Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Aktualizaci 6 už jsem dal na web ke stažení. Celý červen byl pro mě dost náročný na čas, k MSTS jsem se nedostal skoro vůbec, takže od té aktualizace ani moc nečekejte. Nestihl jsem dodělat trať z Oder do Budišova, nestihl jsem ani dokončit celý úsek do Háje ve Slezsku, zapomněl jsem na opravu domečků v Lukavicích (jsou stále na kuří nožce), zapomněl jsem doplnit chybějící noční textury a ani jsem nestihl rozkopat koleje ze Zábřehu do Třebové, takže díky této chybě se tam můžete projet už v rozestavěném stavu :(
Abych nepsal jenom o tom co jsem podělal, tak jsem alespoň postavil trať z Ostravy Svinova k Jilešovicím, opravil jsem špatně nastavené rychlostní značky u Českého Těšína a v Albrechticích a položil jsem koleje do České Třebové. No spíše k České Třebové, upozorňuji všechny, kterým už svrbějí prsty nad klávesnicí aby si rýpli, že Česká Třebová ještě NENÍ HOTOVÁ!!! :D
Velkou úpravu jsem dělal i na vysokorychlostních výhybkách na koridoru, takže tím padne hodně aktivit. Taky se časem opraví, ale chce to čekat. Ještě asi do příští aktualizace opravím jedno zhlaví v Drahotuších, mělo to už sice být teď, ale jaksi jsem zapomněl....... no co, hold teď nějak nemám své dny... :?

Stavitelxx napsal:
Velkou úpravu jsem dělal i na vysokorychlostních výhybkách na koridoru, takže tím padne hodně aktivit. Taky se časem opraví, ale chce to čekat. Ještě asi do příští aktualizace opravím jedno zhlaví v Drahotuších, mělo to už sice být teď, ale jaksi jsem zapomněl....... no co, hold teď nějak nemám své dny... :?

Tak nevím Martine jestli ti mám poděkovat za dodělané úseky nebo jestli ti mám poděkovat, že mám k vůli path dodrbané aktivity. Proč si měnil vyhybky ? Víš kolik práce mi dalo než jsem zrobil první dvě části aktivity ? A to nemluvím o dřívejší aktivitě EC Silesia natož o aktivitě SC Pershing. Veškerá práce v pr.... je to stejné jako kdybych měl ty aktivity vymazané z počítače. A to nemluvím o trafficu.

Já jen doufám, že další změny v PATH v již dostavěných úsecích tratě už nebudou, jestli ano, tak končím s aktivitama, protože to pak nemá žádnou cenu. A lituji ty autory aktivit, kteří jich vyrobili několik a teď budou muset dělat všechno odznova.

Jo a řekni mi jak mám opravit rozbitou aktivitu ? Nejsem tak ještě trochu zběhlý, pokud mi řekneš nějaký tip či návod jak to spravit aniž by to bolelo, tak sem s ním, ale ta představa, že by to dělal od píky, tak to se mi žaludek obrací.

Jiří napsal:
Tak nevím Martine jestli ti mám poděkovat za dodělané úseky nebo jestli ti mám poděkovat, že mám k vůli path dodrbané aktivity. Proč si měnil vyhybky ? Víš kolik práce mi dalo než jsem zrobil první dvě části aktivity ? A to nemluvím o dřívejší aktivitě EC Silesia natož o aktivitě SC Pershing. Veškerá práce v pr.... je to stejné jako kdybych měl ty aktivity vymazané z počítače. A to nemluvím o trafficu.

Já jen doufám, že další změny v PATH už nebudou, jestli ano, tak končím s aktivitama, protože to pak nemá žádnou cenu. Takže FUCK OFF.
JIří, poradím Ti jedinou věc, odinstaluj si MSTS a nebude Tě to štvát.....ale jinak.....i to je život....

A co se týče dorbaných aktivit? Opakování matka moudrosti :-D.....podívej se jenom na Zbyňkovu štreku, kolikrát se tam předělávaly paths, takže pokud se Ti po tomto opravdu zbořil svět jako domeček z karet, tak je opravdu nejlepší to co píšeš- na tvorbu se vykašlat a věnovat se piškvorkám....prospěješ tím nejenom svému duševnímu zdraví....

