsť.
Máte niekto tento súbor (Cisla_k.ace), ak áno mohli by ste mi ho poslať.

Stav prací:
Ve spolupráci s Michalem Tučkem a Honzou Švecem jsme zvládli dalších 56km..........
cyklo.jpg
....tentokrát ne v MSTS, ale jak vidíte na kolech v Krkonoších, protože v takovém pěkném počasí jen blb sedí u PC.
Jenomže do večera se dostavil absťák a tak jsme před chvílí alespoň osadili jednu ze žhavých novinek od Honzy Švece, nádraží v Hradci Králové.
Hkbudova.JPG Hkbudova1.JPG

Naposled editoval moderátor:
Teda Zbyňku, bravo!!! NEchystáš se trť prodloužit do Prahy, určitě by to nebyla škoda...

Ach, už se těším jak s Orlicí budu kalit v domácím prostředí :D

Nádraží v Hradci jak vyšitý!!!

Gratuluji za vynikající práci!!

Milý Péťo, podívej se na název vlákna ve kterém jsi to napsal a ihned pochopíš,že trať je již postavena do Prahy.Nevím,kterou Prahu si měl na mysli, ale ta česká Praha s více jak jeden milionem obyvatel už je postavena. Pokud si měl na mysli slovenskou dědinu Praha, tak to musíš požádat Stavitelxx-e. :lol: :lol:

Milí Jiří, Péťa měl na mysli tu naši, ale jelikož psal o prodloužení, myslel tedy již z Hradce (rozuměj po 020). Na druhou stranu tento úsek je v reálu vcelku nezajímavý.

atb napsal:
Milí Jiří, Péťa měl na mysli tu naši, ale jelikož psal o prodloužení, myslel tedy již z Hradce (rozuměj po 020). Na druhou stranu tento úsek je v reálu vcelku nezajímavý.

Ano, tak sem to myslel :D

No nevím jsestli nezajímavý :? . Možná jednotvárný, to ano. Ale za Chlumcem je to o něčem jiném :) .

Peta napsal:
Teda Zbyňku, bravo!!! NEchystáš se trť prodloužit do Prahy, určitě by to nebyla škoda...

Ach, už se těším jak s Orlicí budu kalit v domácím prostředí :D

Nádraží v Hradci jak vyšitý!!!

Gratuluji za vynikající práci!!
Mě negratuluj. Já stavím jen koleje a okolní krajinu. Jinak kolem 40 budov na trati Pardubice - Hradec Králové - Týniště - Choceň nevymodeloval nikdo jiný než Honza Švec, takže poděkujte tomuto pánovi. A nejlépe způsobem, když mu přispějete na benzín. Protože je velmi smutné, že nikdo například z Chocně není ochoten nafotit nádražní budovu (ochota postavit model by byla) a podobně je to u dalších objektů v jiných městech. Každý si přeje mít ten svůj domeček u trati, ale udělat kvalitní fotku? Ne, to je problém. To musí Honza Švec nastartovat své auto, za 500 koupit palivo a vyrazit z Krkonoš na Pardubicko. Pak v jinou volnou chvíli vše vymodelovat.
Jinak já na své dovolené spojil příjemné s užitečným a natočil na video Pardubice - Stará Paka a zpět. Až bude konstalace položím tam koleje v MSTS také. Právě čekám v Pardubicích na Pendolino, doufám, že se mu nepokazí CDROMY a přijede do Brna včas. :lol:

CD romy se Pendolinu zatím nepokazili, ale na odjezd z Pardubic před IC pustí PN náklad, v Dobříkově jedeme 40 za dalším nákladem, zkrátka dnes dopravu řídí opravdu "sehraná" parta :mad:
Ten druhý náklad byl ten, za kterým jel na odhlášku IC Detvan. V Chocni jej uhnuli. Blížíme se k České Třebové, tak snad na trati 260 už budou respektovat, že jede Pendolino.

Naposled editoval moderátor:
Aby to, Zbyňku, nevyznělo blbě. Rozhodně nečekám finanční příspěvky na benzín, to není z mé hlavy :lol: Za peníze to neděláme přeci nikdo. Ale pro vlastní zábavu a pro potěšení, že se to třeba někomu líbí.
Možná je jen škoda toho času, který člověk stráví cestováním za fotkami a mohl by místo toho doma stavět. Kdyby někdo mohl přispět focením, bude to skvělé. Ale do Hradce ta není pro mě zase tak nedostupné.
Určitě bych chtěl výhledově taky něco postavit pro úsek z České Třebové na Olomouc, ... Tam už by se nějaký fotograf vážně hodil. Mám to 150km.
P.S.: Zbyněk umístil do Hradce Králové staniční rozhlas (můj obdiv patří autorovi - kdo to Zbyňku dělal?), to se máte teda na co těšit, to je fakt bomba. Snad se to podaří vše vyladit, aby to dobře fungovalo.

