Trať Bratislava-Praha zdarma?

bob57_cz napsal:
Doufám, že Pampoš toho administrátora nikde nedělá ( mimo svůj vlastní sčot ).
Hrůza domyslet !
Prečo nie??? Našiel by každú dieru, dierku a medzeru v systéme ... :lol: :lol: :lol: :lol: Len či by to potom nevyužil na osobné účely??? :roll:

Pelikán napsal:
Ale tak Zbyňku ber to trochu jinak. Jistě má někdo trať zadarmo. Myslím, že je ale stejné procento lidí ( ne-li větší ), kteří si trať koupí vícekrát. Já zatím jen dvakrát. Až bude dostavěno ČT-PR-BV, objednám potřetí. A že má někdo potřeby rýpat a vrtat? No co už. Leda je zabít. A to asi nejde. Takže to nech plavat.
Tady ale nešlo vůbec o to, že by někdo získal moji trať zadarmo. Tady se jednalo o to, že všechny aktualizace (přes 70) jsou pěkných pár set mega. Což by znamenalo, že stovky uživatelů by náhle začali tohle ze serveru stahovat. Nejedná se o můj server, ale o Mariana Šimo ze Slovenska, který prostor pro účely aktualizací trati zdarma nabídl.
O jaké nezodpovědné jednání ze strany Pampaliniho se jednalo podrobněji napsal Bob57 výše.

Já mám skvělý nápad pro pana Šemoru jak ochránit updaty před lidmi podobnými jako je Pampaliny.

1) Buď updaty přesunout na speciální stránky, které jsou chráněné bezpečnostním heslem ( troška znalosti php scriptu ) a na ty stránky budou mít přístup jen ti lidé, kteří mají od pana Šemory originál DVD s tratí. Heslo k těmto stránkám by získal buď elektronickou poštou ( při objednávce) nebo až při obdržení přímo na DVD

2) Všechny updaty nechat volně přístupné pro všechny, ale ochránit je stejně jako RAR archívy heslem či sériovým kódem. Člověk pak při instalaci aktualizace pak bude muset zadat heslo ( které získá od pana Šemory buď při objednávce nebo bude zveřejněné na DVD s tratí ). Rovněž bude vázán autorskými právy, že nesmí nikde heslo zveřejnit ani šířit.

Takhle se updaty zabrání a k updatům budou mít přístup jen ti lidé, kteří nabyly DVD s tratí legální cestou a takoví ti lidé typu Pampaliny, utřou nos.

2 Jiří> :D ....špatnej nápad, ale nápad...
kdyby bylo jedno heslo, tak se to v tajnosti neudrží...archivy prolomíš a na webu jedině pro každýho jedince svý heslo, ale i tak.....
1.- neměl by to kdo udělat
2.- moc úředničiny
3.- s tímhle to nic nevyřeší
4.- na autorský práva nespolíhej v ČR
5.- nevidím jediný důvod proč by updaty neměli být přístupné, i za předpokladu, že by z nich šla poskládat trať dle Pampalíniho....přece jen..ta trať je free,ne?

Přesně tak jak říká Bob 57. Nač šifrovat aktualizace, vše by se jen komplikovalo. Nelegálnímu kopírování nezabrání ani největší počítačové firmy. Pochybuji, že by mi stačilo jen heslo. Vše se dá obejít. Tady se jedná o to, aby nikdo nevymýšlel kraviny, které přetěžují server. Jinak to co popisoval Pampalini, už před rokem realizoval jeden Němec a stále mne otravoval, že mu už chybí jen některé soubory. Ale pak si je asi sehnal odjinud.

bob57_cz napsal:
Žádná hesla a podobné nesmysly. Projekt není tajný ani komerční.
Jde jen o to, že podle blbého návodu by se splašila halda lidí a tahala kvanta dat a zatěžoval nadměrně server.
Pampoš má určitě taky vlastní nebo okoptěné medium, tak by jej mohl nabídnout k downloadu celé a uvidíme, kdy mu správce serveru zavře kohoutek.

