Kdo, kde a co (koho) (ne)řídil....

Tommy66 napsal:
Ano, to už sem nepatří. Až někdy sednem u piva tak můžu vyprávět hodiny o tom co se tady děje:( A je to rok od roku horší.
Jo tak tohle je totiž výsledek "práce" těch nových "manažerů", neboli MAMRDů. Pro ty co nevědí co tahle zkratka znamená tak ji přeložím:
Mladý Ambiciózní Manažerský Rychlokvašený Debil.
Nechá se najmout do firmy jako "odborník na cokoliv", vyjedná si patřičné peníze (nikoliv malé), vymíní si svůj zlatý padák, zkurví vše co ještě fungovalo, protože o chodu firmy a jejiích problémech neví nic a táhne do pr..dele.

Miran napsal:
Jo tak tohle je totiž výsledek "práce" těch nových "manažerů", neboli MAMRDů. Pro ty co nevědí co tahle zkratka znamená tak ji přeložím:
Nechá se najmout do firmy jako "odborník na cokoliv", vyjedná si patřičné peníze (nikoliv malé), vymíní si svůj zlatý padák, zkurví vše co ještě fungovalo, protože o chodu firmy a jejiích problémech neví nic a táhne do pr..dele.

Hehe, keď si už toho MAMRD-a spomenul - dnes sú všelijaké divné názvy povolaní. Nedávno otvorím net, je tam taká súťaž dievča leta. Koho nevidím - známu predavačku zo susednej predajne. Okrem iného - miery, vek a tak - má uvedené ako zamestanie "poradkyňa" Huh, predavačka a poradkyňa, to je silné kafe, preberáme to s babami na predajni aj na centrále a oni fakt, tá firma - je to parfuméria - nazýva predavačky poradkyňami. Ony tam totižto nepredávajú tovar, ale radia kupujúcim, čo si majú kúpiť :D
Dnes viem, že napríklad bývalý poskok či poslíček sa dnes volá operačný referent, upratovačka je kozmetička podlahových plôch, nuž a kdejaký debil je manažér :D
Aby bola sranda, komplet osadenstvu klenotníckej firmy ( samé babenky od 19 do 50 rokov ) ktorú servisujem som svoj kontakt na Skype pomenoval í tí mimozemšťan :D:cool: ( pro blbých a pomalšie chápajúcich to í tí je skratka IT - technika informatiky, čož je moje dnešné povolanie a živnosť, ktorú robím už celých 17 rokov )

Miran napsal:
Mirane, proč mi je tohle přesně, ale opravdu do posledního puntíku, povědomé z práce. Ještě jsi zapomněl dodat, že tito exoti si libují ve tvorbe powerpointových prezentací (čím víc barviček a obrázečků, tím lépe), grafů v excelu a používání cizojazyčných business výrazů. Měli jsme tam mamrda, který si otevřel tabulky výrobních časů a po zjištění, že nejdelším je chladnutí výkovku na obyčejném vzduchu rozhodl tuto dobu zkrátit chlazením. Že je potřeba výkovek též obrábět, to jaksi ve svém (ne)odborném (ne)přehledu opominul.
Ale jinak tento zlepšovatel, neúspěšný absolvent stav. průmky držel hubu a krok, do ničeho neryl a dál zhmotňoval tmu, tak si ho náš pan direktor hezky hýčkal.
Nakonec ale chudák dostal sodu a nervově už to nevydržel a odešel "za lepším, za životní nabídkou", jak povýšeně vyprávěl. Na místo marketingového ředitele ČKD KH, kde po týdnu zjistili, že z něj raději udělají podržtašku nějakému obchoďákovi. A on si chudák tak věřil, opravdu si myslel, že je hodně dobrej. :-)

Tax napsal:
..... tá firma - je to parfuméria - nazýva predavačky poradkyňami. Ony tam totižto nepredávajú tovar, ale radia kupujúcim, čo si majú kúpiť :D
Dnes viem, že napríklad bývalý poskok či poslíček sa dnes volá operačný referent, upratovačka je kozmetička podlahových plôch, nuž a kdejaký debil je manažér :D.....
Na tohle téma je v Jirotkově Saturninovi velice pěkná filipika dr. Vlacha o úpadku řemesel. Asi odtamtud opisovali. Doporučuji přečíst...

