Objekty pre staviteľov tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Z pripravovaného vagóna SV ( pôvodne chladiaci vagón L / Ibops ) vznikli už tradične aj statické objekty na spestrenie tratí. Pre dnešok som nachystal prístrešok a záhradnú búdu. Zimné textúry pripravil Jiřík-TK. Download na známom mieste ...

3f7409b28bc9f79ba109a4b3c0c8e7d9.jpg

980f7fda92ccc961ff44d588b1a4aa86.jpg

Naposled editoval moderátor:
To jo, akorát ti to nesedí jaksi rozměrově a je to patrné na první pohled v porovnání s fotkou.

Čouda napsal:
To jo, akorát ti to nesedí jaksi rozměrově a je to patrné na první pohled v porovnání s fotkou.
Ale sedí. Fotka má nějaké divné rozlišení. Já už to umístil do tratě a vypadá to fajnově :)

Dobrý den vespolek. Myslíte si, že by bylo možné použít do tratí 3D objekty z programu Google Earth (samozřejmě pokud to licence a autoři dovolí)? Konverze do .3ds by snad měla být možná (dle článku http://forums.devshed.com/game-development-141/converting-sketchup-models-to-3dst-519710.html ) . Řešily se tady kdysi kulisy do velkých měst (polygonově nenáročné modely), například v Praze je vymodelováno mnoho objektů -třeba pěkný model Národního muzea, který by pasoval do více tratí...Pokud se to zde už řešilo, tak se omlouvám.

Hynďa napsal:
Čouda napsal:
Ale sedí. Fotka má nějaké divné rozlišení. Já už to umístil do tratě a vypadá to fajnově :)

Čouda mal na mysli hlavne šírku búdy. A tá je na modelu menšia ako reál. 4o mne osobne nevadí, lebo môže ísť o inú hrdzavú búdu.

dem napsal:
Čouda mal na mysli hlavne šírku búdy. A tá je na modelu menšia ako reál. 4o mne osobne nevadí, lebo môže ísť o inú hrdzavú búdu.
No v Liberci je jich minimálně pět a každá je jinak široká takže si myslím že v tohle je OK ;)

Martin napsal:
... že by bylo možné použít do tratí 3D objekty z programu Google Earth (samozřejmě pokud to licence a autoři dovolí)? Konverze do .3ds by snad měla být možná ...

Myšlienka je to zaujímavá, což o to, ale nejako si zabudol na pár maličkostí: Musím sa nájsť nejaký dobrovolník ( rozumej moula ) ktorý vybaví autorské práva, skonvertuje modely a prispôsobí textúry - totižto až by to bolo také nevyhnutné, tak naši šikovní modelári, ako napr. Mates, Michal ... a viacerí ďalší ... takéto modely vymodelujú podľa potrieb MSTS a svojich zvyklostí ľavou zadnou aj bez konvertovania cudzích modelov.

Martin napsal:
... například v Praze je vymodelováno mnoho objektů -třeba pěkný model Národního muzea ...

No, možno máš lepšie zemepisné znalosti než ja, ale počas svojho dlhého pôsobenia v Prahe som si nevšimol, že by viedli nejaké železničné kolaje okolo Národného múzea - a pokiaľ viem, na stavbu pražských električkových tratí sa dodnes nikto nepodujal. Nakoniec nie som si moc istý, či dnes vedú okolo NM nejaké električkové kolaje a z metra akosi múzeum nevidno. Ale aj keby predsalen ešte jazdila okolo NM električka, chýba ten povestný dobrovolník ( rozumej moula ... ), ktorý systém električkových tratí do MSTS na želanie vybuduje :cool:

No, Národní muzeum (alespoň jeho část) je vidět, pokud vlak projíždí směrem k portálům Vinohradských tunelů ( viz obr. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:%C5%BDelezni%C4%8Dn%C3%AD_tunely.jpg budova v pravém horním rohu), stejně tak i budovy Státní opery a bývalého Federálního shromáždění. Jsou také vymodelovány i mnohé okolostojící domovní bloky.

No podle té fotky z toho muzea uvidíš tak 0,0prd. Ta fotka je tak cca 10 metrů nad úrovní kolejiště ( a už tak je to docela mizerně vidět) a proto tato stavba bude spíš zbytečnou přítěží. Daleko lépe by to zvládla kulisa, když už na tom trváš - nicméně budova FS či Státní Opery by už za zvážení stála.

Našel by se někdo z okolí Čáslavi,nebo Kutné Hory,kdo by mi podrobně vyfotil zastávku Třebešice?Je to jedna ze zastávek,která také zatím chybí do tratě BP a rád bych ji zkusil vymodelovat.

Sice budu rád za každý originál model, ale co je na Třebešicích tak zajímavého ? Teď si to nevybavuji do detailů, ale je to nově zřízená zastávka z koridorových prefabrikátů a maximálně tam bude bouda jako čekárna. Efekt by to mělo, kdyby to byl model i s náspem, přejezdem a podjezdem. Tam se to z terénu špatně tvarovalo. Ale pokud bych chtěl vyzkoušet svůj první model, tak se vypravím k nejbližší železniční zastávce nebo stanici a nafotím si to sám pěkně tajně a sem vkročím už s hotovým modelem.
Mazák mezi modeláři Mates sem dal výzvu k nafocení Peček dostal jen odpověď, proč ten co se ozval nemůže. :D Nakonec si to musel přijet nafotit sám.
Asi před rokem mi jistý člen fóra nabídl v SZ nabídku ke spolupráci. Že mi bude modelovat objekty pro určitý úsek trati. A tím celá záležitost skončila.
Skuteční modeláři, kteří mi pomohli nic neavizovali. Rovnou poslali hotový nebo rozpracovaný model, respektive sérii modelů. Všech takových si velmi vážím.

Mario: zkus nejprve modelovat nádraží či zastávky ve svém okolí. To by snad nebyl problém pro tebe nafotit ne?

Back
Nahoře