Vzhledem k tomu ze mam na serveru neomezeny traffic tak bych se zadneho zavreni serveru nebal, navic nemam duvod sirit cele DVD, trat ma velikost 1 GB a zbytek je jen vozovy park a pak nejake bonus videa. A ani trat nehodlam k downloadu dat, nemam potrebu tady zase poslouchat ze sem neco zverejnil, apod...
Problem s trafficem byl akorat na bonuswebu a s mistem na tiscali ale tam uz delsi dobu nejsem.

pampaliny napsal:
bob57_cz napsal:
Jde jen o to, že podle blbého návodu by se splašila halda lidí a tahala kvanta dat a zatěžoval nadměrně server.
Pampoš má určitě taky vlastní nebo okoptěné medium, tak by jej mohl nabídnout k downloadu celé a uvidíme, kdy mu správce serveru zavře kohoutek.

Vzhledem k tomu ze mam na serveru neomezeny traffic tak bych se zadneho zavreni serveru nebal, navic nemam duvod sirit cele DVD, trat ma velikost 1 GB a zbytek je jen vozovy park a pak nejake bonus videa. A ani trat nehodlam k downloadu dat, nemam potrebu tady zase poslouchat ze sem neco zverejnil, apod...
Problem s trafficem byl akorat na bonuswebu a s mistem na tiscali ale tam uz delsi dobu nejsem.

Pampaliny, zase vedle jak ta jedle.

1) Před rokem jsi napsal zdrcující kritiku na tuto trat´......ale už jsi neuvedl, že to byla 2 roky stará verze.....

2) Teď jsi zveřejnil polopirátský návod na to, jak si to zprovoznit.....

3) Nabídnul jsi někdy Zbyňkovi, že dáš k dispozici prostor a traffic na to, aby si to lidi mohli stahovat volně?

Ty první dva body byla vyslovená partyzánština, tak se pak nediv, ale můžeš si za to jenom a jenom Ty sám.....naši rudí soudruzi vždycky říkali.....kdo seje vítr, sklidí bouři...

Pampallini psal,že má neomezený traffic a tak by mě zajímalo,kolik ho ta sranda asi může stát,ať netvrdí,že tohle má zadarmo.Ať ukáže,že má lepší server než Marian Šimo,když nám to tady tak vehementně tvrdí.Co mu vlastně brání v tom,aby převzal štafetu po Havlovi,to byl sakra dobrý web.

To by mezi aktivními lidmi do MSTS nesměla být rivalita a závist. Když jsem se svou tratí začínal, všechny tehdejší weby o MSTS jsem oslovil s prosbou ke zveřejnění odkazu na mé stránky. Všichni mi vyhověli až na jednoho, který ani nereagoval na můj email. Byl to Pampalini.
A jak je vidět, jeho nenávist k mé trati trvá dodnes. Tři roky dělá vše možné i nemožné, jak mne poškodit nebo mi práci alespoň znechutit.
Průběžně mi byly zasílány i výpisy jeho komunikace na můj účet.
Takové jednání absolutně nechápu. Kdybych byl Bill Gates, tak je možná co závidět. Ale mě můžete závidět jen to, že jsem od práce za celý den pořádně utahanej a někdy mám plnou hlavu starostí, jak zvládnu další den. Moje mzda je tomu absolutně neadekvátní.

Jentak čistě orientačně. Celý problém je jen a pouze v tom, aby dostupnost všech aktualizací nepřetěžovala server. Nic jiného tomu nebrání? A chápu-li to dobře, tak 300,- je jen za manipulaci kolem tratě, takže trať samotná je freeware. Jejímu zveřejnění brání jen nedostatek webového prostoru a jeho kapacita konektivity. Pokud by tedy trať zveřejnil Pampaliny na svém dostatečne dimenzovaném webu, tak mu z právního hlediska nemůže říct nikdo ani popel, Zbyněk mu naopak může poděkovat za ušetřenou práci kolem korespondence, vypalování a chození na poštu.

