Fiktivní trať Ztracená

Mě se tvá dílka hodně líbí, právě kvůli jednoduchosti, retro stylu a decentnímu a vkusnému použití kulis s vegetací.
Přesně tak :) . miluji takové jednokolejné "lesní dráhy". To dýchá historií a pro historická loko jsou tyto tratě přímo idealní.
Teď jsem dodělal další historickou mapku do TRS a protože již delší dobu mě láká něco na způsob "lesních drah" udělat i v MsTS, tak možná, snad, nevím na jisto, něco udělám pro MsTS. (Samozřejmě něco smyšleného - i když tady se to asi moc "nepěstuje" :) ). A protože vím, že dělat trati v MsTS nebude vůbec nic jednoduchého, tak pokud mi nerupnou nervy, tak snad, možná, něco časem bude.

Update Ztracene i Zapadle

Tak jsem vyšetřil trochu času a konečně jsem poslal update tratí Zapadlá i Ztracená.

Ztracená: Oproti původní trati "Ztracená" je v této verzi několik podstatných změn v kolejišti. Ve všech stanicích byla přidána minimálně jedna kolej a na obou koncích tratě jsou triangly, ať můžete dle libosti otáčet páry. V existujících aktivitách je nutno opravit paths.
Zapadlá: Oproti původní verzi je hlavní nádraží výchozí stanice naznačeno ze skutečných kolejí a je možné si po nich pouštět počítačový traffic.

Jinak jsou v obou tratích nějaké kosmetické úpravy, jako výměna telegrafních sloupů (ty jsem si dovolil šlohnout z Vysočiny1960), pár změn budov a podobně.

Download zde:
http://www.filedepot.eu/msts/index.htm

Naposled editoval moderátor:
Narazil jsem na tuhle trať teprve nedávno, ale moc mě nadchla, je to lokálka přesně dle mého gusta. Pěkné, opravdu. Doufám, že se pro tuto trať ještě objeví další aktivity. Sice si ji umím vytvořit sám, ale zatím bez trafficu :-( A bez toho to není ono ...

Přece jen jedna "šmouha": v trati Zapadlá Zdravím, v aktivitě "Ranní káva" nejde rozpojit T334 od nákladních vagónů! Zkoušel jsem to i s T435, ale je to stejné. Rozpojit jde pouze T211. Co s tím?

Netvrdím, že je to chyba tratě, ale když se tu o téhle trati píše, myslel jsem, že někdo bude mít z těch aktivit podobnou zkušenost.

Vince Black napsal:
Přece jen jedna "šmouha": v trati Zapadlá Zdravím, v aktivitě "Ranní káva" nejde rozpojit T334 od nákladních vagónů! Zkoušel jsem to i s T435, ale je to stejné. Rozpojit jde pouze T211. Co s tím?

Zmíněné modely jsou přes dva roky staré a nebyly updatovány. Sám na to čas nemám, pokud někdo má zájem o podobný způsob ladění jako TBP mohu na stránkách vydat update.

Toto je pravděpodobně již čtvrtá verze Ztracené. Moc bych se přimlouval za jejich očíslování. Kvůli aktivitám. Aby bylo zřejmé, která aktivita ke které verzi patří.

Re:

JiříkTK napsal:
Toto je pravděpodobně již čtvrtá verze Ztracené. Moc bych se přimlouval za jejich očíslování. Kvůli aktivitám. Aby bylo zřejmé, která aktivita ke které verzi patří.

Tahle verze by na stávající aktivity mít vliv neměla. Pouze se o kousek prodloužila trať ze Skalky. Stávající koleje se nezměnily.

Dotaz

Měl bych takovou otázečku. Je někde možné najít, od kdy se používala, ta či ona návěst/značka? Od kdy se třeba používají lichoběžníkové tabuky, a jak byly organizovány dopravny bez návěstidel před nimi?
Nikde nemůžu nic najít. Díky.

Re: Fiktivní trať "ztracená"

Updatnul jsem ztracenou s mechanikama. Trošku jsem to myslím zreálnil tím, že ty staničky byly původně trochu přehnané. Takže velká stavědla zmizela úplně a většina stanic má pouze vjezdová návěstidla (jednoramenná), kde je průjezd omezen na 40km/h. Pouze Stará Voda a Mlýny mají odjezdová návěstidla a dvouramenná vjezdová. Trošku se prodloužila vlečka z Mlýnů, teď je z ní
odbočka do městečka Kamenice. Ze Skalky vede nová vlečka na pilu.

Udělal jsem tříznakovou mechanickou předvěst.
-výstraha (zvednutý terč a žluté světlo)
-pomalu (zvednutý terč a žluté a po ním zelené světlo)
-volno (sklopený terč a zelené světlo)

Právě návěst "pomalu" je nová. Udává, že hlavní návěstidlo omezuje rychlost na 40km/h (vjezd odbočkou). Ve skutečnosti má takováto předvěst ještě mechanické rameno pod žlutým terčem, ale to už by byla práce pro modeláře...

stahujte zde:
http://www.pool-magic.net/msts/ztr.htm

Fiktivní tratě ztracená, zapadlá, vwb, vlečka a jednodlaždic

Fiktivní tratě ztracená, zapadlá, vwb, vlečka a jednodlaždice.

Definitivně poslední verze těchto tratí jsou ke stažení zde:
http://www.volny.cz/iisivak/

RE: Fiktivní tratě ztracená, zapadlá, vwb, vlečka a jednodlaždic

krupan napsal:
Definitivně poslední verze těchto tratí jsou ke stažení ......

Vše nasvědčuje tomu, že ty verze nebudou ani poslední ani definitivní. A když jsem v tomto vlákně, chtěl bych se zeptat, zda někdo z vás nemáte přehled, zda před rokem 1970 už jezdily Trabanty, Wartburgy, Tatra 138, Autobus ŠM11 a Žigulík VAZ 2101?
Prvně se ptám, může se stát, že je mezi námi někdo, kdo to bude z patra vědět, a já bych raději kladl ty domečky a stromečky, než trávil čas hledáním těchto informací, nebude-li to nezbytně nutné. Díky.

JiříkTK napsal:
...zda někdo z vás nemáte přehled, zda před rokem 1970 už jezdily Trabanty, Wartburgy, Tatra 138, Autobus ŠM11 a Žigulík VAZ 2101?

Ahoj,jezdilo,až na toho VAZ 2101,všechno víše uvedené... Žiguli měli tehdá označení 1200...1500,1600 a měli kulatá světla,VAZ 2101 je myslím s hranatejma světlama z doby pozdější,kdyžtak někdo může ještě upřesnit.... tonik

RE: Fiktivní trať "ztracená"

Trabanty i Warťasy ano, Tatry 138 od roku 1962, Tatry 148 až od roku 1972 (to píšu proto, že ta sklopka v MSTS je T148), Karosa ŠM, ŠL a ŠD od roku 1965. Žigulíky nevím, ale když už na konci 60.let poláci vyráběli své licenční Fiaty 125, tak asi ano.

JiříkTK napsal:
chtěl bych se zeptat, zda někdo z vás nemáte přehled, zda před rokem 1970 už jezdily Trabanty, Wartburgy, Tatra 138, Autobus ŠM11 a Žigulík VAZ 2101?

Trabant 601 ano (1964-1990)
Wartburg 353 ano (1966-1991)
Tatra 138 ano (1959-1971)
ŠM 11 ano (1965-1981)
VAZ 2101 ne (1970-1983)

NeilYoung napsal:
Žigulíky nevím, ale když už na konci 60.let poláci vyráběli své licenční Fiaty 125, tak asi ano.
JiříkTK napsal:
... zda před rokem 1970 už jezdily .. Žigulík VAZ 2101?
NE
http://www.tuning.cz/ladaauto/historie.html
http://www.super.cz/clanek/12283-vaz-2101-vydrzi-opravdu-hodne.html
http://en.wikipedia.org/wiki/VAZ-2101

No tak ne, poláci byli fakt lepší. Pro obranu před případným ukamenováním tímto opravuji i svoji chybu u Tatry 138. Prototypy byly představeny v roce 1956, v sériové výrobě byly od roku 1959 do roku 1972. V roce 1962 se vyrobily poslední T111.

Back
Nahoře