G
Guest
Host
To přeci dělá všechno ten Japonec - Ono Samo
Naposled editoval moderátor:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Už to pořát neomílejte dokola, Tax Vám to tady před rokem vysvětlil, tak si to znovu přečtěte. A pokud se ptáte proč DVD, tak zde máte citace poloviny objednávek za tento týden:Tax napsal:Aby sme tu už viac zbytočne nediskutovali o ničom, uvediem na správnu mieru pojem "voľne šíriteľný" program alebo addon.
Podľa medzinárodne uznávaných právnych noriem existujú tri základné varianty: Public Domain, Freeware a Shareware.
Public Domain: tento typ programu je o tom, že sa uznávajú autorské práva a autor umožní za určitých podmienok zmeny programového kódu alebo obsahu. Zvyčajne za podmienky, že úpravca zverejní informáciu o pôvodnom autorovi pred úpravou. Inak je nakladanie s programom ľubovoľné. Môže sa využívať aj na komerčné účely.
Freeware: Platia autorské práva. Do programového kódu nie je možné zasahovať. Spôsob šírenia - distribúcie určí autor. Na nekomerčné účely je bezplatný, no autor môže ( môže, ale nemusí ) povoliť používanie aj na komerčné účely. To je stanovené v licenčnej zmuve, ktorej potvrdením počas inštalácie sa užívateľ zaväzuje k tomu, že bude s programom nakladať tak, ako je v zmluve stanovené.
Shareware: program je zdarma spravidla na skúšobnú dobu. Po uplynutí tejto skúšobnej doby ( napr. 30 dní, 100 spustení a pod. ) musí užívateľ buď zaplatiť licenčné poplatky, s ktorými súhlasil už počas inštalácie softu, alebo program odinštaluje.
Shareware a Freeware sa môžu šíriť voľne za podmienky že s tým súhlasí autor. Teda ak chcem šíriť nejaký Freeweare program - v našom prípade addon do MSTS, tak len podľa podmienok autora toho programu ( addonu ).
Program Freeware a Shareware sa nesmie šíriť za úplatu s výnimkou nutných nákladov na distribúciu. Nutné náklady na distribúciu sú okrem poštovného, balného aj iné režijné výdavky, ktoré distribútor vykáže v súvislosti s manipuláciou okolo distribúcie - v prípade Zbyňka Šemoru je to jeho mzda za balenie, poštu, spotreba energie a primerané opotrebovanie zariadenia používaného na výrobu kópií ( pálenie nosičov na DVD ). Takže ak si on stanovil sumu 300 Kč za jednu zásielku s nosičom, je to úplne normálne a nič tým neporušuje. Keďže je autorom addonu, takisto stanoví spôsob distribúcie. Ak ho stanoví formou dobierky na DVD, tak akýkoľvek iný spôsob je protiprávny a trestoprávne napadnuteľný. Takže žiadne weby, žiadne P2P, žiadne torenty. DVD je jediná forma, ktorú autor Zbyněk Šemota určil na distribúciu svojho produktu. Tu už nie je ďalej o čom diskutovať.
To není pitomost, za trať nikdo neplatí ani korunu, platíte jen kvalitní zpracování souborů na nosič DVD plus poštovné a balné. Jinak by to šlo nakopírovat celé na web, ale někdo by musel zaplatit traffic a mě rychlejší přenos odchozích dat. Tohle řešení mi připadá příliš složité a v konečném důsledku drahé. A jelikož zde mnoho lidí má krátkou paměť, proto opakuji. Velká část uživatelů přesto raději volí placku DVD než stahovat velké soubory aktualizací:Tax napsal:Tak to sa ti teraz naozaj podarilo. Väčšiu pitomosť si už zo seba ani nemohol dostať.Čuřil napsal:... Nekdo tady hovoril o tom, ze trainset s trati nabizeny na dvd je komercni projekt, dovolil bych si souhlasit akorat s vyraznym rozdilem, ze u normalniho komercniho projektu platite vysoke castky, kdezto pan Semora to dela ve svem volnem case a zadarmo.
Ne kazdy by to delal zadarmo :!:
bych rád kdyby jste mě s objednávkou počkal na onu aktualizaci.
Mám totiž pomalejší internet a velké balíčky aktualizací jsou neúnosné.
chtěl bych Vás tímto poprosit,jestli by jste mi neposlal na DVD trať Bratislava-Brno-Praha pro MSTS.Pošlete mi ji kdyžtak až po nejbližší aktualizaci.
Nemám bohužel možnost si aktualizace stahovat z internetu.
Pokud by to bylo možné, zašlete mi jí, až bude kompletně hotová připravovaná aktualizace, abych si jí už nemusel stahovat s internetu.
Atd. Tak mohu pokračovat do nekonečna.Mohl jsem se k tomu dostat prostřednictvím postupných aktualizací,ale od verze 64 již je hodně a rád zaplatím kvalitní práci
Připomíná mi to jednu éru mého života................. Jo a jeste neco. Nepremyslel jste o rozepsani jednotlivych polozek z ceny na vasem webu? To by vsechny dohady o cene ukoncilo. Treba postovne xxKc, obalka xxKc, medium xxKc, vypaleni xxKc ,....................