Model studie lokomotivy Škoda 109E (ČD 380)

Jaroslav Skůra

Provozní technik
Model ČD 380 001-8 již k dispozici na http://skura.msts.cz

c335caf19d3ceedcfd38ba3f2857c6a8.jpg

Abych předešel případné kritice k modelu, typu chybí tohle, chybí tamto..., jedná se o model STUDIE lokomotivy Škoda 109E, tak jak ji zveřejnil výrobní závod. Po vyrobení prvního prototypu vznikne ze studie model reálný v maximální míře kopírující originál. To bude zároveň na dlouhou dobu poslední veřejný model z mé dílny . Dál se budu věnovat modelům do soukromých sbírek a pro Škodu Plzeň.

Poznámka k modelu:
S laskavým svolením Dejva je využita upravená kabina z jeho 471 včetně zvuků. Osvětlení mašinky je třeba brát s rezervou, technicky jsem nepřišel k řešení, aby světelné body byly viditelné přes zasklení reflektorů. Pokud tento problém někdo vyřeší, prosím kontaktujte mě, rád vytvořím update.

Příjemnou zábavu

Naposled editoval moderátor:
Dobrý den

Pěkný model, ale problém, díky použitým věcem z 471, z 380 vytáhnu 143, pak se strhne brzdá, takže na 200 km/h můžu zapomenou.

alcapone napsal:
Dobrý den

Pěkný model, ale problém, díky použitým věcem z 471, z 380 vytáhnu 143, pak se strhne brzdá, takže na 200 km/h můžu zapomenou.

Já jsem se včera proháněl solo i se soupravou 210 km/h. Pokud narazí na stejný problém i někdo jiný dejte prosím vědět.

Problém s kabinou skutečně je, chybička se vloudila a bude odstraněna.
Při volné jízdě vše OK při aktivitě se problém projevuje.

Než problém odstraním zarazil jsem další stahování chybného modelu.

Za vzniklé problémy se omlouvám.

Od dnešního rána můžete opět stahovat, problém je doufejme odstraněn, model je plně funkční jak při volné jízdě, tak v aktivitě. Prostě malí mohou dvakrát :eek:

Prosím všechny co si stačili původní model již stáhnout, aby tak učinili ještě jednou. Včerejší model nebude fungovat korektně.

modely

Škoda,že see stahujete z tvorby pro příznivce MSTS.Myslím si,že vám patří poděkování nás všech za dosavadní práci.Přeji vše dobré.latich

taky si myslím že je to škoda.Vždyť za tu "relativní" chvíli, kterou tvoříš modely si jich udělal celkem slušné množství, ale hlavně jsou to velmi dobré modely, ale lámat Tě k jinému rozhodnutí nemůžeme :cry: . Určitě pro to máš svoje důvody, tak že Ti alespoň můžeme poděkovat za ty, které si pro nás všechny vytvořil a budeme se těšit, jestli zase někdy začneš.

AlesB napsal:
... Ti alespoň můžeme poděkovat za ty, které si pro nás všechny vytvořil a budeme se těšit, jestli zase někdy začneš.
K tejto myšlienke sa pripájam aj ja a tiež si myslím že je to naozaj škoda ... Preto čo si urobil máš moju vďaku a obdiv.

Děkuji za opravu, již to funguje perfekně, zkoušeno na akt. 171 Hungaria, zkušební verze na http://sweb.cz/KarlecJ/BP/ první aktivita, druhá hungaria je s bastardem.

Mirec napsal:
AlesB napsal:
... Ti alespoň můžeme poděkovat za ty, které si pro nás všechny vytvořil a budeme se těšit, jestli zase někdy začneš.
K tejto myšlienke sa pripájam aj ja a tiež si myslím že je to naozaj škoda ... Preto čo si urobil máš moju vďaku a obdiv.