Zbyněk Šemora
Jan Švec
Aby to, Zbyňku, nevyznělo blbě. Rozhodně nečekám finanční příspěvky na benzín, to není z mé hlavy Laughing Za peníze to neděláme přeci nikdo. Ale pro vlastní zábavu a pro potěšení, že se to třeba někomu líbí.
To jsem napsal proto, aby si ostatní uvědomili, že postavit autentické objekty i trať je pro každého modeláře nejen časově náročné, ale stojí to i peníze. Na druhou stranu, nebýt MSTS, tak by nebyl důvod se svézt v Pendolinu. Na trati 260 je to opravdu zážitek. Právě se blížíme k Rájci Jestřebí

JOHNZ: Tento príspevok som nechtiac presunul do HP ... za komplikácie sa ospravedlňujem ...

Jan Švec napsal:
Aby to, Zbyňku, nevyznělo blbě. Rozhodně nečekám finanční příspěvky na benzín, to není z mé hlavy :lol: Za peníze to neděláme přeci nikdo. Ale pro vlastní zábavu a pro potěšení, že se to třeba někomu líbí.
Možná je jen škoda toho času, který člověk stráví cestováním za fotkami a mohl by místo toho doma stavět. Kdyby někdo mohl přispět focením, bude to skvělé. Ale do Hradce ta není pro mě zase tak nedostupné.
Určitě bych chtěl výhledově taky něco postavit pro úsek z České Třebové na Olomouc, ... Tam už by se nějaký fotograf vážně hodil. Mám to 150km.
P.S.: Zbyněk umístil do Hradce Králové staniční rozhlas (můj obdiv patří autorovi - kdo to Zbyňku dělal?), to se máte teda na co těšit, to je fakt bomba. Snad se to podaří vše vyladit, aby to dobře fungovalo.

ty zvuky sem v hradci natočil já a do msts to upravil pokud si pamatuju dobře Martens tenkrát sem mu to poslal ať to převede do msts a stalo se .. původně to mělo bejt pro trať východočesko ale ten projekt skončil tak je škoda to nechat v šupliku ... a když tu mluvíte o těch fotkách stačilo sem napsat že nemáte fotky třeba pro HK hl.n mám celou budovu nafocenou tak stačilo jen sem napsat že se shání to a to a klidně bych to někomu poslal.. mám ještě nějaké fotky réleovejch skříní od přejezdu z 031 kdyby někdo chtěl

No tak to je krása,díky Honzo a Zbyňku,tohle mě potěšilo,fakt jak reál ta budova!!Znám to tam jako vlastní boty tak se moc a moc těším až se tam budu moct projet!No a ten rozhlas taky super!!!Jenom jsem se chtěl zeptat jetli by to šlo udělat do většich stanic Praha-Pardubice-Česká Třebová apod... kolik to dá práce,kdyžtak bych mohl pomoc s nějakým nahráním apod..

Ještě jednou Díky!!! :lol:

neotryx napsal:
No tak to je krása,díky Honzo a Zbyňku,tohle mě potěšilo,fakt jak reál ta budova!!Znám to tam jako vlastní boty tak se moc a moc těším až se tam budu moct projet!No a ten rozhlas taky super!!!Jenom jsem se chtěl zeptat jetli by to šlo udělat do většich stanic Praha-Pardubice-Česká Třebová apod... kolik to dá práce,kdyžtak bych mohl pomoc s nějakým nahráním apod..

Ještě jednou Díky!!! :lol:

To jsem rád, že se hradecká budova líbí, děkuju!
Co se týče rozhlasu: podle toho co říkal Zbyněk a Michal, vše funguje dobře při volné jízdě, ale není to tak jisté při aktivitách. Tam to může padat, takže se to musí vyzkoušet, případně vyladit nebo vymyslet celé jinak. Každopádně bych byl pro za každou cenu tam rozhlas mít, protože to dodá hodně realitě. Ještě jednou díky autorovi.
Až to bude plně funkční, tak se může vymýšlet rozhlas i do dalších stanic, už mě to taky napadlo.

Predem bych chtel podekovat autorum za skvelou praci.

Mel bych dotaz ohledne navesteni pri volne jizde. Ve stanicich Modrice a Hrusovany u Brna se mi stava, ze posledni oddilove navestidlo AB a navestidla ve stanici nepredvesti navest nasledujiciho navestidla a na vozidle opakovac ukazuje take spatny znak (napr. volno misto mezikruzi). Stava se to jeste nekomu nebo je chyba u mne?

technická otázka: Co nového na stabě trati Zbyňku??

Prosím aby jste to nebrali jako že jsem nějaký rejpal a chci vědět přesný datum vydání aktualizace apod...Už se mi to párkrát stalo :(

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře