Kdo, kde a co (koho) (ne)řídil....

Malý dotaz.Jakou školu by se mělo studovat v případě zájmu být fírou?Dík
.Jinak docela by se mi ze strany fíry líbil usek Chomutov-Cheb a okolí.....
Ale s tím to ještě počká je mi 14 let.

klimi napsal:
Malý dotaz.Jakou školu by se mělo studovat v případě zájmu být fírou?Dík
Přečti si patřičné vlákna v HydeParku a Reálné železnici....na toto téma se tady toho napsalo více než dost a díky Bobovi57 i s přímými odkazy na patřičné zákony....takže bych poprosil, abys další dotazy podobného typu směřoval tam....díky

Jinak podobná diskuse se vede průběžně i na diskusi na zelpage.cz.....úplně tytéž dotazy......

Pajavlaky napsal:
klimi: A ptal si se? Nemůžeš čekat, že ti jízdu cizí fíra sám nabídne :D.
někdy se budu muset odvazit :D Tak u nás tady jezdí 810,362,242,363 mozna i 750,749.

klimi: Odvážit? :D
"Dobrý den, já sem fanda železnice, nemohl bych se k vám podívat na stanoviště?"
O co jde? :wink:

Keď už sa tu rozoberajú zážitky z jazdenia, skromne sa priznávam :lol: k jazde na 770 058 bez tlmiča. Bol to manipuláčik o hmotnosti 1600 ton z Rajca do Žiliny, z toho ja som "keroval" úsek Rajec - Bytčica vrátane samotného posunu (na stanovišti sme boli 4). No a v ten istý deň na ceste domov sa mi ešte podarilo "osedlať" 750 273 (na ktorú mám smolu :lol: ) v úseku Príbovce - Turčianske Teplice. Zážitok z dňa ako sa patrí.

tiež som riadil čmeliaka 771, posunoval som s ním v železničnej stanici Košice krásna nad hornádom a je to perfektný pocit keď vám za chrbtom buble 6-valec, taktiež som už pár krát riadil pegasa 752 069-5 takisto nádherný zážitok, no najkrajšízážitok som mal s jazdy na 183 025 za mnou 913 ton a predomnou Slanské vrchy mmm to sú spomienky. aaaa ešte aby som nezabudol ešte som pred troma rokmi štartoval sergeja 781 368-6 to bolo tiež super...

Tak jsem si poprve vyzkoušel synchro jízda vlakem reál a notebook MSTS. Úsek Pardubice - Brno v EC 15.35 z Prahy. Použil jsem totožnou soupavu a v Pardubicích čekal na start. Měl jsem to trochu stížené, že byla už tma. Ale jinak adrenalin. Hlavně ty oblouky, jak pěkně vynášely. To nám chybí při hře u PC. Cítit ty odstředivé síly a nasazení přesně na začátku oblouku.
Nějaké nepřesnosti tam mám, ale stížené to bylo i tím, že jsem musel jet rychlostí reálnou, tedy například místo 120 v MSTS asi 95. Ale jinak to celkem šlo. Když byla stahovačka, tak přesně se mi i vypnula síť a já musel z baterek. Měl jsem i několik diváků spolucestujících, tak nevím jestli si ťukali na čelo, ale hold jednou jsem to vyzkoušet musel.
Synchro jsem udržel až do Brna Maloměřic, kdy jsem musel balit, abych stačil vystoupit. Ostatním vřele doporučuji.

musel jet rychlostí reálnou, tedy například místo 120 v MSTS asi 95
Doufám, že se to Džordžovi jednou podaří vyřešit :roll:. Vždyť přece už donekonečna nejde vlaky brzdit jízdou na autoblok atd. Skoro všechny ostatní problémy jsou oproti tomuto malicherné. Tohle silně ubírá reálu, i když si to mnohdy neuvědomujeme...

Mně to třeba vůbec nevadí. Mám tak aspoň pocit z "rychlé jízdy".
A ušetřený čas je možné elegantně využít v aktivitách.
A jízda na autoblok - to se přeci stává i v reálu a je to denní chleba.

Pajavlaky napsal:
Doufám, že se to Džordžovi jednou podaří vyřešit :roll:. Vždyť přece už donekonečna nejde vlaky brzdit jízdou na autoblok atd. Skoro všechny ostatní problémy jsou oproti tomuto malicherné. Tohle silně ubírá reálu, i když si to mnohdy neuvědomujeme...
Pájo, Tebe by bavilo jet 400 km pořád naplno a koukat na zelenou cestu ? A jenom 3x zastavit ?

Tomes: O tohle tady tak úplně nejde. Jde o to, že pokud pojedu na blok a budu mít nějakou mimořádnost chci nabrat nějakou sekeru. A né jet těch 400 km padesátkou a dojet ještě s půlminutovým náskokem.
Jet na zelenou vlnu by mne bavilo v případě, že bych tím nenabral čtvrthodinový náskok. :D V reálu to tak také není.