Všem samozřejmě děkuji za podporu,
něřekl jsem ještě poslední slovo, koneckonců mám v archívu ještě nový plně dokončený model řady 363, který jsem v tichosti tvořil. Takže tohoto modelu se zcela jistě ještě dočkáte, reálný model 380 ... Zkrátka a dobře si dám malou tvůrčí pauzu a pak se uvidí. Modelování mě baví a autogen pro své modely ještě nechystám

Zájemci si na mé stránce mohou stáhnout úpravu pro snadné přepínání denní a noční kabiny včetně zadního pohledu. Autorem těchto úrav je bob57_cz, za což mu patří můj dík.

Bob57 něco posílal včera, ještě jsem to netestoval, cituji:
Pro přepnutí je nutno zvolit některý ze souborů bat v adresáři kabiny.
Přepnutí není možné za běhu aktivity, je nutné save - přepnout - load.
Ve volné jízdě navolit příslušnou kabinu před spuštěním nebo stejně jako s aktivitou.

Stále mi chybí k tomu nějaké ovládání. Vycházejte z toho, že pro časovou tíseň jsem ve Windows už jen řadový uživatel a první co by mne napadlo si na Baťáky udělat kolikátého už zástupce? Na ploše. Brzy budu potřebovat větší monitor, protože mi tam už nevejdou.
Jinak pro vlastní hru je OK, že si navolím kabinu (den/noc) dle hodin (ale někdo tu psal, že už to umí automaticky, ale tohle řešení zveřejněno ještě není)
Ale přepínání kabiny P Z, to nevím. Kdyby to šlo za běhu aktivity pomocí tlačítka, je to OK, ale pokud budu dělat posun, kde budu často měnit stanoviště, bude krajně nepohodlné dělat SAVE/LOAD hry. Nejde jen o pohodlnost, ale tím by se i zkreslil výsledek aktivity, protože je Vám jistě známo, pokud jedu do stanice opožděn nebo se netrefím k peronu a vyběhne mi pobyt např. na 3 minuty, tak tohle jde vynulovat právě SAVE/LOAD. Po Load mám okamžitě odjezd.
Je nutné si uvědomit, že prioritní je funkčnost v aktivitách, ale ve volné jízdě omezení funkčnosti už být může. U této kabiny je tomu ale obráceně. Do vyřešení problému budu preferovat noční eng a změnu stanoviště šipkou pohledu.

Zbyněk Šemora napsal:
Bob57 něco posílal včera, ještě jsem to netestoval, cituji:
Pro přepnutí je nutno zvolit některý ze souborů bat v adresáři kabiny.
Přepnutí není možné za běhu aktivity, je nutné save - přepnout - load.
Ve volné jízdě navolit příslušnou kabinu před spuštěním nebo stejně jako s aktivitou.

Stále mi chybí k tomu nějaké ovládání. Vycházejte z toho, že pro časovou tíseň jsem ve Windows už jen řadový uživatel a první co by mne napadlo si na Baťáky udělat kolikátého už zástupce? Na ploše. Brzy budu potřebovat větší monitor, protože mi tam už nevejdou.
Jinak pro vlastní hru je OK, že si navolím kabinu (den/noc) dle hodin (ale někdo tu psal, že už to umí automaticky, ale tohle řešení zveřejněno ještě není)
Ale přepínání kabiny P Z, to nevím. Kdyby to šlo za běhu aktivity pomocí tlačítka, je to OK, ale pokud budu dělat posun, kde budu často měnit stanoviště, bude krajně nepohodlné dělat SAVE/LOAD hry. Nejde jen o pohodlnost, ale tím by se i zkreslil výsledek aktivity, protože je Vám jistě známo, pokud jedu do stanice opožděn nebo se netrefím k peronu a vyběhne mi pobyt např. na 3 minuty, tak tohle jde vynulovat právě SAVE/LOAD. Po Load mám okamžitě odjezd.
Je nutné si uvědomit, že prioritní je funkčnost v aktivitách, ale ve volné jízdě omezení funkčnosti už být může. U této kabiny je tomu ale obráceně. Do vyřešení problému budu preferovat noční eng a změnu stanoviště šipkou pohledu.