Pokud je to snad jinak, tak by se také mohlo stát, že by například i Ondřej Janiš mohl chtít vydávat své špičkové modely pouze na CD, místo ukládání na web. Stejně tak další autoři. Také nad svými díly tráví tisíce a tisíce hodin. Nebo se mýlím?

Já to vůbec nechápu,jestliže je trať Kúty-Praha zdarma,tak proč se Zbyněk Šemora brání,aby tato trať byla dostupná všem zdarma ke stažení ?Jestliže se tomu brání,pak tato trať není zdarma,ale za poplatek.Nevím,asi jsem možná chyběl na hodinách matematiky,ale dát 300,-Kč za tuto trať je více než obsahují manipulační poplatky.Verbatimka DVD stojí cca do 30,- Kč,poštovné cca 80,- Kč, takže když bych to měl přepočítat, tak manipulační poplatky jsou nižší než ta zmiňovaná částka 300,- Kč.A to nemluvím o tom, že neustále klesají ceny DVD nosičů.Například GigaMaster DVD 4.7GB v krásném boxsetu stojí 19,- Kč v Tescu.A pokud vím, tak Zbyněk akorát posílá DVD v papírovém sáčku ( jako kdyby to bylo z nějakého časopisu pro herní pařany) a když už chce za to 300,- Kč měl by toto DVD vložit do nějakého BoxSetu či tvrdého DVD obalu ( tímto způsobem se balí DVD filmy ).
Na závěr chci říci jedno, pokud autor tratě myslí smrtelně vážně,že je jeho trať zdarma, určitě by mu nevadilo, kdyby jeho trať se šíříla sdílenými P2P sítěmi nebo nabízena v torrentech.Kdybych byl autor nějaké tratě a sám o ni říkal, že je nabízena zdarma, rozhodně by mi to nevadilo, kdyby byla šířena přes torrenty.

Adam C. napsal:
Jentak čistě orientačně. Celý problém je jen a pouze v tom, aby dostupnost všech aktualizací nepřetěžovala server. Nic jiného tomu nebrání? A chápu-li to dobře, tak 300,- je jen za manipulaci kolem tratě, takže trať samotná je freeware. Jejímu zveřejnění brání jen nedostatek webového prostoru a jeho kapacita konektivity. Pokud by tedy trať zveřejnil Pampaliny na svém dostatečne dimenzovaném webu, tak mu z právního hlediska nemůže říct nikdo ani popel, Zbyněk mu naopak může poděkovat za ušetřenou práci kolem korespondence, vypalování a chození na poštu.

Pokud je to snad jinak, tak by se také mohlo stát, že by například i Ondřej Janiš mohl chtít vydávat své špičkové modely pouze na CD, místo ukládání na web. Stejně tak další autoři. Také nad svými díly tráví tisíce a tisíce hodin. Nebo se mýlím?
Tu ide okrem iného aj o to, či je Pampalín po dosť negatívnych skúsenostiach s ním práve ten pravý, u koho by trať k downloadu mala byť. Čo ak práve on z toho môže mať finančný prospech za honorovania XXX prístupov za zobrazené reklamné bannery, ktoré má ( alebo pred časom mal ) na svojom webe ??? Kopa ľudí kydá na Zbyňka, že za distribúciu svojej trate berie manipulačný poplatok a podľa nich sa na tom nabaluje. Honorár za zobrazovanie reklamných bannerov je takisto zárobková činnosť, navyše, prečo by som mal očumovať niečo, na čo nie som vôbec zvedavý. Ak mi chce niekto tvrdiť, že bannery na Pampalínovej stránke nie sú, alebo že ich tam má len tak preto, že má dobré srdce a chce pomôcť firmám, ktoré si ich na jeho stránku dali, tak je na omyle. Má ich tam z nejakého zištného dôvodu - buď preto, aby nemusel z vlastných prostriedkov financovať svoj web, alebo preto, aby si privyrobil. A práve zverejnenie tejto Zbyňkovej trate k downloadu na jeho stránke mu má napomôcť k zvýšeniu počtu prístupov na jeho web a tým aj k zvýšeniu počtu zobrazení reklamy na jeho webe. Alebo je to inak ?
V každom prípade rozhodnutie, či dať zverejniť niekomu na web svoju trať, alebo nie je výsostne právom autora a nikto nemá právo dožadovať sa, prípadne vynucovať si právo zverejnenia trate - a to akejkoľvek. Nič nebráni Pampalínovi prezentovať svoje vlastné dielo - ale ako mi je známe, za posledné 4 roky nič, vôbec nič pre obohatenie MSTS čoby autor akéhokoľvek addonu neurobil.