Miran napsal:
Na tohle téma je v Jirotkově Saturninovi velice pěkná filipika dr. Vlacha o úpadku řemesel. Asi odtamtud opisovali. Doporučuji přečíst...

:D Stalo sa:

Pánský módní salón, to je přece krejčí, návrhy, dekorace, interiéry, to je malíř pokojů, výroba železných konstrukcí, to je malý zámečník s jedním učněm, protože kdyby to byli dva takoví, tak už to budou spojené strojírny, nebo tak nějak. Továrna dehtových výrobků, nad tím už byste zaváhali. Jen se nedejte zmást, to je náš starý známý mistr pokrývač, a dehtové výrobky, které potřebuje, si z některé továrny pěkně kupuje.

Čím to je, že mě napadlo totéž. A ještě ti chybí švec => velkovýrobna obuvi. S úpadkem řemesel souvisí i toto: " kdyby dnešní řemeslníci nahrazovali svou menší dovednost a poctivost aspoň ochotou. Ale je tomu právě naopak. Mistr Krátký vám přinesl nová perka do bytu. To bývalo. Samozřejmě, že nemůžete chtít, aby vás navštívila výroba obuvi osobně.
"

A ještě poznámka pro mladší ročníky: Pokud klenot s názvem Saturnin nemáte ve své knihovničce a jste žhaví si ho přečíst, čekám na vaši SZ.

Ronoathe, co to máš v podpisu za cizí řeč? To musíš psát česky, protože 99% lidí z fora nemá ani šajnu vo co de.

Čouda napsal:
Ronoathe, co to máš v podpisu za cizí řeč? To musíš psát česky, protože 99% lidí z fora nemá ani šajnu vo co de.

Tak tedy speciálně pro Čoudu tu mám překlad této "divné" cizí řeči, která se zove latinská.

"Slova jsou lehčí než činy."

PS: Víš co to je google :roll: :?:

Ronoath napsal:
... Samozřejmě, že nemůžete chtít, aby vás navštívila výroba obuvi osobně.
....
Tak to je mé přání. Buď jsem mimozemšťan, nebo výrobci obuvi používají jako kopyto výhradně asijskou nohu.
Nebo že by po padesátce mi začala růst noha? :D
Pamatuji si na vojně jak jsem nemohl jet na Doupov na cvičení, protože v celém útvaru měli jen jedny jedenáctky kanady. Hodili jsme si korunou, výherce jel na cvičení a já zůstal ve směně v kuchyni:D . Ale jinak jsem boty na sebe v civilu sehnal. Svit Gottwaldov nebo ještě myslím Bardejov vyráběl boty. Tento sortiment, všechna čest soudruhům (spíš soudružkám z výroby), nikdy nebyly prázdné regály, že bych nějaké jedenáctky nesehnal.
Ale současnost? U Bati mám 100% smůlu. Veškerá nabídka je nízká úzká špička. Tam nedostanu ani palec u nohy. Dvakrát v životě jsem našel štěstí u Deichmana. Tam se vždy alespoň jedny boty mé velikosti a pro vysoký nart našly. Ale minulý víkend, kdy už ty jediné boty co jsem před lety sehnal dosluhovaly, to vypadalo bledě. Už jsem se smiřoval, že na podzim budu chodit bos. Baťa zklamal jako vždy a Deichman asi také přešel k asijskému typu nohy. Ve všech jedenáctkách jsem byl jako ve svěrací kazajce. Nakonec mi prodavačka našla jedny jediné z celého jejich sortimentu o číslo větší, které konečně netlačily. Jenomže jsou o číslo delší, když jsem porovnal doma s předchozími boty.
Takže jsem měl jen dvě volby. Buď chodit bos anebo jako klaun s dlouhými špičkami bot. Ach jo a to žijeme ve svobodné zemi a jak píšou v novinách, nabídka převyšuje poptávku, všeho máme dost a nic se nemusí shánět jako za starých časů.
Trochu jsem odbočil, ale výrobce obuvi, aby přišel osobně, aby se podíval, jak vypadá správná česká noha, která je třeba obout, to by snad bylo řešení.

Čouda napsal:

Tohle už jsem někde slyšel:idea: ...... ozaj Kefalín, a čo to drží v ruke hen taků halůzku?
To je palcát soudruhu majore....

