Trať Bratislava-Praha zdarma?

Vyskúšal som to a naozaj sa to tak dá spraviť. :eek:

Naposled editoval moderátor:
nebulus napsal:
No jsou dvě možnosti....buď se na to vykašlat a prostě je ignorovat,
diskuse k trati nebo k aktivitám k trati uzavřít a nechat ji pouze pro ty, co si trať pořídili legálním způsobem (určitě si Zbyněk seznam vede, takže by neměl být problém připustit tyto lidi do skupiny)...a ti co to mají pokoutně, tak ať si pomůžou sami .....

Pampalini se opravdu nezapře, myslel jsem, že už z takových puberťáren vyrostl.
Ale ruku na srdce, připadá mi to trapné. Než by zaplatil 280kč a měl aktuální DVD se vším všudy, tak bude věnovat Xhodin na zprovoznění trati tímto způsobem. Když si spočítá věnovaný čas/koruny, tak "zaplatí" několikanásobně více než těch hloupých 280kč.
Jak jsem četl diskusi k tomuto "návodu", tak má on i někteří další stále pocit, že se na prodeji DVD dá vydělat.
Pro informace Pampaliniho a jemu podobných:
Nájem který zaplatím za měsíc pro podnikání, když vydělím počtem pracovních hodin, dostanu se k částce 100kč/hodina, pak je nutné zaplatit další poplatky a je třeba z něčeho žít. Takže hodina mé práce stojí kolem 200kč. Pokud to přenesu na vypalování DVD, tak to není jen vlastní vypalování, ale hodně času padne na komunikaci se zákazníkem při objednávkách (2 - 3 hodiny denně), Vypisování poštovních náležitostí, atd A hlavně, účtuje se obecně všude každá započatá hodina. Vyřízení kolem 15 objednávek je práce na celý den, to už je spočítané. Hodí to průměrně asi 4500kč hrubého (polovina jsou výdaje) Z této poměrné částky bych nájem určitě nezaplatil. Je třeba za směnu utržit mnohem více, ale aby to bylo možné, musím skládat v mém případě jízdní kola, které mne živí, ale pak není čas se otravovat s DVD, které jsou pro mě spíše přítěž. Vyřizovat korespondenci doma? Ani náhodou. Jednak mám večer práce plné zuby a jsem rád, že jsem schopen něco postavit ve své trati dál. Tohle je už ale koníček, za tohle už nikomu není účtováno nic. Dát to na internet zdarma ke stažení? Webový prostor není zadarmo, kopírování aktuálních instalací, to bych si musel připlatit za limit a rychlost dat, atd. To je jednodužší a levnější vypálení a poslání DVD.
Toto vyjádření je pro uživatele mé trati, kteří nevědí, co to obnáší chodit do práce. Není to totiž jen o ceně známky a obálky.

Projedem se zadara

Tak to je vec, uz taham updejty. A za 300 koupim radsi neco mlade :) trainset je vpoho :D
O legalnosti a nelegalnosti toho navodu se neda ani mluvit, autor navodu zkratka jenom nasel to co jini jeste ne. Smula pro autora trate.

Re: Projedem se zadara

Ksindl napsal:
Tak to je vec, uz taham updejty. A za 300 koupim radsi neco mlade :) trainset je vpoho :D
O legalnosti a nelegalnosti toho navodu se neda ani mluvit, autor navodu zkratka jenom nasel to co jini jeste ne. Smula pro autora trate.

No naštěstí se každá díra dá zalepit.....alespoň nám ukázal kudy a jak.....

Jo a Zbyňku, nenech se tím odradit.....vždycky se najde nějaký závistivý chudáček.....

Martens napsal:
To je jak vyjadreni Microsoftu, nemuzu si pomoct :P
Chcu videt, jak se zalepi kolem 80 aktualizaci... ;)

Ale dyt prece o nic nejde, Cesky clovek je vynalezavy proste... :)

Anonymous napsal:
Martens napsal:
To je jak vyjadreni Microsoftu, nemuzu si pomoct :P
Chcu videt, jak se zalepi kolem 80 aktualizaci... ;)

Ale dyt prece o nic nejde, Cesky clovek je vynalezavy proste... :)

Stačí jednu z aktualizací vynechat a máš vystaráno....
IMHO mám pro Tebe lepší nápad.....Mladé taky něco šlohni a 300 si nech pro sebe.....:-D
že jo pane s nickem Cosby....