Tax to konečně vysvětlil. Žádný free download není zdarma ale je v tom minimálně reklama. Proto moje trať může být šířena výhradně z mých stránek. Kdyby byla free, bylo by to za podmínek že se Vám do PC nainstaluje něco, co Vás bude nutit číst, aby jste kupovali mé produkty.
Moje trať se za tři roky dost rozšířila po světě, takže hodnotu má, pokud by někdo chtěl na svých stránkách šířit moji trať, tak se domluvíme třeba na půl milionu na 2 roky a za ty peníze rád budu posílat dotyčnému i aktualizace. Jemu pak na jeho stránky bude přistupovat dav lidí a budou muset číst co On prodává a ještě na tom vydělá.
PS. Cena je jako příklad.

Pity je asi zavřený ve vile Vyvolených, že si nepřečetl mé vyjádření výše, že každá započatá hodina práce stojí 200kč a cena media a obálky není tak rozhodující.

Pity napsal:
Já to vůbec nechápu,jestliže je trať Kúty-Praha zdarma,tak proč se Zbyněk Šemora brání,aby tato trať byla dostupná všem zdarma ke stažení ?Jestliže se tomu brání,pak tato trať není zdarma,ale za poplatek.Nevím,asi jsem možná chyběl na hodinách matematiky,ale dát 300,-Kč za tuto trať je více než obsahují manipulační poplatky.Verbatimka DVD stojí cca do 30,- Kč,poštovné cca 80,- Kč, takže když bych to měl přepočítat, tak manipulační poplatky jsou nižší než ta zmiňovaná částka 300,- Kč.A to nemluvím o tom, že neustále klesají ceny DVD nosičů.Například GigaMaster DVD 4.7GB v krásném boxsetu stojí 19,- Kč v Tescu.A pokud vím, tak Zbyněk akorát posílá DVD v papírovém sáčku ( jako kdyby to bylo z nějakého časopisu pro herní pařany) a když už chce za to 300,- Kč měl by toto DVD vložit do nějakého BoxSetu či tvrdého DVD obalu ( tímto způsobem se balí DVD filmy ).
Na závěr chci říci jedno, pokud autor tratě myslí smrtelně vážně,že je jeho trať zdarma, určitě by mu nevadilo, kdyby jeho trať se šíříla sdílenými P2P sítěmi nebo nabízena v torrentech.Kdybych byl autor nějaké tratě a sám o ni říkal, že je nabízena zdarma, rozhodně by mi to nevadilo, kdyby byla šířena přes torrenty.

Mám taký dojem, že sú tu daľší Pampalíniho pritakávači a štváči. Koľko im platíš aby podporovali tie Tvoje debilné nápady a jednania, Pampalíny? Keď už nemáš nič rozumné tak sa neozývaj a daj už pokoj! Tebe by nedal podojiť ani kozu, lebo keď všetko je také čo robíš, ako to čo tu predvádzaš tak si úplný úbožiak!!!!!!!! :twisted: a nakoniec by si si zaslúžil aj toto