Palcát? Nepoznám, ale taký ľahký guľomet ..... :D:cool:

Pavlík: Jestli si na to přišel sám, máš můj obdiv - vítej v kráse starých (a mrtvých...) jazyků :cool: a jestli ti poradil strýček Google, tak máš plusový bod za zvědavost:D

Čouda: Ačkoli je to cizí řeč, myslím, že se luští lépe než "češtin" a "slovenščin" některých expertů. Nemám nic proti nespisovné mluvě, (ano, to je reakce na tvůj příspěvek) lidi, co mluví typickým krajovým dialektem obdivuji, ale co se tu občas objeví:roll:

A ještě jednu poznámku si dovolím - je to přísloví, takže se dá dohledat na netu, navíc má vztak k fóru, tak proč ne? Mimochodem, proč jsem si vlastně odskočil na net při tvorbě skinu červeného Bpee?:-P

RE:

Petr Šimral napsal:
ok1dnh napsal:
Samozřejmě, po předělání se měnilo číslo na 555.3. Jestli se nemýlím, předělávali je na mazut v rusku. O mazutu by se dalo psát déle, jednak o tom, že odpadávaly podrážky u bot a hlavně o tom, že výhřevnost mazutu byla tak veliká, že se dokázala udělat vrstva páry po celé ploše kotle nad ohništěm, kotel tím nebyl chlazený a následovala exploze. Průvodčího z posledního vozu nákladního vlaku, u kterého dělala mazutka postrk, nedokázali najít.
Karel

A ještě nějakou pohádku :!:

Ty mazutky vybuchly celkem tři. Teď jsem líný hledat podklady, tak to napíšu stručněji a z hlavy.
Jako první bouchla mazutka RD Bratislava u Sládkovičova. Po opravě měla ucpaný spodní otvor vodoznaku téměř celý kotelním kamenem. A na straně strojvedoucího byly pouze zkušební kohouty, nikoliv vodoznaky, jak bylo u lokomotiv české konstrukce zvykem.
Jako druhá vybouchla mazutka depa Brno - Maloměřice. Pomocník byl těsně po zkouškách s minimální praxí na mazutových lokomotivách.
Jako třetí vybuchla 555.3280 LD Zdice u Jinců. Po výbuchu byl zjištěn suchý tendr!!! Ano, zemřel návěstník a jeden z dvojice, tuším, že strojvedoucí. Pomocník přežil. Ale není pravdou, že návěstníka nenašli.
Petr Šimral
Na mazutkách jsem jezdil,a v době,kdy vybuchla slovenská mazutka jsem dělal zákonité zkoušky.Komisař nám ukazoval snímky z protokolu.Příčinou byl zanesený spodní otvor do kotle u vodoznaku způsobený nekvalitní údržbou při Vo den před tím.Četa neprovedla přezkoušení vodoznaku tak jak nařizoval předpis.Takže stačila malá špína a otvor se ucpal úplně.Na odstranění špíny z otvoru tlak vodního sloupce ve vodoznaku nestačil. Mazutka co vybuchla v Brně byla opět s jedním vodoznakem. Vybuchla na stoupání 18promile v levém oblouku.Lokomotivy při plném výkonu doká-zaly zvednout fiktivní hladinu i o půl skla.Připočtěte si navíc naklonění v oblouku o 10 - 15cm.Takže když sečtete hodnoty půl skla na stoupání,půl skla na zvednutí hladiny při jízdě a dalších 10-15cm na naklonění v oblouku, nezkušenost pomocníka,který nějakou hladinu vidět mohl a nedokázal vyhodnotit všechny vlivy. Všechny HV které vybuchly byly z dodávky kterou jsme převzali v roce 1961 jako pomoc v době nedostatku lokomotiv ze SSSR.Původně jsme si je jenom půjčili,ale nájemné bylo takové bratrské a potřeba se jevila na delší dobu,takže jsme je koupili.
Tyto HV měly topeniště v původním provedení se závitovými rozpěrkami. Při vyhřátí topeniště došlo došlo ke stažení kotlového plechu z rozpěrky a nevyztužená plocha se zvětšila a pak došlo k destrukci materiálu. Brněnská mazutka měla vyhřátý pravý přední roh topeniště,takže by to odpovídalo této teorii:Levý oblouk,stoupání a jízda plným výkonem.Navíc snad měla mít jeden napaječ sací,který dával hodně vody,ale špatně naskakoval.U HV které vybuchlo ve Zdicích mi kamarád hned druhý den psal o tom výbuchu,že pan strojmistr si dělal vložák a po cestě zjistil, že nemá vodu.Topič zavřel hořáky,str.je znova pustil,aby neměl ostudu, protože byl zvyklý,že klasická lok něco snese.Topič si údajně stoupl do dveří a když to bouchlo,tak vyletěl do polí.Údajně měl kromě popálenin zlomenou nohu.Já jsem na těchto HV jezdil,jako strojvedoucí. Málo je známo,že po výbuchu brněnské mazutky u nás proběhla pasivní rezistence po dobu několika dnů,kdy jsme odmítali s nimi jezdit pokud se nezlepší jejich údržba a nezavedou dodatečná tech.opatření.Takže se dosadily pískací olovníky,kdy při poruše olovníku se ozvala píšťala vedle kotle.Při vymývání se dbalo více na provádění oprav,na čistotu mazutového hopodářství,čety dostaly impregnované montérky.Na řadě z nich,co byly upraveny jako mazutky,jsem jezdil ještě před úpravou v Ostravě na uhlí.HV která byla u nás od války,měla nové topeniště s vařenými rozpěrkami.Na většině pak byly dosazeny dva vodoznaky Klinger.I když se našly některé co měly jeden vodoznak,navíc trubkový (např5550122).Pokud byly rozpěrky vařené,zvětšovalo to bezpečnost kotle.Jezdil jsem na 5560,kde jsme měli silnou netěsnost kotle a protože nebylo s čím v té době jezdit tak ji nechtěli odstavit,že nějaká rozpěrka nic neznamená.Přitom na 12hod směnu na posunu nestačil tendr vody.Když jsme donutili vedení,aby provedli kontrolu zrcátkem,tak zjistili téměř půlmetrovou trhlinu.To vrchnost prchala z lok!Nařídili okamžitě oheň dolů a páru ven!A k tomu čištění trubek.To se vzal v plné rychlosti kýbl písku,zavřela přední klapka v popelníku,regulátor naplno,a pooteřenými dvířky se kýbl pomalu nasypal do pece.Za námi visel oblak jak po atomovém výbuchu.Po delší jízdě do stoupání vyzdívka topeniště byla bílá.