Holt tady se ukázala zase typická česká povaha - český člověk, aby měl něco zadarmo, je ochotný i platit/pracovat. Příklad mimo téma:
Nějací jedinci objevili kudy vede pod zemí el. kabel. Vykopali na každé straně díru, kabel přesekli a chtěli vytáhnout traktorem. Nešlo to. Tak vykopali 20 metrů, nešlo to. Dalších 20, atd. až vykopali kabel v celé délce. Kolik asi dostali ve sběrně?

Martens napsal:
nebulus napsal:
diskuse k trati nebo k aktivitám k trati uzavřít a nechat ji pouze pro ty, co si trať pořídili legálním způsobem (určitě si Zbyněk seznam vede, takže by neměl být problém připustit tyto lidi do skupiny)...a ti co to mají pokoutně, tak ať si pomůžou sami .....
Tohle zatím neřeším. Nejlepším ochranným prvkem je počet a velikost aktualizací, z toho některé vyžadovaly aktivní účast uživatele, takže jen odklikání není plná instalace. Jak je známo z diskuze, mnozí mají problém nainstalovat 5 aktualizací, aby něco nevynechali a chtít po někom přes 70 a všude číst ,jestli tam není nějaký úkon, který musí udělat sám?
Jinak, to co posílám na DVD, vím že je špička ledovce uživatelů mé trati.
Jeden "uživatel" měl i tu drzost, že mne požádal o zdroják na originál nálepku na DVD, aby prodával dál jako originál.
Ohledně aktualizací, už jsem dávno přemýšlel nechat na webu jen posledních například 5 updatů a dál jedině nové DVD. Po vydání tohoto návodu to asi tak udělám, protože houfné stahování updatů může přetěžovat server. Takže tímto je tento návod již neplatny, protože právě jsou největší starší updaty přesunuty a odkazy nefunkčni.

Škandál!

Martens :)

Aha, takze jsem ukradl aktualizace jo? :))) Tak to pardon, ale ja je nainstaloval na orig. DVD trate, tak to snad takova hruza nebude, ne? :)

Btw i kdybych trat nemel, tak si ty aktualizace muze stahnout kazdy a udělat si Full verzi trate sam aniz by neco ukradl. O kradeni to vubec neni.

Re: Škandál!

Ksindl napsal:
Martens :)

Aha, takze jsem ukradl aktualizace jo? :))) Tak to pardon, ale ja je nainstaloval na orig. DVD trate, tak to snad takova hruza nebude, ne? :)

Btw i kdybych trat nemel, tak si ty aktualizace muze stahnout kazdy a udělat si Full verzi trate sam aniz by neco ukradl. O kradeni to vubec neni.
To KSINDL : v tomhle máš pravdu, a pokud máš orig DVD, tak sorry .....no jeden doušek nakonec.....zadarmo ani kuře nehrabe pane Cosby....ale je fakt zajímavé, co všechno jsou lidi schopni podstoupit pro 300 Kč.....od nich by se měli Skoti učit ... :-D

Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
nebulus napsal:
Tohle zatím neřeším. Nejlepším ochranným prvkem je počet a velikost aktualizací, z toho některé vyžadovaly aktivní účast uživatele, takže jen odklikání není plná instalace. Jak je známo z diskuze, mnozí mají problém nainstalovat 5 aktualizací, aby něco nevynechali a chtít po někom přes 70 a všude číst ,jestli tam není nějaký úkon, který musí udělat sám?
Jeden "uživatel" měl i tu drzost, že mne požádal o zdroják na originál nálepku na DVD, aby prodával dál jako originál.
Ohledně aktualizací, už jsem dávno přemýšlel nechat na webu jen posledních například 5 updatů a dál jedině nové DVD. Po vydání tohoto návodu to asi tak udělám, protože houfné stahování updatů může přetěžovat server. Takže tímto je tento návod již neplatny, protože právě jsou největší starší updaty přesunuty a odkazy nefunkčni.

Tak ted mi nevykladejte, ze se na trati nechcete proste napakovat. Vase reakce je opravdu zajimava, smazat updaty. V podstate tim jen dokazujete to ze z toho chcete vyzdimat co nejvice to jde. Vase politika je jeste horsi jak Microsoftu, nevim jak by se Vam libilo, kdyby to same zavedl Microsoft a nutil Vas kupovat pri kazde zaplate nove CD s novou verzi systemu.