Naposled editoval moderátor:
:D :D :D Tohle vlákno mi udělalo takovou radost, celý jsem si to tu pročetl a už konečně vím, jak se stát milionářem a nemuset pracovat. A to jsem nad tím tak dlouho přemýšlel, jak získat ty milióny, a ono jenom stačí tři roky stavět trať do MSTS, mít nervy s nestabilním editorem, strávit stavbou 2 hodiny denně, 8 hodin denně reagovat na nesmyslné narážky ve fóru, a když zrovna nespim, tak posílat DVD a "voalá", po třech letech je ze mě milionář jako je Zbyněk. :D :D :D Já mít ty milióny, co teď má Zbyněk ze stavění tratě, tak už se na stavění vykašlu, odfrčím na pořádnou dovolenou někam do Karibiku a žiju jenom z úroků. :D :D :D

Lord napsal:
:D :D :D Tohle vlákno mi udělalo takovou radost, celý jsem si to tu pročetl a už konečně vím, jak se stát milionářem a nemuset pracovat. A to jsem nad tím tak dlouho přemýšlel, jak získat ty milióny, a ono jenom stačí tři roky stavět trať do MSTS, mít nervy s nestabilním editorem, strávit stavbou 2 hodiny denně, 8 hodin denně reagovat na nesmyslné narážky ve fóru, a když zrovna nespim, tak posílat DVD a "voalá", po třech letech je ze mě milionář jako je Zbyněk. :D :D :D Já mít ty milióny, co teď má Zbyněk ze stavění tratě, tak už se na stavění vykašlu, odfrčím na pořádnou dovolenou někam do Karibiku a žiju jenom z úroků. :D :D :D
Naprostý souhlas,škoda,že mě to nenapadlo dřív...

Tax napsal:
Adam C. napsal:

Tu ide okrem iného aj o to, či je Pampalín po dosť negatívnych skúsenostiach s ním práve ten pravý, u koho by trať k downloadu mala byť. Čo ak práve on z toho môže mať finančný prospech za honorovania XXX prístupov za zobrazené reklamné bannery, ktoré má ( alebo pred časom mal ) na svojom webe ??? Kopa ľudí kydá na Zbyňka, že za distribúciu svojej trate berie manipulačný poplatok a podľa nich sa na tom nabaluje. Honorár za zobrazovanie reklamných bannerov je takisto zárobková činnosť, navyše, prečo by som mal očumovať niečo, na čo nie som vôbec zvedavý. Ak mi chce niekto tvrdiť, že bannery na Pampalínovej stránke nie sú, alebo že ich tam má len tak preto, že má dobré srdce a chce pomôcť firmám, ktoré si ich na jeho stránku dali, tak je na omyle. Má ich tam z nejakého zištného dôvodu - buď preto, aby nemusel z vlastných prostriedkov financovať svoj web, alebo preto, aby si privyrobil. A práve zverejnenie tejto Zbyňkovej trate k downloadu na jeho stránke mu má napomôcť k zvýšeniu počtu prístupov na jeho web a tým aj k zvýšeniu počtu zobrazení reklamy na jeho webe. Alebo je to inak ?
V každom prípade rozhodnutie, či dať zverejniť niekomu na web svoju trať, alebo nie je výsostne právom autora a nikto nemá právo dožadovať sa, prípadne vynucovať si právo zverejnenia trate - a to akejkoľvek. Nič nebráni Pampalínovi prezentovať svoje vlastné dielo - ale ako mi je známe, za posledné 4 roky nič, vôbec nič pre obohatenie MSTS čoby autor akéhokoľvek addonu neurobil.
Lol tak ted si me rozesmal :lol: Ani jeden banner na me strance neni placen aby si vedel, ani z jednoho nemam ani halir. Ja tam vlastne ani zadny banner krome odkazu na viry nevidim tak nevim jake bannery myslis ? Mozna zkus napsat autorovi serveru viry.cz a zeptej se jestli mi plati milionove poplatky za to ze tam mam jeho banner :) Pokud jde o ty vymenne co tam byly, tak to pracovalo na principu zobrazi se 4 bannery cizi a jeden se pak zobrazi muj jinde, akorat ze ja sem zadny banner nemel a nacitani stranek to zdrzovalo tak sem to sundal. Jestli si myslis ze sem na tom vydelaval tak si pekne na omylu.

pampaliny: Sorry, ale na prevádzkovanie podobného servera potrebuješ: minimálne 3 GB miesta, konektivitu tak aspoň 30 mbit upstream a x*100 GB trafficu ... to by som rád videl toho kádra, čo ti to dá len tak (a zavolal naňho psychiatra)

Martens napsal:
pampaliny napsal:
bob57_cz napsal:

Pampaliny, zase vedle jak ta jedle.