No teda,první začátečník bez dotazů a s fakty

Naposled editoval moderátor:
Ibaze tento zaciatocnik by ti asi mohol byt otcom a ten titul pod jeho menom je v tomto pripade dost neobjektivny, kedze jazdil realne na parach a nie v simulatore.

dem napsal:
Ibaze tento zaciatocnik by ti asi mohol byt otcom a ten titul pod jeho menom je v tomto pripade dost neobjektivny, kedze jazdil realne na parach a nie v simulatore.
Ano jsem si toho vědom,slovo začátečník by v mém příspěvku sneslo uvozovky.

dem napsal:
Milane, zle si to vykládáš ..... Ony ty "tituly" pod jménem jsou dost často zavádějící....tyto jsou vztaženy k působení v MSTS a ne k tomu, jak dlouho kdo jezdil v reále - v tomto případě bys Milane měl být začátečník taky, protože nebrázdíš koleje zase až tak dlouho :D . Přesto netrvrdím, že to čtení nebylo nezaujímavé je doslova nabit fakty .....

Ale to ja viem, len práve preto je to neobjektívne. Príde taký kaliber ako teraz , typujem že má okolo 50/60 rokov a je tam že začiatočník. Aj keď je to podľa počtu príspevkov, ale je to v tomto prípade neobjektívne. Napríklad nejaký 12/13 ročný čo vypisuje na fórum fest tam má nejakého strojmistra a pritom nevie nič len mlátiť prázdnu slamu. No čo už. V tomto je fórum nemilosrdné :)

našel jsem nedávno tohle video a trasa vypadá docela v pohodě http://www.ostravatv.cz/msts-ostrava-linka-9-poruba-vozovna--nova-hut-jizni-brana-v249.html

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

Back
Nahoře