Pawlik: Každý to bereme jinak :D . Pro pocit z rychlé jízdy mohu dále vřele doporučit horskou dráhu ve hře Roller Coaster Tycon...
Jak elegantně využít ušetřený čas? Leda tím, že budu někde 10 minut šíbovat ve stanici s rychlíkem a odstavovat poškozený vůz... A místo toho, abych nabral drobet zpoždění dojedu akorát. Co je na tom reálného? Zároveň ale říkám, že řešením není začít jízdu s půlhodinovým zpožděním.

Tomes napsal:
Pajavlaky napsal:
Pájo, Tebe by bavilo jet 400 km pořád naplno a koukat na zelenou cestu ? A jenom 3x zastavit ?
Tahle diskuse tady už byla a obavam se, že s kritikou neuspěješ ..... jenom se modlim, že nebude vyslyšena prosba na rozchození ARR a AVV v MSTS....

Martens: Nic nekritizuji... Jenom říkám, že pro mě je to nejzávažnější nedostatek. Všechno co vyřešil MSTS Bin je úžasný. Především tedy odstranění pádů, což je pro mě největší zásluha MSTS Binu, třebaže se o ní skoro vůbec nemluví. Tady se totiž někdy dává přednost blbůstkám před základními nedostatky...
S rozchozením AVV a ARR souhlasím. Další krok k realitě.

Jinak pro mě je cestování vlakem vždy nostalgický zážitek. Včera jsem jel do Prahy pendolinem na Drakovi a opět jsem zíral co si dráhy dovolí vůči takovému rychlovlaku.
V Ústí nad Orlicí jsme stáli u vjezdu, ale v Pardubicích ještě včas. Ale dál se dráhy opravdu nezapřely. Nechali nás stát před Řečany, asi aby dali vlaku před námi trochu náskok a za Zábořím jsme jeli za něčím na blok a v Kolíně na cesťáku před peronem jsme i chvíli stáli. V Holešovicích jsme měli 8 minut zpoždění. Ale zíral jsem jak pendolino dobře brzdí. V Ústí i Kolíně opravdu padaly kufry. (ikdyž takové zastavení moc profesionální není)
Dnes jsem si vybral EC 175, protože má stejné složení jako dříve Vindobona a já potřeboval jet v tom svém jedničkovém vagoně, kde mám veliký stůl na notebook a hlavně zásuvku s Volty.
Ale také nás zastavili v Přelouči. Já myslel, že přibrzďuje na 140, ale on brzdil i patama před červenou za perony. (já alespoň měl trochu náskok, abych v MSTS přijel s Vindobonou na značku v Pardubicích.)
Cestou tam i zpět jsem stačil připravit doplnění Trainsetu vozidly OBB, aby konečně mezi Devínskou Novou Vsí a Bratislavou byl provoz, jak tam jezdí. (vadné zvuky jsem už vyřešil) Potřebuji tyto vozy a vlaky i do své aktivity. Takže brzy bude další update trainset.

Pajavlaky napsal:
Martens: Nic nekritizuji... Jenom říkám, že pro mě je to nejzávažnější nedostatek. Všechno co vyřešil MSTS Bin je úžasný. Především tedy odstranění pádů, což je pro mě největší zásluha MSTS Binu, třebaže se o ní skoro vůbec nemluví. Tady se totiž někdy dává přednost blbůstkám před základními nedostatky...
S rozchozením AVV a ARR souhlasím. Další krok k realitě.
Krok k realitě to je, ale to si taky můžeme sednout k televizi a pouštět video z tratě....

Tomes napsal:
Krok k realitě to je, ale to si taky můžeme sednout k televizi a pouštět video z tratě....
To by mohl ale fíra v reálu taky :D. Na jednu stranu chápu to, co tvrdí Martens, že reál a PC je úplně něco jiného, ale to bychom se na to pak úplně všichni mohli vykašlat, když nás nudí už samotná podstata simulátoru.

Pajavlaky napsal:
Tomes napsal:
To by mohl ale fíra v reálu taky :D. Na jednu stranu chápu to, co tvrdí Martens, že reál a PC je úplně něco jiného, ale to bychom se na to pak úplně všichni mohli vykašlat, když nás nudí už samotná podstata simulátoru.
Pájo, simulátor nikdy nebude reál, chybí tam hodně okolních vlivů (pominu-li samotné ovládání loko). Jenom jsem chtěl říct, že jízda na počítači a ještě s automatikou, to je fakt jenom čumenda. Martens má pravdu, že už se tady o tom psalo dost, MSTS nikdy nebude reál, ale ještě, že ho máme a s Binem je to úplně o něčem jiném, ale žádný Bin neudělá reál.

Back
Nahoře