Jiří napsal:
... je to stejné jako kdybych měl ty aktivity vymazané z počítače.
Tak to si chlapec na veľkom omyle.Opraviť paths nieje až taká veda.A neviem čo tu nariekaš, pre tvoje dve aktivity by som sa ešte nezbláznil.Skús opraviť cez 50 aktivít a potom niekoho dodrbávaj že ti dodrbal aktivity.Ale nápad skončiť s aktivitami ti schvaľujem ... :wink:

aktualizacia 6

stavitel BRAVO! (a mozno aj bravo girl :) akurat som si stiahol aktualizaciu 6 a ked si to tu uz tak nenapadne naznacoval tak som si (samozrejme) ako prvy presiel usek zabreh-ct. a musim povedat, ze uz takto sa mi velmo paci :) (tak nejak som to v useku lupene-krasikov aj spoznaval ;) a co to bude az sa to dokonci... tesim mocno tesim. a az to dotiahnes az do kosic, rezervujem si aktivitu R422 Kosice - Praha ;) (so striedanim caty tj. delenim v ziline, bohumine, prerove a ceskej trebovej; mozno 420 alebo 424, ale laka ma, ze Cassovia by to bola cela kdezto k excelzioru resp. laborcu by este znacny kus chybal)

Za rozdrbání aktivit se omlouvám, ale už dávno jsem to tady někde psal, že budu měnit (nebo že jsem měnil) vysokorychlostní vyhybky a taky jsem psal přesně ve kterých stanicích a taky jsem psal, že to bude 1.7. ať s aktivitama počkáte. Dokonce ses mě na to ptal přímo ty Jiří, jestli ti to naruší aktivity, a řekl jsem ti to dost jasně, tak nevím co to tu teď hraješ za divadlo!!! :mad:
Vyhybky pro rychlost 80 a 100 km nebyly dobré na mojí trati, a dostaly se mi do rukou lepší vyhybky, tak jsem je vyměnil.
Rozhodně aktivity nejsou to nejdůležitější, hlavní je aby trať byla co nejdokonalejší, aktivity se dělají podle tratě, né trať podle aktivit...

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx napsal:
Za rozdrbání aktivit se omlouvám, ale už dávno jsem to tady někde psal, že budu měnit (nebo že jsem měnil) vysokorychlostní vyhybky a taky jsem psal přesně ve kterých stanicích a taky jsem psal, že to bude 1.7. ať s aktivitama počkáte. Dokonce ses mě na to ptal přímo ty Jiří, jestli ti to naruší aktivity, a řekl jsem ti to dost jasně, tak nevím co to tu teď hraješ za divadlo!!! :mad:
Vyhybky pro rychlost 80 a 100 km nebyly dobré na mojí trati, a dostaly se mi do rukou lepší vyhybky, tak jsem je vyměnil.
Rozhodně aktivity nejsou to nejdůležitější, hlavní je aby trať byla co nejdokonalejší, aktivity se dělají podle tratě, né trať podle aktivit...

Já nehraji divadlo,zkrátka mne to rozčílílo a mimochodem ptal jsem se na to Zbyňka, jestli bude dělat změny v PATH a on mi řekl, že na tom hlavním úseku Zábřeh - Praha nebude nic dělat jenom na těch vedlejších odbočkách. Zkusím to schválně najít jestli jsem se tě na to ptal, a pokud to najdu, pak se omlouvám, ale měl jsem za to, že změny budou jenom kosmetické, tedy výměna rychlostníků a postavení nových úseků, a akorát, že se nesmí dělat aktivity v úseku Těšín- Havířov k vůli návěstidlům. Zkusím opravit všechny aktivity jak mi poradil Johnz, abych nemusel dělat celou aktivitu od píky, to už by mne přešla trpělivost. Jinak se už těším až si projedu ten nedostavěný úsek k ČT přes Lupěné.

Stavitelxx napsal:
Jinak hlavně pro tebe Jiří, pokud se chystáš tvořit nějaké aktivity, tak s tím ještě klidně můžeš dva týdny počkat. Dělal jsem úpravy v kolejišti (předělávání vyhybek 80 a 100 km/h) ve stanicích Štěpánov, Dluhonice, Prosenice, Drahotuše, Polanka nad Odrou a Dětmarovice, bude to 1.7.2006 v Aktualizaci 6. Za tohle mě sice chudák autor aktivit Luděk zaškrtí, ale muselo to být, pro reálnější jízdu přes vyhybky rychlostí 80 a 100 km/h.

Tak tady to je, ano je to pravda, bylo o tom řečeno před 15 dny a já jsem na to úplně zapoměl, že to naruší moje aktivity.

