Objekty pre staviteľov tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tax
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý den, měl by jsem dotaz. Stavím opravdové kolejiště v měřítku 1:160, koupil jsem si 3D tiskárnu a teď by jsem rád vyzkoušel její možnosti. Bohužel neumím v 3D modelovat. Ale napadlo mě použit již hotove 3d modely a ty jen převést do formátu pro tiskárnu. Konkrétně by jsem chtěl zkusit vytisknout stínidlo nádražní lampy. Mohli by jste mi prosím poradit, jak se k tomuto objektu ze sady pro Railworks dostat a jestli je možné konkretní objekt vytáhnout. Děkuji

Ďalší chytrolín čo si myslí že to funguje ako hop na krávu a bude tele.
Chlapečku, ak nevieš modelovať, ako chceš previesť hotový model do formátu ktorému 3D tlačiareň rozumie ?

Zeptám se jinak, lze konvertovat objekt s příponou CDP do běžného 3D software, z kterého by jsem pak mohl udělat konverzi do STL pro 3d tisk?

Dobrý den, nevíte, kde by se dali sehnat modely jako např. Funkční návěstidlo, funkční rychlostník, betonová nástupiště atd. do TSRE5?

Přece stačí mrknout na jakoukoli trať a tam je vše. Je nutné analyzovat každý soubor, ale vše je v texťáku, tedy čitelné i pro laiky. Jirka Polák už dávno netvoří, návěstidla má pod patronem už desítky let Deterio, který nabídku rozšířil na trojnásobek.
Ale ta návěstní scripta jsou už opravdu pro pokročilé, tak asi opravdu si vybrat hotovou trať a vše potřebné zkopírovat.

Přece stačí mrknout na jakoukoli trať a tam je vše. Je nutné analyzovat každý soubor, ale vše je v texťáku, tedy čitelné i pro laiky. Jirka Polák už dávno netvoří, návěstidla má pod patronem už desítky let Deterio, který nabídku rozšířil na trojnásobek.
Ale ta návěstní scripta jsou už opravdu pro pokročilé, tak asi opravdu si vybrat hotovou trať a vše potřebné zkopírovat.
Děkuji

Ten návod je jen pro velmi ale velmi hodně pokročilé stavitele tratí. Jelikož když jsem začínal, tak jsem byl také začátečník, tak jsem to také nedal dohromady a to jsem věděl, kam co do které složky zkopírovat. A dokud se tohle nenaučím, tak nemá smysl stavět jakoukoli trať.
Já jsem použil v začátcích německá návěstidla z jedné trati, která mne motivovala. Ale pak měl problém tam právě doplnit ta česká. Ve scritptech stačí zapomenout závorku nebo omylem jednu navíc a už to nefunguje. A také napsat správnou číslovku počtu modelů. Je to složité. Raději si návěstidla odněkud zkopíruj, jako jsem to udělal já. Včetně základních budov a vegetace.

Dobrý den
pročetl jsem si soubor "Návod pro použití návěstidel ČSD v2.2", ale žádný návod, kam zkopírovat jakou složku jsem zde nenašel.
Jestliže je v archivu (mimo jiné) složka Routes/Vase trat/Shapes, Textures, atd., a potřebuješ návod kam to zkopírovat, nemá smysl aby ses nějakým zprovozňováním návěstidel vůbec zabýval. ;)
Ten návod je jen pro velmi ale velmi hodně pokročilé stavitele tratí. Jelikož když jsem začínal, tak jsem byl také začátečník, tak jsem to také nedal dohromady a to jsem věděl, kam co do které složky zkopírovat. A dokud se tohle nenaučím, tak nemá smysl stavět jakoukoli trať. ...
Ano, přesně tak :cool:
... Ve scritptech stačí zapomenout závorku nebo omylem jednu navíc a už to nefunguje. A také napsat správnou číslovku počtu modelů. Je to složité. ...
Scripty bych v tomto případě nechal stranou ;)
... Raději si návěstidla odněkud zkopíruj, jako jsem to udělal já. ...
Pokud je problém rozbalit archiv kde je všechno připraveno (stačí pouze přepsat název trati a doplnit ref. soubor), a obsah zkopírovat, je toto opravdu RADA NAD ZLATO! :rolleyes:

Back
Nahoře