Pampaliny jsi chudák a ty tady nemluv nic o politice.A jestli závidíš Zbyňkovi peníze tak něco dělej ať je máš taky a nemel jen hubou :puke_r:

pampaliny napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
nebulus napsal:

Tak ted mi nevykladejte, ze se na trati nechcete proste napakovat. Vase reakce je opravdu zajimava, smazat updaty. V podstate tim jen dokazujete to ze z toho chcete vyzdimat co nejvice to jde. Vase politika je jeste horsi jak Microsoftu, nevim jak by se Vam libilo, kdyby to same zavedl Microsoft a nutil Vas kupovat pri kazde zaplate nove CD s novou verzi systemu.

Tak to ber prostě tak, že updaty byly smazány z důvodu nedostatku místa na serveru.....prostě držet tam 2 roky staré updaty je celkem nesmysl....Microsoft taky nikde nevystavuje patche a instaláky na W95 Ačkové verze.....IMHO, už jsi někdy instaloval WOkna nebo Office nebo SQL server jenom z updates?
IMHO mám licenci na SQL server..zdarma je k tomu add-on zvaný Reporting Services......ale dá se pouze poslat na CD a to za směšných 600,- Kč.....takže když už si bereš Microsoft jako mustr, tak tohle je odpověď na Tvou otázku.....

Martens napsal:
pampaliny napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Martens napsal:
nebulus napsal:

Tak to ber prostě tak, že updaty byly smazány z důvodu nedostatku místa na serveru.....prostě držet tam 2 roky staré updaty je celkem nesmysl....Microsoft taky nikde nevystavuje patche a instaláky na W95 Ačkové verze.....IMHO, už jsi někdy instaloval WOkna nebo Office nebo SQL server jenom z updates?
IMHO mám licenci na SQL server..zdarma je k tomu add-on zvaný Reporting Services......ale dá se pouze poslat na CD a to za směšných 600,- Kč.....takže když už si bereš Microsoft jako mustr, tak tohle je odpověď na Tvou otázku.....

Jenže W95 je myslím trošku old, to si trochu přestřelil. Kdyby si to měl přirovnat k XP, a měl jen základní verzi bez SP tak si toho netu asi moc neužiješ. A to má MS stále dostupné, stejne jako updaty pro Microsoft Train Simulátor staré jako sama hra. A to že jde trať poskládat z updatů je čistě chyba autora a jeho update programu, který postrádá jakoukoliv detekci souborů, které v updatech nikdy nebyly. To v první řadě a potom update program který používá je jen pouhý instalátor a v tom je další chyba. Kdyby skutečně jen updatoval soubory a né je znovu celé kopíroval, bylo by to jiné a jen těžko by šla trať z updatů poskládat.

pampaliny napsal:
A to že jde trať poskládat z updatů je čistě chyba autora a jeho update programu, který postrádá jakoukoliv detekci souborů, které v updatech nikdy nebyly. To v první řadě a potom update program který používá je jen pouhý instalátor a v tom je další chyba. Kdyby skutečně jen updatoval soubory a né je znovu celé kopíroval, bylo by to jiné a jen těžko by šla trať z updatů poskládat.
Tak se pak nečil, když chce tuhle "chybu" napravit...

Návod pre všetkých ktorým je lúto dať peniaze za DVD BP a závidia:

Postavte svoju trať, pokiaľ možno ešte kvalitnejšiu, a zaručujem že objednávky sa na ňu budú len tak hrnúť. Nebudete musieť nič závidieť a napakujete sa. Chce to len trpezlivosť, vedomosti, čas a peniaze sa len tak pohrnú.

Tí, čo si tú trať takto posťahujú, nebudú mať z toho ( podľa mňa ) takú radosť. Ja som sa tešil ako blcha, keď mi prišla na poštu doručenka. A presne v deň mojich narodenín...

Martens napsal:
pampaliny napsal:
A to že jde trať poskládat z updatů je čistě chyba autora a jeho update programu, který postrádá jakoukoliv detekci souborů, které v updatech nikdy nebyly. To v první řadě a potom update program který používá je jen pouhý instalátor a v tom je další chyba. Kdyby skutečně jen updatoval soubory a né je znovu celé kopíroval, bylo by to jiné a jen těžko by šla trať z updatů poskládat.
Tak se pak nečil, když chce tuhle "chybu" napravit...

Napravit chybu tim ze smaze aktualizace ? Tomu nerikam naprava. Naprava by byla vydat update 71 uz jako opravdu update co by kontroloval par souboru, ktere jsou jen ve finalnim instalatoru a neobsahoval by kompletni soubory, ktere se upravuji, ale jen jejich upravene casti + nove veci.

Back
Nahoře