Chci se zeptat, šel by nějak vytvořit tunelový tubus pro dvoukolejnou koridorovou trať o poloměru oblouku 750m???
Jsou vytvořené tunely o poloměru 500m a 1000m, ale Hněvkovský tunel má 750m :roll:

Stavitelxx-i až po dlouhé době jsem si všiml jedné věci. Jestli to není chyba a má to být tak správně, pak je to OK. Jedná se mi o to,že když přijedu z Přerova do Olomouce ke druhému nástupišti tak směrem na Zábřeh mám po pravé straně otočené návěstidlo čelem vzad a až pak následuje další návěstidlo ukazují mi volno. Má to být tak správně ? Nebo je tam chyba ? Foto doplním později.

Zdravím, nastal u mě velký problém se stavbou tratě a potřebuji radu někoho zkušeného. Usilovně pokládám koleje z Popradu do Košic, ale dostal jsem se akorát před Spišskou Novou Ves, dál mě MSTS nechce pustit. Problém nastal v generování terénu (vytváření modrých křížků ve čtverečkách). Už se s tím trápím půl dne, MSTS mě zkrátka nechce pustit za tuto svislou čáru:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/Obr_12.JPG

Nalevo od té čáry je všechno v pořádku, ale když chci vygenerovat terén napravo od čáry, tak se sice vygeneruje, ale v MSTS editoru se neobjeví terén, je tam jenom bílá plocha :cry:
Nevíte někdo v čem je zrada? Je to nějaká nepřekonatelná hranice, ta svislá čára?

Zkoušel jsem vygenerovat terén těsně nalevo i napravo od té svislé čáry (viz obrázek):
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/Obr_11.JPG
Nalevo se zelená plocha vytvořila, ale napravo od čáry je bílo...

Je nějaké jiné řešení, než posunout celou trať na západ?
Prosím aby se k tomu vyjadřovali jen odborníci a nezahlcovalo se to nesmyslnými reakcemi.
Děkuji za pomoc

Pomoc je jednoduchá, posuň vstupní bod do editoru za tuto čáru a už uvidíš vše. Ale s tím efektem, jako mám já v Dlouhé Třebové. Když jsi posouval trať, bylo nutné počítat nejen s rovnoběžkami, ale i poledníky. Jelikož jsi trať už posouval tak ji posuň ještě jednou trochu na západ.
Hold cesta do Vladivostoku není jednoduchá, Rudý bratr se jen tak nevzdá.

Tak jsem teď zjistil, že ta svislá čára má za následek zmizení terénu, jako tomu bylo v mojí trati kdysi u Jablunkovských tunelů, anebo ve Zbyňkové trati v Dlouhé Třebové.
myslel jsem, že už budu mít klid, když jsem trať kdysi posunul kvůli vodorovné rovnoběžce a teď jsem narazil na další, tentokrát svislou.

Chci tu trať posunout na západ, abych se vyhnul té deformační čáře, ale nejde mi posunout. Zkusil jsem posunout starší verzi tratě (s aktualizací 1) a šlo to bez problémů, ale trať v současné podobě mi posunout nejde, na konci operace se vypíše plno chyb:
http://www.ama-cb.cz/msts/TRAT_321/Fotky/Chyby.txt

Víte někdo proč to nejde posunout, proč tam jsou vypsány ty chyby?
Mě už to fakt začíná srát, mám teď plno času a místo stavění furt jenom řeším nějaké podělané problémy

JOHNZ napsal:
Nadáva sa na tsection.dat, nerobil si s ňou niečo? Skús tam dať najnovšiu verziu X-tracks ...

Jo robil, přidával jsem nové vyhýbky a některé druhy zatáček...
Mám aninstalovat nejnovější XTracks, pak posunout trať a potom vrátit zpátky původní Global?

Tak fotku/rozliseni 1024x768 už mám,potřebuji tedy vědět, jestli to tak má být správně, nebo je to chyba, aby návěstidlo bylo otočeno čelem vzad ?

Jinak co se týče toho problému,tady neumím poradit a vůbec by mi to nevadilo,kdyby to bylo jako u Dlouhé Třebové. Zkrátka budeme ukládat F2, hlavně že trať bude celá a nebude rozbitá nebo rozdělena na dvě samostatné tratě.

Stavitelxx: Tam sa jedná o to, že sa skriptu nepáči, že k niektorým tvarom koľají chýbajú definície trás. To sú tie errory v tsection.dat. Potom ich nevie posunúť a vypisuje chyby pri príslušných tvaroch. Nezostáva nič iné než ten tsection.dat ručne skontrolovať podľa toho zoznamu chýb.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře