ZSSK 812

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna quik-tom
  • Datum začátku Datum začátku
Ďakujem, neprosím si. Menej kvalitné skiny z trainsetu vyhadzujem a nahradzujem ich novými.

Problém s cabview

Zdravím všechny příznivce msts :salut: ! Chtěl bych se zeptat,mám problém s cabview u ZSSK 812. Model a cabview jsem stáhl z http://streka.goo.cz/msts/download/download.htm , rozbalil normálně dle návodu a po spuštění mám cabview z ČD 810 :( . Co s tím? Děkuji předem za radu. Dominik

Naposled editoval moderátor:
Otvor súbor **eng** v notepade a nájdi položku **cabview**, keď to nájdeš, pôvodný text "../../common.cab/cab810/810.cvf" nahraď týmto: "../../common.cab/cab812/812.cvf"a potom Ti pôjde 812-ková kabína.

Nuže, tak posielam "malé" usmernenie:
1/Preznač textúry, model, eng a sd na zssk_812059 aby si užívatelia neprepísali moju 812 029
2/Neviem či si si vypýtal súhlas autora modelu na zverejnenie ale zrejme asi nie, lebo toto by Ti asi nikto nepovolil pustiť von
3/Vytvor na modeli alfakanály na všetkých oknách, dverách, pluhu a taktiež alfou odstráň spätné zrkadlá a smerovú tabuľu
4/Zlaď odtiene textúr na celom modeli aby mala každá strana rovnaký jas, kontrast a farebnú sýtosť
5/Doplň na jednej bočnici mriežku ventilácie a uprav textúru vypruženia
6/Buď odstrániš alfou hadice alebo ich textúru na pluhu
7/Predtým ako niečo dáš na stiahnutie prekonzultuj to s niekým, aby sa toto nestávalo
Cením si skutočnosť, že si sa do toho pustil ale toto by som ani ja pre štyrmi rokmi nezverejnil, ale nevadí nikto nespadol z neba učený, to čo som Ti napísal sprav a bude to dobré, neber to ako buzeráciu ale toto Ti tu poradia všetci, prajem veľa zdaru a hlavne času a trpezlivosti.

duuso napsal:
Nuže, tak posielam "malé" usmernenie:
1/Preznač textúry, model, eng a sd na zssk_812059 aby si užívatelia neprepísali moju 812 029
2/Neviem či si si vypýtal súhlas autora modelu na zverejnenie ale zrejme asi nie, lebo toto by Ti asi nikto nepovolil pustiť von
3/Vytvor na modeli alfakanály na všetkých oknách, dverách, pluhu a taktiež alfou odstráň spätné zrkadlá a smerovú tabuľu
4/Zlaď odtiene textúr na celom modeli aby mala každá strana rovnaký jas, kontrast a farebnú sýtosť
5/Doplň na jednej bočnici mriežku ventilácie a uprav textúru vypruženia
6/Buď odstrániš alfou hadice alebo ich textúru na pluhu
7/Predtým ako niečo dáš na stiahnutie prekonzultuj to s niekým, aby sa toto nestávalo
Cením si skutočnosť, že si sa do toho pustil ale toto by som ani ja pre štyrmi rokmi nezverejnil, ale nevadí nikto nespadol z neba učený, to čo som Ti napísal sprav a bude to dobré, neber to ako buzeráciu ale toto Ti tu poradia všetci, prajem veľa zdaru a hlavne času a trpezlivosti.
Mohol by si mi ešte prosím poradiť pomocou čoho vytvorím tie alfakanály a ako zladím tie odtiene textúr? Ďakujem
A ospravedlňujem sa za všetko čo som urobil zle :eek:

Alfakanály vytvoríš pomocou Tgatool a tie úpravy textúr môžeš urobiť hocijakým grafickým programom, Corel, Photoshop...

Prepáč ale ja sa do toho vobec nerozumiem :eek: :eek: :eek:
Na čo sú potrebné tie alfaknály? čo sa na tom modeli upraví alebo vylepší?
Ďakujem

3michal napsal:
Prepáč ale ja sa do toho vobec nerozumiem :eek: :eek: :eek:
Na čo sú potrebné tie alfaknály? čo sa na tom modeli upraví alebo vylepší?
Ďakujem
Prostuduj si sekci "Tvorba modelů" zde na fóru. Tady není čas ani místo na nějaké dlouhé vysvětlování a školení....

Ja len v krátkosti, alfakanál je funkcia, ktorá Ti zpriehľadní model na vopred určenom mieste, napr. na oknách, na pluhu atď.Jeho defínicia je po otvorení príslušného "ace" súboru v malom okne vpravo, ktoré si dvojklikom otvoríš a upravíš podľa potreby, ak tam to okno nie je, /asi Tvoj prípad/, tak alfakanál stvoríš kliknutím na príkaz "create alpha".Po úpravách textúry uloženie dávaš s príkazom "alpha", ináč Ti to s alfakanálom neuloží, veľa zdaru.
p.s.:A ten archív z edisku radšej uprac preč, autor modelu Ťa asi nepochváli.

3michal napsal:
Tak sa mi podarilo urobiť repaint modelu ZSSK 812 059-4 do nového náteru ZSSK.
Chcel by som poďakovať duusovi ktorý mi poskytol fotky, bez nich by tento repaint nevznikol.
A tu je výsledná podoba:
Viem že to nie je dokonalé je to moja úplne prvá práca,chcelo by to ešte napraviť menšie detaily.
Sťahovať môžete tu: zatím raději ne
Nějak nedokážu pochopit, proč máš všechny soubory archivu pojmenované jako zssk_812029, když tvůj skin je zssk_812059 !
Kdo si tohle vloží bez kontroly do svého trainsetu, tak přijde o výtvor zssk_812029 autora Duuso.
Bylo by vhodné tuto chybu opravit a též vložit odpovídající Readme místo toho, co tam je. Takto je to nekorektní vůči všem v tomto R jmenovaným.

Zdravim, mam natocenu novu kabinu 812-ky. Je to sice na videu ale keby mal niekto zaujem urobit tu kabinu tak video poslem. Video bolo natocene v Cervenej Skale.
http://img65.imageshack.us/my.php?image=79346566wu5.png

Dominik napsal:
lokotrain napsal:
ahoj,neviete dakdo ci je 811 alebo 813 do MSTS ?

Českou 811 s vozy 011 nalezneš tady.

811 je u nas reko na prenos vykonu elektricky. Ma to jeden trakcak a je to upravene aj vizualne. Skor nez nieco tresnes by si mal vediet o co konkretny clovek ziada. 811 ani 813 bageta pre MSTS nie su.

Back
Nahoře