1) Před rokem jsi napsal zdrcující kritiku na tuto trat´......ale už jsi neuvedl, že to byla 2 roky stará verze.....

2) Teď jsi zveřejnil polopirátský návod na to, jak si to zprovoznit.....

3) Nabídnul jsi někdy Zbyňkovi, že dáš k dispozici prostor a traffic na to, aby si to lidi mohli stahovat volně?

Ty první dva body byla vyslovená partyzánština, tak se pak nediv, ale můžeš si za to jenom a jenom Ty sám.....naši rudí soudruzi vždycky říkali.....kdo seje vítr, sklidí bouři...

Ad 1) možná by ses měl na ty moje stránky k tomu článku pořádně podívat, lepší i s brýlemi: http://trainsim.igames.cz/?mod=article&showid=590
Ja mam pocit ze to tam mam uvedene ze se jednalo o spatnou verzi a je to tam od zacatku co jsem zjistil ze sem mel potize jen ja ale asi si tomu nevenoval tolik pozornosti.

ad 2) jaky polopiratsky navod ? Trat je pokud vim free a updaty taky, nebo se zase neco zmenilo ? Poradne si to tady vsechno precti ty polopiratsky navode, problem byl akorat v tom, ze by to udajne zatezovalo server.

ad 3) v dobe kdyz trat stavel sem byl na tiscali serveru a jak sem napsal nekde tady, na tiscali sem mel omezene misto, na bonuswebu zase prozmenu omezeny traffic (respektive omezeny pocet pripojeni)

pampaliny napsal:
... ad 2) jaky polopiratsky navod ? Trat je pokud vim free a updaty taky, nebo se zase neco zmenilo ? Poradne si to tady vsechno precti ty polopiratsky navode, problem byl akorat v tom, ze by to udajne zatezovalo server.

ad 3) v dobe kdyz trat stavel sem byl na tiscali serveru a jak sem napsal nekde tady, na tiscali sem mel omezene misto, na bonuswebu zase prozmenu omezeny traffic (respektive omezeny pocet pripojeni)
Hlavný problém je však v tom, že o tom, kde a na akom webe je dielo ( akékoľvek, nielen trať pre MSTS ) zverejnené k downloadu, rozhoduje len a len autor - takže márne sa snažíš, skôr, než ti to autor nedovolí, nemôžeš mať trať Bratislava - Praha na svojom webe. A po skúsenostiach s tebou za posledné 3 roky nečakaj od nikoho, že ti len tak svoje práce zverí do opatery.
Mám ešte na pamäti, keď si sa vysral na môj skin S499.1010 - bez nejakého zveličovania môžem tvrdiť, že veľmi vydarený, dodnes ho používajú viacerí ďalší skinári ako základ k svojej tvorbe - až ho potom zverejnil p. Starý na svojej stránke v novovzniknutej sekcii Download - skiny.
Napokon všetko zlé je k niečomu dobré - nebyť tvojho ignorantského prístupu ( okolo roku 2003 ), nemal by som svoj autorský web, ale vlastne sám si ma k tomu prinútil.
PS: moje tvrdenie o tvojich banneroch je podstatne presvedčivejšie a pravdivejšie, než tvoje výmysly o zárobkoch za distribúciu trate na DVD priamo z rúk autora. Sám nie si schopný urobiť nič, aby si si vedel zarobiť tie milióny, ktoré p. Šemora "zarába" tvorbou a distribúciou trate. Skús najprv niečo podobné vytvoriť a až potom kecaj.

Screen pre tých, ktorí by si už nepamätali, o ktorom skine tu hovorím:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.msts.cz/img/s499.jpg

Back
Nahoře