Mě osobně přepínání cabin noční/denní pomocí dávkových souborů přílišný problém nedělá, ale pro přepínání zadního pohledu také využívám pohledové šipky což tento balíček od boba řeší. Nechávám to na chuti uživatelů.

Já bych měl jenom malý dotaz,ten slibovaný model S 699.0 už nebude?Musím se přiznat,tahle řada je velice zajímavá a navíc je esteticky na výši,no prostě velká laminátka.Asi si budu muset dát zajít chuť,ale i tak děkuji autorovi za krásné modely.

Petr Novák napsal:
Já bych měl jenom malý dotaz,ten slibovaný model S 699.0 už nebude?Musím se přiznat,tahle řada je velice zajímavá a navíc je esteticky na výši,no prostě velká laminátka.Asi si budu muset dát zajít chuť,ale i tak děkuji autorovi za krásné modely.

Zatím jsem na S699 zastavil práce, protože tohle je skutečně první liga a teprve teď vidím, jaký profík je pan Starý. Budu muset kompletně přemodelovat čela mašinky tak aby si s tím msts poradil. Každopádně mě doma už tenhle skvost po kolejích jezdí, ale není ve stavu který si zaslouží. Proto nebyla doposud vydána.

Nebojte se já opravdu definitivně nekončím, jen se na nějakou dobu odmlčím :(

Modelář

V každém případě Jarda ukázal, jak se dělá to pravé antréé.....přišel, "ani nepozdravil" a obdaroval nás několika kvaliltními modely....

Kurnik, ten chlap je setsakra dobrej....

Re: Modelář

Martens napsal:
V každém případě Jarda ukázal, jak se dělá to pravé antréé.....přišel, "ani nepozdravil" a obdaroval nás několika kvaliltními modely....

Presne tak Martin ... Ako povedal Napoleon - "Prišiel som, videl som zvíťazil som".
V tomto prípade platí - "Prišiel som, nepozdravil som, vybalil som pár skvelých modelov a ..."

Mirec napsal:
Martens napsal:

Presne tak Martin ... Ako povedal Napoleon - "Prišiel som, videl som zvíťazil som".
V tomto prípade platí - "Prišiel som, nepozdravil som, vybalil som pár skvelých modelov a ..."

Pánové, je dobře že mě nevidíte, vždyť já se skoro červenám :eek: a co se týká modelů, zase taková sláva to není, ale každopádně Vám moc děkuju za tak pěkná slova. Upřímně, kdyby jste nebyli vy, uživatelé, nebylo by pro koho modelovat a věrte mi (to myslím mluvím za všechny aktivní kolem msts), nejhezčí odměna je, když se to naše dílko líbí !!!

Děkuju

Jaroslav Skůra napsal:
Upřímně, kdyby jste nebyli vy, uživatelé, nebylo by pro koho modelovat a věrte mi (to myslím mluvím za všechny aktivní kolem msts), nejhezčí odměna je, když se to naše dílko líbí !!!

Svatá pravda. A to jsem vedle tebe v podstatě "břídil". :D :D :D

Ani já nemohu zůstat pozadu s poděkováním za velice hezké modely. Budu doufat, že se zase brzy Jarda přiřítí bez "pozdravu" a vmete nám na naše tratě nějaký pěkný kousek. Tedy díky a někdy se budu těšit.

Taktiež by som sa chcel pripojiť k riadkom horeuvedených autorov, niet čo dodať, len toľko že vďaka a všetky doposiaľ vydané modely sú 1*, ale aspoň vidíš Jardo, že sa oplatila tá všetka Tvoja práca. "Ešte" dobre že som Ťa "natiahol" na tú 6-osku laminu... :lol: Oddychuj.

Back
Nahoře